+1 yılCinsel uyum, bir ilişkideki önemli unsurlardan biri olabilir çünkü fiziksel yakınlık ve cinsel ilişki, birçok kişi için sağlıklı ve tatmin edici bir ilişkinin önemli bir parçasıdır. Ancak cinsel uyum, insanlar arasında farklılık gösterebilir ve her ilişkide farklı bir önem düzeyine sahip olabilir. Kimi insanlar için cinsel uyum, ilişkinin sürdürülmesi için kritik bir unsur olabilirken, diğerleri için daha az önemli olabilir.
Evlilik kararında cinsel uyumun önemi, her bir bireyin kendi değerlerine, ihtiyaçlarına ve arzularına bağlı olarak değişebilir. Bazı insanlar için, cinsel uyumun eksikliği ilişkinin başarısını olumsuz etkileyebilir ve bu nedenle evlilik kararı üzerinde etkili olabilir. Diğer yandan bazı insanlar için cinsel uyum, ilişkinin temelini oluşturan başka unsurların yanında daha az belirleyici olabilir. Önemli olan, her iki partnerin de ilişkide neyin önemli olduğunu anlaması ve kabul etmesidir.
Evlilik kararı verirken, cinsel uyumun sağlanması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İletişim bu noktada kritik bir role sahiptir. Partnerler arasında cinsel beklentileri ve tercihleri konuşmak, birbirlerini anlamak ve saygı göstermek, sağlıklı bir cinsel yaşam için önemlidir. Ayrıca, cinsel uyumun sağlanmasına yardımcı olabilecek terapi veya danışmanlık hizmetlerine başvurulması da bir seçenek olabilir. Bu sayede, cinsel uyumun olduğu bir ilişkiyi sürdürmek mümkün olabilir.
Ancak, cinsel uyumun tek başına evlilik kararını belirleyen unsur olmadığını da belirtmek önemlidir. Bir ilişkide ortak değerler, iletişim becerileri, uyumlu yaşam tarzları, birlikte paylaşılan hedefler gibi unsurlar da evlilik kararını etkileyebilir. Her ilişki farklıdır ve her iki partnerin de kendi önceliklerine, ihtiyaçlarına ve arzularına göre evlilik kararı vermesi önemlidir.
Cinsel uyumun evlilik kararında önemi, her bir ilişki için farklılık gösterebilir. Bazı insanlar için cinsel uyumun ön planda olması normal bir durumken, diğerleri için daha az belirleyici olabilir. Önemli olan, her iki partnerin de kendi ihtiyaçlarını ve değerlerini anlaması ve ilişkilerini bu doğrultuda sürdürmeye karar vermeleridir. 🙂
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünümüzde yapılan evliliklerin çoğunda evden ayrılma, eşinin maddi imkanlarına ve evliliğin verdiği özgürlüğe kavuşma ön planda tutuluyor.
Cinsel uyum ancak bunu bilincine varmış çiftler arasında test edilebilen deneyimlenen bir hadisedir. Gerek dini yasaklar, gerek görücü usulü evlilik ve evlenmeden olmaz tabuları hakim olan bir toplumda bir kesim insanın cinsel uyumdan haberdar olması bir şey değiştirmiyor.
Aslını sorarsanız cinsel uyum cinsellik yaşanarak zaman içinde belli olacak bir sürecin sonucudur. Bu da karakter ve kişilik yönünden uyum sorunu olan kişiyle bir birliktelik sağlanması için tek başına yetmez.00 Yorumla
+1 yılCinsel uyum evlilik kararında ne kadar önemlidir bilmiyorum ama evlilikte çok önemlidir. Sonuç itibariyle evlilikte cinsellik çiftlerin birbirlerine asli görevlerinden biridir. Burada yaşanan uyumsuzluk problemler oluşturabilir. Bundan dolayı çiftlerin evlilik hayatında yaşayacakları cinsel hayat hakkında dürüstçe açık şekilde konuşmaları yaşanabilecek problemleri en aza indirebilir gibi
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın çok güzel açıkladın.
- +1 yıl
Soran+1 yılRica ediyorum
Birine gerçekten aşık olduğunda her türlü uyumu sağlarsın diye düşünüyorum.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel uyum mükemmel de olsa evlendikten sonra çok şey değişiyor
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için önemli değildir. cinsel olarak uyumsuz da olabiliriz. ben evliliği ya da aşkı daha çok güven sevgi sadakat üzerine kurulmasını istiyorum. ama günümüzde cinsel uyumsuzluk varsa insanların %99 u evlenmekten vaz geçer..
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik öncesi cinsel yakınlaşma yaşamamış çiftler için önemi yok, buzdolabı da olsa, kaldıramıyor da olsa nikahtan sonra görecekler. Ne çıkarsa bahtına... Evlilik öncesi cinsel yaşamı olan çiftler ise, olası bir tatminsizlik veya uyumsuzluk durumunda ilişkiyi bitirmek gibi bir seçeneğe sahipler.
10 Yorumla
+1 yılCinsellik elbette dikkate alınması gereken unsurlardan olsa da;
Bana göre öncelik sıralamasında biraz gerilerde. Evlilik bir çok duygu durumunu içinde barındırıyor. Uyum bir yana sağlıklı bir cinsellik için kişilerin duygusal olarak birbirine bağlılığı önem taşıyor.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik kararı almak için ne yapmamız gerekiyor;
Önce sevişip cinsel uyum testi yapıp sonrasında da uyumlu olup olmadığımıza karar vererek mi evlilik düşünüp düşünmeyeceğiz😂
Cinsel uyumlu değilsek, biz uyumlu değiliz evlenmeyelim mi diyeceğiz 😂
Evlilik, sadece cinsellikten ibaret değildir...
10 Yorumla
+1 yılÇok etkilidir.
Cinsellik olmadan evlilik yürümez. Kusura bakmasın kimse ama cinsellik olmadan kimler evlilik yürütebilmiş? Ve neden yürütelim? Yani cinsellik kötü bir şey mi de özellikle bizim toplumdaki tipler buna böyle öcü gözüyle bakıyor. Kestirin o zaman organlarınızı, kullanmayın. Madem gerek yok. :D Tabi arzularınızı kestiremezsiniz..
10 YorumlaEvlilik öncesi bunun testi yapılamıyor maalesef. Fakat bana göre en azından çiftlerin birbirini görmesi şart nü şekilde. Sonra KS de soru açılıyor kocaman aleti 5 cm çıktı ne yapacam diye.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın.
+1 yılEvlenmeden dusunmuyorum ben. Bu yuzden benı terkedecekse terketsın umursamam. Cinselliği yüzeysel yaşayarakta flört edilebilir. İlla yatmak şart değil.
Bu bir riskmidir öylee ama ben o riski alırım...
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sevenler için cinsel uyum kendi kendine oluşur edindikleri tecrübe ile, sevgiliyken edinip de yapanlar kendileri gibileri ile olsun bakireler ve bakirler birbirini bulsun böyle şeyler evlilik olmadan yapılmasına karşıyım
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 334 cevap paylaştı. Ten, helal'i bilir, konusur hisseder. Ten akil'dan üstün degildir. Üstün olan edep ile ahlakli konusabilip sevgi paylasmaktir.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 987 cevap paylaştı.
+1 yılAz da olsa önemi var bence ama olmasada olur gibi bişeyde hemde
10 Yorumla
+1 yılUyumsuzluk nasıl oluyor, bir kadın çıksın ve bizi aydınlatsın lütfen.
10 Yorumla
+1 yılSadece cinsellik olsa çok şeyler var uyum şart Kirmizi başlı kizzz
00 Yorumla
+1 yılÖnemi var ya evlilikte cinsellik çok önemli sonucta
10 YorumlaEvliliyin 80%i cinsellik.
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. hiç önemli değil benim için
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Evet evlilikte cinsel uyumda onemlidir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok öenmliymiş evlenince anladım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir etkisi vardır diye düşünmekteyim
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yıl%85 önemli bence.
10 Yorumla
+1 yılEn önemli etken
10 Yorumla
+1 yıl%75 falan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlt foto harika
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. Çok önemli
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026