Feministlik rolleri değiştirmek veya erkeği pasif hale getirmek değildir, durumları her açıdan eşitlemektir.
İkisi de feminist olan bir çift cinselliğe de aynı noktadan bakacağı için rahatça Nirvanalara çıkabilirler.
Biri feminist, biri değil diyelim feminist olan diğerini de kendi seviyesine çekip, çıkartabilir uyum sağlandığı sürece.
Feminist bir erkek, bu dünyada bir kadının başına gelebilecek en güzel şeydir.
Aynı şekilde feminist bir kadın da, rahatça arzu ve isteklerini karşı tarafa geçirebilecektir.
İnsanın düşünce yapısının cinsel hayatına da ayna tuttuğunu düşünüyorum ve çok sevdiğim bir görseli ekliyorum buraya🤩
1
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Utandırma beni şimdi : ) evet Sana soramadım tüm siteye sorayım dedim ahshshah
Her alanda kadının erkeğin eşit olmasını bende savunuyorum.
Sorun şuki insanlar yetişirken bu kafada yetiştirilmiyor. Buda erkeği ilerde zor bir duruma sokuyor. Mesela ben yemek yapamakta başarısızım. Aç kalırım ciddiyim yani. Feminizmi savunan bir ailede olsaydım bu tür konularda zorluklar çekmeyebilirdim . Fotoğraf icin teşekkürler
Yemek yapmaktan kolay ne var? 😄 İnternette her şeyin tarifi oluyor vidyolu şekilde. Baka baka yapabiliyorsun. Ben de sonradan öğrendim her şeyi araştırarak.
Öncelikle eic seçmesem mi diye düşündüm bu soruda. Sonra ya nasıl olsa yanlış anlamazlar diye seçeyim dedim.
Adı geçen arkadaşın. ..
İkisini ayırıyor yani şu şudur demiyor.
Feminazistlik diye bir şeyin var olduğunu idda ediyor ve gerçekten etrafımda gördüğüm kadarı ile de var. İkisinin aynı şey olmadığını da belirtiyor.
Feminizme bende katılırım ha ne kadar başarabilirim onu bilemem. Dediğin gibi belki tamda olmamışım. Olamayadabilirim. Eic seçimim icinde özür dilerim.
Feminist kadınlar arasında cinselliğe bakış açısı bireysel farklılıklar gösterse de, genel olarak feminizm cinselliği de içine alan bir özgürlük ve eşitlik mücadelesi olarak görülür. Feminist teoriler, kadınların cinsel yaşamlarını patriyarkanın baskılarından arındırarak özgürce ve rızaya dayalı bir şekilde yaşamalarını savunur. Bazı feministler, geleneksel cinsellik anlayışının erkek egemen kültür tarafından şekillendirildiğini ve kadınların kendi arzularını keşfetmelerinin önemli olduğunu savunur. Diğerleri ise, özellikle radikal feministler, p*rno ve cinsel nesneleştirmenin kadınlara zarar verdiğini öne sürer. Yani feminist kadınlar cinsellik konusunda da feminist olabilir ama nasıl bir duruş sergiledikleri, hangi feminizm anlayışını benimsediklerine göre değişebilir.
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Cok teşekkür ederim epey aydınlatıcı bir yazı olmuş.
Konuşarak anlaşabilirler ya şu oyuncak şeysi : ) hoş değil.
Feminizm yanlış yorumlandığı için imajı bozuk biraz. Kadınları önceleyen veya üstün gören zannediliyor ama değil, sadece eekekleein bir üstünlüğü veya daha değerliliği olmadığını insan olma konusunda eşit olunduğu anlatılıyor.
Evet ben de feministim 😀
Cinsellikte ise feminist erkek baskın kadın ister veya sever, ona köle olur veya her istediğini yapar diye bir şey yok 😂 Ne söylemiştik insan olarak eşit. Yani insanliktan orada da çıkmaz mesela şiddet olmaz ya da onur kırıcı davranıslar vs.
Yoksa içgüdüleri ne ise onu orada yaşar. Baskın gelmek isteyen kadına baskın gelmek, dominant kadına dominantlık yapmak da ayrı zevk verir ahahah 🤣
Tabi ki ve zaten bu bir sorun değil. Feminizmi anlamak, bilmek ve her konusuna hakim olmak zaten zor.
Mesela Kadınlar Günü aslında ne demek o gün neden var ona da bir bakılmalı. Hani kutlanıyor ama kazın ayağı öyle değil. Anma günü olmalı aslında, hatta minnet.
Ya feminizm aslında kadın erkek eşitliğini savunuyor bu açıdan bakarsak elbette yatakta feminist olabilirler de olmayabilirler de bu bağımsız bir durum bence ama feminazistlik diye bir şey var yani kadın erkekten daha güçlüdür akıllıdır erkekler ölsün diyenler var 😂 Onların çoğunun aseksüel olduğunu düşünüyorum çünkü başka çarem yok 😂
Erkekler ölsün yaşasın kadın dayanışması diye bağıran bir kadının yatakta erkeğine köle olmak isteyişini beynim kaldırmaz ckskks
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Yani öylede : ) Feminazistlik - insanlık yok oluşu : ) Yani dediğin gibi aseksüel olabilirler. : )
feministlik baştan aşağı yanlış ve belki de bilerek yanlış yorumlanan bi kavram. işlerine geldiği gibi kullanıyor millet nereye çekersem o olur bilmeyen de inanır kafasıyla. Soruyu nasıl cevaplayacağımı bilemedim ama değillerdir herhalde. Konu çift taraflı haz çünkü.