İstek olsa bile bir korku oluyor nedense. Sizce de öyle mi? Bu çekingenliğin sebebi ne?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılkorku değil aslında utanma duygusu çünkü toplumumuzda hep böyle şeyler ayıp olarak nitelendiriliyor bir de erkek yapar ama kadın için ayıp sözleri falan kadınları bu konuda biraz daha utangaç hale getiriyor.
22 Yorumla- 1 yıl
aslında her kadın istekli ama bazıları diyorum ya toplum baskısından dolayı bu duyguyu bastırıyor. biri görürse ne yaparım bunu bırak eşiyle bile bir çok konuyu konuşmaya utanıyor çünkü kadınlara cinsellik ayıp düşüncesi çocukluk döneminden beri empoze ediliyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,4b cevap paylaştı.
u 1 yılKorkmaz
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılYetiştirilme tarzı. Ailemizde hiç birlikte yaşayan nikahsız ilişkisini alenen yaşayan kadın ve erkekler yok.
27 Yorumla- 1 yıl
Alenen yaşanması gerekiyor ki insanlar bunun sıradan olduğunu anlayacak. Alenenden kastım herkesin önünde cinsel ilişkiye girilsin değil. Mesela annemizle babamız 2-3 yıl nikahsız birlikte yaşamış insanlar olabilirdi. Onların da anne babası öyle olabilirdi. Annemizin mesela babamızdan önce sevgilileri olmuş olabilirdi. Babamız bunu da hiç dert etmeyen umursamayan bir adam olup yine annemiz ve babamız birbirine sadık ve seven bir çift olarak 30-35 yıllık evli çiftler olabilirdi. Avrupada Amerika'da öyle. Ama bunu yazarken bile ben ve sen bunu okurken bile bu bize çok ters geliyor. İşte sorun da bu. Aslında insanlar ilk seks yaptığı insanlarla evlenmek zorunda değil ya da evlenmeden seks yapmadığı birlikte yaşamadığı insanla karşılıklı olarak çok iyi iletişim kurduğu ve karşılıklı olarak seksten çok zevk aldığı bir evlilik yaşayacaklar diye bir kaide yok. Bizim ülkede kadın ve erkek birbirini evlendikten sonra tanıyor adam gibi.
- 1 yıl
Mesela benim yaşımdaki kaç kadın annesiyle sevgilisiyle arasında olan her şeyi anlatıp konuşuyor ya da kaç kadının annesi kızıyla gerçek bir cinsellik ve ilişki konusu hakkında sohbet ediyor. Aynı şey erkekler ve babaları için de geçerli.
- 1 yıl
Biz doğuluyuz. Bizdeki kadın erkek ilişkileri Araplardan bile sert. Araplarda bile 4 karıya izin verirken bizde erkeklerin bile çok eşli olması asla kabul edilmiyor. Ama yine doğulu kafası erkeğin cinselliği evlilik yoksa bile mazur görülüyorken kadına böyle bir musammaha yok. Kadın cinselliğinin peşinden gitse her birlikte olduğu erkek onun bekaretini sorgulayacak. Bakire değilim deyip dürüst olsa bu sefer sayısını soracaklar. Kadın gerçek sayıyı verse bile inanmayacaklar. Kadın dese ki 1 erkekle yattım. Adam onu 15 erkek olarak düşünüyor. Kadın gerçekten 1 erkekle de yatmış olabilir. 2-3 erkek dese erkek onu 30-35 erkek olarak düşünecek. Gerçekten de 2-3 erkek olabilir. Dese ki 8 erkekle yattım bu sefer de oooo bu iyice folloş olmuş benle de yatsın ben de tadına bakayım geçeyim diyecek. Bir kadın bakire de olsa bakire olmasa da 1 erkekle de yatsa 15 erkekle de yatsa tek eşli bir ilişki isteyebilir. Evlilik ilişkisi isteyebilir. Çocuk sahibi olup anne olmak isteyebilir. Hiç seks yapmayıp, öpüşmemiş bile olup evlenmek de istemeyebilir. Erkekler bunları algılayamıyor. Bu ülkedeki kadın erkek ilişkilerinde "ARIZA KADIN" ya da "VERMEYEN KADIN" dediğiniz durumun sebebi yine erkekler. Bizim toplumda kadının evlilik öncesi seks yapması bakire olmaması evlenme hakkını yarı yarıya götürüyor. Çocuk yapma hakkını yarı yarıya götürüyor. Ya kadının kendi ana babası bile onun kadınlığını dişiliğini tanımıyor yok sayıyor. Kadın neden evlenmediği erkekle seks yapsın ki?
- 1 yıl
Konuşmak benim için önemli değil. Ben o konuşmaları yapacak yaşı geçtim. Bakireyim hiç seks yapmadım öpüşmedim bile. Yaşım da doğru. Ama cinsellikle ilgili ilk bilgilerimi gizli saklı korkarak intenretten araştırmayla öğrendim. Yanlışı da öğrendim doğruyu da öğrendim. O cinsel özgüvensizlik de var. Cinsellikten kaçınma, korkma da var. Sen sordun ya kadınlar cinsellikten korkuyor mu çok istese bile asla cesaret etmiyor diye. Etmeyen bundan dolayı etmiyor. Biz hala daha cinselliğimizi regli olduğumuz zamandan beri baskılıyoruz. Baskılayarak yetişkin kadınlar oluyoruz. Bu baskılamaya alışıyoruz. Bizle bu artık bütünleşiyor ve nikahlansak seks yapsak bile bu baskının gölgesinde oluyor. Kadın mesela ışıklar açık yapmıyor. Kocasının belli şekilde dokunmasını kabul ediyor sadece farklı şekilde dokundu mu adamı itiyor. Kadın kendini kötü hissedebiliyor. Böyle yani. Bir de kadın cinsel olarak kocasına gelmeden tüm sınırlarını yıkmış olsa zaten evlenemez. Erkek onunla evlenmez. Burada sorun sizin ne istediğinizi bilmeyişiniz.
Ilk de tabi utanirim da 2. 3 . Vs vs seve seve ne korkması
37 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 528 cevap paylaştı. Toplum baskısı. Bekaretini evlilik sigortası sanan çok
112 Yorumla- 1 yıl
Cognizent almıyor tabi alsa da adam defalarca bunu sorun ediyor.
- 1 yıl
Alıyorlardı da madem ya da "Olabilir hayatım benden önce ilişkilerin senin hayatın benden ibaret mi benden önce de bir hayatın vardı. Ben bundan sonrasına bakarım." deyip de elinde tektaşıyla diz çöken erkek çok var da ondan mı bu kadar kadın bekaretini diktiriyor?
- 1 yıl
@NickSevmeyenlerden Sen, bir erkeğin seni vajinandaki zara göre değerlendirmesini kabul ediyorsan ne diyim. Kültürle alakalı mevzular. Böyle erkekleri de isteyen siz kadınlarsınız
- 1 yıl
Yooo istemiyoruz. Hiçbir kadın istemiyor emin ol. Yani her şeyin sorumlusu nasıl olur ya. Adam kadını bilmem kaç gün tecavüz etmiş bilmem kaç yerinden bıçaklamış asite atmış kafasını kesmiş neler neler yapmış gelip diyorsunuz ki böyle erkekleri siz istiyorsunuz. Siz istediğiniz için beter olun. Yok kardeşim istemiyoruz. Siz bize en başından daha flört tanışma aşamasında benimle sevgili olursan sana duygusal fiziksel psikolojik şiddet uygulayacağım seninle her şeyi yaşayacağım seni kendime bağlayıp sonra hemen seni aldatacağım ya da ilgisizleşeceğim ya da senden ayrılacağım ya da benim öfke problemim var seni dövebilirim ya da ben patlak kızlarla sevgili olmuyorum gibi şeyleri en başından söylemiş olsanız zaten çoğu kadın bunu istemezdi. Ama böyle değilsiniz. Tam tersiniz. Mesela sana bile sorsam asla gerçekleri söylemezsin. Ama seni eski sevgiline sorsam senin için hangi gerçekleri söyler kim bilir.
- 1 yıl
@NickSevmeyenlerden bu konular tek bir açıdan değerlendirecek şeyler değil tabi ki. Sosyoloji, psikoloji, din, kültürel etkiler. Bir sürü konu var. Türkiye için maalesef durum bu.
Bana sorsan sorma derim, çünkü seni bağlamaz. - 1 yıl
@Cognizent O zaman siz kadınlar böyle istiyorsunuz demeyin. Bıktık artık bu laftan.
- 1 yıl
@NickSevmeyenlerden Böyle isteyen kadın sayısı az değil ama. Tabi ki genellemek doğru değil
Gizli Üye(45 üstü)1 yılCinsellikten değil ortada kalmaktan hayal kırıklığından korkuyoruz
18 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBiz bağlanıyoruz sonrada aşk acısı
Cevap sahibi1 yılYazıyor ya
Cevap sahibi1 yılEvet neden
Baskı acılı bir olay gibi geliyor korkunc
23 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri