Maslow ihtiyaçlar hiyerarşine göre en önemli ihtiyaçlardan biride cinsellik sizce göre yemek yeme kadar su içme kadar zorunlu bir şey midir yoksa olmasa da yaşanabilir mi? Yoksa cinsellik olmasa da yaşayıp bu hayati terk edebilir miyiz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılCinsellik, biyolojik bir ihtiyaç olarak kabul edilebilir, ancak hayatta kalmak için mutlaka gerekli değildir. İnsanlar, cinsellik olmadan da yaşayabilir ve hayatlarını sürdürebilirler. Ancak, cinselliğin insan yaşamında çok yönlü bir rolü vardır ve sadece biyolojik bir fonksiyonun ötesine geçer.
**Cinselliğin biyolojik yönü** Üreme, cinselliğin temel biyolojik işlevlerinden biridir. Ancak, modern toplumda, doğum kontrol yöntemleri ve diğer teknolojiler sayesinde, insanlar cinselliği üreme amacı dışında da yaşayabilirler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİnsanların sinir stres atmak için yaptığı en zevkli aktivite o çok net bir gerçek. Ancak zorunluluk konusunda yemek ve su ile asla yarışamaz. Siz hiç seks yapmadığı için ölen insan gördünüz mü ? ama yemek veya suya belirli süre ulaşamazsan ölürsün. Cinsellik olmadan da hayat yaşanır ama zevksiz olur , böyle bir zevkten sağlık açısından bir mecburiyet durumu söz konusu değilse insanın kendisini mahrum bırakması mantıklı olmaz.
06 Yorumla
Soran1 yılRuhsal hastalar mahrum kalmalı benim kanaatimce bende onlardan biriyim
- 1 yıl
Vücudunun belden aşağısı felç değil , Vajinismus değilsin , Vücudunda HIV ve benzeri virüsler yok. Ruhsal sorunun ne bilmiyorum ama psikolog veya psikiyatri yardımıyla gerekirse ilaç kullanarak düzelebilirsin. Bence enseyi karartma , hoşlandığın sevdiğin birini bularak sende yuvanı kurar yaşamak istediklerini yaşayabilirsin.
Soran1 yılBilmiyorum karşıma çıkan her erkek ilk tanışmada beni istemedi söyleyince
- 1 yıl
Karşınıza çıkan erkekler belki de yanlış insanlardır. Siz kendinizden dürüstçe bahsettiğinizde , gerçekten sizden etkilenen ilişki düşünen insan önce sizi tanımayı daha sonra olumlu veya olumsuz karar vermeyi tercih eder. Bunu da sizin dürüstlüğünüze teşekkür ederek , aynı dürüstlükte ifade eder. Siz vücut sağlığı gayet yerinde olan bir kadınsınız , psikolojik sorunlarınızı da yenmek için uğraşın çabalayın pes etmeyin. Karamsar düşünmeyin pozitif olun yiyin , için , gezin hayatınızın tadını çıkarmaya çalışın. Günün birinde nasıl olsa ruh eşiniz karşınıza çıkacaktır.
Soran1 yılHayat belki bundan sonra yüzüme bakar belki mutlu olurum ama o da bir ihtimal
- 1 yıl
Sen yeter ki iste çabala mutlu olmanın yollarını mutlaka bulursun. Gereksiz hiçbir şeyi kafana takma , hayatına odaklan kendine güzel hobiler uğraşlar edin. Hayatında her şey gönlünce olsun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
21Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılvücut bunu ister. siz reddetseniz de vücut bunu bir şekilde sağlamalıdır eğer ki sağlanmazsa bu size stres , huzursuzluk hormonal bozukluk olarak döner bu da hayatınızı mental ve fiziksel rahatsızlığa iter.
olmadan yaşanabilir mi evet yaşanabilir ama hayat gerçek anlamda çok eksik olur.117 Yorumla
Soran1 yılPsikolojisi bozuk birisi de okuyup buna göre davranırsa bilmem ne olur
Cevap sahibi1 yılbenim dediğim gelişigüzel cinsellik veya sorgusuz sualsiz kendini açmak değil.
elbette her şeyin bi yolu şekli vardır. psikolojisi bozuk birisi de cinsellik yaşamalı fakat kendi durumunun farkında olan ve hayatının akışına engel getirmeyecek şekilde.
Soran1 yılBenim görüşüm psikolojisi bozuk olan ne ilişki yasamali ne evlenmeli kimsenin hayatını zindan etmemeli (bende bunlardan biriyim )
Cevap sahibi1 yılpsikolojisi bozuktan kastın ne bu noktada, tamamen klinik vaka mı yoksa hayattan tat alamayan anlamında mı.
belli bir eşik değerin üstünde olanların sürdürülebilir bir ilişkide olması zor elbettte
Soran1 yılKronik benim rahatsızlık o yüzden kimseyi hayatıma almam devamlı ilaçlara bağlı bir insanı kim ister
Cevap sahibi1 yılokb mi var
Cevap sahibi1 yılyani ilaçlar hayatını ne derece etkiliyor bilemem. bir ilişkiden ne beklentin olur ne kadar samimiyet çıkarın var onu da bilemem ama sosyal arkadaşlıklar için engel değil ise, anlayışlı ve suistimal etmeyecek biriyle paylaşım yapmaya açık olabilirsin. bilemem yani belki iyi gelen yanı da olabilir belki seni daha derin düşünceye de itebilir
Soran1 yılOkb başladı ilk sonra illerledi kaygı endişe şüphe
Cevap sahibi1 yılbunlar her daim kontrolden çıkacak diye bir şey yok. yani biliyorsun zaten diye söylemiyorum ama geçici de olabilir, kontrol altında da olabilir. senin yaklaşımın ve hayata tutunmanla alakalı şeyler bunlar.
Soran1 yılAynen öyle daha fazla şüphelerim artta bilir çoğala da bilir ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açıkçası
Cevap sahibi1 yılbence bu tip vakalarda partnerlerin, bireylerin birbirine açık olması lazım. zorbalık ve dayatma olmamalı. insan içinden geliyorsa sevmeli sevilmeli ve paylaşıma gitmeli. fakat bu durumları suistimal etmek de, kendini acındırmak da , ekstra ilgi beklemek de doğru değil. fakat anlayış beklemek ve beni böyle kabul etmek zorundasın demek bir hak mı evet. bu konuyu biraz gözden geçir
Soran1 yılBen hayatımda kimse olmadan öleceğimi düşünüyorum sadece cinsel istek yapmaktan bile nefret ediyorum kendimi sevilmeye değer görmüyorum sevilsem bile bu benle dalga mi geçiyor şüphelenirim galiba
Cevap sahibi1 yılbu karamsarlığı atmazsan üzerinden sana gelen güzelliği de iyiliği de harcamış olursun. bu şekilde hayatına kattığın pozitif bir şey olmaz. daha yaşın kaç zaten hayatının baharındasın ne diye bu kadar bitti her şey kafasına giriyorsun. biraz zaman ve şans tanı kendine
Soran1 yıl14 yaşından beri hayattan umudumu kestim anormal olduğumu öğrendiğim an o zaman dünyanın beni için amaçsız günümu doldurup gidilecek yer olduğunu anladım zamanla eski neşemde kalmadı kimseye güvenimde belki kalan hayatimda da böyle olucak düştüğüm yerden kimse kaldırmayacak kimse Yüzün e bakmayacak
Cevap sahibi1 yılsen kendini karamsarlıktan beslenir hale getirmişsin kafanda döngüye almışsın. bu şekilde yaklaşmak sadece durumunun daha kötüye gitmesine yol açar. komple değişmek bir günde olmaz ama değişmeye başlamak için 1 gün düşünmek yeterli. biraz sakin olup senin de bir değerin olduğunu kabullenmelisin
Soran1 yılNe tavsiye edersiniz bana yaşam biçimi olarak
Cevap sahibi1 yılsakin bir düşünce benimse kendine. Bugüne kadarki hayatın geçmişte kaldı. Israrcı olduğun düşüncelerin de uzak durduğun düşüncelerin de sana yansıması nedir ne değildir belli. Kendin için olumlu olacak seçeneklere yaklaşmaya çalış hayatta. geçici streslere kalıcı gibi yaklaşma
Gizli Üye(25-29)1 yılİhtiyaç falan değildir kardeşim size öyle yutturmuşlar
Su almazsan dehidrasyondan ölürsün
Yemezsen açlıktan ölürsün
Sevgi şefkat ihtiyaçtır evet ama cinselliksizlikten ölen duymadım şu ana kadar30 YorumlaÇok istiyorum ama yaşayamıyorum ( imkansızlık 😁 ) ihtiyaç mıdır? Evet. Karşılanmıyor diye ölüyor muyuz? Hayır 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİhtiyaç diye diye durmuyorlar her şeyinde bir dozu olur yani ozaman önüne gelenle şey yap tövbe
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Evet yemek su hava gibi cinsellikte bir ihtiyaçtır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılElbette insan istiyor ama yaşanıyor bal gibi askerde mesela elimi hiç atmadım zaten otomatik rüyada rahatlama oluyor, tahrik edici şeylerden uzak durun yeter bence
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılErkeler türk kadını sayesinde yaşamadan terk ediyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılİhtiyaçtır. Aksini söyleyen ile muhatap olmayın.
