22 yaşındayım daha önce bir kişiyle ilişkim oldu ve cinsellik de yaşadım bakire değilim. İlişkim bittiğinden beri hep kafamda ya ileride hayatıma alacağım insan bunu sorun ederse ya da bir şeyler hissettiğim biri beni bakire olmadığım için reddederse gibi sorular beliriyor. Reddedilme korkum vs yok sadece Türkiye’de yaşıyoruz ve evlilik öncesi ilişkiye hoş bakmayan büyük bir kesim var. Sizce bekaret ne kadar önemli ya da bir kadını hayatınıza almamak için bakire olmaması bir sebep mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir kadını sevmek için, ona değer vermek için, onu hayatıma almak istemem için bakire olması gibi bir kriterim hiç bir zaman olmadı. Bir kadının cinsel geçmişinden (benden öncesinden) bana karşı sorumlu olduğunu, bana el değmemiş olarak gelmesi gerektiğini hiç düşünmedim. Bu aslında erkek kibiri, ve kadını aşağılayan bir tavır. Erkeğin kadına karşı cinsiyet bazında üstünlüğünü dayatan bir tutum... Unutma ki, cinsel geçmişinin olması seni diğerlerinden daha az uygun bir eş adayı yapmaz, senin değerini düşürmez. Çoğu erkeğin düşündüğünün aksine, eşinle tanışmadan önce bir başkasıyla seks yapmış olman seni evlilikte sadakatsizliğe meyilli bir kadın yapmaz. Bakire olmaman seni namussuz veya ahlaksız da yapmaz çünkü cinsellik bir ahlak meselesi değil, fiziksel ve psikolojik yönden bir sağlık meselesidir. Yapman gereken, bekaret takıntısı olan erkeklerle flört, sevgililik gibi ilişkiler yaşamamak. Bekaret takıntılı bir erkek seninle evlendiğinde (ki zayıf ihtimal), sonrasında her tartışmada "seni kız olmadığın halde aldım, kabul ettim" diyerek başına kakması, seni rencide etmesi çok mümkün, sana bir lütufta bulunmuş gibi. Bakire olmadığın için seninle evlenmeyi istememek ancak bir erkeğin ayıbı olur, senin değil. Böyle bir erkeğe de ancak "s.. ktir git o zaman" demen gerekir. Bakire olmadığı için bir eş adayının karşısında eziklenmeyi hak etmez hiç bir kadın. Lütfen erkeklerin size bekaret üzerinden değer biçmesini kabul etmeyin. Siz kadınlar, bakire olmamaktan dolayı kendinizi diğerlerinden aşağı görmeye devam ettiğiniz sürece bekaret konusunda erkeklerin ekmeğine yağ sürüp ellerini güçlendiriyorsunuz. Kızlık zarınıza değil, ruhunuza, zihninize, karakterinize değer veren erkeklerle yol yürüyün. Bırakın ataerkil yetiştirilmiş erkekler bakire aramaya devam etsinler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen bakir biriyim ve hayatım alacağım insanlar ilkleri birlikte yaşamak isterim onun için ben kabul etmezdim ama bakir olmayan bir erkeğin bakire bir kadın aramasını saçma buluyorum ya da tam tersi bakire olmayan bir kadının bakir bir erkek bulup ne de olsa geçmişi yok saf bunu kandırırım gözüyle bakmasını kullanmasını asla tarif etmiyorum herkes kendi dengiyle ilişki yaşasın
00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenimle tanistigi zaman ve sonrasi onenli. Oncesinde bir sey yasamis olabilir bnde yasadim. Eger yasamamis olsam gene aynisini dsunurdum. Cunku ozaman ben yoktum. Olsaydim tabiiki ona engele olmus olurdum. Olamadigima gore gecmisi irdelemeye gerek yok. Sadece 1 keremi yaptin? Yoksa bir kisiyle bir kac defami
03 Yorumla- +1 yıl
Karabüllük uni de daha fenalari yasaniyor 😂😂
Soran+1 yılbir kişiyle ilişkim oldu düzenli cinsel hayatımız da vardı
- +1 yıl
Dogru tahmin etmjsim. Soruya bir kisiyle sadece bir kere yapmis gibi yazmissin
bekaretin önemli olduğunu biliyorsun ama aklına siikişirken gelmiyor bu :d bu da benim sizin mantığınızı sorgulamama sebep oluyor :d hayır madem cinsellik yaşadın ilerisi için kendin gibi birisini bulursun yavrum. Durduk yere bakirelik isteyen birisini bulmazsın.
03 Yorumla
Soran+1 yıl22 yaşında sadece bir ilişkim oldu ve bunun sebebi ‘ya ayrılırsak’ diyeceğim bir ilişki istemememdi. Ciddi bir ilişki yaşadım sevdiğim insana güvendim ve birlikte oldum. Onunlayken tabii ki bundan sonra hayatıma alacağım insanın ne düşüneceğini sorgulamadım. Dediğin gibi zaten kendime uygun insanla olacağım bu bi problem değil :)
- +1 yıl
Problem değilse neden sorasın ki? Şimdi senin bakire olmadığını öğrenen bir erkek senden faydalanmak isteyecek. Sende nasıl olsa bu beni seviyor diye aynı şeyi yaşayacaksın. Yanlış anlama bakire olma ya da olmaman zerre umrumda değil ama hem sorusunu sorup, hem problem değil demen kendi içinde çeliştiğini gösteriyor. Yani birisine aşık olursam bakire olmadığım için beni red ederse korkusu bu değil mi?
Soran+1 yılBen reddedilmekten korkmuyorum bakire olmadığım için reddedilirsem evet belki biraz canımı sıkar ama problem değil nasibimde kim varsa onu eninde sonunda bulacağım zaten. Soruyu sorma sebebim genel olarak insanların düşüncesini merak etmem.
Ayrıca benden faydalanmak isteyecek insanı ayırt edebileceğimi düşünüyorum 3-5 aylık ilişki yaşadığım kişiyle yatağa girmem ki.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
46Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBekarete çok da anlam yüklememek lazım. Takma kafanı. Seni olduğun gibi sevecek niriyle evlenirsim
10 Yorumla
+1 yılBunlar sevmeme engel değil. sürekli hale getirmeyen aktif cinsel hayatı olan önüne gelenle yatan olmadıgı sürece sorun yok
33 Yorumla
Soran+1 yılÖnüne gelenle yatma durumu bence cinsiyetle alakalı değil ben de önüne gelenle yatmış bir erkekle olmak istemem.
- +1 yıl
Elbette değil ben kendi açımdan böyle dedim ama bu kadın erkek için de aynı
- +1 yıl
Doğru demişsin birader. Geçmişte sevdiği biriyle düzenli cinsel hayatı olmuş diye bir kadını yargılamak, veya eş adayı olarak görmemek doğru değil. Çok sayıda kişi ile yatmış kadın açısından da sorun şu, bağlanma, ilişki sürdürme konusunda sorunları olduğu düşünülür.
Kadının geçmişini önemsemeyen erkek bağlanmayan, sadık olmayan erkektir. Her an başka bir kadını senin yerine koyabilme başarısına güveni tam olduğundan önemsemez.
Ya da evlilik boyunca seni rahat rahat defalarca aldatabileceğini biliyordur,
Ya da sana her saniye tekmeyi basabileceğini.
Karakteri, kişiliği vs önemlidir diye zırvalarlar ama çok da umrunda değilsindir.
Geçmişin önemli değil demek, çok da s*mde değilsin demektir.00 Yorumla
+1 yılBu konu hakkında sadece dürüst ol yeter hiç konuyu evirip çevirme saklama ali cengiz oyunlarına girme sadece konusu açıldığı an dürüst olmaya odaklan sorun falan kalmıyor sonra
21 Yorumla
Soran+1 yılhenüz ilişkim bittikten sonra biriyle flörtleşmedim ya da bu konularda muhabbetim olmadı ama evet zamanı geldiğinde dürüst olmayı düşünüyorum yalanla başlayan hiçbir şeyden hayır gelmez zaten
+1 yılBakire öncelik ama olmasada sorun değil çünkü bizde bakire değiliz
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen değilim ama konuştuğum kişi yapmamış biri ona rağmen sorun etmiyo bence üzülme
50 YorumlaBu önemsiz bir durum değil ama açılmayacak bir konuda değil bence sonuçta karşımdakinin kişiliğine bağlı zaten sorunlu birisi olsa yapmak istediğini bir çok yolla yapmış olurdu
02 Yorumla
Soran+1 yılBen mesela kadın olarak erkeğimin ilişki yaşamış ve tecrübeli olmasını tercih ederim bu düşüncem ben bakireyken de vardı. Ama genel olarak erkekler için kadının bekaretinin önem taşıdığının farkındayım. Ama birinin huyunu suyunu sevdikten sonra bekaret bence de dediğin gibi aşılmayacak bir problem haline gelmemeli.
