+1 yılAşık olduğumuz bana göre çok istediğimiz olur. Çünkü göz ondan başkasını görmez. Bir kalbimiz varken bin parça olup hepsi onun için atar. Bil bakalım sonra ne olur? O bin parça, kırıla kırıla un ufak olur.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
İstemek farklı duygudur. İnsanoğlu istediği birini sevmeyebiliyor. Yani bu arzu duygusu olabiliyor. Bilinçaltı insanı kendi mahsenine bu durumda çektiği zaman o arzu bitince bitmiş hissi uyandırır. Bu konun derin mevzusuna girmek istemem. Beş dakikalık zevk için insanoğlu neler yapıyor. Bu türlü arzu sağlıklı değildir. Bu durumda aşk söz konusu olmaz. Aşk uzun vadeli durumdur. Arzu ise uzun vadeli değildir. Tabi arzu için kısa vadeli de diyemem herkes için. Ben bunu istiyorum anlık hadi işte sonrası aman işte o an oldu bitti. İnsanoğlu son zamanlarda bu türlü dengesizlik içinde yaşıyor. Diğer türlü birini tanımak, ona alışmak uzun vadeli durumda arzu bir tutku haline gelip teklik hayali varsa işte sonucu aşk olabilir. Yani sevgi içinde tutkunun mimarı arzu olmalıdır. Yoksa her şeyi gündelik yaşar arzu haliyle. Sonrası bellidir lut kavmi gibi. Arzuyu tutku ile isteyip sevginin içinde barındırın. Yoksa hoşlantı haline bile günümüzde aşk diyor insanoğlu.
10 Yorumla
+1 yılAşk insanın sol yanında hissettiği derin bir kuyu gibi, aşk imkansız olanı istemek gibi ya da aşk var olanı içinde bilmemek, kendi içinde kaybolmaktır. aşk bir sanattır, arzuladığına aşık olmak değil aşık olduğunu arzulamaktır. akıllara zarar yönü de var çünkü akıl kendi başına hiçbir şeyi hareket ettirmez. yandaşlarıyla çalışır bu meret. tutku gibi, korku gibi, haz gibi. insan dediğimiz yaratık çözülebilir bir karmaşıklıktan ibaret.
20 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSevgi aşk devamı arzu şehvet olarak devam ediyor. Sevdiğini öpmek ona dokunmak sarılmak kokusunu içine çekmek ister insan. Bunlarda arzu kaynaklı durumlar.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyledir aşık olursan devamında iliklerine kadar arzularsın
11 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 20,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ilişkileri var bunların 😅
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 64,4b cevap paylaştı. Arzu da aşkın bir parçası gibidir
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 260,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, insan aşık olmadığı bir kişiyi arzulayabilir ben mesela çok seksi ve güzel bir kızı arzulayabilirim. ama aşk daha farklı
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılilişkilidir bence. aşık olduğun insanı arzularsın. bazılarından duyuyorum (arkadaşlarımdan), işte aşık olduğum kadını arzulamam diyen erkekler varmış... valla o kadar şaşırdım ki.. inanamadım. aşık diye kadına (karısına) el sürmüyor.. olur mu öyle şey beee dedim... saçmalık... erkek aşık olduğu kişiye el sürmeyecekse kime el sürecek? ay çok fenaaa
20 Yorumla
+1 yılZannetmiyorum her aşık olan arzu duymayabilir, bir zamanlar aşık olduğum bir kız vardı cinsel olarak bir şey hissetmiyordum hatta onun için öyle şeyler düşünmek bile ayıp geliyordu masumcaydı yani, bi kız arkadaşım vardı arzuluyorum ama hoşlanmıyordum, bi tanesini ise hem arzuluyor hem aşıktım, kronolojik sıra aynı yazdığım gibiydi, bende yaş ilerledikçe böyle olduğunu düşünmeye başlamıştım sonra fark ettim ki yaş ile değil kişilerle alakaliymis
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 8,1b cevap paylaştı. Herkes sevdiği kişiyi arzular. Şimdi cinsel çekim yoksa o kişiye duyulan sevgi daha dostça sevgidir. Şefkat diyebiliriz. Aşk dediğimiz şey tüm her şeyle istemek ve hissetmektir.
