ՏҽӀɑʍՏ
Yalnızca keyfi sebepler mi cinsel dürtülerimizi harekete geçiriyor yoksa buna gerçekten ihtiyacımız mı var?

ՏҽӀɑʍՏ
Yalnızca keyfi sebepler mi cinsel dürtülerimizi harekete geçiriyor yoksa buna gerçekten ihtiyacımız mı var?

seks daha ilkel toplumlarda sadece çoğalma İçin ihtiyaçtır , bu özelliğimizi çoğalma İçin kullanmadığımız gelişmiş medeni topluluklarda seks bir ihtiyaçtan çok bir özelliğimizi haz İçin geliştirme olayıdır , ve sadece zevkten de ibaret değildir bir ruhani doygunluk aracıdır aslında
canlılığın ayrılmaz bir parçası
maalesef...
@çikolataçikilop maalesef değil bence canlılığın en önemli en güzel ve en kesintisiz özelliği
En güzeli değil bence en tehlikelisi.
@çikolataçikilop umarım aynı şeyden bahsetmiyoruzdur zira cinsellik doğru kişiyle kaliteli şekilde Zekicee olduğunda tehlikeli değil mükemmeldir
Olaya iki tarafın da onayının olduğu pencereden bakıyorsunuz sadece ben genelden bahsediyorum. Genel olarak tehlikeli. Taciz, tecavüz bunun en büyük kanıtı. Herkes kendini kontrol edebilecek kadar irade ve ahlak sahibi değil.
Yemek bir ihtiyaç. Ama yerken zevk alırsın. seks bir ihtiyaç. Ama bu ihtiyaç bir ihtiyaç gibi değil şehvet yani zevk gibi kendini gösteriyor. Su içmek bir ihtiyaç. Kişide her hangi bir hastalık yoksa su içeyim de ihtiyacımı göreyim diye değilde susadım içim yandı diye içilir. Aşağı yukarı her şey öyle gibi. Uyku ihtiyaç mi? Hadi bi uyuyayım zevk alayım kimse demez. Kabız olan biri sıçtıgı zaman zevk alır. Zevki rahatlamasından dolayı. Çok karmaşık bir olay. Konuştuklarım tamamen bilimsel olmayıp benim düşüncem. Bana öyle geliyor ki evrim sürecinde ihtiyaçlar süre gelen zaman yolculuğunda zevke dönüşmüş gibi.
Gerçekten ihtiyacımız var.
İkisini birbirinden ayrı düşünemeyiz çünkü aslında birisi diğerinin ödülü. Doğa canlıları üremeye ve çoğalmaya teşvik için onlari zevk ile ödüllendirmiş, güdülemesi ise ihtiyaç duyması.
Erkeklerin bunu fark etmesi daha zor çünkü bir döngüye sahip değiller düzenli olarak üretilen bir şey var. Fakat kadınlar bir döngüye sahip. O döngüyü takip ederse fark edecektir ki belirli dönemlerde buna ihtiyaç duyar. Erkek de bir süre yoksun kalırsa ihtiyaç duyar.
Yani ihtiyaçtan doğan bir zevk söz konusu. Ayrıca en tepeye ulaşmak için mutlaka ihtiyaçtan ivmelenmeli.
Çok iyi 👌
Sosyetiq’ce ricalar :))
Seks, zevk soslu ihtiyaçtır...
Unutmazsam eic.
Hojj😅👌
şaka gibi :D
Rica ederim :))
Cevap
121Cevap
İhtiyaçtır. Yaratılış kimyamıza kodlanmış
Abla niye ismin değişik
@esatde_senbana yaşıtlarınla takıl ablacım
Dövmeseydin bari 😂
ՏҽӀɑʍՏ ben şu şekilde bakıyorum. mastürbasyon bence ihtiyaçtır. vücudun rahatlaması lazım çünkü bir şekilde. ama birisi ile yapılan seks ise sadece zevktir. insan seks yapmak zorunda değildir yapmasa da ölmez. ama dediğim gibi mastürbasyon daha çok ihtiyaç oluyor.
Seks hem zevk hem de ihtiyaçtır. Hem fiziksel tatmin sağlar hem de duygusal bağları güçlendirir. İnsanlar hem keyif hem de yakınlık arayışıyla cinsel dürtülerini hissederler. Yani, her ikisi de önemli.
Süper cevap secildiniz
İhtiyac. Tam görseldeki mod evlenince gerceklesmeli kskdlf
evlenmeden olmaz mı
Evlenmeden olmamalı kskdkf
Olur olur 🙄
O kadar ikna edici birine düsersekkkk
İkna etmeye bakıyor yani :D
Detay vermeyelım buradan 😂😂
Peki djdj
İhtiyaç değildir. Hayat cinselden ibaret değil sevgili ile Parka gidilir çocuklaşılır, sabah çimenlerde kahvaltılık yapılır, geziye çıkılır, koşu yapılır, resim çizilir veya kafeye gidilir. Piknik yapılır bi rçok aktive var cinsel olmadan da yaşanılır ama iki tarafın rızası varsa ve istenir ise cinsel ilişkiye girilir.
İhtiyaç; Yokluğunda büyük sorunlar yaşadığımız hususlardır. Yemek, sağlık, nefes almak, su vs. Vs... Dolayısı ile cinsel haz tamamiyle insanın nefsi dürtülerini ifade eden bir davranıştır. Yokluğunda bazı ruhsal sıkıntılar çekilsede, bizleri hayati bir tehlikeye itmez.
İnsani bir ihtiyaç sınuçta evet ihtiyaç. Ama çoğu insan bunu yemek yemek su içmek gibi bir ihtiyaç diyor ben buna katılmıyorum. Çünkü duygusal bir bağ olmadan yapılan bir eylem. Yemek yemek ve su içmek gibi diye basite indirgenecek kadarda değil. Daha özel bir şey seks
Bu soruyu insanlar arasında genel anlamda hep sorulur ama ben şunu söylemeliyim ki genel olarak ilişkilerde cinsellik ihtiyaç odaklıdır haz ve zevk odaklanması sonra gelir Ama ihtiyaç olduğu kesindir çünkü cinsel birliktelik insanın bedeninden gelen bir istektir bu elimizde olan bir şey değildir sadece doğru insan ve doğru zamanda yaşamak önemlidir
Asırlardır cevabı herkese göre değişen soru ile karşı karşıyayız.
Esas amacı üremek olan cinsel birliktelik, normal zamanlarda da zevk almak için yapılır. Aslında bir birini güdüleyen hormon salınımı ve bunun pik seviyeye ulaştıran biyolojik etmenler sayesinde büyük bir ihtiyaca dönüşüyor.
Zevk almak kısmına gelirsek, mutlak surette görsel olarak bütün duyularla alınacak hazzı hissetmek için ruhunu tamamen karşıya teslim ve onu tamamıyla teslim almak gerekir.
Bence sadece zevkten ibaret
Gün gelicek insanlar bi tane hap yutucak
Bu hap sexin verdigi zevkten onlarca kat daha fazla zevk vericek
Gerci bazi insanlar onu bugünden bulmuş olabilir
Bzi uyuşturucu maddeler beynin zevk alma ve hayal kurma merkezini yaratmış olduğu sahte hormonlarla kandırıp insanlara geçici mutluluklar yaşatmaktadır
Bide insanin insanda aradığı başka bisey var oda
Sevgisinde tatmin olmak
Cunki hazlar anlık sevgiler ömurlüktür
Her canlıda olduğu gibi insan doğasında da çoğalmak vardır. Bunun için de seks bir ihtiyaç olarak doğa tarafından beynimize kodlanmış bir dürtüdür. Bu dürtünün harekete geçmesini sağlayan da ihtiyacın giderilmesinde alınan zevktir. Sebep-sonuç ilişkisi gibi düşünülebilir. Ergenliğe girişten cinsel gücün kaybolduğu zamana kadar bu ihtiyacın giderilmesi için her zaman bir hareketlilik var.
Neslin devamı için ihtiyaç. Öte yandan rahatlamak için de ihtiyaç. Üstelik keyifli. Doğru kişiyle yapıldığı sürece hiç bir sorun da yaratmaz. Ciddi efor da harcıyorsun. Yani sporunu da yapmış oluyorsun. Karşı cinsle yakınlaşmanı da sağlıyor. Daha ne olsun.
Bence ihtiyaç. Ama diğer şekilde de üreme için gerekli bir eylemdir. Ben hep seksi yemek yapmaya benzetirim. Aşk yemegin yağı gibidir, gönlümüze güzel gelmesi de lezzetidir. Yok da günün sonunda kuru ekmek yeyince de mideyi doyurmus oluruz, ama kuzu pirziuve kırmızı şarap ile de doymuş olur. Tercih sizin.
Seks bedensel ve ruhsal bir ihtiyaçtır bana göre
Evet yoksa ruhen bile. bozluyor insan
seks yaptın mı
Güdü.
Tatmini mutlak olan bir ihtiyaç. Cinselliği, önemsiz gibi davranıp değersizleştirmeye çalışanlara denk geliyorum. Ne samimiyetsiz.
Çok samimiyetsiz
Günaydın yiğidim
Günaydın guampororornso
ahahahahah
😒 höhöhöhö
İşi iyi olan insanla muhabbet etmesi de ayrı bi keyifli
Sen bunu muhabbetten mi sayıyorsun pabucumun CEO’su sjdjaj
Bu kadarı yeter adam olana pabucumun süslüsü :D
Ahahaha fazla bile pabucu çirkin
Aklında tutma böyle şeyleri :D
Ben de istemezdim tutmayı ama çirkindi ahaha
Çirkin seviyorum demekse :D
Çirkin pabuç sevenler de olmalı, tabii. Tarzsız seni 😄
İmaj makerimin ekmeğiyle oynuyorsun, yapma :D
Nerde öğrenmiş makerlik, piüüh rezil etti seni 😅
Alamanyada ahahahah
Yazıklar olsundu ahah
Olsun vallahi
İhtiyaçlarımız aslında bize zevk verebiliyor. Seks konusu beni aşar. Yaşayanlar daha sağlıklı cevap verir. Ama mantık çerçevesinde düşününce hem zevk hem de ihtiyaç bence zevk alındığı için ona ihtiyacımız var. Temelinde de üreme için bir yol.
Hem zevkten ibadet hem de ihtiyaç. İhtiyacını gideriyorsun zevk alıyorsun işte aynı anda. Zaten bunu yapmazsan sonra enerji patlamasından ölüyorsun 😂
İhtiyaç olarak görmüyorum eğer konu ihtiyaç ise seks yapmaya gerek bile yok bir şekilde orgazm olunur ve rahatlanılır zaten.
Bana göre seks sevdiğim adamla zevktir.
Bir ihtiyaç ama bir süre sonra abartıldığında zevk olmuş oluyor.
Gerçekten ihtiyaç. Yani 1 aydan fazladır yapmıyorum. Dün akşam Seksi bırak canım dudaklarımdan ve boynumdan öpülmek istedi. Ama normal bir arzu değil
Isimleriniz niye böyle
Çoğu kişi ismini değişik şeyler koyuyo da sende ne yaziyo
Anladım benim ki iki ismim olduğu ve hangisini kullanıyorsun diye sordukları için öyle koydum
İsminin Türkçesi ne peki
Memnun oldum ablam görüşürüz işlerim var
Bun gerçekten ihtiyacımız var. Yaşamayan da oturup ağlasın banane 😅
Bana na, velet 😂
Benim de uzun oldu harbi , şöyle bir baktım da 😕😕
Yengeye söyle nazlanmasın 😅
Vermiyor 😂
Neyse, çokta girmeyeyim o konulara. Halledersiniz siz 😄
Yenge yok ki 🥲 ama hallederim
Gördüm 😃
Aaaaa nerede gördün 😅
İnstada 😂
Alla alla 😀😀 sen benim inst nereden biliyorsun ben bile bilmiyorum 😀
Hiç sorma onu ya, mesaj silme huyum yoktu benim, durup duruyormuş orada 😅 hepsini sildirdi biri geçenlerde o zaman farkettim
Vay anasını 😀😀
İhtiyaç olarak adlandıranlar var, ben bilmem beyime sorup geliyorum 🤣🤣
Git sor bekleriz biz işiniz bitene kadar ajdjahaha
🏃♀️🏃♀️gidiyorum
Seks ilkel zamanda neslin devamı için ihtiyaçtı ve korunma yöntemleri de yoktu. Modern toplum çağında buna zevk almak da eklendi. Özellikle 1960 ve sonrasında p*rno endüstrisiyle zevk için yapılan bir eylem algısı daha da yaygınlaştırıldı
Sadece zevkten ibaret. İnsanın bir süre sonra kendini tatmin etmesi gerekiyor elbette. Rüyalanmak bunun en güzel örneği. Bu doğal yollarla olursa insan rüyalanır. Eğer manuel olarak yapmak gerekirse ya seks yapılır ya da mastürbasyon yapılır.
Bana göre bu iş aşkla sevgiyle yapılırsa güzel bir zevktir ama ihtiyaç olarak bakarsan çok çok af edersin tavana bakarsın boş boş hiçbir şey olmaz sadece ihtiyaç duydum yaptım olur biz kendimizi aşkımıza sevgili eşimize saklayalım derim ben
Hem ihtiyaç hem zevk hemde kimi zaman duyguyla kimi zamanda sadece zevk almak için yapılan bir şey bence
Mental sağlığın tam olması için ihtiyaç var. Bizler her ne kadar da mantıklı düşünen insan beynimiz olsa da , dürtüsel bir orta beyin var :) ihtiyaç ancak bizi mutlu eden bir ihtiyaç
Seks, kodlarımıza işlenmiş bir zorunluluk insanoğlunun üreyerek devamlılığı için ama GÖRSELdeki gibi seks yapmak ise benim için gerçek bi ihtiyaç! En sevdiğim pozisyonu bulup eklemişsin :))
zevkten ibaret bence ihtiyacı kendimiz de giderebiliyoruz
Hiç de öyle değil ruhun doyuyormu
İkisi de aslında. Hem bedensel bir ihtiyaç hem de zevkli bir aktivite 😊
İhtiyacı zevkle taçlandırma. Çeşitli yollarla da tatmin olunabiliyorken bir partneri istemek o ihtiyaca eşlik edecek zevkli ahengi yakalama.
Her ikisi de 🤣🤣ilk önce zevk ve sonra da uremek için ihtiyaç olur bence çok ama çok mantıklı😆😆
İhtiyaç olsa yapmadan duramazdık. Ama zevkten de ibaret değil. Bedensel doyum, ruhsal tatmin gibi birçok unsuru var.
Zevkle birlikte gelen bir ihtiyaç. Açken nasıl karnın doyuruyorsa, seviştikten sonrada mutlu oluyorsun ☺️
Seks zaten zevkli olduğu için ihtiyaçtır. İhtiyacın sebebi de zevk almak olduğuna göre ikisi de aynı şey.
Yemek yemek de bir ihtiyaç ama lezzetli olsun diye uğraşıyoruz.
Bu da onun gibi bişey.
hegelin üçgenini hesaba katarsam bence sosyal ihtiyaç
Ben kadınlar için konuşacağım. Yaşayan birisi olarak. Beyler eğer bir kadın sizden ayrı kaldığı dönem başkasına veriyorsa sizi sevmiyordur. Yok ihtiyaçmış falan kadın için yalan onu bilin. 1 yıldır sevdiğimden ayrıyım asla birisine el sürmedim. Benim ki de ihtiyaç ama yapmam. kadın vinselliğe duygusal bakar o yüzden herkese dokunamaz
Evli misin
@Hassas_Dokunuşlar hayır
Evlen o halde 😊
@Hassas_Dokunuşlar inşallah o döner ve evleniriz🥺
Askere mi gitti döner derken
@Hassas_Dokunuşlar ayrıldık
Hayırlısı olsun da isterse zor ve güç olsun
kaliteli bir seks sanat eseri gibidir nakis nakis islenir
İsviçreli bilim adamları bu konuyu araştırıyor.
İhtiyaç olsaydı aseksüeller ölürdü, demek ki ihtiyaç değil sadece toplumsal abartı
Sadece zevk gözüyle bakan bence zaten o duyguyu tam anlamıyla yaşamaz
Bana göre ihtiyaç ta zevk te değil. Önemsiz bir olay.
Zevk, şehvet, ihtiyaç bence o zevki hissetmek
İhtiyaç olduğu için keyfi sebepler ortaya çıkıyor.
İhtiyaçtan zevke dönüştürdüler; yokluktan kafası dönen alkolikler gibi.
zevkli bir ihtiyaç diyelim 😂😂
İhtiyaç olması için yokluğunda hayati tehlike olması lazım. İhtiyaç falan değil.
İkisi de bir arada..
Sexsiz bir yaşam mümkün ama ilişkiler hep eksik kalır, sıkıntı yaşanır.
Soruda mantik hatasi var abla. Ayni yere cikiyor ikiside. Ihtiyac desekde ihtiyac olmasinin sebebi zevke dayali. Zevk desekte zevke ihtiyac duymamiza cikiyor.
Bütün ihtiyaçların zevke dayalı değil kardeşim. Az geniş çaplı düşünmeyi dene
Butun ihtiyaclar tabiki zevke dayali degil konu butun ihtiyaclar degil zaten genis dusunme ne alaka be abla? seks icin konusuyoruz. seks'in ihtiyac olmasinin sebebi. Verdigi zevk ve hazdir.
Verdigin cevapta da manttik hatasi yaptin ve abla 😒 konu basligin seks Degilmi. Bütün ihtiyaclar ne alaka ki. Abla isim geregi capraz sorgu uzerine cok kitab okudum arastirma yaptim burdan hakliliga yurume bence sorunda mantik hatasi mevcut. Verdigin cevapda bizi konunun disina iter. Konumuz seks diye biliyordum yanlis mi okudum yoksa sorunu 🙏
Zevkli olmasa yapılmazdı heralde ama ihtiyaç konusuna bir şey diyemem yaşamayan için farklı olabilir
ihtiyaçlar ertelenebildiği için soyun devamı için içine zevk eklenmiş.
İhtiyacın zevkle giderilmesi... Teşekkürler tanrım 😊
Böyle resimdeki gibi sevişecek biri varsa mutluluktan uçururum onu
İhtiyaç bedenin rahatlaması için ama zevk illaki alınıyor
zevkten ibaret ihtiyac olsaydı herkes seks yapmak zorunda kalırdı
seks ihtiyaç değil ihtiyaç olsaydı yapmayan ölürdü yemek içmek ihtiyaç nefes almak ihtiyaç seks değil seks dürtüdür üreme dürtüsü
Bebek yapmak için şart iki cocuk var bende
Allah bağışlasın
İhtiyaçtır , yapın yapın durun diyor uzmanlar
Aaa hadsiz uzmanlar djjd
Biyolojik bir ihtiyaç
Foto suç ve ceza kitabının kapak resmi olmalıydı
:))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?