Malum aşkın sevginin de adını böyle şeylere karıştırdılar ya diyecek bir şey kalmadı daha.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında eskiden sevişmek dediğimiz şey, bugünkü anlamından epey farklıydı. O zamanlar sevişmek; karşılıklı sevmek, gönül almak, muhabbet etmek demekti. Yani iki insanın kalpten kalbe bir yol bulması…
Mesela Divan şairlerinden Fuzuli’nin şu dizelerinde olduğu gibi:
“Gör ki âşıklardan neyle sevişir bâğ-ı dehr
Sanki mecnun ile leyla ser-gezârandır bugün”
Burada sevişmekten kasıt, aşkın güzelliğini, iki gönlün muhabbetini anlatmak.Zamanla kelimenin anlamı daraldı, daha çok tensel tarafa kaydı. Ama eski şiirlerde geçen o sevişelim çağrısı aslında gel gönül verelim birbirimize, sevgiyi paylaşalım demekti.
Ne güzelmiş o eski dilin inceliği, değil mi?
Yani kısacası, eskiden sevişmek demek birbirini sevmek, gönül almak demekti; bugünkü gibi yalnızca bedene indirgenmiş bir anlamı yoktu.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)11 ayDeğil ama birine dokunmak ve o sıcaklığı hissetmek kişilerin arasındaki bağı güçlendirir. Mesela birine hiç dokunmadan sevdiysen bu ona ait olman için yeterli olmaz yanından geçen taş gibi kişiye dönüp bakarsın. Eğer sevgilinle cinsel bir şeyler yaşadıysan aranızda bir bağ oluşur kendini ona ait hissedersin ve aklın başka kimseye kaymaz. En azından insan gibi bir şekilde ilişki kuranlar için normal insanlar için bu böyledir. Sadakate alerjisi olup her türlü yanından geçene offf be çeken örümcek kafalıları konu dışı tutuyorum.
41 Yorumla- 11 ay
Hormonal ya alıştırırsan
11 ayKesinlikle çünkü gerçek aşk sadece kalpte değil tenlerde de hissedilir. Dokunmak, öpmek, dudaklarında kaybolmak vücudunu keşfetmek Bunlar sevgili olmanın en ateşli hali. O teninin kokusunu içine çekip ona sahip olurken çıkardığı o derin, titrek sesleri duymak İşte o zaman aşk, şehvete dönüşür. Sevişmeden sevgili olmak ateşi yakıp alevine dokunmamak gibi Ben hem ruhunu hem bedenini isterim.
20 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 aySevgili , sevgi demek, değer vermek , değer kazandırmak ve değer kazanmak , değerli oluşuyla ve değer buluşuyla iki insanın kalbinin birbirine ısınması ve aralarında muhabbet olması demek. İşte tüm bunların oluşumu için fiziksel temas gerekmez , bu sebeple insanlar sevgi-li olmamalı sevgi olmalı. Sevgi dolu olmalı , kendinde kalan kendince olan , kendi kadar olan sevgi herkeste farklıdır , sevgi kendinde kalmamalı insanın sevgi karşılıklı birbirine verilmeli bu. Nasıl ki , sevgi vermek için fiziken kalp çıkarılıp verilmiyorsa, bunu yaşamak içinde seks yapmak gerekmiyor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
80Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/Spw1jJwBww0Ablam çok yanlış düşünüyorsun 🤔
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
m 11 aysevgili olan degil bir birini gercekten seven kişiker bir birine dokunmaz zaten bak ben erkegim ben sevdiğim kadına dokunmam ha elini tutarım basımı omuzuna koyarım sarılırım en ilerisi bu olur ama velhasıl gercekten seviyorsam ona kotu anlamda dokunmam allah korusun ya aramız bozulursa ya da biri gorur ogrenir adı cıkarsa ne olacak gerek yok bence
31 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 614 cevap paylaştı.
11 ayNormalde değil ama bu zamanda sevişmek için sevgiliyiz diyorlar yani birine direk gel sevişelim dese sapık olacak bunu aşk meşk sevgili date adıyla içine yalanlar dolanlar ekleyip muhabbet biraz ileri gidince de sınırları zorlamaya çalışıyorlar tabi karşılık bulmazsa soğuk yapıyor vs kızın birinin üç sevgilisi varmış biri diyor erkekler de de aynı 2 3 sevgili yapıp gönül eğlendiren çok ve aşk muhabbet en ufak sevgi hiç yok. 😢
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 aySevgilimle değil elin adamlarıyla mi sevişeyim yani😱
63 Yorumla- 11 ay
Onunla da yaparız
11 aySevgiliyken olsun nişanlıyken olsun asla kendime dokundurtmam. Her şeyin bir zamanı var bana göre. Bu yüzden katılmıyorum.