+1 yılIstwyeninde bakir olmasi gerekiyor. Netix3de senin bakirelihinin belirtisigi oldugu icin seks yapmis oldugun anlasiliyor ama erkeklerde o olmadigindan belki 10 larca yapiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılbu arada benden kan vs gelmedi ve benim gibi ilk ilişkisi olmasına rağmen kan gelmeyen birçok arkadaşım var bunun belirtisi olduğu bile garanti değil.
- +1 yıl
Anladim elestikmis demekki ama yani bakire isteyen bakirde olmaliki dogru olsun. Bakire olup anal oral veren cokkk
- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBakire kadın aramak için bakir olmak lazım, madem erkek kadın eşit olmalı.
10 Yorumla
+1 yılKimse temiz değil emin ol Üzülmen için bir sebep değil bu hatasız insan var mı Allah affediyorsa ben de affederim
13 Yorumla
Soran+1 yılumarım böyle düşünenler çoğunluktadır :)
- +1 yıl
Kendini temize çıkaran Hard bacım
- +1 yıl
Zor bacım demek istedim
+1 yılBana kalırsa benim gibi birisi için çok önemli. Kimseyle herhangi bir şey yaşamamış biri karşındaki kişiye de öyle ister tabi ki.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet bu konuda da hak veriyorum ama kadının kızlık zarı vs muhabbeti var ilişki yaşamış bir erkek çok rahat yaşamadım diyebilir tamamen niyetle alakalı :(
- +1 yıl
Elbettee
Gizli Üye(18-24)+1 yılilerdr bunu sorun edicek birini hayatina almazsin
42 Yorumla
Soran+1 yılolacak olan tabii ki o ama bu sebepten reddedilmek istemem
- +1 yıl
Bunu sorun edecek biri zaten onu almaz aslında
- Cinsel Yaşam konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yılSenin ilkin olan kişi için sen ilk değildin sanırım
03 Yorumla
Soran+1 yılyok değildiö
- +1 yıl
Seni ciddiye inandırıp yapmıştır
- +1 yıl
Ne kadar süre sevgili kaldınız
+1 yılAmaan bence çok takmasın takacak arkadaşlar bakıyosun bakire bi anlatıyor bakire olmayanlar onun kadar yrk görmemiş
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. O ilk olma durumunu yaşamak için istiyorum ama olmazsa olmaz değil
03 Yorumla
Soran+1 yılbunu çok iyi anlarım tabii ki her erkek sevdiği kadının sadece onunla olmasını ilkini onun yaşatmasını ister ama dediğin gibi bence de olmazsa olmaz olmamalı
- Cinsel Yaşam konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBen bekaret diye bir şeye inanmadığım için hiç takmam
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. Ben benimle yaşarken ki haline bakarım geçmiş geçmişte kalmıştır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPatlak lastikle yola çıkıldı ve yarı yolda kalınıyor denendi onaylandı. Yama yapmak falan fark etmiyor. Gidip kedileriyle oynayabilir gölge yapmasın karnımız tok bu işlere.
