Ortalama bir sevişmede 100 kalori yaktığımızı hesaba katarsak iyi bir aktivite sayılabilir.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
Ortalama bir sevişmede 100 kalori yaktığımızı hesaba katarsak iyi bir aktivite sayılabilir.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
Evet, seks yapmak fiziksel aktivite olarak sayılabilir. Seks esnasında kalp atış hızı artabilir, kaslar çalışır ve kalori yakılabilir. Ayrıca, seks sırasında endorfin ve oksitosin gibi mutluluk hormonları salgılanabilir, bu da ruh halini olumlu etkileyebilir. Ancak, seksin yalnızca bir egzersiz olarak değerlendirilebileceğini söylemek doğru olmayabilir. Seks, duygusal, fiziksel ve ilişkisel bir deneyim olarak da değerlendirilir. Bu nedenle, seksin farklı yönleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Her durumda, düzenli fiziksel aktivite yapmak sağlık için önemli olup, seksin bu bağlamda da bir rolü olabilir.
Bir taşla iki kuş mantığı gibi düşünürsek evet.. Terlemek, hareketlerin sıklığı, birçok kasın aynı anda çalışması, bedensel ve ruhsal dinginlik sağlaması elbette bu amaca uygun..
Seksi sırf kalori yakma aracı olarak yapmıyorlardır umarım..
Hayır değildir. olduğun yerde aktivite sayılmaz bu. sadece biraz yorar ama yaktığı kalori sporun yanında hiç bir şey ama insanlara bahane olsun zaten..
Barış ya 😀
sjsdjjdsf
hareket gerektiren her şey kalori yakar zaten, mesela temizlik yapsan bile kalori yakarsan… bunu bi egzersiz olarak değilde zevk için yapılması daha iyi olur…
Cevap
20Cevap
Seks de enerji harcatır ama bence egzersiz sayılmaz. Hergün 2-3 defa yapılmıyorsa tabi
Yüzme, koşma, tırmanma gibi zor aktivitelerden sonra efor sarf ettiren zevkli bir egzersiz desek yalan olmaz. Ayrıca serotonin, endokrin ve melatonin gibi farklı hormonları devreye sokup mutlu ettiğini de unutmayalım.
Sevgilerimle 🌹
Kesinlike.
Cinsel ilişki sırasında 10 dakika içinde dökülen ter, 30-40 dakikalık kardiyo terine eşit neredeyse. 😅 bir nevi 1.5 kat hızlandırılmış kardiyo.
Kesinlikle katılıyorum, egzersiz yapmaktan da daha zevkli ayrıca jdjdjd
tek fark egzersizi kendi başına yapabiliyor oluşun :D
@zibidygonzales ben onu da tek başıma yapamıyorum, azimle devam edebilmem için yanıma bir yandaş lazım 😀😀
sana komple bi yandaş lazım :D
@zibidygonzales kesinlikleeee
90 100 kilo birinin 6 posta yemesi lazım. Ise yaramasi için.
Evet, uzmanlar bile bunun iyi bir kilo verme yöntemi yolu diyorlar
Egzersiz sayılır mı bilmiyorum ama egzersiz sevseydim dans etmeyi seçerdim
Kesinlikle öyle seks yaparken her bir hücre hareket ediyor
kesinlikle sayılır, kardiyo yaparken sıkılıyo insan ayrıca ama hem sekste öyle de değil :D
Evet bana göre iyi yapıldığında stresi azaltıyor
Evet iyi gelir ruha vücuda..
Bence on numara bir aktivite olur
Evet en az 2 bin kalori yatırır
Öyle olsa evliler daha şişman olmazdı.
Değildir iki benzeri olmayan durum
bir nevi sayılabilir seks yapmak
Aktivitenin kralıdır
sayılabilir bence
Zevkli bir egzersiz 😊
Tabi ki
Hiç alakası yok.