10 YorumlaDeğil. Aşk beraberinde arzuyu da getirir buna tamamım da aşık olmadığın bir kişiyi de arzulayabilirsin. Bedensel çekimle alakalı bir şey. Aşktan arzu doğduğu gibi, arzudan da aşk doğabilir ve çoğu zaman da arzuladığımız kişiye aşık olduğumuz sonucuna varırız hemen. Böyle bir şey mümkün olmayabilir, bunları unutmamak lazım...
10 Yorumla
+1 yılbirbirlerine bağlı evet arzular ve aşk
birbirini tetikliyor bence
birisi olmasa diğeri olmaz sanki
eksik kalır20 YorumlaAşk olursa ilişkili olabilir.. aşk yoksa sadece arzudan ibarettir. Ondan da bir nane olmaz
10 Yorumla
+1 yılYa birkere onun olduktan sonra aranızdakı aşk diye dusundugun seyın gercekte sana sahıp olma amacı oldugunu ogrenırsenız neolcak...
aşka dahil ama yetmez , seni sevdiğini aşk ile baktıgını anlamak ıcın cok daha fazlası gerekır.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılArzu ve aşk arasındaki bağlantı Aşk sevgiliyle ilgili her şeyi bilmekten hoşlanır; arzu gizem ister. Aşk, aradaki mesafeyi küçültmeyi sever, arzu ise heyecana ihtiyaç duyar. Aşk sahip olmakla ilgilidir; arzu istemekle ilgilidir.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 8,4b cevap paylaştı. Aşk sevgiliyle ilgili her şeyi bilmekten hoşlanır; arzu gizem ister. Aşk, aradaki mesafeyi küçültmeyi sever, arzu ise heyecana ihtiyaç duyar.Aşk sahip olmakla ilgilidir; arzu istemekle ilgilidir.
10 Yorumla
+1 yılBana göre arzu aşkın paydaşlarından biridir..
Aşkı oluşturan parçalardandır..10 YorumlaAşk ideale duyulan arzudur.
Bilen özne bilinmek istenen nesnenin arasında bir bağ kurarken bir tasarım inşaa eder, öznedeki tasarım nesnenin değişimine sebep oluyorsa arzu gerçekleşir.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirbirine yakın ve durumdan duruma iç içe kavramlardır. Hatta aşk dediğimiz olay yoğun duygu bütünü olup, sevgiyle bir olmadığı için belki de; aşk, başlıbaşına arzudur diyebiliriz.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılAşk arzu ile iç içedir.. Tüm benliğinle istersin kavrulurcasına.. Ait olmak ve sahip olmak istersin.. Kesinlikle aşk ve arzu birbirini tamamlar.. Keyifli geceler..
10 Yorumla Aşık olmadığım kişiyi arzulamam o gözle bakmam çünkü önce aşık olurum
30 Yorumla
+1 yılEvet ama Arzu bağımsızdır. Eğer aşk varsa arzu x2 yapar. Aşk, arzunun katalizörü gibi bir şey. Aynı zamanda tam tersi.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. Birisini sadece arzulayabılırsın. Sana cekıcı gelen bir özelliği vardır ve bu durum sende zaaf oluşturur.
10 Yorumla
+1 yılBu kişiden kişiye değişen bir durum; bazen kadın çok fazla arzulu, bazen de erkek. Her ikisi de ahenktir. 😌
10 Yorumla
+1 yılArzu güçlü bir duygudur sadece sevişmek ile alakalı değildir.
Bir insanin hayatında her haliyle var olmasını istemekte bir arzudur10 YorumlaHayır. Şöyle anlatıyım bir çiçek görür onu arzularsan dalından koparır alırsın, ama aşk duyarsan o çiçek dalını korur beslersin
10 Yorumla
+1 yılBu kavramlar benim için iç içedir.