00 YorumlaEğlenmek için sıkıntı yapmam.. ama evlenmek için asla
00 Yorumla
+1 yılOldukça önemli bir başkasıyla olan birini asla istemem sorun etmem diyenlerede pek inanma
00 YorumlaBekaret çok önemli benim ilişkim olmadıysa onunla olmayacak
01 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBizden ziyade hayatına alacağın kişi için önemli mi degilmi buna bakman lazım sonuçta biz senin hayatina dahil olmayacagiz
02 Yorumla
Soran+1 yılTabii ki öyle zaten ama şu an için hayatıma alacağım mevcut biri yok ve genel düşünceyi merak ettim öylesine sordum
- +1 yıl
Genel düşünce üçe ayriliyor maalesef
Gizli Üye(25-29)+1 yılBakire olmayan kadınla ciddi düşünmem net her ne kadar ciddiymiş diye düşünsen de ilişkin kendini tutmalıydın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim için önemli bakire değilse istemiyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılErkeklere de güvenme önemli değil der yalan atar ilişki yaşamak için
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversitede mi yaşadın kimle erkek arkadaşınla mı? Neden ayrıldın hem? Anlat.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYargılamak amaçlı söylemiyorum ama evlenecek kişilerin çok az bir oranı bekarete dikkat etmiyor. Madem ilişki yaşadın evlenmek neden önemli senin için? Yarın bir gün evliliğiniz kısa sürecek ama yine şansını dene bakalım dürüstçe bakire olmadığını evleneceğin insana anlat.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen nasıl erkeğin parasına, mesleğine, boyuna posuna bakıyorsan bırak da erkeklerin de kriterleri olsun.
Erkekler olarak ilk tercihimiz tabiki bakire kız olacaktır
01 Yorumla
Soran+1 yılErkeğin parasına bakmıyorum, çok şükür durumum var ailem beni kimseye muhtaç etmiyor. Mesleğine bakmıyorum ama bakmalıyım, ben hukuk okuyorum 1.5 sene sonra okulum bitiyor ve beni senelerdir okutan ailemin karşısına onların da hoş göreceği birini getirmeliyim düşüncesindeyim. Boyuna posuna da %100 oranında bakmıyorum tek ilişkim oldu ve onda da boyu uzun denk geldi ben boyu uzun diye onunla olmadım. Dediğin gibi kadınlar olabilir ama tüm kadınlar öyle değil, bekarete öncelik veren erkekler de tabii ki var biliyorum ama eminim ki hepsi değil :)
+1 yılKim ne derse desin önemli bana göre bazı şeyler özeldir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadan vermediğine pişman mısın Belki de vermişsindir bilemedim şimdi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkıllı erkek kadının geçmişine akıllı kadın erkeğin geleceğine bakar ama yine de her şey bakirelik değil karakter daha önde bana göre
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 323 cevap paylaştı. Anlaşma ve güven olduğu sürece önemli değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim ne derse desin Bakirelik çok önemli, ilk olmak önemli
00 Yorumlabenim için önemli değil
12 Yorumla- +1 yıl
Karaçük Üniversitesi 🤣🤣🤣
+1 yılbenim için önemli değil
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnemli değil 16 yaşımda kaybettim
44 Yorumla- +1 yıl
Yuh isteyerek mi oldu?
Cevap sahibi+1 yılEvet
- +1 yıl
O yaşta oyuncaklarımla oynuyordum🙃🙃🙃
- +1 yıl
Aslında birisi son onda gelmese 14 yaşında bende yaşayacaktım olmadı ondan sonra da hiç olmadı neyse iyi hafta sonları
- Cinsel Yaşam konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılErkeğinkinin önemi kadar.
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Dürüst olup anlatırsa sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılBakire kızı yalamak çok tatlı ondan
00 Yorumla
+1 yılBakire daha degerlidir
00 Yorumla
+1 yılaslında bu kişiden kişiye değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYolun yolcusu mu değil mi iste
02 Yorumla
Soran+1 yıldoğru bir bakış açısı mı sence? evet ben bakire değilim ama tek bir kişiyle o da zamanında sevdiğim insanla oldu bu beni herhangi bir yolun yolcusu yapmaz diye düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılPatlak lastikle yola çıkılmaz.
çoğu erkek bakire ister
30 YorumlaKaç yaşında yaşadın
02 Yorumla
Soran+1 yıl21
Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Deiğişik bir durum
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemsizz
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılkonuşuursun kabul edende olur
00 Yorumla
+1 yılSorun etme
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılveli olmsz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin işinde zor Pakize
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen etmem mesela sorun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden ayrıldınız?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDiktir kimseyle olma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakire olmayanı red ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMadem sorun değil, ailene gidip anlat?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler