Kimisinin vazgeçilmesi, kimilerinin korkulu rüyası, kimilerinin ise fantezi dünyasının renkli yüzü olan anal seks hakkında ne düşünüyorsun?
Şahsi olarak temiz bulmuyorum ve dini boyutu da sakıncalı diye yanaşmıyorum. Peki sizin görüşünüz nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimisinin vazgeçilmesi, kimilerinin korkulu rüyası, kimilerinin ise fantezi dünyasının renkli yüzü olan anal seks hakkında ne düşünüyorsun?
Şahsi olarak temiz bulmuyorum ve dini boyutu da sakıncalı diye yanaşmıyorum. Peki sizin görüşünüz nedir?
Bu soru çok soruldu
Türkiye cinsel sağlık derneğinin sitesinde de var
Anüs çevresinde yoğun miktarda sinir ucu bulunur. Burada bulunan meisener cisimciği dokunma hissinin taşır. Bu sebeple ciddi zevk verir
Usulune uygun yapılan anal seks, her iki tarafa zevk verir.
Ve doğru bir şekilde yapıldığında sanılanın aksine bir zararı yoktur.
Bu konuda çok fazla yalan yanlış bilgiler dolaşıyor. Bu konuda doktorlar , işin uzmanları bile olaya yanlı yaklşıyor.
Özellikle dini hassasiyetleri olan ya da geleneklere bağlı meslektaşlarımız bu konuya çok karşı ve bilimsellik adı altında bilimsellikten uzak şeyler uyduruyorlar...
Bu konuyla özellikle ilgilenen ve bu konuda veri toplamış bir hekimim. Eğer her iki partner istediği zaman, bir zorlama ya da anatomik bir bozukluk yoksa anal seksin bilinen ciddi bir zararı yok.
Bu konuda ortaya atılmış en büyük iddialara bakalım.
1. Anal seks dışkı kaçırmaya neden oluyor söylentisi: bu konuda tek bir bilimsel kaynak ve veri yoktur. Eğer kadın da istekli ise bir zorlama olmadan uygun şekilde yapılmışsa sfinkter seks sonrası eski haline döner. Ve bu işlem bir kaç gün arayla devamlı tekrarlarsa bile kalıcı bir açıklık oluşmuyor. Eğer öyle olsaydı pasif geylerin ve travestilerin hepsinde bu sorun olmalıydı. İlk hekimlik dönemimde gördüğüm 20 küsür travestide böyle bir durum görmedim.
Yine kadın hastalarımdan da aldığım geri bildirimler bu konuda böyle bir durumun olmadığı yönünde.
2. Makat çatlağı meselesi: anüs cinsel ilişkiye hazır değilse zorlama ile yırtık oluşabilir. Bunu bazı insanlarda sert dışkı ve ya kabızlıkta da görebiliyoruz. Aynı durum anal seks için de geçerli. Eğer anüs buna hazır değilken kayganlaştırıcı bir jel ya da sıvı kullanılmamışsa zorlamaya bağlı çatlak yırtık oluşabilir. Bu da acemi partnerlerde görülen bir şey. Yine ıslaklık oluşmadan yapılan vajinal ilişkilerde bile vajina yırtığı görülüyor. Ayda 2 3 tane acile başvuruyor
3. Dini boyutu:
Konuyla ilgili İslam kaynaklarındada ihtilaflı tartışmalar olup işin ehli olmadığım için bir şey söyleyemeceğim.
4. Varsa sorunuz alabilirim
@Doktorunuz1989
Dini kaynaklarda tamamen yoruma dayalı hacı hoca fetvaları ama önyargılarını yıkamıyorlar ve bilimi, ilimi falan dinlemiyorlar maalesef.
Ben de hiç yapmadım düşünmüyorum da çok pis bence
Bi kez eşimin isteğiyle bi kez de kendi isteğimle yaotım ama hiç zevk alamayım ön tarafın verdiği zevk o orgazm falan yok aksine hem iğrenç hemde acı verici.
Kesinlikle doğru diyorsun
bakirelerin kendini kandırması bence
@meraklıbilginpanda aynen öyle
Acı mı veriyor
Cevap
5Cevap
Pek sevmem partnerim isterse yaparım bir kaç kez
Bence doğru yapıldığında zevki katlayan bir fantezi. Zaten hijyen olmazsa öpüşürken bile mikrop kapabilirsin ayrıca dini yönden de hiçbir sakınca yoktur.
Dini yönden doğrudan yasak kılınmış araştırmanı tavsiye ederim
@AnkaraKrali06 Araştırdım dostum uyduruk bir hacı hoca yorumuna dayanıyor o kadar
Kanıtlarını at görelim o zaman madem araştırdın?
@AnkaraKrali06 Anal'ın yasak olduğunu iddia eden sensin dostum senin kanıtlarını atman gerekiyor mantıken.
@AnkaraKrali06
"Sana "adet görme durumundan" soruyorlar. De ki: "O bir rahatsızlıktır." Kadınlar adet hali durumundayken onlardan uzak durun. Adet görme bitinceye kadar onlara yaklaşmayın. Adet hali bitince, onlara Allah'ın buyruğuna uygun şekilde yaklaşın. Kuşkusuz, Allah, tevbe edenleri sever. Ve temizlenenleri de sever. ( Bakara - 222 )
Bu şekilde çevrilince daha iyi anlaşılıyor. "Allah'ın buyruğuna uygun şekilde yaklaşın" diyince önyargıları olmayan birisi bunu "Sadece vajinal seks" olarak algılamaz. Bir sonraki ayette de dilediğiniz gibi yaklaşın diyerek benim dediğimi doğruluyor bi nevi.
Hadisleri falan saymıyorum zaten. Onlar Hz Muhammed adına uydurulmuş yalanlardır bana göre.
Hadis inkarcısısın yani? :D başka cevaba gerek yok dostum sen bak işine. Hadislere uydurma deyip geçmen dinini ne kadar boşa aldığını gösterir
@AnkaraKrali06 Uydurma olduğunu da kanıtlarım dostum merak etme. 23 senedir yanlarında duran Peygamber'den sonra bugün hala, mezheplerin birinin helal dediğine öteki haram diyebiliyorsa ben asıl onlara dini boşa alanlar derim.
Veren olsa bayılırsın. Gelmissin dikkat cekmeye sen keriz mi var karsinda saniyisun
Yo mesela ben üstüne para verseler de * gtten
Doğru bulmuyorm anal ilişkiyi hem sagliksz hemde dinen günah
Kanalizasyon idaresi. Yani lağımcılık.
yapmadım ama videoları güzel
vernei affetmem çok severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?