00 Yorumla
1 yılEvet güzel bir ihtiyaç lakin yemek ve su ile kıyaslanamaz o kadar da değil
00 Yorumlaİsteyen yaşasın istemeyen yaşamasın. Ölüm yok ya ucunda
01 Yorumla- 1 yıl
Öyle dediğin gibi olmuyor be hanım efendicim
- Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılİhtiyaçtır. Hele ki cinsellik yapmaya alışmış biri yapmadan durması daha zordur
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dünyanın yaşam döngüsü olmasa da olur kategorisinde değil ne yazık.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılElle çözülebiliyor
Cinsellik değil sevilmek ihtiyaç bacımsu00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSöyle diyim cinsellik olmasa bir kızla heralde konusmazdım
00 Yorumla
1 yılİhtiyaç tabiki biyolojik olarak da ister her bünye
20 YorumlaBence ihtiyac. Sen nasil dusunuyorsun
04 Yorumla
Soran1 yılBelli bir yaştan sonra alışır insan istekleri de gider
Soran1 yılBelli bir yaşa kadar ihtiyaç ondan sonrası ihtiyaç değil bence
Cinsel Yaşam konusunda 444 cevap paylaştı. Cinsellik olmazsa olur
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılBen olmasa yaşayamam muhtemelen
00 Yorumla
1 yılCinsellik olmadan zor
00 YorumlaMastürbasyon işine icin3 giriyormu?
045 Yorumla
Soran1 yılEdilir bence mastürbasyon yapmaya alıştıysa zor alışmadıysan ihtiyaç duymazsın ilk hazzı almamak gerek
Soran1 yılBilmiyorum artık bu konuları kadınlar için söylemiş olayım o zaman
Soran1 yılYok ya yaşım geçse de hala bilgim yok cinsellik hakkında
Soran1 yılYaşıtlarıma göre yani benim yaşımdakiler her şeyi biliyor hatta küçükler
Soran1 yıl27
Soran1 yılHiç ilişkim olmadi olmazda artık
Soran1 yılMerakım yok pek mastürbasyon yapmıyordum 1 2 senedir yapıyorum bağımlı yaptı kotu yani
Soran1 yılAynen ama ergenliğe 14 te girdim
Soran1 yılVarmış sonradan farkına vardım
Soran1 yılYorum nasıl siliniyor
Soran1 yılAlışkanlık yaptı mastürbasyon
Soran1 yılOluyordu evet
Soran1 yılYapmakla daha istek arttı ama
Soran1 yıl2 yılda arttı anlamında ondan öncede vardı bu kadar yoğun değildi
Soran1 yılYapacak bir şey yok o zaman sabretcez 30 35 kadar
Soran1 yılSabredicez 20 25 sene daha yapacak bir şey yok
Soran1 yılYok düşünmüyorum diyorum çünkü kimse çıkmıyor karşıma görücü usulü de olmuyor yapacak bir şey yok
Soran1 yılAlmaya çekinirim ben internetten alışverişte bilmiyorum
Soran1 yılInternetten alışveriş yapamıyorum işte
Cinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. Zevk
00 Yorumla
1 yılKesinlikle ihtiyac. Ozellikle geceleri
00 YorumlaOlmazsa olmazim
00 Yorumla
1 yılBence ihtiyaçtır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılİhtiyaç bence
00 Yorumla Olmasa da yaşanır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam