Zorunda
Zorunda değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bunu sadece kadına odaklamayalım. cinsellik kadın ve erkek için eşit haktır.
evlilik kurumu cinsel tabanlı bir kurumdur. cinsellik sağlık için düzenli olarak giderilmesi gereken temel ihtiyaçtır. evliliğin amaçlarından bahsedersek , sağlıklı cinsellik yaşamak, z, inaya toplumsal hastalık yayılmasına engel olmak ve ırkların belirlenmesi.
eşlerden birisi isteklendiğinde diğerinde istek olmasa bile aynı durum kendisine de olabileceği için en azından sevişerek okşayarak gidermelidir. aynı duruma siz de düşebilirsiniz. aşırı isteklisiniz ve eşiniz sırt dönüyor. çok gerilirsiniz. ne var en azından öp okşa beni doyur dersiniz.
tek zorunlu olunmayan durum sağlık durumudur. hasta iseniz o ortamı yaşayamayacak dercede hasta iseniz elbet ertelenmeli. eş de zaten hayvan değilse razı olacaktır duruma.
bakın adetli iken bile sevişme serbest bırakılmıştır. sadece kadın sağlığı riske girmemesi için penetrasyon yani ilişki yasktır. ama sevişerek öpüşerek okşanarak mutlu olmaya kapı açık bırakılmıştır
bakın oxytocin hormonu diye bir hormon vardır. bu hormon çok özeldir. hem rahatlama mutluluk verir hem eşler arası bağı korur. öyle ki anne sütünde de vardır. ana ve çocuk ile bağı korur
sorumlulukları bilelim. ama zorbalık da yapmayalım
Bu konuda en güzeli her iki tarafın da biyolojik ve psikolojik durumlarının gözetilmesidir. Demek ki, kadın ya da erkeğin biyolojik ya da psikolojik açıdan bir engel olmadıkça birbirlerinin isteklerine cevap vermeleri gerekir.
Eşlerin cinsel görevden kaçınmaları caiz değildir.
Kadının cinselliğinden yararlanmak kocanın hakkı olduğu gibi, erkeğin cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Kadın bu hakkı yerine getirmediği zaman günahkar olduğu gibi, erkek de bu hakka riayet etmediği takdirde günahkar olmuş olur.
Cenab-ı Hak buyuruyor:
"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bir derece daha fazladır." (Bakara, 2/228)
Bu ayette bahsedilen "bir derece" cinsellik konusunda değildir. Cinsellik konusunda erkek-kadın eşittir. Erkeğin bir derece daha haklı olduğu konu, onun kadını gözetmesi, malını koruması, onu idare etmesi, ailenin yükünü çekmesi açısındandır.
Sorunuzla ilgili olarak Allah Resulu (asm) buyuruyor:
"Kişi cinsel ilişki için karısını çağırdığı zaman, karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davetine icabet etsin." (Tirmizî, Radâ 10)
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120)
Aynı şekilde kocanın cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Bu hakkını almasına yardımcı olmak da kocasının görevidir. Kocanın bu görevini yapmaması, onu suçlu ve günahkâr yapar.
Hayır, bir kadın veya herhangi bir kişi, istemediği bir ilişkiyi yaşamak zorunda değildir. Evlilik veya herhangi bir ilişki, her iki tarafın da rızasıyla kurulan bir bağdır. Bir kişi istemediği bir ilişkiye zorlanmamalıdır. Her iki partnerin de rızası olmadan yapılan cinsel ilişki, zorbalık veya tecavüz olarak kabul edilebilir ve yasa dışıdır. Eşler arasında sağlıklı bir ilişki, iletişim, saygı ve rıza temelinde kurulur. Bir kişi, eşi istediğinde cinsel ilişki yaşamak istemiyorsa, bu isteğini açıkça ifade etmeli ve bu konuda partneriyle iletişim kurmalıdır. Her iki taraf da birbirlerinin sınırlarına saygı göstermelidir. İstemediği bir ilişkiye zorlanma veya baskı altında hissetme hakkına sahiptir. Eşler arasında rıza olmadan cinsel ilişki yaşanması, ilişkiyi ve evliliği olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, sağlıklı bir ilişkiyi sürdürebilmek için açık iletişim, anlayış ve saygı önemlidir. Eğer bir ilişkide cinsel isteksizlik veya diğer sorunlar varsa, çiftlerin birlikte terapi veya danışmanlık hizmetleri alması yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim.
😇
Gönüllülük esas olmalı her iki taraf için, İyi anlaşan gönül bağı bir olan bir çift, konuşmak gibi yemek yemek gibi bir olguya dönüşmüyorsa cinsellik evlilik gözden geçirilmeli ya da bir uzmandan yardım da alınabilir. Psikolojik mi fizyolojik mi durumlar gözden geçirilebilir kendileri çözemiyorsa evlilik zarar alır zamanla uzaklaşma ve soğuma başlar, her iki taraf içinde sorun olmaya başlar
Cevap
48Cevap
burada bazı yazışmalar gördüm ve çok tuhafıma gitti... seksten alışveriş gibi bahsediyorlar... hatun kişilerden birisi "koca istediğini almasını bilmeli" mealine gelen cümleler kurmuş, ilginç yani... öze gelecek olursak, sevginin aşkın seksin karşılıklı olanı makbuldür.. bu nedenle kadın veya erkek bir sebepten seks yapmak istemeyebilir, bu sebep eşine karşı olan çekim gücünün azalmasından kaynaklanmıyorsa ortada bir sorun yok demektir.. Ancak sebep cinsel çekicilikse bunu konuşup çözmek de şarttır.. Zorla olacak işler değil bunlar..
İslamiyete göre erkek her istediğinde kadın isteğini karşılamak zorunda.
Aynı şekilde erkek de kadın istediğinde kadının isteğini karşılamak zorunda.
Sorun cinselliğin zorunluluk veya sadece erkeğin istediği, kadının katlandığı bişey olarak görülmesi.
Erkek bencilliği bırakıp kadının da aynı şekilde zevk almasını sağlasa, kadın ondan çok zevk alır zaten.
Tabiki bunu bu şekilde yapan erkekler de vardır.
Ama benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla; erkek tatmin olup, kadın hep yarım bırakıldığı için evliliklerde kadın bir süre sonra soğumaya başlıyor cinsellikten.
Yoksa ben gerçekten kadının isteksiz olduğunu, olabileceğini düşünmüyorum.
Kadının cinselliğinden yararlanmak kocanın hakkı olduğu gibi, erkeğin cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Kadın bu hakkı yerine getirmediği zaman günahkar olduğu gibi, erkek de bu hakka riayet etmediği takdirde günahkar olmuş olur. "Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120) dinî açıdan durum böyle.
Zorunda değil tabi.. mecburen, zor zoruna ilişkiye girmek ne demek! Karşı partneri anlayışa davet edebilirsin veya eline yastığı ver de get dee! Bu kadar basit yanii... bu dünyada kimse kimsenin kuklası veya oyuncağı değil.
Hayır, hickimse kimseyle istemedigi bir iliski yasamak zorunda degil bu kadın erkek fark etmez. Ama bizim andavallar yine minnacık yamuk yumuk pipilerini tatmin etmek için evet falan yazmışlar sizin ben validenizi öpim.
Zorunda seçeneğini işaretledim. Esasen tabiki gönüllülük esas olmalı her iki taraf için de. Ama bir taraf istiyorsa diğeri de biraz anlayış gostermeli. taraflar hoşgörülü anlayışlı ve biraz ugrasla ikna edilebilir olmalı. Ben öyleyim istemesem bile biraz oynasmayla kıvama getirilebilir bi haldeyimdir.
Ben istesem de eşim istemese beni geri cevirse kalbim çok kırılır araya soğukluk girer. Aynı şey erkek için de geçerli. Buna mahal vermemek gerek diye düşünüyorum.
ama kadınların kesinlikle daha az istekli olduğu kanaatindeyim. Kadın 1 ay yapmasan dayanır ama erkek bu kadar süre dayanması çok zor
Anlık olarak zorunda değil. Ama bu uzun bir süre devam ederse boşanma hakkı bile doğa biliyor.
