İnsanın karakteri kadar yaşadıkları da çok etkiliyor...
Deniz Dülgeroğlunun - Merdiven Altı Terapi podcast ini dinliyorum. Bu gibi temel konularda bence düşünmeye teşvik ediyor.
Temelde yaşadığımız ve hayata karşı tavırlarımız, yaşadığımız ilişkilerden hayatımıza giren insanlardan ve çok düşünmekten çıkan sonuçlardan ibaret bana göre.
Karşımızdaki bizi beğenicek diye ona göre davranmamız yanlış ama bi yerden sonra insan karşısındakine göre ufak da olsa şekil alabiliyor. Bazı davranışları huyları benziyor. Ama temelde olan özellikleri alışkanlıkları hala kendini koruyor...
Zamanla etkiler özellikle korunmasız ilişki yaşanıyorsa ister istemez karşı tarafın enerjisini travmaların kişisel özelliklerini bile alıyorsun zamanla
Etkiler tabiki, özellikle erkekte deneyim arttıkça kadılara karşı tutum ve davranışında değişiklik baş gösterir. daha olgun oldukça , oto boka kimseye yürümez. sadece gerçekten beğenirse
Etkiliyor. Her şeyden önce bireysel olarak ilişkilere dair farkındalık kazandırıyor. Bunların kimi olumsuz kimisi ise olumlu yönde olsa bile doğal olarak karakter gelişimi, düşünce tarzı ve yaklaşıma yansıyor.
Cinsel deneyimler değil de, karakter kişiliği etkiler, kişilik de geçmiş yaşantı, çevre ve deneyimlerden etkilenir, cinsel deneyimler ile kişilik birbirini etkiler.
Zaten kocası dışında biriyle olan kadın da karısı dışında biriyle olan erkekte karaktersizdir sevgililik demeyin zirra o bir yalandan ibaret nikah olana kadar her şey yalandır