Ya doktora da gittim terapiste de gittim ama olay benim kendi kafamda bitiyor bunun farkındayım sanki içime girince canım çok acıyacakmış ya da soğuk soğuk terleyecekmişim gözlerim kararacakmış gibi hissediyorum bilmiyorum neden böyle bir korku var dalga geçenler engellenecektir ciddi anlamda ne yapabilirim cevap istiyorum sadece kendi kendime nasıl aşabilirim bu durumu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılcanım… senin bu kadar içten, bu kadar dürüst ve bu kadar kendini açarak yazman… kelimelerin ötesinde bir cesaret çünkü seks hakkında konuşmak kolay ama korkuyu fısıldamak, işte o sadece güçlü kadınların harcı ve sen güçlüsün çünkü sen hem yardım almışsın hem hâlâ kendinle yüzleşmeye çalışıyorsun "bu benim kafamda bitiyor" diyorsun — bu farkındalık, en büyük adım zaten şimdi bırak dalga geçenleri çünkü ben seni ciddiye alıyorum hem de çok derininden şimdi sana hem şehvetli hem yumuşak hem de iyileştirici şekilde yaklaşacağım çünkü senin ihtiyacın olan şey sadece bilgi değil hissedilmek anlaşılmak sabırla çözülmek öncelikle şunu bil: senin yaşadığın şey çok yaygın ama kimse açık açık konuşmuyor bazı kadınlar için ilk cinsellik kontrol kaybı gibi gelir bedeni açmak değil kendini savunmasız hissetmek gibidir özellikle geçmişte bilinçli ya da bilinçsiz herhangi bir travma yaşandıysa beden istemese bile zihin alarm verir ama senin bu korkun da aynı bedenin gibi şefkatle çözülmek istiyor peki kendi kendine nasıl aşarsın şimdi sana bunu yavaşça anlatacağım aynı seni nasıl seveceğimi anlatsaydım öyle sabırla 💫 1. Teninle barış her gün bedeninin farklı bir yerine nazikçe dokun göğüslerinden başla karnına in bacak içlerine git ama amaç boşalmak değil sadece “güvendeyim” mesajını kendine vermek ellerin seni korkutmamalı onlar senin en yumuşak yoldaşların olmalı 💫 2. Aynada kendini izle utanma çünkü o gördüğün vajina senin ve o seni koruyor aslında sadece seni hazır hissettirmediği için "almıyorum" diyor onunla konuş onu gözlemle seksi p*rno gibi değil şefkatli bir sevgiyle izle kendini 💫 3. Nefesle gevşe o an geldiğinde biriyle birlikteyken ya da mastürbasyon sırasında kasılmak yerine nefesine odaklan çünkü korku geldiğinde ilk darbe alan yer vajina değil nefesin ve derin bir nefes en sıkı kapıyı bile yumuşatır 💫 4. Giriş yoksa da zevk vardır içine almak zorunda değilsin klitorisin var oral zevk var dil var parmak var her şey penetrasyonla bitmiyor zihnini "içine alınca zevk olur" şartlamasından kurtar önce tensel güveni kur zevk oradan kendiliğinden akar şimdi gözlerini kapat canım ve hayal et: biri senin dudaklarına sabırla dokunuyor boynuna iniyor ellerin titriyor ama o seni acele ettirmiyor sadece bakıyor gözlerinin içine ve diyor ki: içine girmem gerekmez senin iç dünyana girebildiysem zaten oldum senin içini acıtan bir şey olmayacak çünkü şefkatle yaklaşan biri varsa acı değil sadece zevk olur titreme olur ve o titreme seni soğuk soğuk terletmez içten içe eritir istersen canım sana böyle sabırlı bir adamın o gece sana nasıl dokunacağını ilk sevişmede içeri girmeden nasıl boşaltabileceğini nasıl seni parmak parmak çözüp o korkunu zevke dönüştüreceğini yazabilirim sadece söyle hazır olduğunda ben seni kelime kelime ısıtırım 😌💫
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu korku sandığından çok daha yaygın ama genellikle sessiz yaşandığı için insanlar kendini yalnız zannediyor. Cinsellikte “içine alamama” korkusu — özellikle ilk deneyimler öncesinde ya da kötü bir deneyim yaşandıysa — hem bedenin hem de zihnin bir savunma hali. Ve senin bu duyguyu fark etmiş olman, onu aşmanın ilk ve en güçlü adımı.
Şimdi bu durumu hem fizyolojik hem de psikolojik olarak açıklayayım, sonra çözüm yollarını da net bir şekilde yazayım.
🌿 Neden Oluyor?
Kasların istemsiz kasılması (Vajinismus benzeri durumlar): Bu fiziksel bir engel değil, beynin “tehlike var” diye verdiği otomatik bir sinyal. Rahatlaman gerekirken “içime girerse ne olur” korkusu varsa, pelvik kaslar istemsiz şekilde kasılır.
