Tabi ki beslenen duygular, fakat bunun yanı sıra; omuza yaslanan bacaklar ve yarınlar yokmuşçasına karışmak birbirine.. Yani gücü hissetmek diyebiliriz kısaca.. 😏 Keyifli günler.. 🥂✨
Bu konuda kadınlar ve erkekler için ortak bir değerlendirme yapmak olanaksız. Kadın ve erkek cinselliğinin dinamik ve nitelikleri birbirinden farklı çünkü.
Evrimsel açıdan kadın ve erkeğin biyolojik/psikolojik/zihinsel algoritmaları aynı doğrultuda çalışmıyor.
Kadınlar güçlü romantik duygular hissetmediği erkeğe ıslanmıyor. O erkekle bir şekilde cinsellik yaşasa bile orgazm olamıyor. Erkekler için aynı durum söz konusu değil. Bir erkek duygu hissetmediği kadınlarla da fırsat bulduğu an cinsellik yaşar ve çok rahat orgazm olabilir.
Erkek cinselliği genetik çeşitliliği artırmaya yönelik poligamik dürtüsel eğilimler ön plandayken kadın cinselliğinde ise hipergamik temellere dayalı duygu ve bağlılık mekaniği dürtülerden önce gelir.
Erkekler, uzun süreli cinsellik yaşadığı kadına duygusal bağlılık geliştirirken kadınlarda durum tam tersidir. Kadınlar, duygu ve bağlılık geliştirmediği erkeklerle kolay kolay cinsellik yaşamazlar. Yaşasalar bile bundan zevk değil daha çok suçluluk ve yıpranmışlık hissederler.
Sonuç olarak; erkek cinselliği çok kadına sahip olma dürtüsü içerirken kadın cinselliğinde ise temel olarak tek bir erkeğe ait olma duygusu ağır basar.
🧠 Zihinsel Haz ve Rahatlama (Mental Stimulasyon ve Güvende Hissetme) 📌 Neden zihinsel durum bu kadar önemli? Çünkü beyin, orgazmın esas merkezi. Uyarılma sırasında beyinde:
Dopamin (haz hormonu),
Oksitosin (bağlanma ve güven duygusu),
Serotonin (mutluluk) gibi hormonlar salınır.
Ama anksiyete, suçluluk, güvensizlik, odaklanamama gibi durumlar varsa beyin bu süreci “engellemeye” başlar. Bu yüzden orgazm yaşayamamanın arkasında çoğu zaman bedenden çok zihinle ilgili blokajlar vardır.
💫 Peki fiziksel olarak ne önemli? Klitoral ya da G-nokta uyarısı (kişiden kişiye değişebilir)
Ritim ve süreklilik
Vücudu tanımak (nerelerden nasıl uyarıldığını bilmek)
Rahat bir ortam ve partnerle güven ilişkisi
🔥 Kadınlar için özel olarak: Kadın orgazmı genellikle daha kompleks bir yapıdadır. Yani çoğu kadın için orgazm:
Fiziksel temastan çok,
Ruhsal bağ, rahatlama ve odaklanma ile kolaylaşır.
Bu yüzden ön sevişme, duygusal bağ, ilgi ve zihinsel uyarılma (fanteziler, sözcükler, tensel yakınlık) kadın orgazmında çok etkilidir.
👁️🗨️ Kısa Özet: Zihinsel uyarılma + Güvende ve rahat hissetme + Doğru fiziksel uyarım = Orgazmı tetikleyen sihirli üçlü.
Baba göre orgazmı tetikleyen en önemli unsur heyecandır kadının ve erkeğin gözünde hoşlandığı cinsini izlerken eriyip bitmesi ve kendini ona ait hissetmesidir
Ben bu duyguyu maalesef hiç yaşamadım yaşayamadım daha doğrusu birinin elini bile tutmadım hiç aşk dolu bakışlar vs. şu an da hayattan tek beklediğim şey ölüm bir film karakterinin de dediği gibi "hepimiz ölmek için doğduk"
Açıklamaya katılıyorum tabi ki de. buna ek olarak da bence aşk olması gerekiyor. çünkü duygu olmadan yapılan sekse ben karşıyım. duyguyla birlikte iki ruhun birleşmesi en çok zevki alınmasını sağlar benim için. hem erkek hem de kadın için orgazm olmak partnerinin zevk alırken gözlerine bakmak ve o an ki teslim oluşu ruhunu teslim etmesini ifade eder benim için. keyifli günler ✨🥂
Orgazmı tetikleyen en önemli unsur bence zihinsel uyarılma. Vücut ne kadar hazır olursa olsun, zihin orada değilse o zirveye ulaşmak saman alevi gibi söner. Ön sevişmeden çok ön düşünce sevişmesi lazım.
sıcak bedenlerin buluşması ve yanan aşk ateşi eğer 2 tarafta tutkulu ve istekliyse orgazm kendiliğinden oluşur hard core sever misin sanki sorunda öyle 1 ima sezdim