41 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayHayur değil ama belli bir aşamadan sonra olması da lazım
51 Yorumla Eskiden sevgili olmayı en sevdigine kıyamamak olarak düşünür dokunmaya kıyamazdım ama her seferinde cinsellik düşünmediğim için canım yerine konulduğum için o eski halimden eser yok şimdi
11 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sevgili olmak demek: Seni seviyorum seninle evlenmek istiyorum demek.
Zamane kişilere göre bu ise Bedava partner anlamında. FB olarak kullanmak niyet. Her iki cins de aynı bu arada. Sağolsun KS.
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır değil ama sevgililikte olması gereken bişey asıl evliliği seks yapmak için araç olarak görenler hastalıklı çünkü çok ciddi bir olay evlilik sonra görüyoruz evliliklerin ne kadar kötü olduğunu orada burada
10 Yorumla
11 ayAşık olmak sevişmeyi beraberinde getirir. İnsan sevdiği adamı ya da kadını hissetmek ister. Ama sadece sevişmek için yapılan ilişkinin f*ck buddy den farkı yoktur
20 Yorumla
11 ay😳neden Olmasın insan zaten sevdiğine yaklasmak istet o yüzden öper ya da dokunur bu kötü bisey asla degıl lütfen bunu ötekistirmeyin🥰
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 775 cevap paylaştı.
11 ayHer şey iki bacak arasındaki mesafe ile ölçülmüyor bu hayatta.
Sevgili olmanın arka planında yığınla duygu ve düşünce varken, tensel zevkleri düşünerek olaya böylesine sığ bakmak budalalık.10 Yorumla Derdinin seks olmadigini kanitlamaya calisan sonu yatakla biten tek ulke turkiye mk yaw cinsellik olmicaksa bir insan yabanci elin oglu neden sana katlansin bi soylermisin
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 501 cevap paylaştı. Alakası bile yok Ciğeri beş para etmeyen adamlara inanan genç kızlara üzülüyorum sahiplenildiklerini düşünüyorlar aslında eziyet çektiğinin ve kullanıldığının farkında değil
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı.
11 ayçok ilginç bir cevabım olacak linçlenmeye hazırım
Rabbimiz peygamberimize Ey Habibim diyor!!!
değil elbette sevişmek için bir jkaç done daha gerekmeli bence
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Günümüzde herkes fırsat peşinde sevgili olduk sevişelim ilişki yaşayalım, aşk bitti var gitmek benden deyip toz oluyorlar insanlar yozlaşmış kelimelerin bile anlamı kalmadı
10 Yorumla
11 ayGünümüzde herkesin sevgili olmaktan anladg şey bu maalesef
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
m 11 ayİlk ksfada onu düşünen niyeti bellidir. Zamana yayıp ileride olma ihtimali mümkün bir olaydır
20 Yorumla Bence değil menfaat ilişkisine dönüşüyor evet insan dokunmak arzulamak ister sevdiğini ama gerçek sevenler bilir ki bu his sıkıntılar getirir
20 Yorumla
11 aySevişmek işteş bir fiil olup, karşılıklı iki insanın birbirini sevmesi demektir bence
Bahsedilen şey fiziksel bir eylem değildir. 😅
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 790 cevap paylaştı.
11 ayÖyle diyende zihniyetle işim olmaz sevgili olmak demek illa svşmk değildir o araçdır ama asla amaç değildir
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 454 cevap paylaştı.
11 aySonuçta insan sevdiğine dokunmak koklamak istiyor lakin sonrasında kendine hakim olamıyor bu duruma bir şey söylemek zor
10 Yorumla
11 ayŞimdilerde önce sevişiyorlar sonra sevgili oluyorlar. Bu yüzden de üç güne bir aşk acısı çekiyorlar.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sevgili olduğum kişiyle sevişmek isterim. Aksi halde anlaşamayız birbirimizi yıpratırız. Başta beklentileri konuşmak en güzeliedir.
10 Yorumla
11 ayHayır sevgili olmak iki beden bir ruh olup hayatı beraber adımlamak.. Kalplerin sevişmesi demek ama artık geçici bedensel heveslere yenik düştü.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 591 cevap paylaştı.
