Arkadaşlar söyle. Sürtünme yolu ile ama vajina girişine o deliğine temasta bulundu kişi. Herneyse ertesi gün benim vajinamin sağ iç dudağında yanma oldu ve geçti. Aradan 1 ay sonra bende siğil oldu. Hpv testi yaptırdım riskli tıp değildi hpv (kondilom/vajinal siğil ) geçti. Fakat siğil ciktiktan 1 ay sonra falan benim akıntı miktarim çok arttı ve de rengi sarı oldu kasintim oldu. Doktora gittim 2 hafta önce enfeksiyon var dedi fitil verdi. Kullandım 1 hafta sonra tekrar eskiye döndü akıntım. Yani asıl soru şu. Aids olmuş olabilir miyim? Bakıyorum belirtilere hiçbiri yok. Sadece bazı sitelerde vajinal akıntı ile ilgili belirti var. 1 yıl oldu. 1 yıl içinde bir belirti vermez miydi? Bel soğukluğu olmuş olabilir miyim? Teşekürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncel
Güncel
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba:
Net Cevap:
Bazı durumlarda HIV virüsü onlarca yıl kendini beli etmeyebilir. Yani belirti göstermeyebilir.
Geniş Cevap:
Akıntınızın artması ve renginin sarıya dönmesi, başka bir enfeksiyonun varlığını işaret ediyor olabilir. Bel soğukluğu (gonore) veya klamidya gibi enfeksiyonlar, bu tür belirtilere neden olabilir ve genellikle antibiyotiklerle tedavi edilirler. Ancak, tedaviye rağmen semptomların devam etmesi, farklı bir enfeksiyonun varlığına veya tedavinin tam olarak etkili olmamasına işaret edebilir.
HIV enfeksiyonu konusuna gelince, bu virüsün belirtileri genellikle spesifiktir ve vajinal akıntı tek başına HIV enfeksiyonunu işaret etmez. HIV enfeksiyonunun teşhisi için spesifik kan testleri yapılmalıdır. Eğer cinsel yolla bulaşan bir hastalık taşıma riskiniz varsa veya riskli bir cinsel temasınız olduysa, HIV testi yaptırmak iyi bir fikirdir.
Belirttiğiniz semptomlar ve cinsel sağlık geçmişiniz dikkate alındığında, durumunuzun doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve uygun tedavi planının belirlenmesi için bir cinsel sağlık uzmanı veya kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmeniz önemlidir. Kendi kendinize teşhis koymak yerine, bu tür durumlar için özelleşmiş sağlık profesyonellerinin rehberliği altında doğru testlerin yapılması ve tedavinin uygulanması gerekir.
Enfeksiyon hastalıkları: