Benim vajina deliğim eskiden ne dardı ne geniş. Rahat alıyordu yani ama sonra birden daraldı ve çok zor alıyorum artık. Çok darlaştı zor giriyor. Bunun nedeni nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılVajinanın daralmasının birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
* **Doğum:** Doğum, vajinanın genişlemesine ve esnemesine neden olabilir. Ancak, doğumdan sonra vajina eski boyutuna dönebilir ve hatta daha dar hale gelebilir.
* **Menopoz:** Menopoz, vajinanın duvarlarının incelmesine ve kurumasına neden olabilir. Bu da vajinanın daralmasına yol açabilir.
* **Cerrahi müdahaleler:** Vajinada yapılan cerrahi müdahaleler de vajinanın daralmasına neden olabilir. Örneğin, histerektomi (rahim alma ameliyatı) veya vajinal onarım ameliyatı gibi ameliyatlar vajinanın daralmasına yol açabilir.
* **Enfeksiyonlar:** Vajinada oluşan bazı enfeksiyonlar da vajinanın daralmasına neden olabilir. Örneğin, vajinal mantar enfeksiyonu veya bakteriyel vajinozis gibi enfeksiyonlar vajinanın duvarlarının iltihaplanmasına ve daralmasına yol açabilir.
* **Radyoterapi:** Radyoterapi, vajinanın duvarlarına zarar verebilir ve vajinanın daralmasına yol açabilir.
Eğer vajinanızın daraldığını düşünüyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, vajinanızın daralmasının nedenini teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
Vajinanızın daralmasını önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
* **Düzenli olarak seks yapın:** Düzenli olarak seks yapmak, vajinanın esnek kalmasını sağlar ve daralmasını önler.
* **Vajinal nemlendirici kullanın:** Vajinal nemlendiriciler, vajinanın nemli kalmasını sağlar ve daralmasını önler.
* **Pelvik taban egzersizleri yapın:** Pelvik taban egzersizleri, vajinanın kaslarını güçlendirir ve daralmasını önler.
* **Sigara içmeyin:** Sigara içmek, vajinanın duvarlarına zarar verebilir ve vajinanın daralmasına yol açabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılVajina ilişki sırasında salgılanan hormonlar sayesinde genişleyen bir yapıya sahiptir. Doğum sırasında 40 cm e kadar genişleyebilen vajina cinsel ilişki sırasın 15 cm e kadar genişleme gösterebilir. Cinsel ilişki ve mastürbasyon durumuna bağlı olarak sürekli genişleyip daralan vajina bazı hormonal dengesizliklerde kendisini belli bir süre kapatmaya bir nevi karar verir. Çünkü hormonların dengelenmesi için buna ihtiyaç vardır. İlk kez oluşan vajinal daralmalar %90 ihtimalle geçicidir. Ancak bu durum sık yaşanırsa uzman bir jinekologtan yardım almak gerekebilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
20Cevap
Uzun süre ara vermek, spor yapmak gibi durumlar etkiler, onun dışında kendiliğinden durup dururken daralmaz, tabi genital problem yoksa
00 YorumlaIliskiye gire degisir o uzun zamndir yapmiyisun sanirimm
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kaslar vs gerginleşmiştir o tarz bir durum vardır erkek yaşadı desene😂😂
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. Bence artık yeteri kadar istekli değilsin ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIlişki yaşamaya devam eden biri isen bu mümkün değil ama uzun süre yapmadinsa bu mümkün bence
00 YorumlaSpor falan yapmaya mı başladınız?
02 Yorumla
Soran+1 yılSpora 1 aydır gidiyorum ama bu sorunum yaklaşık 5 ay kadar var.
İmkansizi başarmışsın tebrik ederim
13 Yorumla- +1 yıl
Cok dar ya
- +1 yıl
Kendisi dedi ya
Kegel kasları cart curt
10 Yorumla
+1 yılReenkarnasyon hanfendi. Erkek oluyorsunuz
00 YorumlaMerhaba cinsel ilişkiye arami verdin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Spor veya uzun süreli ara oluyor mu
00 YorumlaUzun zamandır ilişkiye girmedim ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılzamanla eskiye dönuyor kılo alıp verdıkce
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 944 cevap paylaştı.
+1 yılYeterince ıslanıyormusun
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDarlmaz. Sadece ueterince ıslanamıyorsundur
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılUzun süredir s*ikilmemissin
00 YorumlaKadınlar daralsın ister zaten
00 Yorumla
+1 yılEsneklik vardır kac yasindasin
02 Yorumla
Soran+1 yıl23 yaşındayım
- +1 yıl
Bu yaşta hala darmi
- Cinsel Yaşam konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir şey olmaz
00 Yorumla Hiç anlamam
00 Yorumla
+1 yılDaralması iyi bir şey mi sence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAgri yara var mı
00 YorumlaSpor mu yapıyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılSpor yapıyorum ama başlayalı zaten 1 ay oldu ve ben 4-5 aydir zorlanıyorum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne