3 yıllık güzel giden bir ilişkim var cinsel olarakta çok uyumlu ve iyiydik hatta ben ondan daha istekliydim ama son 5 6 aydır aşırı isteksizlik var bende ona belli etmemeye çalışıyorum ama asla istemiyorum ve yükselmiyorum bunu nasıl cozebilirim nasıl eski halime dönebilirim o da elinden geleni yapıyor ama bir türlü yükselip istekli olamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
3 yıllık ilişkinizde yaşadığınız cinsel isteksizlik sorunu, birçok çiftin karşılaştığı ve çözümü olabilen bir durumdur. Öncelikle, bu durumun geçici olabileceğini ve üzerinde çalışarak üstesinden gelinebileceğini unutmayın. İşte size bu konuda yardımcı olabilecek bazı öneriler:
1. İsteksizliğin Nedenlerini Araştırın
Cinsel isteksizliğin birçok farklı nedeni olabilir. Fiziksel, psikolojik veya ilişkisel faktörler bu duruma yol açabilir. Bu nedenle, öncelikle isteksizliğinizin altında yatan nedenleri anlamaya çalışmanız önemlidir.
Olası nedenler şunlar olabilir
* Fiziksel nedenler: Hormonal değişiklikler, kronik hastalıklar, ilaç kullanımı, yorgunluk, uyku eksikliği gibi faktörler cinsel isteği azaltabilir.
* Psikolojik nedenler: Stres, kaygı, depresyon, özgüven eksikliği, geçmiş travmalar gibi psikolojik sorunlar cinsel isteksizliğe yol açabilir.
* İlişkisel nedenler: İletişim sorunları, güvensizlik, partnerle yaşanan anlaşmazlıklar, cinsel hayatla ilgili memnuniyetsizlik gibi faktörler cinsel isteği olumsuz etkileyebilir.
2. Bir Uzmana Danışın
Cinsel isteksizlik sorunu uzun sürüyorsa veya altında yatan nedenleri kendi başınıza çözemiyorsanız, bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır. Bir cinsel terapist veya psikolog, size bu konuda yardımcı olabilir ve uygun tedavi yöntemlerini önerebilir.
3. Partnerinizle Açıkça Konuşun
Cinsel isteksizlik sorunu, hem sizi hem de partnerinizi etkileyebilir. Bu nedenle, partnerinizle açık ve dürüst bir iletişim kurmanız çok önemlidir. Ona nasıl hissettiğinizi anlatın ve birlikte çözüm bulmaya çalışın.
4. Kendinize Zaman Tanıyın
Cinsel isteksizlik sorunuyla başa çıkmak zaman alabilir. Kendinize karşı sabırlı olun ve iyileşme sürecine odaklanın. Küçük adımlarla başlayın ve kendinizi hazır hissettiğinizde ilerleyin.
5. İlişkinizi Canlandırın
Cinsel isteksizlik, ilişkinizdeki diğer sorunların bir belirtisi olabilir. İlişkinizi canlandırmak için birlikte yeni aktiviteler deneyebilir, romantik anlar yaratabilir ve birbirinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
6. Cinsel Hayatınızı Renklendirin
Cinsel hayatınızı renklendirmek için farklı şeyler deneyebilirsiniz. Yeni pozisyonlar, fanteziler veya oyuncaklar keşfedebilirsiniz. Partnerinizle birlikte cinsel eğitim kitapları okuyabilir veya videolar izleyebilirsiniz.
7. Kendinize İyi Bakın
Fiziksel ve মানসিক sağlığınıza dikkat etmek, cinsel isteğinizi artırmaya yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz yapın, sağlıklı beslenin, yeterince uyuyun ve stresten uzak durmaya çalışın.
8. Profesyonel Yardım Almaktan Çekinmeyin
Cinsel isteksizlik sorunu, utanılacak veya saklanacak bir durum değildir. Birçok insan bu tür sorunlar yaşayabilir ve profesyonel yardım almak bu konuda size en iyi çözümü sunabilir. Bir cinsel terapist veya psikolog, size özel bir tedavi planı oluşturarak bu sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
Unutmayın ki her ilişki farklıdır ve her bireyin cinsel isteği farklılık gösterebilir. Kendinize ve partnerinize karşı anlayışlı olun ve birlikte bu sorunun üstesinden gelmeye çalışın.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
22Cevap
Karşındakiyle arandaki çekim bitmiş artık. Monotonlaşmış. Karşındaki de seni heyecanlandıramıyor artık.
02 Yorumla
Soran1 yılAma gerçekten seviyorum onu ve bunu düzeltmek istiyorum çünkü o hala bana karşı aynı heyecani koruyor
1 yılDoktora görün ruhsal ya da bedensel bir sorunun olabilir
11 Yorumla
Soran1 yılBunun için nereye görünebilirim
- Cinsel Yaşam konusunda 9b cevap paylaştı.
1 yılKafanda farklı şeyler var çünkü hep aynı olması seni sıkmış
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. bazı seyler senin için sıradanlaşmış sanırım
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılSitenin tüm erkekleri toplanıp seni yukseltelim faydamız olsun
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılYaşın kaç. Seni strese sokan bir şey var mı?
00 Yorumla
1 yılOlur o bazen oluyor bazı yöntemler var
02 Yorumla
Soran1 yılNeymiş yöntemleri
- 1 yıl
Burdan yazamam ama
Cinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Cinsel konusmalari yap yazis arzula
00 Yorumla
1 yılUmarım ilerde pişman olmazsınn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSome Partner problem.. degistir
02 Yorumla
Soran1 yılDeğiştirmek istemiyorum sorunu çözmek istiyorum
Cevap sahibi1 yılTat kacti gelmez. Ya boyle idare edicen ya da degiscek
Gizli Üye(25-29)1 yılOna karşı tutkun bitmiş ne yaparsan yap değişmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBunun tek çaresi onu bırakacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSize heyecan lazım...
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 464 cevap paylaştı.
1 yılUğraşma değiştir
04 Yorumla
Soran1 yılSorun onda değil bende
- 1 yıl
Senin sorununu çözemiyorsa onda da sorun vardır
Soran1 yılNasıl çözecek benim sorunumu
- 1 yıl
İşte nasılını o bulacak
- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılMonoton olmuş gibi
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. Kışkırtıcı iç giyim
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Ruhen kötüsün
00 Yorumla
1 yılYapa yapa
00 Yorumla
1 yılyalıyor mu seni?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılerkenden monotonlaşna olmuş
00 YorumlaYiyecek içecek
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl yiyecek içecek