Cinsellik çoğu insan için hem fiziksel hem de duygusal bir bağ kurma biçimi. Yani sadece bedenin değil, ruhun da dokunuyor o temaslarda. Bu yüzden cinsel tatmin eksikse bir süre sonra bu eksiklik ilişkiyi içten içe kemirmeye başlayabilir.
Bu sorunun cevabı, yalnızca bir tercihin değil, bir yaşam felsefesinin içine gizlenmiş gibi geliyor bana. Çünkü ilişkiler, sadece bir ihtiyaçlar denkleminden ibaret değil; bir anlam, bir bağ, bir derinlik arayışıdır aslında.
Cinsel tatmin... elbette önemli. Beden, ruhun dünyaya tutunduğu bir kapıysa, o kapının dili de arzudur. Ama ben inanıyorum ki, insan sadece arzularıyla var olan bir varlık değil. Hatta çoğu zaman, tatmin dediğimiz şey, tenin ötesinde bir yerde saklı. Gözlerde, susulan cümlelerde, birlikte geçirilen sessiz akşamlarda, aynı anda nefes alıp verişte… İşte orada başlıyor asıl yakınlık.
Benim için birini hissetmek, sadece dokunmakla ilgili değil. Bazen bir bakış, bin temasın önüne geçebiliyor. Eğer bir insan bana zihinsel bir derinlik sunuyorsa, beni anlıyor, bana alan açıyor ve kalbimi yormadan içime dokunabiliyorsa... o zaman eksik kalan şeyler tamamlanmasa da eksik hissettirmeyebiliyor. Çünkü her ilişki, bir alışveriş değil; bir yolculuk. Ve bazen, bu yolculukta elini tutan kişi, yürüdüğün yoldan daha değerli olabiliyor.
Kimi şeyler eksik kalırsa büyüyemez derler, ama ben bazen bazı eksiklerin insana kendini daha fazla tanıttığını, aşkı daha fazla büyüttüğünü düşünüyorum. Cinsel tatmin olmayabilir evet… ama ruhum sevilmiş hissediyorsa, orada hâlâ büyümeye değer bir şey kalmıştır. Çünkü bazen beden doyar ama ruh aç kalır. O yüzden ben, ruhum doyduğunda ilişkiye devam edebilecek biri olduğumu biliyorum. Zaten mesele de biraz bu değil mi? Herkesin doyduğu yer farklı.
Diyelim ki evlendikten sonra bir rahatsızlık yaşadı ya da bazı sebeplerden dolayı yaşayamıyor cinsellik konu bu aslında. O şartlar altında devam edilir mi edilmez mi?
Yürütemezdim hep bir şeyler eksik kalırdı zamanlada aramızda ki bağ zayıflardı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Eger öncesinde 3 5yil yasamissak cok guzel sekilde bir cinsellik sonrasinda bir hastalik ve s olmussa ve artik olamiyorsa tabiki de onunla birlikte unutur insan cinselligi artik yasamak bile istemezsin de. Ama en basindan cinsellik olmadan biriyle sadece duygusal bag kurmak bence biraz anormal. Kiz arkadaslar edinirim onun yerine.
İki gönül konusmasını bilirse cinsel konularıda asabilir Hersey cinsellik degil Bazen bi öpücüklede mutlu olursun Yeterki sevildigini bilsin insan Sonucta erkekte damar sertlesmesi, prostat, yumurtalık kisti, varikosel ve sertlesmeme vb sorunlar varken kadınlarda da rahim kanseri yumurtalık rahatsızlıkları, adeti ilgili sorunlar ya da bazı cinselliği etkileyen hormonal bozuklukları olabiliyor. Herseyin bası saglık. Saglıgınıza iyi bakın.
Evet yürütürüm ama cinsel tatmin olursa da tadından yenmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Duygusal bağların çok güçlüyse tatmin olmadan da sürdürebilirsin fakat hem duygusal tatmin yok üstüne bir de cinsel tatmin olmayınca. Kesinlikle Bitter..
Seviyorsam , karşımdaki kişi tutkulu şekilde benimle bu özel şeyi yaşıyorsa orgazm olmasam bile yürütürüm çünkü sevdiğinle birbirini keşfedip bir bütün oluyorsun o da yetiyor. Ama adam 5 dk da işini görüyor gir çıksa ruh yoksa yürütmem.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Hayır asla yürütemem. Belli bir süre sonra cinsellik yoksa hadi eyvallah
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Cinsel tatmin olmadan ilişki yürümez bir yerde illaki cinselliğe ihtiyaç duyulur