- Cinsel Yaşam konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılBu soru çok soruldu
Türkiye cinsel sağlık derneğinin sitesinde de var
Artık sormayın lütfen
Anüs çevresinde yoğun miktarda sinir ucu bulunur. Burada bulunan meisener cisimciği dokunma hissinin taşır. Bu sebeple ciddi zevk verir
Usulune uygun yapılan anal seks, her iki tarafa zevk verir.
Ve doğru bir şekilde yapıldığında sanılanın aksine bir zararı yoktur.
Bu konuda çok fazla yalan yanlış bilgiler dolaşıyor. Bu konuda doktorlar , işin uzmanları bile olaya yanlı yaklşıyor.
Özellikle dini hassasiyetleri olan ya da geleneklere bağlı meslektaşlarımız bu konuya çok karşı ve bilimsellik adı altında bilimsellikten uzak şeyler uyduruyorlar...
Bu konuyla özellikle ilgilenen ve bu konuda veri toplamış bir hekimim.
Eğer her iki partner istediği zaman, bir zorlama ya da anatomik bir bozukluk yoksa anal seksin bilinen ciddi bir zararı yok.
Bu konuda ortaya atılmış en büyük iddialara bakalım.
1. Anal seks dışkı kaçırmaya neden oluyor söylentisi: bu konuda tek bir bilimsel kaynak ve veri yoktur. Eğer kadın da istekli ise bir zorlama olmadan uygun şekilde yapılmışsa sfinkter seks sonrası eski haline döner. Ve bu işlem bir kaç gün arayla devamlı tekrarlarsa bile kalıcı bir açıklık oluşmuyor. Eğer öyle olsaydı pasif geylerin ve travestilerin hepsinde bu sorun olmalıydı. İlk hekimlik dönemimde gördüğüm 20 küsür travestide böyle bir durum görmedim.
Yine kadın hastalarımdan da aldığım geri bildirimler bu konuda böyle bir durumun olmadığı yönünde.
2. Makat çatlağı meselesi: anüs cinsel ilişkiye hazır değilse zorlama ile yırtık oluşabilir. Bunu bazı insanlarda sert dışkı ve ya kabızlıkta da görebiliyoruz. Aynı durum anal seks için de geçerli. Eğer anüs buna hazır değilken kayganlaştırıcı bir jel ya da sıvı kullanılmamışsa zorlamaya bağlı çatlak yırtık oluşabilir. Bu da acemi partnerlerde görülen bir şey.
3. Dini boyutu:
Konuyla ilgili İslam kaynaklarındada ihtilaflı tartışmalar olup işin ehli olmadığım için bir şey söyleyemeceğim.
4. Varsa sorunuz alabilirim12 Yorumla
Soran+1 yılBro teşekkür ederim yorum için , araştıdığımda çok zıt yazılara denk geldiğim için , yaşayan kişilere sordum açıkçası. Çok okuyan mı , yaşayan mı bilir hesabı
- +1 yıl
Yani anal seks konusu 3 uzmanın cevap verebileceği soru.
1. Kadın doğum uzmanı
2. Genel cerrahi
3. Psikiyatrist
Üçü de buna sağlıksız demez.
Gerekli hazırlıklar varsa sorun yok.
Sağda solda ne uzmanı olduğu bilinmeyen dinci tayfanın uydurmalarına kulak asmayın.
Haram diyebilirler ona karışamam ama bir doktor olarak zararlı diyemezler
En İyi Cevaplar
En basit örnek temiz değil. Hastalık veya mikrop kapma olasılığın yüksek. Prezervatif kullandığında zevk alamazsın. Teması kestiği için. Kadın için ise anüs kaslarında genişleme yapacağı için, büyük tuvaletini tutma sorunu yaşar. 1-2 sever sorun olmaz. Lakin sürekli hale gelirse o anüs kaslarının ayarı kaçar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaş hızı analda 4 kat artıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılb0k s1kmenin saglık acısından zararı olmaz mı sence tabiki de var
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldüzgün yapılırtsa yok süreklı arkadan yaptıgım bı kız var halen daracık jelını vs alıyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılJelin ismi ne
Cevap sahibi+1 yıldurex su bazlı onlar gayet iyi
Soran+1 yıl👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılHastalık kapıp lanetlenirsin
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,6b cevap paylaştı. Bence yok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam