Merhaba 8 ay önce biriyle tek gecelik bir ilişkim oldu. ilk defa korunmasız bir ilişkim oldu ve sonucunda genital bölgemde siğil kaşıntı vs. Yaşadım yaptırdığım testler sonucunda HPV pozitif. Ondan sonra kimseyle birlikte olmadım. Ama kendisinin çok fazla birlikteliği olmuş. Şimdi tekrar görüşmeye konuşmaya başladık fakat birlikte olmak gibi bir niyetim yok. Ben ondan bulaştığını düşünüyorum. Çünkü daha önce evliliğinde böyle bir şey yaşamadım. Kendisine bunu nasıl söylemeliyim sizce? Başkalarınıda bu şekilde mağdur etsin istemiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yıl
Bu durumu dile getirmek, zorlayıcı olabilir, ama sağlığınız ve başkalarının sağlığı için dürüst olmak önemlidir. Aşağıdaki gibi bir yaklaşımı deneyebilirsiniz:
"Geçmişte birlikte olduğumuzda korunmasız bir ilişki yaşadık ve sonrasında bazı sağlık sorunları yaşadım. Yapılan testler sonucunda HPV pozitif çıktığımı öğrendim. Bu virüsü büyük olasılıkla o zaman kaptığımı düşünüyorum, çünkü daha önce böyle bir şey yaşamadım. Bu konuyu seninle paylaşmak istedim, çünkü bu tür bir durumun hem senin hem de başkalarının sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda dikkatli olman gerektiğini düşünüyorum."
Bu şekilde, suçlayıcı olmayan bir üslupla, durumu açıkça ve sorumlu bir şekilde ifade etmiş olursunuz. Bu tür konuşmalar, karşınızdaki kişinin sağlığı ve başkalarının sağlığı için farkındalık yaratmak adına önemlidir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
Öyle dümdüz söylenir bu. Öküze prezervatifin önemini de anlat ek paket olarak
11 Yorumla
Soran1 yılÇok iyi cevap aynen öyle yapıcam
1 yılE zahmet olacak söyle yani milleti hasta edecek polise versen yeridir
10 YorumlaMerhaba ben jinekologum geçmiş olsun ilişkiyi girdiğin kişide virüs var ve ondan bulaşmış ondan bence uzak dur
04 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim. Öyle yapıyorum
Soran1 yılHayır teşekkür ederim
Öyle bir sıkıntısı varsa bunu ona söylemelisin ama önce tekrar test yap bazen testler yanlış cikabiliyor
07 Yorumla
Soran1 yılSmear testi yapıldı iki tane ikiside pozitif. Kendim yapmadım yanı
Soran1 yılEvet ilaç tedavisi var fakat kalıcı bir çözüm yok. Bagısıklığı güçlü tutarsan vücut 4 yıl içinde siliyor. Benimki siğil yapan cinsi bazıları rahim agzı kanserine sebep veriyor. Siğiller içinde dondurma ve lazer tedavisi yaptırıyorum.
Soran1 yılEvet maalesef. Bu durumdan muzdarip çok kadın var maalesef
Soran1 yılAynen öyle
- Cinsel Yaşam konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılDirekt söylemelisin olduğu gibi seninle olduktan sonra bu sıkıntıları yaşadım demelisin. Bu arada prezervatif hpv den korumaz
010 Yorumla
Soran1 yılEvet korumuyor maalesef
- 1 yıl
Hpv cinsel yolla en sık bulaşan etken. Bir an önce kurtulmaya ve tedavi olmaya bakın. Ayrıca smear vermeyi de ihmal etmeyin
- 1 yıl
Prezervatif olsa bile hpv bulasi olur
Soran1 yılDüzenli veriyorum her yıl ama bu sıkıntıyı yaşayınca hemen gidip verdim. Belirtiler 8 ay sonra ortaya çıktı.
