Bazı kadinlar burada bazi sorular sorarken seks hayatlarindan bahsederken devamli eşlik görevi deyip duruyorlar.
Sahi nedir bu eşlik görevi?
Bazı kadinlar burada bazi sorular sorarken seks hayatlarindan bahsederken devamli eşlik görevi deyip duruyorlar.
Sahi nedir bu eşlik görevi?
Kadinin erkege eslik gorevi, peki erkegin kadina ne gorevi? Hep kadinin gorevleri konusuluyor bu ulkede. Kadinlik gorevi, yemek yapmak, cocuk bakmak, ev isleri yapmak, calismak... erkegin gorevleri ne zaman konusulacak. Erkekte kadini tatmin etmek zorunda, ilgi vermek zorunda. Erkek tatmin olmuyorum benim ihtiyaclarim var bahanesiyle aldatiyor bir de. E bu ulkede turk kadinin tatmin ve orgazm olmasiyla ilgili o kadar cok sorun var ki. Kadinlarda aldatsin o zaman. Ya da kadinin en buyuk ihtiyaci ilgi. Bu ilgi ihtiyaci ne kadar karsilaniyor erkekler tarafindan? Erkegin gorevlerinden biri evi gecindirmek, cocuklar ve hanimin maddi ihtiyaclarini da karsilamaktir. Peki bugun kac tanesi bunu yapiyor? Kadin calissin diyerek ve calisan kadin isteyerek erkekler kendi sorumluluklarini kadinla paylasiyorlar. Kadinin sorumluluklarini paylasan var mi? Zamaninda erkekler kadinlara ekonomik siddet uyguladiklari icin bugun calisiyorlar, koca eline bakmamak istiyorlar. Bircok turk kadininin ekonomik ihtiyaci bile karsilanmadi bu ulkede, hala karsilanmayan var. Ama kadin kendisi icin calismak istedi, erkekten ekonomik siddeti gormemek istedi, kendi kiyafetini, ayakkabisini vs kendi kardilamk istedi ama yine kadinin calismasi en cok erkege yaradi. Erkekler kadina karsi gorevlerini bugune kadar yaptilar mi ki? Kadinin madfi ihtiyaclarini bile karsilamadilar tek ve en buyul gorevleri de buydu bundan bile acizler. Yoksa bu kadar kadin kucucuk bebeklerini, cocuklarini annesiz birakip birilerinin agiz kokusunu cekmekten zevk mi aliyor? Ya da hamile sekilde, regl agrisiyla beraber işe gidip gelme konusunda kendine eziyet etmeye cok mu merakli? Degiller. Buna mecbur kaldilar cogunlukla. Hep erkegin ihtiyaci var bu ulkede. Kadin maharetli olsunda erkegin karni doysun, yemek yapabilsin, kadin iyi olsun ki erkek utusuz gezmesin, kadin iyi kadin olsun ki kadinlik gorevlerini yapsin... Kadinlarin kafasi da hep erkege yonelik calisiyor. Erkegi nasil tatmin ederim vs diye. Erkekler ucan kustan bile tahrik olup tatmin olurken kadin kendi orgazminin onune erkegininkini koyuyor. Turk erkekleri de kendi tatminini onemsiyor. Sonra boyu kadar cocugu olan ama sekste zevk almamis, orgazm olmamis kadinlar toplulugu... kadinlarin bu ulkede maddi manevi hicbir ihtiyaci karsilanmazken varsa yoksa erkegin ihtiyaci... devam boyle.
Türk Medeni Kanununun, sadakat yükümlülüğüne paralel olarak evli çiftlere yüklediği düzenli ve doyurucu cinsel yaşamın olmasını sağlamak görevidir. Yani kanun diyor ki, "madem birbirinize karşı sadık (tek eşli) olmak zorundasınız, o halde eşinizin cinsellik talebini makul gerekçeniz olmadan geri çeviremezsiniz". Bu görev, her iki eşe de yüklenmiştir. Sadakatsizlik boşanma nedeni olduğu gibi, cinsel ilişki isteğinin nedensiz olarak yerine getirilmemesi de boşanma nedenidir. Hem eşinden sadakat bekle, hem onunla seks yapma, olmaz. Evliliğin özüne, anlamına ters.
Seks yapmanın evli çiftlere kanunla yüklenmiş bir görev olması ayrı şey, seksin görev gibi, isteksiz ve zoraki yapılması ayrı şey.
Cevap
29Cevap
Hayır görev değildir.. kimse kimseyi tatmin etmek zorunda değiller.
Yalan yok öyle bir şey! Erkeker kadar kadinlar da istekli ve arzulu sadece dile getirmedikleri için erkekler daha düşkünmüş gibi görünüyor. Kadin kocasını arzuladığı için eşlik görevim diyor kocamı istiyorum dese çarpılır falan😅🫢 kadinlar da erkekler kadar sekse düşkündür ve bir çok şeyi kendilerini tatmin etmek için yaparlar özetle bu 🫡
Bana da öyle geldi.
Evli bireyler için cinsel ihtiyaçların giderilmesi özlük hakkıdır.
Medeni kanunumuzun evlilik hukukunda ilgili maddelele haklar belirlenmiştir.
Ve evlilik hukukumuz cinsel görevlerini yerine getirmeyen bireyler için aleyhte karar verebilmektedir.
Nasıl ispatlayacaklar? :D
@XAmigdalax
Bekçi ya da camera koyarlar
4 şahit istesinler
Seks tek tarafli degildir bence iki tarafinda birbirne hazzi mutlulugu tahatlamayi yasatmasidir. Gorev olarak bakarsan obje olursun o hayatta sadece zevk icin kullanilan bir obje olmakta seksi yasayamamaniz demektir.
Evlenmenin amacı tarafların canı çektikçe cinsellik yaşayıp geleceğinin sigortası çocuk yaparak evliliği taçlandirmak için evlenilir evlenincede eş olarak iki tarafta görevlerini yapmalidir
Zevk istek haz yoksa evet gorev icin yapilan seksten yapan zevk almaz karşı tarafada nekadar sevk veriri oda tartışılır
Aslında iki taraf içinde eşlik görevi sadece kadınlar için değil ve birde istek meselesi
bu bir görev değil zevkle yapılacak bir aktivitedir bunu görev kalıbına sokarsak heyecanı kalmaz ki
Hayır, Aslında zevk için yapmak bence saçma,
Zaten oralar Üreme organları, zevk organları değil,
Nope. Öyle olsa zevk almanı sağlayacak sinir uçları olmazdı.
Bu devirde seks yapmanın tek amacının üremek olduğunu savunan kalmış mı ya? Bu düşüncenin 70 yıl geride kaldığını sanıyordum.
baktınız işinize gelmiyo kocişinize böyle diyin 😂😂
öncelikle kendi vücudunun ihtiyacını karşılamak için seks yapılır sonra eş gelir
bence saçmalık görev diye nitelendirilen şeyler zevkli olmaz ki
Niye evlendim dokunmayacaksam görev değil karşılıklı istek olması gerek
Aynen bir de böyle bir saçmalık var. Kimsenin görevi değil bu.
Seks yapmak ta genel bir ihtiyac o da karşılanmalı
İşinize gelince eşlik görevi gelmeyince değil.
Kımısı zevk alarak yapar kımosı sadece görev olarak görür
Görev değilse başka kadına gidebilirisn demeli kadın
Evet eşin görevidir ama kadınlar koz olarak kullanır 🤣
Sevişmeyi sevmeyen kadın, kız kurusu olarak hayatını sürdürsün. Erkeği boşuna yormasın. Adamı başka yollara sokmasın.
Eslerin birbirlerine olan görevlerinden biri işte demek istedikleri
Başkasının malına muhtaç etmemek 😀
Hayır ben evli olmamda olsa bile Sek yapmam başkasıyla yapardim
Aldatırsın yani öyle mi
Hayir tabikide kimse yapmak mecburiyetinde degil.
Evlilikte, cinselliğe engel özel bir durum yoksa (hastalık, sakatlık gibi) seks yapmak kanunla evli çiftlere, yani hem kadına, hem erkeğe yüklenmiş bir görevdir. Yani hem eşinden sadakat bekleyeceksin, hem onunla sevişmeyeceksin, bu olmaz. Boşanma nedenidir.
görev olarak görülmemeli bence
Evlilikte, cinselliğe engel özel bir durum yoksa (hastalık, sakatlık gibi) seks yapmak kanunla evli çiftlere, yani hem kadına, hem erkeğe yüklenmiş bir görevdir. Yani hem eşinden sadakat bekleyeceksin, hem onunla sevişmeyeceksin, bu olmaz. Boşanma nedenidir.
Haa, yaparken tabii ki görev gibi, içten gelmeyerek, isteksizce, zoraki yapılmamalı, o ayrı konu.
kast ettiğim ikinci yorumundu zaten
Ben, "erkek, kadının görevi olarak görmemeli" dedin diye anladım, afedersin.
Her iki taraf icin ihtiyac
Kerşılıklı ihtiyaç giderme galiba
seks bir ihtiyaçtır ve karşılıklıdır
Kocanı mutlu edeceksin o kadar doyuracan
Eşlik görevi değil bence istemeyen yapmaz
Evlimsin
Bu bir ihtiyaç olmalı görev değil
Evet öyle
Karşılıklı etkileşim olunca yapılmalı bence
Eşlik görevi tabii domalacaksın bos yapma
Olması gereken bişey bence
Evet
Bence değil.
Sizin derdiniz kadınla birlikte yaşamak sevgi falan değil o zaman. Kadın her zaman istekli olmayabilir. Buna saygı göstermeyen erkek evlenmesin.
Yanlış düşünüyorsun. İnsanın istemediği zamanlar elbette olur, bu normal. Ben, eş kişisi her istediğinde istediğini vermek zorundasınız demiyorum. Geri çevirme sürekli olursa, nedensiz olursa, kişiye göre değişse de yeterli sıklıkta seks olmazsa boşanma nedenidir diyorum. Eşlerden biri haftada iki kez isterken diğeri ayda bir kez istiyorsa bu da boşanma nedenidir.
Kimse, sırf eşini sevdiği için tatmin olamadığı bir cinsel yaşama katlanmak zorunda değil. Kadın da dahil. Bu nedenle de kanun, "aldatamazsın ama bu gerekçeyle boşanabilirsin" diyor.
Bunu yapmayacak insan zaten evlenmez. Erkek kadına sürekli bu senin görevin diye hissettirrse ancak avcunu yalar. Ülkedeki erkekler daha insan gibi yaklaşmaktan aciz. Önce insan olmayı öğrensinler sonra bunu sorgulasinlar
Kimse kimseye "bu senin görevin, her istediğimde yapmak zorundasın" demiyor. Olduğunda görev icra eder gibi isteksizce ve zoraki yapılmasın diyoruz. Karşılıklı tatmin yoksa zaten uyum da yoktur. Sürekli erkekleri gömeceğine, genel olarak isteksiz ve hevessiz olan tarafın neden kadınlar olduğunu da sorgulamalısın. Kadının ateşlenmesini sağlamayı erkekten beklemeyin, içinizden de gelsin. Bir kadın, eşine "benim seni arzulamamı sağla ki seninle sevişeyim" dememeli.
Neden çoğunlukla kadın isteksiz ben sana söyliyim. Çoğu erkek ilişkiyi sokup çıkarmaktan ibaret sanıyor. Emin ol özellikle küçük yerlerde bu insanların sayısı çok çok fazla
Buna katılıyorum, ama bir başka nedeni daha var. Kadınlar cinselliğin, cinsellikten zevk almanın, cinsel yönden istekli olmanın ayıp, günah ve utanılacak, gizlenecek bir şey olduğu yanılgısıyla yetiştiriliyorlar.
Kocasına karşı bile, "bu kadın bunları nereden biliyor" dedirtmemek için cinsel isteğini, cinsel becerisini, seksten zevk aldığını belli etmekten çekinen, utanan kadınlar var.
Evet bir başka neden de bu. Buna neden olan da ataerkil toplum yapısı. Bunu kendi kendine yapan erkekte sonradan karısı isteksiz diye ağlamayak o zaman
Cinsellikten, cinsel dürtülerinden utanan kadınları yetiştirenler de bir anne ve bir baba, değil mi?
Böyle ortamlarda erkeklerin sözü geçer anne de buna uygun davranmak zorunda kalır. Kendi yaşadığım çevreden biliyorum
Erkekler kendiliğinden değişmeyecekleri için, eğer bu düzen devrilecekse yine kadınlara iş düşüyor. Kadınların pasif olduğu, geri planda kaldığı bir toplumun gelişmesi mümkün değil.
Kısmet