Hiç kimse hiçbir durumda ilişkiye zorlanmamalı. Karşı taraf da seviyor ve saygı duyuyorsa anlayış gösterecektir.
zorunda değil. kadın istemiyorsa erkek istiyorsa, bi zahmet kadının canını istetmesini bilecek veya duracak
Başka kadınmı yok sonrada aldatılfım demicek o zaman ne demek keyfini beklicek kırmızı halıda serelimmi
bi kadının gönlünü yapmayı beceremeyen erkekle evli olmak gereksiz. yürüsün gitsin benden uzağa
Gider zaten merak etme kimse vazgeçilmez degil ama soru bu şekilde degil
@yanlızvesane bu şekilde soru
Kadın istemiyor olsa diyo kadın hasta ya da küs bi sorunu var demiyo sadece istemiyo neden istemiyo keyifden istemiyosa boynuzlanır net
@yanlızvesane erkek odundur. kadının gönlünü yapamıyordur. bu kadar basit.
Kadın yüzsüzdür arlanmazdır utanmazdır erkek ne kadar istedigini yapsa kadın tatmin olmaz hep daha fazlasını ister hiç bişeyle tatmün olmaz sonra senin gibi erkegi suçlar odun der eblenmeyin agbi odunla sizden çok var kullanır atarız derdinizi çekmeyiz
@yanlızvesane valla o senin sorunun. sen öyle utanmaz arlanmaz kadını hak etmişsin ki sana onlar denk gelmiş. benim kocam harika adamdır. maşallah ona. hiç de öyle odun değildir. dört dörtlük. daha sen kadının gönlünü yapmak sözünü bu kadar itici buluyorsan vay senin eşinin haline.. yazıkkkkk
Bu kakar laftan anlamaz ve ne konuşdugunu bilmez biriyle tartışmak ladar kötü bişey yok ne desem boş şimdide kocan çokmu iyi oldu erkekler biz odunken kocan erkek degilmi birden ayırdın kenera onu bi lafı konuşurken genelleme yapcıksın işde erkekler diye bazı erkekler diyeceksin yoksa kıcanda odun oluyo ya da erkek degil kız kıza yaşıyonuz ondan mutlusun
Kocam bir yana dünya bir yana.. Kocam zorlamadan da benden istediğini alabiliyor. Bu nedenle odun değil çok şükür.
Ben duyduklarımdan okuduklarumdan ve sizin gibi yorumlardan yola çıkarak bir çıkarımda bulundum, yorum yaptım.
Siz başkalarının cebabı altına böyle saldırgan kaba bir şekilde yorum yazmaya kalkarsanız ben de size elbette cevap veririm.
Bir kadın istemediği halde cinsel birlikteliğe zorlanıyorsan bunun adı tecavüzdür. Evlilik içi dışı fark etmez. Erkek, kadının canını istetmeyi, kadının ateşini yakmayı bilmiyorsa, oturup bekleyecek o zaman. Bunun nesini anlamadınız?
Zorla birlikteliği mi savunalım?
Soru şu istemediği halde ilişki yaşamak zorunda mı? Değil. Bitti gitti.
Rica ederim kendi düşüncenizi kendi yorumunuzda yazınız, benden uzak durun.
Benim düşüncem, hiç kimse istemediği halde birlikteliğe zorlanamaz.
Bir insanın cinsel ateşini yakmanın zorlama dışında yolları vardır. Bunu size ben öğretemem.
Bunu sizin anlamanız bu kadar zor ise ben size ne diyeyim?
Bundan böyle sizinle muhatap olmayacağım.
evet, rızasız olmaz
Tam tersi olsa erkek istemese erkek linç yer ilgisiz erkek olur. Ama kadın söz konusu olunca kadın zorunda değil dersiniz 🙂 bence kadınlar çok bencil
Zorundalik demeyelim ama bu evlililigin getirisi.. sen eşini eşinde senin tatmin etmek biraz zorunlu birazda görev açıkçası. hiç istemiyor ve farklı şeyler varsa ayrilinilabilir bu haktır..
sanırım bekarsın :)
bi laf vardır bekara karı boşamak kolay diye. onu gördüm sende
ayrılmak o kadaaarr kolay mı sandııınn
@Alipcikicam bekar olduğumu da nereden çıkardın.. birincisi evliyim.. ikincisi evlilikte cinsellik yüz de seksinini kaplar.. ve eşler asker arkadaşı değil beyfendi ciddi manada hastalık vs yok ise seks istemiyorum diyememez bunun için insanların boşanma hakkı var çünkü bu istenmese dahi bir görevdir sadece kadın değil erkek için de geçerli.. madem bunu yapmıyor. İstemiyorsa eşinide zorda bırakmaması lazım
istemiyorum diye zaten söylemez ama birçok şey bahane edilir. Ayrıca kadınların istek oranı erkeğe göre yarıdan daha azdır.
Eşler birbirini asla geri çevirmemeli eğer sağlık sorunu yoksa
İlişki iki kişilik bir eylemdir karşılıklı istek ve mutluluk ile olur sadece biri istedi diye bunu görev edinmek iliskinin zevkini ve heyecanını oldurur
İstekler karşılıklı olmadıktan sonra yapsan ne yapmasan ne. Realistik kadından farkı kalmaz ki. O zaman al bir oyuncak realistik kadın onla yap, daha iyi.
Hayir zorunda degildir, kadin istemedigi zaman karsi taraftan yapilan her eylem tacizdir. Evli bile olsaniz istemediginiz sizi rahatsiz eden eylemleri yapmayin bu dogru degildir. .
dimi insan eşine tecavüz mü edecek hahaha:))
@Alipcikicam Evli olabilirsin ve istenmeden yapilan her eylem tacizdir.
istememe süresi max ne kadar tolere edilebilir.
evet karıda kocada bu dediğini yapmak zorunda. eğer yapmazsa sonra ağlamayacak beni aldattı etti diye...
Hayır tabii ki. İstemiyor olabilir. Ama ileride bu bir boşanma sebebi olabilir veya adam gider başkasıyla birlikte olabilir..
Dini açıdan soruyorsan gerçekten bahanen varsa reddedebilirsin. Bahanen yoksa edemezsin.
zorunda değil ilişki karşılıklı istek temelinde olursa çok zevkli olur aksi şekilde sadece tek taraflı bencil ve zevksiz olur.
Tabiki degil karsilikli istem yoksa olmaz, sayginligi kaybetmeyin.
ZORUNDA DEĞİL BU KARŞI TARAFA DA SAYGISIZLIKTIR
abla senin dediğin şey evlilik içi tecavüze giriyor.
dinen zorunlu
ama günümüz dünyasında öyle bir zorunluluk yok
İşte ben o sorunu yaşıyorum, sonrada aldatıldım diye yollara düşüyorlar,
Vermicek ise niye evlendi? Demirden korkan trene binmezmiş.
İstemiyor ve zorla yapıyorsa bu bir nevi tecavüze girer
Dini açıdan kadın ger çeviremez diyorlar eşini
zorunda değil neden zorunda olsun ki esir değil kadının da kendi istekleri ve istemedikleri olabilir
Zorunda değil 1 yıl istemeyen kadın ile yaşadım istemedikten sonra ne yapayım, tecavüzmü, olmaz öyle karşılıklı her şey.
Öyle bir dünya yok istemiyorsan boşan seks yoksa ne diye aynı evli kalasiniz ki
Anlama sorunu var işte sizde.. Hiç olmaz demiyor mesela o gün isteksiz.
Zorunda tabiki, karılık görevini yapacak kocasını tatmin edecek
Seksi sevmeyen kadın evlenmesin ya da hadım bir erkek bulsun.
Zorunda değil. Hayvan mıyız biz.
Karşılıklı olmalı
Zorla olan ilişki tecavüze girer
istemiyorsa istemiyor sonra kan verir gibi verir bi anlamı kalmaz :))
Senle olmasa başkasıyla yqsar
O gün istemiyor mesela.. yine de zorunda mı dini açıdan soruyorum
Dinen dersen istememe hakki var ama max 3 gece sanırım
Hm peki
Uzak durma adamdan
Elbette zorunda değildir
zorunda diyenler mağarada yaşıyolar snrm
Zorunda. Lütfen bunu tartışmayalım
Hayır değil
Zorunda olsa iyi olur eger herhangi bir rahatsızlık filan yoksa göz dışarı kayar sonra boynuzlu olur
Değilmiş diye duydum
İki taraftan biri istemezse bu iş olmaz, olmamalı.
Nafkaa tazminat kalksa istemiyorum diyemez
tecavuzden baska. bisey degil bu. sacmalik
Neden zorunda olsun ki
İlişki karşılıklı olur tek taraflı zevk alınmaz
Hayır zorunda değil
Zorunda değil.
Hayır zorunda değildir
Zorunda değil canı istemiyor olabilir
hayır öyle bir saçmalık mı olur
Zorunda degil
Asla zorunda değil.
Zorundasın aşkım niye evlendin o zaman