cinsellikle ilgili bazı problemlerim var, bunu eşime nasıl söylerim?

cinsellikle ilgili bazı problemlerim var, bunu eşime nasıl söylerim?

Cinsellikle ilgili sorunlarınızı eşinize anlatmak zor olabilir, ancak dürüst ve açık olmak önemlidir. Aşağıdaki adımları izleyerek eşinizle bu konuyu konuşabilirsiniz:
1. **Doğru zamanı seçin.
Eşinizin rahat ve stressiz olduğu bir zamanı seçin.
2. **Konuşmaya hazırlanın.
Ne söylemek istediğinizi önceden düşünün ve duygularınızı nasıl ifade edeceğinizi planlayın.
3. **Dürüst ve açık olun.
Eşinize cinsellikle ilgili sorunlarınızı dürüst ve açık bir şekilde anlatın.
4. **Yargılayıcı olmayın.
Eşinizi yargılamayın veya suçlamayın.
5. **Aktif olarak dinleyin.
Eşinizin söylediklerini dikkatle dinleyin ve anlamaya çalışın.
6. **Birlikte çözüm arayın.
Eşinizle birlikte cinsellikle ilgili sorunlarınızı çözmek için çalışın.
7. **Profesyonel yardım alın.
Eğer sorunlarınız kendi başınıza çözemiyorsanız, bir seks terapisti veya danışmandan yardım alabilirsiniz.
Cinsellikle ilgili sorunlarınızı eşinize anlatırken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:
* Konuşmaya sakin ve nazik bir şekilde başlayın.
* Eşinizin duygularını anlamaya çalışın ve onu dinleyin.
* Suçlayıcı veya yargılayıcı olmaktan kaçının.
* Birlikte çözüm arayın ve eşinizin önerilerine açık olun.
* Gerekirse profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.
Cinsellikle ilgili sorunlarınızı eşinizle paylaşmak zor olabilir, ancak dürüst ve açık olmak ilişkinizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. Eşinizin sizi anlayışla karşılayacağını ve birlikte sorunlarınızı çözebileceğinizi unutmayın.
Cevap
19Cevap
Direk konuşmalısınız
Direkt konuşma esnasında söyleyebilirsin o senin eşin en özelin ondan çekinmene hiç gerek yok.
konun ne oldugunu bilmiyorum ama konuya göre farklı şeyler düşünebilir erkekler evlilier genelde çok ince düşünür seks konusunda söyleyeceğin şey senin canınıda sıka bilir. o yüzden gerçekten büyük bir şey oldugunu düşünüyorsan piskolojik daşınmanlardan yardım alabilirsin ya da uygun bir dilde incitmeden söyleye bilirsin aynı durumun sende oldugunu düşünerek konuş bence
Bi gun farkli bu aktivite yapalim de doğruluk cesaretlik oynayin sonrasi malum sordukxa sorulur devami gelir dye dusunuyorum.
Anlarmı sence bir çok insan bu konuda yanlış düşüne bilir kocanın anlayışına baglı sorununun ne oldugu değil bence
Eşinle en özel konuları nasıl konuşacağını burada soruyorsan ya görücü usulü evlendin ya da bir şekilde evlenmeye mecbur hissettin.
Ne gibi problemlerin olduğuna bağlı olarak bir konuşma hazırlayabilirsin kafanda, sonrasında bunu kocana anlat.
Konuşmak istemiyorsanız en kolayı yazmaktır.
Ne tür bir problem olduğuna göre değişir. Öyle bazı şeyler pat diye söylenmez. Hatta gizli saklı olan şeyler vardır, hayal edip sen evde yokken bazı şeyler denediğini mesela söyleyemezsin
Zor durum. Dinlemeyecek gurur yapacak biri mi sence?
Eşin o senin. Bi yolunu bulup anlatmalısın. Problemine göre Bi yol bulmalısın
İyi akşamlar...
Oturup düzgünce beklentilerini söylemen lazım
açık seçik net söyle laf dolandırma
Direkt söyle eşin sonuçta
Açıkça olduğu gibi söylemek bence en doğrusu
Lafı dolandırma direk söyle
Nasıl problemler bunlar?
Ne gbi sorun var dilersen eslik etmek isterim😇
Nasıl sorunlar yaşıyorsun
Soru eksik olduğı için sağlıklı cevap çıkmaz
Dumduz soyle ozelini paylasiyorsun soylerkende cekinme, esin sonucta