1 yılBunu eğer kendini övmek için değil de gerçekten yardıma ihtiyacın olduğun için yazdıysan yardımcı olmak isterim. Zira bahsettiğin gibiyse bu övünülecek bir şey değil. Her uzun süren ilişki kaliteli ve yüksek performanslı bir ilişkiye işaret etmez. Bilinenin aksine erken boşalma kadar geç boşalma da anormal bir bozukluk olarak görülür ve sağlık sorunudur. Tıp dünyasında "Delayed ejaculation" yani gecikmiş boşalma olarak geçer. Ben bir uzman desteği almanı tavsiye ederim. Altta yatan fiziksel rahatsızlıkların belirlenmesi için bir ürolog veya endokrinolog ile görüşebilirsin. Eğer psikolojikse psikologlar da bu konuyla ilgili yardımcı olabilir. Bunun bir övünç kaynağı değil sorun olduğunun farkında olarak hareket etmelisin. Çünkü bu durum bazen hem birey hem de partner için hayal kırıklığına yol açabiliyor ve ilişki dinamiklerini etkileyebiliyor. Herhangi bir farmakolojik takviye almadan, bir erkeğin 50-55 dakika boyunca erekte kalması zor. Bu yüzden uzun süren boşalma süresi cinsel ilişki kalitesini de olumsuz etkileyebilir. Stres ve anksiyete, depresyon, performans kaygısı, cinsel ilişkiye odaklanamama gibi sebeplere bağlı olabilir. Keza nörolojik rahatsızlıklar (örn. sinir hastalığı), hormonal dengesizlikler (düşük testosteron seviyeleri) ve kronik hastalıklar (diyabet, MS gibi) sebepler de bu sorunu tetikleyebilir. Çözüm önerisi olarak da cinsel ilişki sırasında farklı pozisyonlar denemeni tavsiye edebilirim. Bazı cinsel pozisyonlar, daha fazla uyarılma sağlayabilir ve boşalmayı hızlandırabilir. Daha uzun ön sevişme de, bazı erkekler için boşalmayı hızlandırabilir.
11 Yorumla- 1 yıl
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, aydınlattığıniz için ayrıca teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kötü bence her şeyin belirli ölçüsü iyi. Zaten senden ziyade karşındaki kişiyi de çok yorar bu durum.
11 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,5b cevap paylaştı. Keşke ben de öyle olabilsem.
14 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılesine sorarsin evlendiginde
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSeni o parlak g. tunden becirirseler gögrüsün erken gec bosalmayi mk sapik evladi ananizi bile alet edersiniz sapkinliklariniza :D
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer