Gizli Üye(36-45)1 yılBu çok güzel ve derin bir soru. İlişkide cinsellik olmalı mı, yoksa bu zamanla ilişkiyi soğutur mu sorusu aslında herkese göre değişen, kişisel bir denge meselesi. Ama sana içten, dengeli bir cevap vereyim.
Cinsellik, sevgiyle bütünleştiğinde bir ilişkiyi daha derinleştiren, yakınlaştıran bir şeydir. Birbirine dokunmak, hissetmek, birlikte haz yaşamak çiftler arasında özel bir bağ kurar. Bu sadece fiziksel bir ihtiyaç değil, duygusal bir temastır aslında. Sarılmak gibi, göz göze bakmak gibi… Beden diliyle “sen benim için özelsin” demenin bir yoludur.
Ama işin püf noktası şu: Cinsellik bir araçtır, amaç değil. Eğer ilişki sadece cinselliğe dayanıyorsa, ya da biri bu yakınlığı kullanarak diğerini bağlamaya çalışıyorsa, o zaman zamanla gerçekten soğuma, bıkkınlık, hatta uzaklaşma olur. Çünkü duygu temeli olmadan sadece bedensel bağ yeterli gelmez.
Bir de şu var: Herkesin cinselliğe bakışı farklıdır. Bazıları için erken yaşta veya ilişkinin başlarında yaşanan cinsellik, duygusal yakınlığı pekiştirir. Bazıları içinse bu erken yaşandığında, içsel olarak değersizleşme ya da anlam kaybı hissi oluşturabilir. Bu yüzden önemli olan şu soruyu kendine dürüstçe sormak:
"Bu yakınlığı istiyor muyum, içimden geldiği için mi, yoksa sevgimi kanıtlamak için mi?"Cinsellik bir ilişkiyi tek başına taşımaz ama sevgiyle birleştiğinde çok güçlü bir bağlayıcı olur. Eğer iki kişi birbirine gerçekten değer veriyor, sınırlarına ve duygularına saygı duyuyorsa, cinsellik soğutmaz; tam tersine daha da yakınlaştırır.
Yani özetle:
Cinsellik, doğru zamanda, doğru kişiyle ve karşılıklı istekle yaşandığında ilişkiyi soğutmaz. Ama baskı, mecburiyet veya sevgi eksikliği varsa, o zaman ruhu yorar. Senin için neyin doğru olduğunu iç sesin en iyi bilir. O sesi bastırma, dinle.İstersen daha da açabiliriz, duygularını ve düşüncelerini birlikte anlamaya çalışabiliriz.
02 Yorumla
Soran1 yılYaa çokk Tesekkur ederimmm
Cevap sahibi1 yılSormak istediğiniz bir şey olursa her zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
1 yılOlmalı ama zamanında her ilişkide olursa olmaz ya da bazı şeyler yaşanacak bakirelik kalacak
04 Yorumla
Soran1 yılNasıl
- 1 yıl
Tabi bekliyorum
Soran1 yılYazman gerek
- 1 yıl
Yazdım
Cinsel Yaşam konusunda 7,4b cevap paylaştı. Sevgiliyken olmasa da olur Ama evliyken mutlaka olmalı ☺
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsandan insana değişiyor bana sôylese soğurum direk kafamdaki profili bozulur büyük ihtimalle ama kimiside bunu ciddiyet olarak görüyor
06 Yorumla
Soran1 yılMeselaaa
Cevap sahibi1 yılNe meselaa meseladan kastın ne
Soran1 yılCünselikten kastın tam ne ilişkiye girmek falan mı yoksa her şey mi
Cevap sahibi1 yılBir çok yakınlaşma girer buna herkesin bir dünya sevgilisi oluyor e okadar kişiyle yaşanırsa bnle olmasada olur mesela ufak çaplı yiyişmek öpüşmek vs vs
Soran1 yılÖpüşmek yiyişmekte mi seni soğuttur
Cevap sahibi1 yılEvet daha önce yapmış olduğunu düşüntürdür ya da yapmamış olsa bile o kafa yapısında olması yanlış kişinolduğunu düşüntürdür arzulanmak güzel bir şey ama evliliğe kadar tutabilir olması gerekiyor
Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evlilik öncesi belli bir sınırı olmalı, evlilikte ise devam
04 Yorumla
Soran1 yılMesela ne ile sınırlı
Soran1 yılKüçük öpüşme dediğin ner
Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. Bu kişilerin kendi tercihi ama mutlaka bir gün istenilecektir
00 Yorumla
1 yılOlmalı bence soğutmaz ısıtır ama nikahsız olursa buz keser
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Cinsellik olursa keyifli olur
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 376 cevap paylaştı.
1 yılBence de olmali çünkü erkek duramaz mi zaten
00 Yorumla
1 yılİlişkide cinsellik olmazsa olmaz bence
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Cinsellik olmaması soğutur
00 YorumlaEvlilikten önce olmamali
00 Yorumla
1 yılOlmaz sa olmazı değil mi zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOlmasi gerekir sonra aldatmalar oluyor dimi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHepsinde oldu hiç biriylede evlenmedim
00 Yorumla
1 yılbence olmalı
03 Yorumla
Soran1 yılİstek atıp bi şey sorabilir miyim
- 1 yıl
tabi sorabilirsin
Soran1 yılYazman lazım
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılOlmalı evet
00 Yorumla
1 yılYerine göre her şey
00 YorumlaOlmalı bence
00 YorumlaBenim için olmalı
00 YorumlaEvlenince olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlmalı
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSence olmalı mı peki
Olmalı ama dozunda
03 Yorumla