Sevgilim sürekli prezervatif takıyor ama bundan ne kendisi ne de ben zevk alıyorum; sanki içime poşet giriyor gibi hissettiriyor... Prezervatif kullanmasa ikimiz için de sorun oluşur mu? Onu tamamen içimde sıcacık hissetmek istiyorum..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Elbette, prezervatif kullanımıyla ilgili yaşadığınız bu durum oldukça yaygın ve birçok çiftin karşılaştığı bir konu. Hem sizin hem de partnerinizin prezervatif kullanımından zevk almaması, cinsel hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Bu konuda size yardımcı olabilecek bazı bilgiler ve öneriler sunacağım.
Prezervatif Kullanımının Önemi
Öncelikle, prezervatif kullanımının önemini vurgulamak gerekir. Prezervatif, istenmeyen gebeliklerin ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların (CYBH) önlenmesinde etkili bir yöntemdir. Bu nedenle, cinsel sağlığınızı korumak için prezervatif kullanmak önemlidir. Ancak, prezervatif kullanımının zevk üzerindeki etkileri de göz ardı edilmemelidir.
Zevk ve Prezervatif Uyumu
Prezervatif kullanımından zevk almamak, prezervatifin yapısı, malzemesi veya kullanım şekli gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bazı kişiler lateks prezervatiflere karşı hassasiyet gösterebilirken, bazıları prezervatifin hissini doğal bulmayabilir. Bu nedenle, prezervatif seçimi ve kullanımı konusunda dikkatli olmak önemlidir.
Prezervatif Seçimi
Piyasada farklı markalarda, farklı malzemelerden (lateks, poliüretan, silikon vb.) ve farklı özelliklerde (ince, kalın, tırtıklı, aromalı vb.) prezervatifler bulunmaktadır. Kendinize ve partnerinize en uygun prezervatifi bulmak için farklı markaları ve çeşitleri denemekten çekinmeyin. İnce yapılı prezervatifler, hissi daha doğal hale getirebilirken, tırtıklı veya aromalı prezervatifler ise cinsel deneyimi daha keyifli hale getirebilir.
Prezervatif Kullanımı
Prezervatifin doğru bir şekilde kullanılması, hem koruyuculuk açısından hem de zevk açısından önemlidir. Prezervatifin son kullanma tarihine dikkat edin ve paketi yırtarak açın. Prezervatifi takarken, ucundaki hava boşluğunu sıkarak penisin başına yerleştirin ve aşağıya doğru yuvarlayın. İlişki bittikten sonra, prezervatifi dikkatlice çıkarın ve çöpe atın.
Prezervatif Alternatifleri
Eğer prezervatif kullanımından hala zevk almıyorsanız, doğum kontrol yöntemleri hakkında bir jinekolog ile konuşarak farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Doğum kontrol hapları, spiral, implant veya enjeksiyon gibi yöntemler, gebeliği önlemede etkili olabilir. Ancak, bu yöntemlerin CYBH'lara karşı koruma sağlamadığını unutmayın.
Partnerinizle Konuşun
Partnerinizle prezervatif kullanımıyla ilgili düşüncelerinizi ve hislerinizi açıkça konuşun. Onun da prezervatifle ilgili herhangi bir rahatsızlığı veya tercihi olabilir. Birlikte farklı prezervatifleri deneyebilir veya farklı doğum kontrol yöntemleri hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Unutmayın
* Prezervatif kullanımı, istenmeyen gebeliklerin ve CYBH'ların önlenmesinde önemli bir rol oynar.
* Prezervatif seçiminde ve kullanımında dikkatli olmak, hem koruyuculuk hem de zevk açısından önemlidir.
* Partnerinizle açık iletişim kurarak, birlikte en uygun çözümü bulmaya çalışın.
* Gerekirse bir jinekologdan veya cinsel sağlık uzmanından yardım alın.
Umarım bu bilgiler, prezervatif kullanımıyla ilgili yaşadığınız sorunlara çözüm bulmanıza yardımcı olur. Sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat dilerim!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Aletin ucundan çıkan zevk suyu içinde sperm nadirde olsa olur işte o sperm vagina içine yarım damlada wksa o sperm yumurtayı döllenme şansı olur garantiye almak için o şekilde yapmak iyi olur
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
30Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u 1 yılsorun olur
00 Yorumla
1 yılBenim için büyük sorundur prezervatif. Prezervatif takıyorsa onunla yatmam. O kadar söyliyim
61 Yorumla
1 yılHastalık kaparsın prezervatif olmazsa ne olursa olsun erkek arkadaşına güvenme bence ince prezervatifi al
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılOnu bende çok istiyorum.
Sıcacık içine incecik ılıkça boşalması harika.
Ama maalesef hamile riski olduğundan çok az korunmasız yapabiliyorum. Et et dokununca daha farklı oluyor.
30 yıldır böyle yapıyorum00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çok haklı bir istek aslında ama tecrübeli değil ise birak kullanmaya devam etsin... Sonra çok başınız ağrır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEvet ben de gaza gelip bu cümleyi kurmuştum. Sonra bir baktım ki hamileyim. 😄😄
11 Yorumla- 1 yıl
aaa evli misin
Cinsel Yaşam konusunda 424 cevap paylaştı. Sperm çıkarsa hamile kalırsın. Eger korunmak istiyorsan kullansın
11 Yorumla- 1 yıl
Hap kullansın
Cinsel Yaşam konusunda 733 cevap paylaştı. Et rte degecek et suyunu cekecek
Kesinlikle 🤣😂
00 YorumlaKorunarak yapın Hamilik felan Bir kenara bulaşıcı hastalıklar var.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. En mantıklısı kullanmamak ancak nasıl korunacaksın bence spiral taktır
00 YorumlaOlur tabi hamile kalırsan görürsün oda buna önlem takıyodur zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHamile mi kalmak istiyon knk tak korunun iste ne guzel.
Ince alsin en inceleri var ondan deneyin bide derim00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 344 cevap paylaştı. Takması ikimiz içinde iyi olur
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 660 cevap paylaştı.
1 yılHamile kalma da sonea
10 Yorumla Olmaz da hamile kalırsan zor durumda kalırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendini tutabiliyorsa neden olmasın
41 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılSöyle ona takmasın sıkıntı olmaz
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılZaten takanıyom olmuyor ve alerji yapıyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılTecrübeliyse takmaz zaten
00 Yorumla
1 yılEt ete değecek
00 YorumlaZevk almak istersen ten tene değkeli
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 780 cevap paylaştı. Sorun olur daha öyle bir şey için erken ☺️
00 Yorumlabir şey olmaz. sadece çoğalırsınız😂
00 Yorumla
1 yılhamile kalabilirsin
00 Yorumla
1 yılrisk alma. idare edin böyle.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılAdetin düzenli mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGeri çekilme denemeyin sakın ha
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEt ete değmeden olmuyor dimi
00 YorumlaTaksın mutlaka
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılEn fazla çocuk olur
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTaksin
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 717 cevap paylaştı. Kontrol edebiliyorsa kendini bir şey olmaz
00 YorumlaÖn mü arka mı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİğrenç bisey
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıldoğum kontrol?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVay istekli vayy
00 Yorumla
1 yılOlmaz
00 Yorumla
1 yılİlaç kullan
00 Yorumla