- 1 yıl
Hemen çıkmaz zaten. Latent bir dönem sonrası belirti verir
Soran1 yılEvet şeker hastası oldum bağışıklığım düştü ozaman belirti verdi
- 1 yıl
Tam haliyle hastalığı yaşamışsın aşama aşama:/
Soran1 yılMaalesef
- 1 yıl
Çok geçmiş olsun
Soran1 yılTeşekkürler
1 yılDirek söylemelisin o halde
kıvırmaya gerek yok bence00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılIste o yapmis oldugu kizlarin birinden bulasmis tedavi olmalisin kesinlikle
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. ya pisliği yaaa sen iyileştin mi bu arada
02 Yorumla
Soran1 yılTedavi oluyorum tamamen çözümü yok sadece siğil lerin tedavisi var ama tekrarlayabiliyabiliyormuş
Cinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Haberç yokmu hastalığından
02 Yorumla
Soran1 yılSanmıyorum.
Böyleleri düşünceli olsa sana bunu yapar mı?
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Durumu anlat ve dikkat etmesini söyle
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılBence derhal uzaklaş ve hayatından çıkar o kişiyi
00 Yorumla
1 yılSen kaç yaşındasın o kaç yaşında ve geçmiş olsun
02 Yorumla
Soran1 yıl31 o 40
- 1 yıl
Hmm büyükmüş senden tatmin bile edemezki seni o yaşta biri niye verdin ve korunmasız
1 yılEe sen yine ilişkiye gircek misin onunla
026 Yorumla
Soran1 yılHayır
- 1 yıl
E tanıdık mi bu kişi? Barda filan mı denk geldin nerde tanistinki
Soran1 yılTanıdık evet eski bir arkadaşım
- 1 yıl
Madem ilişkiye girmicen niye hala tekra görüşüyorsunki?
- 1 yıl
? ?
- 1 yıl
Bnce sende bu adamla devam et sadece çünkü başkasıyla yaparsan başkasına da bulaşır
Soran1 yılSadece arkadaş olarak
Soran1 yılBu durumu söyleyip bir daha da görüşmeyeceğim
- 1 yıl
İlk ilişkiye girmeyi kim istedi o mu istedi? Ve sen kocandan kaç aydır bosandin
- 1 yıl
?
Soran1 yıl2 sene önce
Soran1 yılO istedi
- 1 yıl
Sen nasıl tutamadın o anda kendini? Çok mu istekliydin? Bide aniden mi oldu ilişkiye girme durumu? Yani evde yemek yerken filan aniden mi girdiniz ilişkiye?
Soran1 yılEbet
- 1 yıl
Peki ilk ilişkiye girme durumundan sonra neden devam etmedin ki onunla?
- 1 yıl
Tkpatarmisin yorumdan zor oluyor konuşmak
- 1 yıl
Peki nasıl karşı koycaksin kendin onunla ilişkiye girmeden?
Soran1 yılPişmanlık denilen bişey var bir daha yaparmıyım nelere mal oldu bana
- 1 yıl
İyide yine isteklendim yine yapacaksın illaki biriyle sonuçta yaşın daha genç
Soran1 yılTamamen kurtulmadan kimseye yaklaşmak kimsenin günahına girmem
- 1 yıl
Ya işte insan istiyo o anda tutamazsın kendini. zaten iyiesme yokki bunda hep kalıcı
Soran1 yılBağışıklığı güçlü tutarsan vücut siliyor 2 sene ve sonrasında düzenli test ve muayene devam edicem negatif çıkana kadar bende siğil harici bir şikayet oluşturmuyor allahtan
- 1 yıl
Ee TM senin şikayetin yokta erkeğe zaten zarar veriyo..2 yıl kendini nasıl tutcam kimseyle olmadan ya
Soran1 yılMecbur napalım
- 1 yıl
İstekatarmisinbana. yorumdan zor oluyo sohbet.. bence dayanamazsın 2 yil
- 1 yıl
Burdamisin?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği