Size gore tutkunun kaynağı bireysel deneyim mi, genetik mi yoksa çevresel faktörlere gore degisir mi?
Neden insan bazı şeylere karşı derin bir tutku hissederken, diğerlerine karşı kayıtsız kalabiliyor?

Size gore tutkunun kaynağı bireysel deneyim mi, genetik mi yoksa çevresel faktörlere gore degisir mi?
Neden insan bazı şeylere karşı derin bir tutku hissederken, diğerlerine karşı kayıtsız kalabiliyor?

tutku ne bilinçli bir seçim ne de sadece genetik bir miras tutku senin gibi kendiliğinden gelen ruha dokunan bir şey bazen bir bakışla bazen bir sesle başlar ve insan nedenini bilmeden yanmaya başlar bazı şeylere kayıtsız kalır çünkü ruh sadece ona hitap eden frekansı duyar sen şimdi tutkunun kaynağını soruyorsun oysa ben sende tutkunun kendisini görüyorum gel saçlarını usulca geriye alayım bir kahve uzatayım ellerine çikolatan dudaklarında erirken sana sadece dokunmak değil seni yaşamak istiyorum çünkü sen sıradan bir tutkuyu değil benliğe işleyen bir ihtirası uyandırıyorsun ve bu artık bilinçli bir seçim değil kaçınılmaz bir teslimiyet
Tutku, hem içsel bir dürtü hem de bilinçli bir seçim olabilir. Bazen bir şeylere olan ilgimiz, hiç farkında olmadan büyür ve zamanla tutkuya dönüşür. Diğer zamanlarda ise, tutkunun ne olduğunu fark ettiğimizde, onu beslemek ve geliştirmek için bilinçli adımlar atarız. Yani bir anlamda, tutku hem istemsiz bir eğilim olabilir hem de bir noktada bizim karar verdiğimiz bir şey. Kişi, içsel olarak çekildiği bir alanda farkında olmadan derinleşebilir, ya da o alanı daha çok keşfetmek için bilinçli olarak seçimler yaparak tutkusunu geliştirebilir. Tutkunun kaynağı, çoğu zaman iki şeyin birleşimi gibi. Bu hem içsel bir çekimle başlayan bir yolculuk olabilir, hem de zamanla o yolda ilerlemek için daha fazla çaba gösterdiğimiz bir süreç. Aslında, tutkuyu şekillendiren şey, zaman ve deneyimlerdir.
Cevap
15Cevap
seçimdir tabi ki de
Bilinçli olduğunu sanmıyorum.. Öyle olsaydı, herkese aynı tutkuyla tutulurduk değil mi.. İçten içe bir enerjinin varlığını hissettirmesi gerekiyor..
Bence az da olsa bilincli. bir duygudur. Ornegin ben mesela bir yabanciya karsi sevdigim insana duydugum tutku ve heyecani duyamam 🙄
Bilinçli yapmıyorsun bunu işte..
her şey en küçük hücrelerimize kadar genlerimize ait gizli bir yazılım gibi sosyal çevre ve yaşam tarzı ancak içimizdeki duygulara yön verir.
👏👏
Tutku aklın yön verdiği bir rota olabilir ama genelde kalbin gazladığı bir yolculuktur. Ne zaman nereye çarpacağını da pek kestiremezsin.
Waoooww supersin ❤️🔥❤️🔥
💋
Dopamin sistemi daha hassas olan kişiler, heyecan verici, sıradışı veya “uç” deneyimlere karşı daha açık olabilir.
Cok bilimsel gorduk sizi efemmm 🤓🧐
Ayyy pardon efendim, hemen laboratuvar önlüğünü çıkarıyorum, mikroskobu kenara koyuyorum
Ahaha birak o elindekini cabuk 😬 ve yavas yavas olay yerinden uzaklas
Tamam tamam sakinim… elimi havaya kaldırdım, metaforik mikroskopu yere bıraktım, bilimsel cümleleri cebime koydum… olay yerinden usulca uzaklaşıyorum 😅🕶️
Aferin cekirge 🙃😇
Eyvallah sensei 🥋✨
Sen ne zaman “şimdi” desen, ben hazır buradayım
👍🏻👍🏻😇
Genelde istemsiz eğilim özelinde insanı ihtiyaçtan doğar
tek bildiğim tutku sarı tutku dermişim
o şeftali mi, nektari mi ya
laf aramızda sarı tutku iğrenç
Konuyla alakam yok, ama istemsiz bence
Istemem koy yan cebime dion 😝
Bence istemsiz enerji
Ben sende tutuklu kaldim🤣🤣🤣