Aşık olmayınca arzu duymam
Arzu yoksa aşk da yoktur benim için zaten10 YorumlaSelamlar,
Bana göre aynı paraleldedir. İnsan aşık olduğu kişi arzular arzuladığı kişide aşık olur. Bu ikisi birbirini çok güzel tamamlar.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılAşk denilen şey zaten arzunun kendisidir. İnsan arzulamadığı birisine aşık olduğunu söyleyemez ki.
20 Yorumla
+1 yılAşk içinde tutkuyu barındırır. Aşık olunan kişi arzulanır.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkilidir zaten saygı sadakat arzu gibi duygular birleşir aşk olur
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılTuz ve yemek ilişkisi gibidir bence. İkisinden biri eksik olursa olmaz.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılHayır pek degildirama aşkın içinde olduguda olmadıgıda olabiliyor
10 Yorumla
+1 yılilişkilidir bence insan sevdiği aşık olduğu insanı arzular bence
10 Yorumla
+1 yılArzu kız ismidir. aşk liseli ergenlerin çıkarmış olduğu hitap şeklidir.😆
10 Yorumla
+1 yılerkekler için değildir erkekler sevmedikleri kadınları da arzuluyor
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle bağlantlı biri yoksa diğeri eksik kalır.
10 Yorumla
+1 yılİlişkilidir çocum. Aşkın sonucudur arzulamak, ancak aşk olmadan da arzulayabilirsin
10 Yorumla
+1 yılhayır değildir, arzular kısa süreli heyecanlar yaratır...
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 36,2b cevap paylaştı. Evet ilişkili ama bazen de değil. Bazen sadece arzu vardır bazen de aseksuellik
10 YorumlaBiri olmazsa diğeri eksik kalır birbirini tamamlıyor yanlız gif çok iyi bridgerton dizisinden 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsan aşık olduğu kişiyi arzular fakat her arzuladığı kişiye aşık olamaz.
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 15,9b cevap paylaştı. ilişkili olmazmı aşık olduğunu insan deli gibi arzular
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşk cinsel dürtü ürünüdür. Bunu yıllarca asırlarca filozoflar, psikiyatrlar, antropologlar ve günümüzün tıpçıları da kabul etmişler
10 Yorumla Her arzu ilişkili değil tabi ki. Bazıları anlık hoşlantıdan sonra olan şeyler. Ama bir yerde aşk varsa arzu da kesin vardır.
Arzu da aşk yok, aşkta arzu var bence 😅😂10 Yorumla
+1 yılEvet aşkı arzuluyorum
Halkla ilişkilerden daha etkili10 YorumlaBence değildir ya ben bir sürü erkeği arzuluyorum ama aşık değilim hiçbirine aşık olacağım adamı arıyorum hep
10 Yorumla
+1 yılBence arzu ayrï aşk ayrı ćünkü benim fikrim aşkı herkele olmuyor ama arzu bir fiziği güzel bir bayan olursa hemen hemen her kadınla mûmkün
10 Yorumla
+1 yılBiraz anlam bozukluğu mu var çelişkimi var
12 Yorumla- +1 yıl
Yoo soru açık. Arzu ve aşk arasında bir ilişki var mı?
- +1 yıl
Aşk yoksa ona arzu denmez ki
Hemde ne bicim iliskilidir. Arzu ask olmadan da olabilir ama ask ile birlesen arzu resmen nirvana
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet sevdiğimi arzularım
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher arzuladığına aşık değilsindir ama aşık olduğun insanı arzularsın bence :d
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşık olduğum birini arzulayabilirim ancak
20 Yorumla Kimse arzulamadığı birine aşık olamaz imkansızdır
20 Yorumlaaşk olmazsa arzunun gereği yok
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 872 cevap paylaştı. Yani elektrik meselesi. İçin ona karşı kipirdamali
10 YorumlaAşkta tutku ve arzu üst seviyelerde olur.
10 Yorumlailişkili değil. arzu daha çok cinsellik için
10 YorumlaSayılır ama sayılmazda
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkili
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılOran orantı bu ikisi için her zaman vardır.
10 Yorumla
+1 yılAşırısı takıntıdır bence
10 Yorumla
+1 yılAşk dedin mi bir zaman sonra arzu da başlar
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler