Mastürbasyon bedenen ruhen daha bir çok sebepten ötürü beni kötü etkiledi. Teknik olarak nasıl bırakmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum gene burada buluyorum kendimi. Nasıl bir yol izlemem lazım sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
u +1 yılMerhaba, bence çok sık yapmadıkça bir sorun yok. Arada yapılabilir ama önemli olan noktta çok sık yapmamak diye düşünüyorum. Bundan kaçınmak için de gün içerisinde başka şeylerle ilgilenmelisiniz yani kafanızı meşgul eden başka önemli şeyler olmalı, hedefleriniz falan olacak ki cinsellik çok aklınıza gelmesin. Bu şekilde mümkün olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNefsine hakim olmayı öğretmedikten sonra kendine burada olan kimse, hiç bir fikir sana yardımcı olamaz, çocuksu tavsiyeler şunlardır:
Kitaplara sarıl çünkü kitaplar insanın en iyi dostdhbsdbhshbds (yalan dolan)
Çık gez dolaş, yorulursan canın istemedjsdsnjdsjndsj (daha çok yükseliyor libido)
Tek yolu var bunun, kendine bir şekilde hakim olacaksın, başka yolu yok hiç bir yolu yok...
00 Yorumla
+1 yılbu noktada problem masturbasyın yapma isteğin değil bunu kontrol etmen öncelikle bu isteğin doğal bir süreç olduğunu kabullenip istekli olduğun için bunun olduğunu ve sağlıklı olduğunun farkında olmalısın ve mastürbasyon sürecini daha kalitekli ve sistemetik zamanlarda yönetmelisin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
17Cevap
Sık mastürbasyon yapmak sizinde söylediğiniz gibi beden ve ruh sağlığı için zararlı. Kendinize süre koyun 3 hafta dayanırsanız, her türlü daynırsınız.
08 Yorumla
Soran+1 yılHarbi sadece 3 hafta mi. Uzunmus simdi kucumsenmeywcek kadar. Bilemedim ya
- +1 yıl
Bak aslında bu erkekler için çok daha zor bir durum. Zira erkeklerde boşaltılması gereken bir sıvı var. Bu yüzden erkek bekledikçe artan bir libido ile uğraşmak zorunda. Ona rağmen erkekler bile bir ay kadar dayandıklarında bünyeleri alışmakta ve eskisi kadar yapmayı istememektedirler. Ne kadar sık yaparsanız bünyeniz o kadar alışır ve daha çok yapma isteği gelir. Lakin ileride libido düşüklüğü ve cinsellikten yeteri kadar haz alamama gibi durumlar söz konusu olabilir. Bir süre sonra ihtiyaç değil alışkanlık haline geliyor. Size vereceği zararı göz önünde bulundurursanız bırakmanız kolaylaşır. Ayrıca belli zaman aralıkları ile rüyalanarak vücudunuz ihtiyacını giderecektir. İleride daha aktif ve dolu bir evlilik hayatınız olmasını istiyorsanız bırakın. Dinen haram olduğunu söylemekte de fayda var. Haram olan bir işi yapmamak hem ahiretiniz hem de dünyanız için lehinizedir. Müstehcen yayınlardan uzak durun.
Soran+1 yılBen cok cok tesekkur ederim hayet açıklayıcı ve mantıklı bir yazı olmuş elinize sağlık:)
Soran+1 yılSiz biraktinizmi peki
Soran+1 yılAnlıyorum. Daha da iyi olucaktir inşallah. Dediklerinizi kaideye alicam. Ozellikle 3 hafta. Tekrar tesekkur ettim
Soran+1 yılCevaplariniza baktimda bu mustehcen seylere gayet makul cevaplar verip kendinizi nasil tutuyorsunuz akliniz hic mi karsmaz iradeniz cok mu güçlüdür. ? benim okurken bile kötü olmam benim acizliğimime mi delalettir?
- +1 yıl
Hayır aslında aciz diyemeyiz. Ben sadece merak ettiğimiz bir çok şeyin merak ettiğimiz kadar güzel olmadığını farkettim. Yani aslında nefsimizi aciz kılan ilk duygu meraktır. Merak bilhassa da yapmadığımız cinsel şeyleri olduğundan çok daha güzel gösterir. Lakin sonunda pişmanlık vardır. Ayrıca zamanla p. rnografi ve daha nicelerinin ne kadar kötü şeyler olduğunu idrak ettim. Cinsellik gibi kadın ve erkeği birbirine bağlayan sevgi ve arzu paralelinde olması geren bir şeyi bile, şiddet dolu, kadını aşağılayan ve pis şeyleri yagınlaştıran birer araç olduklarını gördüm. Zamanla haram kılınan şeylerin bizim iyiliğimiz için haram kılındığını gördüm. Profilim de ki henüz taslak boyutunda olan yazıyı (link) okursanız beni anlayabilirsiniz.
- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİlgi odağın değişmeli
Ve mastürbasyon ile bağdaştırdığın
Durum
Mekan
Obje
ya da görsellerden uzak durmak00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılBağımlılık ediyor evlen erkek arkadaşın vb gibi şeyleri dinleme çünkü hiç bir şey degistirmiyor oyle lanet ki bağımlılık yapıyor
00 Yorumla
+1 yılBırakmaya gerek yok, zevk harika bir duygu her gün boşalmak sağlık açısından da iyidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUğraşacağın bir şeyler bulman lazım yoksa hep yaparsın
07 Yorumla
Soran+1 yılBoşluktan hep :/
Cevap sahibi+1 yılEvet o yüzden bundan kurtulmanın tek yolu farklı şeylere odaklanıp bir süre yapmaman sana sonra iraden ile yapmıyorsun zaten
Soran+1 yılSen biraktin mi
Cevap sahibi+1 yılEvet bıraktım
Cevap sahibi+1 yılBazen yapıyorum ama her zaman değil
Soran+1 yılDarısı başıma:(
Cevap sahibi+1 yılHadi bakalım :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer defasında pişman olup bidaha yapmam diyorsun sonrasında yine burası..
035 Yorumla
Soran+1 yılHah bak tam olarak bu
Simdi cozum olarak?
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle yalnız kalınca direk aklına geliyor küçücük bi istekten nerelere gidiyor bilirsinn, sonrasında yalnız kalmak için yol arıyorsun bu daha da yalnızlığa sürüklüyor
Cevap sahibi+1 yılÜniversite vs var mı bilmiyorum da senin kalabalık ortamda olup yapmak için fırsatın olmaması gerekiyor
Soran+1 yılOkul sinavlar olunca dedigin gibi imkanin olmuyor simdi okul bitti atama bekliyorum evdeyim. oyuzden bu sıkıntı:/
Cevap sahibi+1 yılburada mısın, buldun mu acaba çözüm
Soran+1 yılYok ya ne çözümü olmayi
Cevap sahibi+1 yılBugün de dayanamayıp yaptık tabi
Soran+1 yılNolcak ya bunun sonu:(
Cevap sahibi+1 yılO dürtüler dayanılmaz hisler rahat bırakmıyor işte bilirsin :((
Cevap sahibi+1 yılFarkındayız kötü etkileri oluyor üstüne yapınca pis hissediyor insan
Soran+1 yılKalabalik sart ya okul vakti biyke deildim ben
Soran+1 yılEngel olan da oluo iradem zayif benim herdefasinda yemin edip soz veriom kendime sonrasi yok :/
Cevap sahibi+1 yılÜniversite bitti sanırım, dışarı çıkıp gezme dönemleri de azalınca evde olmanın yarattığı boşluk sağolsun 🥲
Cevap sahibi+1 yılşu an napıon 😅
Soran+1 yılŞu an aklim basimda hshshs sadeece çamaşırların bitmesini bekliom sericem onlari. sen napionda cidden gece gece
Cevap sahibi+1 yılBiraz işim vardı uyku tutmadı uyurum birazdann
Cevap sahibi+1 yılDokunma oralara gitmesin parmaklar mxmskxm
Soran+1 yılTemiz bi iş diye umud e diyorum?
Cevap sahibi+1 yılşu an onun çabasında değilim zaten duş alınca rahat hissediyor insan yapasım da gelmiyor 🤭
Cevap sahibi+1 yılTemiz yahu bende çamaşır makinası bekledim ahhaha
Soran+1 yılSitede cok durursam nolur bilmiyorum bende gitmeye calisirim birazdan
Soran+1 yılDuş dedigin abdestli olmak mi
Cevap sahibi+1 yılSen rahatladın tabi rahatsın
Cevap sahibi+1 yılEvet duşa girince iki türlü de temizlenmek gerekiyor
Soran+1 yılSen rahatlamadinmi
Cevap sahibi+1 yılGidip o kategoriye bakınca ve yükselten yazılar sonrası durumlar fena gibi olması
Cevap sahibi+1 yılRahatlama konusuna girersek çıkamayızz
Soran+1 yılHaklisin bisi diyemicem sjsjsj
Cevap sahibi+1 yılYeni mi yaptın 😒
Cevap sahibi+1 yıl2. üniversiteyi bitirdim hemşire olacağız üstelik mxkskx
Soran+1 yılHayir sabah
Cevap sahibi+1 yılDiğer taraftan yazar şimdi sjdnsj
Soran+1 yılNasil ya ilki neydi
Soran+1 yılNe yazar anlamadim
Cevap sahibi+1 yılÇok fazla yorum olmuş diğer taraftan yazsana diyecektim
+1 yılseks yaparsan mastürbasyon a gerek kalmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılEvli deilim
- +1 yıl
hımm bakıremısın
- +1 yıl
site de ınsanı fena yapıo hele ki icinde bi ates varsa site benzin dokuyo ustune
Mastürbasyon mu sexting mi?
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 911 cevap paylaştı.
+1 yılpartner bul cinsellik yasa
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMastürbasyon zararlı bir mefhum değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılKisiye göre degisecegi kanaatindeyim. Senle ben bir deiliz
Cevap sahibi+1 yılKişisel bir durum değil, bilimsel bir gerçek. Mastürbasyonun zararlı olduğu iddiası gerçek dışı.
Soran+1 yılTek gercekndiye bisi yok. Sana iyi gelen bi ilac bana uygun olmayabilir sınırları cok net çiziyorsun. Bunda baska bi hata zaten
Cevap sahibi+1 yılPsikolojini olumsuz etkiliyor olabilir ama bunu direkt sebebi mastürbasyon değildir. Ya da çok fazla yapıyorsan bu enerji kaybına yol açıyor olabilir. Sınırlarını çizdiğim nokta hasta etmeyeceği.
Gizli Üye(18-24)+1 yılUygulamayı silebilirsin
030 Yorumla
Soran+1 yılDenedim 3 kere. Geri geldim gene :/
Cevap sahibi+1 yılCinsellik kategorisine girme o zaman bende aynı şeyi yaşıyorum gördükçe zıvanadan çıkıyor insan sanki bunlar olmadanda yeterince zor değilmiş gibi
Soran+1 yılBu katagoriden baska bi yere girmedim zaten :( ay bilmiyorum delircem en sonunda
Cevap sahibi+1 yılBu seni neden kötü etkiliyor rahatlatması gerekmiyor mu
Soran+1 yılSonu masturbasyonla bitiyor iste ve kendimden igrenme acizlik gunahkar gibi duygulqr yükleniyor zevk eleme donusuyor
Cevap sahibi+1 yılBu bir ihtiyaç. Bedenimiz istiyor ve her insanın içinde var sadece sende değil. Bu yüzden iğrenme ve acizlik hissetmen normal değil ama günah konusunda haklısın. Eğer vicdanın rahat değilse bu seni psikolojik olarak kötü etkiler ve günlük hayatında etkilenir ama yapmadan duramıyosan en azından kendini kötü hissetmemeye çalış çünkü başka insanlar gerçeğini yaşarken biz sadece sanalda idare etmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak bu da günah ama dini açıdan baktığımız zaman zaten çoktan evlenmiş olmamız gerekiyordu fakat ekonomik koşullar ve sistem buna müsade etmiyor.
Soran+1 yılBaskalaronin günahıyla kendi gunahi kiyaslayip iyi hissetmek mantikli gelmedi. Sonucta ikiside yanlis ama dedigin gibi evlilik ve olmama sebepleri bu duruma düşürüyor. En kisa surede hayra cikmamiz dileğiyle:)
Cevap sahibi+1 yılAmacım kıyaslamak değildi sadece ihtiyacımızı gerçeğini yaşamak yerine bu şekilde gideriyoruz ve bu isteğin yeri geldiğinde insanı ne kadar çok zorladığını sende biliyosun. Evet en doğrusu yapmamak ama hepimiz insanız ve hepizin nefsi var bu yüzden kendini kötü hissetmemeni söylemiştim. Günah olduğunu inkar etmiyorum hafifletmeye de çalışmıyorum sadece eğer yapıyorsan psikolojik olarak daha rahat ol ki en azından hayatını etkilemesin. Yoksa evet bu yaptığımız yanlış bunun bende farkındayım.
Soran+1 yılKusura bakma. Ben yanlis anlamisim
Cevap sahibi+1 yılSorun yok aynı taraftayız 🙂
Soran+1 yılSende durumlar nasil biraktinmi
Cevap sahibi+1 yılÇabalıyorum ama benim için gerçekten çok zor çünkü isteğim hiç azalmıyor evli olsam her gün yapabilirim o düzeyde
Soran+1 yılOzmn çalışmıyorsun evdesin hep
Cevap sahibi+1 yılÇalışıyorum ama evdeyim evet
Soran+1 yılHic iliskiyede girmedin?
Cevap sahibi+1 yılHayır girmedim
Soran+1 yılAnladim sevindim sizin adiniza
Cevap sahibi+1 yılBöylesi daha doğru geliyor sadece bir kişiyle olmak istiyorum
Soran+1 yılYa tabiki oyle ama mesela soruya cevap olarak da iliskiye gir diyen oldu. Bu merak yuzunden tetikleniyo icimdekinistek en aznindan benim. Bi cozum olsa bile yapmam da ne bilim iste sordum oylesine
Cevap sahibi+1 yılEvli olmadığını bilmiyolardır veya evlenmeden önce yapmak istemediğini bilmiyolardır herkesin her dediğini yapmak zorunda değiliz 🙂
Soran+1 yılDegiliz kardes haklisin ben biraz koyun old icin kim nere cekerse gibi. Sanaldan denedin mi hic
Cevap sahibi+1 yılEvet denedim ama sadece yazışma. Sesli görüntülü falan yapmadım
Soran+1 yılBende maalesef ve o beni cok bozdu ondan sorna değistim
Cevap sahibi+1 yılPeki biriyle düzenli mi yapıyosun yoksa sadece canın istediğinde rastgele biriyle mi
Soran+1 yılSanirim rasgele ya. Sende duzen mi varda dndjdj
Cevap sahibi+1 yılBende de yok 😂 Ama bırakmak isteyen iki kişi belki birbirlerini teşvik ederek bırakabilirler sence yanlış mı düşünüyorum
Soran+1 yılNasil olucak o
Cevap sahibi+1 yılİki tarafta çok istekli ama iki tarafta birbirinin aslında bu alışkanlığı bırakmak istediğini biliyor yani bi taraf diğerinden bunu isterken diğeri konusunu açmamışsa biraz kendi zorlamış gibi hissedebilir. Yani şöyle düşün sen kendin günaha girebilirsin ama başkasını da günaha sürüklemek söz konusu olursa belki frenlersin kendini
Soran+1 yılGizliden 2 dakka ciksana bi kanka
Cevap sahibi+1 yılÇıktım
+1 yılBurada seksting mi yapıyorsun
018 Yorumla
Soran+1 yılMerak duygusu beni ona da itti. Yaptım:(
- +1 yıl
Hmm seksting yapmaktan kurtulamıyor musun
Soran+1 yılYooo o olmadan da oluyor
- +1 yıl
E o olmadan burada nasıl mastürbasyon yapıyorsun
Soran+1 yılSorunun amacindan çıkıyoruz
- +1 yıl
Hayır burayla alakası ne onu çözmeye çalışıyorum. Buradan kopamıyorum dedin de
Soran+1 yılIliski yasamadigim ve bicok seyi bilmedigimden ötürü burada yazilanlqrda bile yukseliyorum bu
- +1 yıl
Hmmm anladım. Burdakileri okuyup mastürbasyon yapıyorsun
Soran+1 yılEvey
- +1 yıl
Mesela bu yazdığımı okurken mastürbasyon yapıyır musun şu an
Soran+1 yılTutuyorum kendimi
- +1 yıl
Ama seks konuşmadık ki neden ıslandın
Soran+1 yılNe bileyim ben simdi
- +1 yıl
Gel bakalım takip et
Soran+1 yılNneden
- +1 yıl
Özel bir soru sorucam
Soran+1 yılSor burada
- +1 yıl
Burdan soramam
+1 yılCinsel ilişki yaşarsan yapmazsın bir daha
02 Yorumla
Soran+1 yılEvli deilim
- +1 yıl
O zaman kendi sınırların içinde yaşayabildiğin kadarını yaşayacaksın
+1 yılTeknik nasil?
00 Yorumlamanita yap
00 Yorumla
+1 yılKötü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaptıkça daha çok yaparsın bu öyle bir şey
02 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak boylr ama burakanlar var nasil oluyi
Cevap sahibi+1 yılSağlam bir irade lazım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne