Bence Basitçe söylemek gerekirse, hayır, güzel bir ten uyumu mutlaka aşkı beraberinde getirmez. Bu iki kavram birbirinden farklıdır ve birbirini tamamlamak zorunda değildir. Ten uyumu Fiziksel çekim, dokunma isteği, cinsel uyum gibi unsurları içerir. İlişkilerin başlangıcında heyecan verici bir bağ oluşturur. Aşk Daha derin duygusal bir bağdır. Saygı, güven, empati, ortak değerler ve sevgi gibi unsurları içerir. Neden ten uyumu aşk anlamına gelmez? Aşk sadece fiziksel değildir: Aşk, sadece fiziksel çekime dayanmaz. Duygusal, zihinsel ve ruhsal bir bağ gerektirir. Ten uyumu zamanla değişebilir: Fiziksel çekim zamanla azalabilir veya değişebilir. Ancak aşk, bu tür değişimlere rağmen daha derin bir bağ sağlayabilir. Ten uyumu her ilişkide olmaz: Birçok başarılı ilişki, güçlü bir fiziksel çekime dayanmadan da var olabilir. Ten uyumu tek başına ilişkiyi sürdürmez: Fiziksel çekim, bir ilişkinin temeli olabilir ancak uzun vadeli bir ilişki için diğer faktörler de önemlidir.
Bence tam tersi olur. Aşk beraberinde güzel bir ten uyumu getirir. Aşık olduğun insanla bir olmak, tamamlanmak istersin. Bu da cinselliğin kalitesinin artmasına sebep olur.
Bunun için ten uyumundan daha fazla bir uyum gerekiyor. Mesela sevgi, saygı, güven, iletişim vs. gibi konularda da ten uyumu gibi olmalı.
Eğer sadece ten uyumu varsa hatta çok iyi diyelim, diğer konularda uyumsuzluk varsa aşk falan olmaz. Sadece seks arkadaşı olurlar sevişmek istediklerinde bunu yaşarlar o kadar.
Çünkü birlikte yaşayamazlar sorun çıkar hatta kavgalar falan olur.
Hepsinde uyum varsa evet ten uyumundan başlayıp aşka ulaşabilirler.
Bence Ten uyumu İlk başta şart Ama Daha sonra Akıl zeka Entelektüel birikim Hobiler Spor Müzik Doğa Sevgisi ile Bütünleştiğinde İlk bir iki sene aşkı Sonra da Ömür boyu SEVGİYİ GETİRİR KALICI OLAN AŞK değil SEVGİDİR♥️♥️
Kesinlikle evet o yüzden eskiler daha mutluydu ilk deneyimini eşiyle yaşıyorlardı. İyi ya da kötü bir sevişme bile hiç tatmadıkları harika bir duygu olduğu için eşler arasında muhabbeti sağlıyordu. Şimdileri anlatmama gerek yok sanırım. İnsanlar ortalama bir ten uyumuna sahipken bile acaba komşunun şeyi nasıl diye daha iyisini arıyor ya da birçok kişi ile seks yapa yapa tek eşli seksten alınacak hazzıda eskisi gibi alamamaya başlıyor.
Sevmeyen insan zaten sevişemez tabi bana göre. Sevdiğin kızla sevişmeyi geçtim sarılsan hatta gözlerine bile baksan duyguların kabarır kalbin heyecan ve mutlukla dolup taşar, atar. Aşık olmak bedensel hazzın ötesinde bir his benim için. Bugüne kadar sevdiğim kızlara karşı cinsellik biraz geri planda oldu benim için ve gerçekten seven insan cinselliği kafaya takmıyor , anlaşabildiğin bir kızla olmak bile aşık olmak için yeterli. Bu devirde böyle kızlar büyük nimet
Tem uyumuna saçmalık olarak bakıyorum nabalım ten ten gezelim mi doğrusunu bulmak için basitleşmek duyguları yitirmek için mükemmel bir yöntem ayrıca birliktelik evlilikte olması gerekmiyormu benmi geriden geliyorum
ten uyumu beceriksizlerin uydurduğu bir bahanedir. yahu ten neye uyacak. kimyasal uyum mu gerekiyor. nedir bu. saçma sapan her uydurulana inanmayın yahu
birlikte olmayı beceremeyenler uydurdu siz inanıyorsunuz
Ten uyumunun aşk faktörü ile tetiklenebileceği görüşündeyim. Ten uyumu aradaki bağlar sayesinde güçlenir, öylesine seviştiğin, hiçbir şey hissetmediğin görünce heyecanlanmadığın birisiyle ten uyumun olmaz.
Şimdi ben bu soruya ne diyim önce duygular olup sonra beraberlik olması gerekmiyormudu. once birliktelik sonra duygular mı oluyor hersey bozulduğu gibi budamı bozuldu
Yok. Güzel sevişen güzel sevişir, seks biter, o kişi de orada kalır. Erkekler için konuşuyorum tabi. Kadınlar doğaları gereği cinsellik ile duygusallık arasına net bir çizgi çizemeyebiliyorlar.
Aşka açılan harika bir kapı bence ama her zaman aşkla sonuçlanmıyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Kesinlikle evet diyorum. Ten uyumu aşkı getirir. Kimisi demiş ki aşk ten uyumunu getirir. Hayır ben sevdiğim insandan daha önce bu nedenle soğudum. Arada uyum yoksa aşk biter. Ten uyumu varsa çok çok sağlam bir aşkım temeli atılabilir.