Eşini seven ancak ondan cinsel anlamda karşılık bulamayan insanların cinsel bir partner edinip cinsel olarak aldatması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haklı en ufak bir yanı olabilir mi?
Eşini seven ancak ondan cinsel anlamda karşılık bulamayan insanların cinsel bir partner edinip cinsel olarak aldatması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haklı en ufak bir yanı olabilir mi?
Burada neredeyse herkes aldatmanın bir karakter sorunu olduğunu yazmış. Bunun yanlış olduğunu düşünen çok insan olduğunu biliyorum. Ama o kadar çok baskı var ki, sadece susuyorlar. O zaman bu tartışmaya ben bir kapı açayım. Öncelikle şu "boşansın ne yapıyorsa yapsın." diyenler. Hayat sadece siyah ve beyazdan ibaret değil. "İnsan evlenince aynı insan değildir." ya da "boşanınca, istediği kişi ile seks yapabilir." düşüncesinden çıkmak gerekir. Evliliğin paylaşımı sadece cinsellik üzerine kurulu değil. Evlilik hayatınızdan memnunsanız. Ancak cinsel paylaşımınız yoksa, ya da sizin beklentilerinizi karşılamıyorsa ne yaparsınız? Oturur, eşinizle konuşur, bir çözüm yolu bulmaya çalışırsınız. Ama olmadı. Ne yapacaksınız? Bir daha, bir daha söylediniz. Ama nafile, sonuç değişmedi. Ailenizi de seviyorsunuz. Mevcut durumunuzu bozmak istemiyorsunuz. Mutlu da değilsiniz. Bu durumda bir ikilem yaşarsınız. Ya boşanıp cinselliği başkalarıyla yaşayacaksınız. Ya da sine ye çekip, cinsel hayatınızın olmadığı bir hayata devam edeceksiniz. İki durum da sizde farklı sorunlar yaratacak. Bu durumda ne yapmalı? Diğer taraftan, diyelim ki cinsel beklentileri karşılamayan eş, bunu başka bedenlerde gidermiş olursa, aldatılan eş masum görülüp aldatana lanet okumak ne kadar doğru. Neden aldatılan eşe "sen neden eşinin beklentilerini karşılamadın? sorusu sorulmuyor. Burada aldatan kadar, aldatılanın da hatası yok mu? Buyurun. Biraz da bu açıdan bakın.
Haksizsin baska birsey demiyorum , aldatilmayi boyle anti guntik susleyip normalestirmeye calismisin. Beklentilerini karsiliyamiyosa ayrilsin gitsin. Bukadar basit
@Melodiieejj Bu kadar basit olmadığını söyleyecek milyonlarca insan var. Bu platformda her gün, "eşim beni tatmin etmiyor. Bir başkasıyla yakınlaştım. Ne yapmalıyım?" diye soran çok insan var. Bu kadar kolaysa neden o insanlar ayrılıp gitmiyor acaba? Yazdıklarıma yorum yapıp, karşı fikir üretmek yerine içindekileri "anti guntik süsleyip normalleştirmeye çalışmak." olarak ifade etmekle aslında ne yazdığını bile anlamamış olman da işin ayrı bir boyutu.
He he biraz daha susle pusle pfff
Kadın da erkek de bunu yapabilir aldatmayı erkeğe mal etmek çok yersiz. Asla olmamalı ama zorlayıcı sebep olabilir. Sen eğer böyle bir durumda olsan ne yapardın aldatır mıydın?
Cevap
47Cevap
Olamaz. Başkasından etkilenebiliyorsa o ilişkiye ait hissetmiyordur. Bitirmeli.
Eşimle arada konuştuğumuz bi mevzu bu. Açıkcası biriyle evlendik diye sonsuza kadar evli olmak zorunda değiliz. İlgi kaybolabilir sorunlar olabilir vs. Taraflardan biri artık evli kalmak istemiyorsa veya ilgisinin dışarı kaydığını hissediyorsa ayrılmalı. Cidden lamı cimi yok bu mevzunun. Karşındaki seni aldattıysa dahi senin onu aldatman haklı değildir. Ayrılırsın yoluna bakarsın. Eşim de geçen dedi ki ben seni aldatmam, evet yüzlerce neden sayabilirim sevdiğim için vs diye ama asıl neden karakterime saygısızlık olur demişti. Bence bu bakış açısı da mantıklı
Olamaz.
Sadece cinsel olarak değil, herhangi bir şekilde kandırmanın ve aldatmanın haklı bir tarafı olamaz.
Herhangi bir şeyden memnun olmayan bir kişi bunu ifade eder, ayrılmak istiyorsa ayrılır veya ne değiştirmek istiyorsa uygular sonra yaşar dilediğini.
Hiçbir koşulda aldatmak, kandırmak haklı bulunamaz.
Evet, bazen duygusal eksiklikler ya da cinsel tatminsizlikler insanı bambaşka yollar aramaya itebilir. Ama bir ilişkiyi aldatmak, her şeyden önce güveni öldürür. Ne kadar zor olsa da, karşındaki kişiyle bunu dürüstçe konuşmak en doğru yol. Yoksa bir gün, her şeyin ortasında kendini daha da yalnız hissedebilirsin. Cinsel ihtiyaçlar önemli ama ilişkiyi zedelemeden nasıl çözüleceğini bulmak lazım.
herkesin haklı aldatma sebebi vardır. Bizim 23 yıllık siyasi partilerden ögrendiğimiz çok özel bir bilgi var. Aldatıyorum aldatıyorum ama sor neden aldatıyorum Diye?
Sen neden aldatıyorsun söyle? diye sorarken
başka bir yalan düşünüyordur zaman kazanıyor o esnada,
İnsanlar da çok eşli ve tek eşli karakterlere sahip olabilir. Çok eşli olanlardan bazıları cesaret gösterip başka kişilerle beraber olabilirken, bazıları da sadece içerisinde yaşar, cesaret edemezler. Tek eşli olanlar ise hiçbir şekilde başka birisi ile beraber olmazlar. Ben iki tarafı da anlayabiliyorum. Bu kişinin yaradılışı ile alakalı durum
Eşimi seviyorsam cinsel de onunla mutlu olurum veya olmaya çalışırım. Eğer ki beni yokluğa sürüklüyorsa bunu ona söylerim. Bak evlilik bu değildir, benim de bazı ihtiyaçlarım var ve ben seni istiyorum. Sen istemiyorsan beni yanlışa sürüklersin kendi elinle.
Haa şimdi beni tatmin ediyor etmiyor olayına girmiyorum. Herkesin bir eşi var ve kendini sizden sakınıyorsa bunlar söylenebilir. Yani şu da var ki hiç kimse aldatılmamalıdır.
Herkes asla yazmis, bosansinlar yazmis ama isler o kadar da kolay degil. Yasadiginiz hayatta cinsellik disinda her sey cok iyi ve tatmin olamiyorsunuz (ki ben erkek olarak yasiyorum bu durumu), bosanmak cok zor ve sikintili bir surec. Umarim asla ve bosansin diyenler bu durumi yasar da ne kadar zor bir durum oldugunu anlarlar. Cok amin...
Nafaka vesaire sebeplerle boşanmak da zor sizin için anladığım kadarıyla
Nafaka var. Nafaka vermeye de razi olsam verecegim nafaka ile yasayabilme sanslari yok. Onlara versem benim yasayabilme sansim yok. V. s. v. s. buna yorum yapmak icin yasamak lazim. Bol keseden atmak kolay. Detayli yazmak isterdim ama yeri burasi degil. Dedigim gibi yorum yapanlarin bunu yasamasini diliyorum sadece
Seven ama aldatan diye bir şey olamaz, bu iki kelime tek bir cümlede kullanılamaz. Seviyorsa çözüm arar bulur halleder zaten. Aldatmanın hiçbir zaman savunulur haklı bir yanı yoktur.
Karakter eksikliği sebepli olduğunu düşünüyorum.
Eşden bahsediyoruz. Bir insan herkese, farklı sebeplerle yalan söyleyebilir ama günün sonunda aynı yatağı, hatta kendi uzuvlarını paylaştığı birine karşı her konuda dürüst olmalı.
Bence günümüzde böyle çok insan var evli olup da gizli olarak aldatan bunu kendi hayatımdan da biliyorum çevremden biliyorum ayrılmıyorlar ama aldatmaya devam ediyorlar
"Ben seninle tatmin olmuyorum ve başkasıyla seks yapmak istiyorum" diyecek cesareti olmayan insanların aldatmaya cesaretinin olması çok ilginç...
Aldatmanın hic bir haklı yanı yoktur normalleştirmeyin bu igrenç seyleri... aldatmasın ayrılsın ondan sonra ne bo k yerse yesin... kanı bozukluga kılıf aramaya gerek yok...
aldatmanın haklı bir yani yok bence.. işin bahabnesi kendine göre çok yapmak isteyene... ama yine de oluyor tabi :)
En ufak bi yanı illa vardır. Ufak da olsa. Yapılmamalı. Ama yapan da adam öldürmüş kadar suçlu değildir.
Bence olabilir birinin libidosu çok yüksek ve diğerinin çok düşükse boşluk anına gelip aldatmış olabilir ama affedemezdim ben bana olsa
olamaz
ben sarhoşken birini öptüm diye tek flörtüm olmuştu onu da kaybettim o kadar yalvardığım halde
aldatılmayı kimse hak etmez
cinsel olarak tatmin olunamıyorsa ayrılırsın ayrıldıktan sonra arayışa girersin
Gerek yok ya aldatmaya. Karşılıklı anlaşma yapıp yılın belirli zamanlarında keyfine bakmak lazım her iki taraf için.
Aldatmanın hiç bir haklı yanı olamaz açıklaması bile olamaz
Yani bir çok kişiden duydum bana bile teklif eden oldu eşinden memnun olmayan genelde kişiler
Herkes kendi zevkinde açıklamasını takan yok
Aldatmanın asla hiçbir olumlu tarafı yoktur sadece bencillik ve karaktersizlik olabilir
Aldatılmaya bahane olacak bir neden olmamalı, hiç kimse bunu hak etmez.
Kimseyi yadirgamam insan öyle durum yasiyorli çaresiz yanlız kalıyor bir çıkış yolu gibi
Herkes haksız olduğunu düşünür ama tatmin olmak herkesin hakkı
Hiçbir aldatılmanın haklı tarafı olamaz böyle böyle artık aldatılma da diğer her şey gibi normalleştirilecek galiba
Var diyenler aldatilsin..
Kesin bir hakli tarafi yok , hemde hic bir sekilde. Bahanesi bile olamaz.
Yapamıyorsam aldatabilir hatta izin bile veririm
Cinsel hayat rutine bindiyse arada bir hava değişimi iyidir. Amerikada terapistler öneriyorlar.
Aç kalıyor ise!!!
Seven Aldatır...
Sevmeyen Ayrılır...
🙈
ecco diye birini engellemissin. burada gizli cevap veren kisiymis. engelini acmani istiyo, basimizin etini yiycek simdi
Erkeğe göre genellikle evet, kadınlara göre hayır. Bende sesleniyorum burdan nerede eşitlik 😂😂
Bence bar elinle bu durumu defarşca konuşup hala aynı kafada gidiyorsa bir hal vermiş oluyor
Birde konuşa bilsem çok şey anlaticam 😂😂
Bxqldhspsj
Bu kadar yazım hatası ilk defa yapıyorum soru da bile elim ayağım birbirine dolanmış başlamadan vazgeçmeliyim 😂
😂🤣🤣🤣
Fenomen olmak böyle bir şey galiba sadece gülücük kibarca. (kibarca) opsiyonel 😂
Fenomen olmakla alakası yok🤣
Tamam dikkat et kendine 😂
Sen de dikkat et😂 komik sey😂
Sadece rahatsız etmemek için susuyorum fragmandı 😂
Guzelmis😀😂
Niye engelledin 😀
Ben mi seni engelledim sen mi beni
Sen
Bi yazsan mı acaba 😂
Sen ikidebir takip atınca gıcık olup engelledim o üyenin sen olduğunu bilmiyordum😂
Dm gelmiyoru🙏
Bi an düşündüm ve bana yapılmasını istemezdim ve yapılsa partnerimden soğurdum muhtemelen istemezdim bir daha
O yüzden haklı bir tarafı yok bence olsa da kabul edilemez ki
Hergün pilav yenmez djdkdk
Bahanesi 🫤
Evet haklısın birde tatmin etmiyorsa edenle yapmak mantikli
Aldatmanın asla açıklaması olmaz
Boşanmaya kramp mi girmiş
Pek iyi değil aldatmak ama
Olamaz
Tatmin olmayınca olur
Hayır olmaz bahanesi Dr olmaz
Flörtozsse bunun mutlulukla alakasi olmuyo
Asla olamaz