11 aySevgili olmak demek bir ilişkiye adım atmak demektir sevişmek anlamına gelmez diye düşünüyorum ciddi düşünüyorsa benim kendi kararım
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 896 cevap paylaştı. Bu sevgli olduk illa bu olacak diye bir şey yok evliler bile istek olunca yapıyor yani şartlandırmak degil o an ne olur ne getirirr bilemezsin
10 YorumlaHayır değil. Sadece insanlar bunu BENCE kötüye kullanıp tatlı bir ilişki yaşanma seviyesindeyken bu durumu abartıyorlar. ( Öznel )
10 YorumlaDeğil, sevmek demek değer vermek.. önce kalbinde hissetmek. Ama tabi kişiler ve ilişkilere göre değişebilir 🙌
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
11 ayEvet sevişmek demektir. Arkadaşlık ile sevgililiği ayıran tek şey cinselliktir
20 Yorumla Bu devirde düşüncede görünüşte öyle maalesef… Artık kimse saf sevginin peşinde değil…
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayCanım benim insan sevdiğine gayri ihtiyari dokunur, temas etmek, sarıp sarmalamak ister. Sarıp sarmalayınca da insanın mekanizması gereği sarıp sarmalamanın daha yoğun hali olan sevişme gerçekleşiyir yani gayet doğal bir süreç. Aksine insan hazzetmediği, bağrına basamadığı insan ile sevişmez, normali budur yani. Kendini alamadığın, aşık olduğun birisiyle herhalde sevişirsin yani insan kendisini tutamaz ki...
10 Yorumla
11 aySevgilinle sevişirsin ama sevişmek için sevgili olmazsın
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
11 ayHaliyle evet sevilmeyecek sek niye sevgili olalım
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 993 cevap paylaştı. Tabiiki değil. Çıkarsız Sevenlere, Sevgili denir. Sevişmek isteyenlere ise kudurmuş vb.
10 YorumlaHayır değildir. O çorbanın tuzudur. Çorba ise daha derin manalarda yatar.
10 YorumlaHayır Sevgili olmak demek Sevgi ile demek gel hayvonnn hemen gele tepeme çık demek değil
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 692 cevap paylaştı.
11 aySevmek sevgili olmak başka sevişmek başka şeylerdir bence
10 Yorumla Abe ya arkadaş olalım ya da sevgili sonrası nikah masası
flört mülört işi yaş iş10 Yorumla
11 ayAşkla şehveti karıştıracak birisi değilim çok şükür
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 511 cevap paylaştı.
11 aySeven insan evlenmeden dokunmaz bunu bilir bunu söylerim
10 Yorumla
11 aySevgili olmak sevmek yar olmak demek ama tabiki seks de bu sevgiye dahil
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
11 ayyani birbirini arzulayan insanlar birbrinin oluyor istemeyen olmasın
10 Yorumla
11 aydeğil ama seks tutku temas ilişkiyi besliyor
51 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 319 cevap paylaştı.
11 aySevgili olmak demek sevişmek demek değildir ama arada yoğun tutku varsa engel olamazsınız zaten
10 Yorumla Asla sevişmek demek değil. Öyle amacı olan birisi benimle çıkmak istese başlamadan biter. Aklınız başınız nerde ya
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 aySevişmeyen sevgilinin asker arkadaşından ne farkı var ki
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Olur olur yeriz :D
11 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayPardonda dünyada böyle güzel bir zevk var ben bunu sevdiğim insanla yaşamayıp escye mi gideyim iyice sacmaladınız aq
00 Yorumla
11 ayNe gerek varhayat gidiyor yasatmassan sut diye düşünüyorum
10 YorumlaDaha çok sabırla beklemek gözünden sakınıp üzerine titremek demek
10 Yorumla
11 ayDuruma iartlara kişisine gçre değişir bence
30 Yorumla
11 ayZamana insanları için öyle
20 Yorumla
11 ayHayır değildir. Her şey zamanında yaşanmalı
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 420 cevap paylaştı. Yanında derdini dinleyecek birinin olması demek
10 Yorumla
11 aySorunun cevabını biliyosun sende aslında
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 453 cevap paylaştı. Sevişmek sevmekten gelir inanmışık..
10 Yorumla
11 ayhayır değil alakası bile yok
10 YorumlaHayır öyle istiyen zate belli
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 aySevişmek ten uyumu ayrı bir hiss
10 Yorumla - Devamını Gör (49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım