Evet
Hayir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Tabi ki insanların kendi tercihleri. Fakat yorumlardan bakıyorum, genelde düşünmeyenler düşünenlere saldırmaya çalışıyor, hayır bu çok kötü ve kirlenirsin imajı vermeye çalışıyor. Aslında herkesin birbirine saygı göstermesi gerekir.
Cevap
47Cevap
Bence iki taraf da istiyorsa bir sakınca yok
Hayır düşünmem tabi ki de
Evlenmeden önce bir erkekle opusmedm bile bırak cinsellig herşeyin ilki eşimle oldu
Evlenmeden neden dusunuyum cinsellik nerden biliyim benimle evleneceğini narin bedenimi hemen önüne sevmem öyle kolay olmak hiç bana göre değil ama büyük konuşmak istemem tabi Rabbım izin vermesin asla (Kocam ilk erkegimdi)
Hayır iğrenç en fazla ağzına sıç@r sonra puf kaybolur
Özellikle erkekler yarısından çoğu evwt demiş sorsan hepsi müslümanız der
27 yaşıma geliyorum sevgililerimde oldu ama yapmadım evlenmeden yapmayıda düşünmüyorum.
Herkes sadece evleneceği insana, eşine özel olmalı
Olabilir olmayada bilir... Kiminle yaşayacağına bağlı...
Yaşadım
Bekarım 45. yasindayim ve bugüne dek 6. insanla beraber oldum
Açık net şeffaf olarak söylüyorum
Tercih olayı bu olay
Düşünürüm, düşünürüz ve düşündük. Güveni boşa çıkartmayacaksanız... Her yönüyle tanımak ve tanıtmak için.
elbette evet, zira düşünmeyenlerin evlilik sonrası sorunlarını burada görebiliyoruz
gerçi ben evliliğe karşıyım da neyse
Şu an kariyerime ve Parama bakıyorum evlilik yaşım gelince evlenirim cinsellik olmaz evlenmeden
Aslında şaşırman yanlış önceden herkes benim düşüncemdeydi günümüzde ise yeni algılar oluştu bense yeniliğe karşı geliyorum onların yaptıklarını yapmıyorum onlardan farklıyım onlara benzemek istemem sırf bu yüzden bile belli kişilerle sohbet ediyorum üni ortamımda...
Katılıyorum
👍👍👍
İlk defa bu kadar beğeni alan bir görüş 😂
Çünkü evlenmeden cinselliğe karşı olanlar hala var çok şükür. İnşallah daha da azalmaz
Azalacak maalesef
Azalmasın abi yaa doğru dürüst insan kalmadı valla üzülüyorum
Zaten bu gidişle evlenmicem üni ortamında anlıyorsun temiz kız kalmadığını
Temiz kız kalmadı diye bişey yok. Temiz erkek kalmadı diye de bişey yok. Var ama az var sorun orada. Yoksa herkes herkesle aynı değil bunu ikimiz de biliyoruz.
Evet ama az olan zahmetli olur ayrıca kapalı kızlarda berbat durumda yani ben asla evlilik düşünemiyorum
Zahmetliyse zahmetli yapacak bişey yok da bu konunun açıklıkla kapalılıkla alakası yok. İnsanın kendisiyle alakası var. Bir insan bir ibadeti yapıyor diye günahsız gözüyle bakılamaz veya aynı şekilde tesettür ibadetini yapmıyor diye her konuda günahkar gözüyle bakılmaz. Toplumda nedense böyle bir algı var ama yanlış. İnsanı tanıyarak anlarsınız. Açık veya kapalı olmasına göre değil
Ben sadece örnek verdim knk tabiki de dediklerinde haklısın
👍🏻
Sen kaç yaşındasın
20 knk
Tamam knk
Niye sordun
Öyle merak ettim sadece. Bişeyden değil
👍👍👍.
👍🏻.
👍👍👍..
👍🏻👍🏻..
Şssss
?
👍 dedik ya
E tamam ben de dedim sonra sen uzattın
Ama ben ilk dedimm xjdjd
Tamam sen 👍🏻 dedin ben de 👍🏻 dedim bitti. Sonra uzatan sensin
Tamam bitti
Tabiiki düşünürüm, yaşayın gitsin ya bu kadar sorgulamayın hayat kısa
Resmi imzayı attıktan sonra pişman olmak yerine sevgiliyken denemek daha mantıklı
Hayır doğru bulmuyorum, çünkü hiçbir ilişkinin garantisi yok
evlendikten sonra da gitmeyeceğinin, aldatmayacağının garantisi yok :)
Aynı mantık değil ki sonuçta evlendikten sonra ilişki eşinle helal ve evlilik bunun için var evlilik öncesi ve sonrası aynı şeyler değiller yani
Düşünürdüm ve düşündüm. Yaşadım da. Hiç zararını da görmedim.
Elbetteki neden düşünmeyeyim?
Sadece cinsellik içinde bir ilişki içinde de olmak istemem.
Evet düşünürüm ama yapmam o ayrı bir konu..
ya kaçıncı yüzyıldayiz Avrupa'da insanlar böyle şeyleri önemsemiyor ve çocuk da yapmıyor bizim rezil bir kültürümüz var
Burası Avrupa değil şu Avrupa merakınız yüzünden bu hale geldik ve bizi kolayca bozdular zaten bende bizim kültürümüzde bazı şeylere karşıyım ama buna degil
Onlar inançsız zaten ne bekliyosun bu dünyada istedikleri gibi yaşıyorlar
Gurbetciyim Ve hicte kimsenin oyle ozenilcek sandigin bir hayati yok. Herkes herkes le istedi gibi yasiyor ama deger verme kaygisi yok. Evlenmeden bazi seyleri yasamayanlar daha mutlu Ve daha saglam iliskiler kuruyor. Ekonomi konusuna gelince avrupa ureten bir ulke Turkiye gibi tuketen degil.
@Delikanlikiz19 Her ülke biryerler ile etkileşim halinde olmak zorunda. Mesela Türk medeni kanunu İsviçre' den alınmıştır. Medeni Kanun Kişiler hukuku, aile hukuku, eşya hukuku, miras hukuku, borçlar hukuku ve ticaret hukukunu kapsadığı ve günlük hayatın hemen hemen her adımında olduğu için çok önemlidir. Mesela @avukap ın benim için kullandığı 1yallah1 kelimesinin sahibi olan Suudi Arabistan' dan alınmış olsaydı kadınlar oy kullanamaz, araba kullanamaz, eşleri olmadan sokağa çıkamazdı. Türkiye, Türkiye olmadan önce Hun, Göktürk, Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Osmanlı oldu. Sonra da Türkiye Cumhuriyeti oldu. Türkiye Cumhuriyeti olana kadar 3 kıta ile etkileşimde bulundu. Diğer bölgeleri de örnek alabilirdi ama Avrupa' yı örnek alarak, kanunlarında da İsviçre' yi seçerek çok önemli bir gelişme kaydetti. Bu yüzden dediklerim bilimsel ve tarihsel olarak geçerlidir.
@avukap Kız çocuğumun kesinlikle kullandığın Yallah kelimesini kullandığın ve benimsediğin Arap kültüründe yaşamasını istemezdim. Muhtemelen sen de bir adamın 4 karısından bir tanesi olup, araba kullanamayan, eşi izin vermediğinde sokağa çıkamayan, hatta sen bile görüşmek istediğinde kendisinden izin alman gerekecek bir ilkel arap vatandaşı ile evlenmesini istemezdin.
@Sınıryokfarketmez hocam Türkiye' de İslam hukuku yoktur. Bunu baştan kabul etmeniz gerekir. Örneğin İslam' da faiz haramdır. Fakat Türkiye' de devlet faiz alır, faiz öder, halka da bu hakları tanır. Dolayısı ile İslam hukuku ile harmanlama diye bir şey yok, realiteden bahsedelim. İslam hukukunda kadın erkek eşit hak ve hürriyetlere sahip değildir mesela. Şahitlik konusundan tut da evlilikte kadın erkek hakları farklıdır. Biz İsviçre' den aldığımız ve İslam hukuku ile harmanlamadığımız için aynen oradaki gibi uygulanır kanunlar.
Özelden tartışın!
@Sınıryokfarketmez tamam da o öldükten sonra. Gusül abdestinin de ayrıntılarını yazaydin daha çok gözükür, vay be derdik 😁😁😁. Öldükten sonra hukuki işlem yapamazsın, kanunen şahıs değilsin ve yok hukmundesin.
Senin anlamadın aslında şu ki ben İslam hukuna göre yaşayalım ya da İslami bı hayatımız olsun demiyorum ama Avrupa'da olmaz bize biz daha dünkü millet degiliz bizim tarihimiz hepsinden daha köklü biz yasa yapamjyormuyuzda Avrupa'dan alıyoruz bizim dinimiz uymaz ordumuz uymaz örf edet uymaz kanun Avrupa'dan olmaz
@Sınıryokfarketmez tamam da çok genel yazıyorsun. Şu uymaz bu uymaz bize demek kolay. Uyan noktalar da var uymayan noktalar da var. Uymaz dersen hiçbir şey uymaz gibi olur, cümlen boşa çıkar, bir anlamı olmaz. Mesela Arap kültürünün de bize uymayacağı çok nokta var. Diğer konu ise Türk kültürü tek üniter bir kültür değil. Göçebe bir kültür ve gittiği her yerden bir şey almış, eklemiş bir kültür. Kazak kültürü farklı, Ağıska kültürü farklı, Uygur farklı, gagavuz farklı, Türkiye farklı, Balkan Türklerinin kültürü farklı. Mesela Irak' daki Türkmen ile , Moldova' daki Gagavuz, İran' daki Azeri birbirinden çok farklı. Hepsi Türk. Tek kelime ile bu bize uymaz diyerek açıklamak çok basit kalır konuyaç
Evleneceğim kızla hayır, öylesine görüştüğüm kızla evet
Evlenmeden cinsellik düşünmeyenler eminim ki düşünüyordur? Yoksa nasıl bağlanacaklar?
Her şeyin ilki eşle olmalı bence
şu an öncelik kariyer okulum para kazanmam lazım sırası gelince hepsi olacak
Düşünülür tabiki bu bir ihtiyaç herkes için
Hayır evlilik dışı ilişkiye karşıyım…
Neden olmasın ki ten uyumu olduktan sonra
Evlenmeden yapmak tercihim değil.
Düşünmediğim bir an bile olmadı
😂
Hayır düşünmem ama yakınlaşırım.
Evlenince olmalı
Partnerin isterse neden hayır diyeyim
Hayat kısa...
Bu zamanda düşünmeyen yok
Yani şuana kadar düşünmedim, korunmaya çalışıyorum
Her gün düşünüyorum
Düşünmüyoruz yapıyoruz :D
Düşünmem aslaa
Çok zaman önce düşündüm zaten
Evlenmeden cinsellik olmaz
Düşünmüştüm
@yerçekimli_karanfil oldu mu peki
Yine mi sen?
Sal beni ya
Düşün işte farkını
İsmin "last time" ama maşallah yazmalarin "all the time")))
LAÖSÖSÖSÖÖXÇXÖÖCÖCÖC
@yercekimli_karanfil all time you
Ya ben evliyim bak dedikodu çıkacak))
Çıkarsa çıksın boşver😂
Ya özelden konuşun aaaa
@yercekimli_karanfil gel gidelim buralardan,
Hayır
düşünmyen varmıdır
Hoş aslında
Hayır
Hayır
Hayır düşünmem