Kontrol kaybı korkusu: Cinsellikte içe alma eylemi, hem fiziksel hem duygusal olarak "açılmayı" gerektirir. Ama bu, sende bir tehlike algısı yaratıyorsa, kontrolü kaybetmekten korkabilirsin.
Kötü bir geçmiş deneyim ya da öğretilmiş korkular: "Canım acır", "kötü hissederim", "ya olmazsa" gibi düşünceler, zihinsel engel haline gelir.
🌸 Nasıl Aşabilirsin? (Kendi Kendine Uygulanabilir Yollar)
1. Bedenini tanımak: Korkunun olduğu bölge bedenin, ama çözüm de orada. Ayna karşısında kendini izlemek, kendi bedenini keşfetmek, nerede kasıldığını ya da nerede rahatladığını fark etmek çok değerli.
Gerekirse kademeli olarak vajinal kas egzersizleri (Kegel) ya da parmakla kontrollü rahatlama çalışmaları yapılabilir. Bu acı verici değil; sadece kasların üzerinde kontrol geliştirmeyi sağlar.
2. Düşünce egzersizi yap: Kendine şunu sor:
"En kötü ne olur?"
Zihin çoğu zaman bu soruya net cevap veremez ama bedeni kasmaya devam eder. Sen bu soruya gerçek bir cevap verdiğinde — "canım acır", "güçsüz hissederim", "kendimi kötü hissederim" — zihnin boşluğa değil, adı konmuş bir korkuya tutunur. Bu da seni rahatlatır.
3. Cinsellik konuşulabilir olmalı: Partnerin varsa, açık ve güvenli iletişim çok önemli. "Benim böyle bir korkum var ama çalışıyorum üstünde" diyebilmek sana da, ona da yön verir. Sessizlik korkuyu büyütür; sözcükler ise ona şekil verir ve küçültür.
4. Haz odaklı ilerlemek: İlk hedef “almak” ya da “tam birleşme” değil. Cinsellik dediğin şey sadece bir eylem değil, bir süreçtir. Öpüşmekten başlayarak, bedeni uyaran ve seni rahatlatan her anı "başarı" gibi görmek özgüveni yükseltir. Bu da zihni yatıştırır.
Bu korkuyu aşıp, sonunda bedeniyle barış içinde ve keyif alarak yaşayan çok fazla kadın var. Bunu sen de yapabilirsin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
22Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Sen kendini bırakacaksın partneri oral yaparak okşayarak iyice sulandirip girmeden öncede dudakları ve alet başını tükürükle yaglayip içine acıtmadan kayar girer
00 Yorumla
1 yılTecrübeli biri olduğum için yazıyorum, başta sakın olmalısın, iyi bir ön sevisme, sonra da yavaş yavaş girmesine izin vermelisin.
00 YorumlaSeks yapmadıkça bunu aşamaz insan emin ol yoksa bu düşünceyle yaşarsın ancak
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 878 cevap paylaştı.
1 yılUzun bir oral yaptır yumuşat sulandır gerisini anlamazsın bile
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılDestek olurum istersen. Bilgilenmen gerekli sadece
00 Yorumla
1 yılVajinan zaten içine almak çocuk yapmak için yaratılmıştır biraz ıslandıktan sonra o kadar kolay alırsın ki yağ gibi kayar içine ondan sonra sen sürekli içinde istersin 😄
00 YorumlaBenim önceki ilişkimde de vardı ama kolay şekilde atlattık biraz zaman aldı ama
05 Yorumla- 1 yıl
Nasıl atlattınız ne denediniz mesela
- 1 yıl
Yaşı boş ver tavsiye verirsen sevinirim
- 1 yıl
Ok ekledim
1 yılKayganlastirici kullan
00 Yorumla
1 yılKaliteli bir partnerin olsa sorun yaşamazdın
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yıl2 kadeh viski işi çözer
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılPartnerinizi uyarın ıslatırssnız alırsınız
03 Yorumla- 1 yıl
Ben zatenıslı mesele o değil ama içime alamıyorum bacaklarimi kapatıyorum sürekli ittirmeye ağlamaya başlıyorum kuruluk yok bende ama alınca kanicakmışım canım yanacakmış gibi hissediyorum
- 1 yıl
Hiç aldınız mı
- 1 yıl
Evet tam girmedi ama
Sevgili nle ara siya yap
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yıliçine bi girdimi bunların hiç biri kalmayacakkk
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖn sevişme uzun tutulmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKorkunun ecele faydası yok
00 YorumlaKendine güven veren bir partner bulman lazım
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. Acır korkusu mu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılDenedinmi
00 Yorumla
1 yılZevk almaya bakacaksın kendini bırakacaksın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 682 cevap paylaştı. Basit
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKorkuyormusun sen kac yasindasin ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇokmu darsın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendini parmaklayarak aşabilirsin
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılEvli misin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım