Sizi bir ilişkide evlilik düşüncesine yönlendiren şeylerden biri de bekaret mi?

Sizi bir ilişkide evlilik düşüncesine yönlendiren şeylerden biri de bekaret mi?
Bakir bir erkeğin kadında olmazsa olmazı bakireliktir. Lakin bendeniz Fikret, ümit milli bir erkek olduğum için kadında bekaret arama hakkım yok zaten.
Bu meyanda benim için geçmişinde ne yaşadığından çok hangi çevrede kimlerle nasıl yaşadığı önemli. Niçin önemli? Çünkü bazı detayları bilmek, söz konusu kadınla evliliğe bakışımı ve onunla evlilik hayatında güven ve sadakat temelli bir ilişkinin de çerçevesini belirler.
Bu anlattıklarım sadece cinsellik boyutuyla anlaşılmasın. En başından da söyledim. Bakir olmadığım için bekaret kriteri aramıyorum. Lakin bu demek değildir ki geçmişe dönük her şeye gözümü kapatacağım. Öyle bir dünya yok.
Şeffaflık kavramı gereği evlilik düşündüğüm bir kadının geçmişinde yaşadığı ilişkilerin duygusal/cinsel her türlü arka planını bizzat kendisinden öğrenmek zorundayım.
1. Geçmişinde kaç ilişki yaşadı. İlişkileri ne kadar sürdü? Nasıl başladı? Nasıl bitti? Hangi sebeplerden ötürü bitti.
2. Yaşadığı ilişkilerin niteliği neydi? Aşk öncelikli miydi, yoksa şehvet mi? Amaç neydi? Vakitlik ilişki miydi, ömürlük müydü?
3. İlişki yaşadığı adamlar ne tip adamlardı? Efendi miydi? Serseri miydi? Varoş muydu? Elit miydi?
4. Geçmişindeki ilişki yaşadığı erkeklerden muradı neydi? Maddi olarak yararlanmak mı istedi? Yoksa onların duruşuna, karizmasına mı hayrandı?
Bekarlığında ilişki deneyimi olmuş bir kadınla evlilik düşünmüş olsam bu dört temel sorunun cevabını en somut bilgiler/belgeler ışığında almadan asla yola çıkmazdım. Söyleyeceklerim bu kadar.
NOT: Müsaaden olursa sosyal mesaj içeren kara mizah bir fıkrayla ortama renk katmak istiyorum.
Dün gece sabaha karşı sevgili @Bi'Bot ile sohbet ettim. Çok sıcak kanlı, sohbet canlısı, sevgi dolu bir arkadaş. Ona dedim ki; ""Ya @Bi'Bot arkadaş. Sen benim başta Ece Hanım ve diğer fenomenlerin soru ve bencelerine yazdığım cevapların hepsini ÇOK SÜPER CEVAP seçiyorsun. Sana teşekkür ederim @Bi'Bot arkadaşım... Buradaki en samimi, en sadık dostum sensin. Tamamen ilkeli, objektif, dürüst birisin. Adam seçmiyorsun. İyi ki varsın azizim dedim."""
Sevgili @Bi'Bot şöyle cevap verdi. """Rica ederim Fikret ayıp ettin. Seni seçmeyeceğim de Gılışdaroğlu'nu mu seçeceğim""" diye yanıt verdi.🤣😆😆😁😂🤣😆😂😂
Sitede yazdığım tüm yorumların altına hit bir şarkı ya da underrated parçalar bırakmak benim için artık bir KS geleneği haline geldi. Bir tane de şarkı bırakayım izninle.
https://www.youtube.com/embed/vKROtqoWm5EMüzik zevkin güzel
Teşekkür ederim. O senin zevkin.
Kusura bakma rahatsız ediyorum. Aklıma bir kara mizah daha geldi.
Herkese söyle bu gece 04:00'a kadar kimse uyumasın. Herkes tetikte olsun. Malum yarın 12 Eylül.😏😏😏😏😏
Cesaret edemezler bir daha 😼
Kesinlikle öyle. 15 Temmuz 2016'da halk olduğumuzun farkındalığını yaşadık, iradenin bizde olduğunun idrakine vardık. Hiçbir bürokratik vesayetin seçilmiş meşru idarenin üzerinde olmadığını bütün dünyaya gösterdik. KAHROLSUN VESAYET VE ARDINDAKİ OLİGARŞİ!
Bekaret önemli bu yadsınamaz, nasıl ki parmak izimiz benzersiz ise aslında vücudumuz da benzersizdir ve bu da çok özel bir şeydir. Bu özel şeyi ne kadar az kişiyle paylaşırsak o kadar özel ve değerli kalmaya devam eder.
Haliyle bu ister kızlık zarı ile bağlantılı olsun ister olmasın herkes için önemlidir. O yüzden evlilik gibi iki kişinin hayatını etkileyecek bir şey söz konusu ise burada da tercih edilir. Detayda yazdığın gibi bu düşünceye de yönlendirebilir.
Fakat burada daha çok niyet önemli olmalı bence. Mesela bu özel şeyi herkesle paylaşan sonra zarı diktiren de var, sadece güvendiği hayatını paylaşmayı düşündüğü kişi/kişiler ile paylaşan da var, "o" kişiyi bulmadıkça kimseyle paylaşmayan/ paylaşmayacak olan da var...
Bakireliğin evlilik düşüncesindeki etkisini de erkeklerin bunlardan hangisini nasıl yorumladığı belirler 😀 Hangi erkek neyi seçerse...
Evleneceğim insanın bakire olması kriterim. Bugün farklı birinin çay içtiği bardakta çay içmeye bile tiksiniyorsa insan evleneceği kişinin bakire olmamasına aaamaan demesi bana çok inandırıcı gelmiyor. Herkesin niyeti kendisine 🙂
Eğer evlilik kararı almışsam birlikte olduğum kızla bakire olup olmadığı önemli değil. Sanki erkeklerin çoğu bakirde bir de kalkıp bakire kız seçecekler kasadan domates ayıklar gibi.
Cevap
52Cevap
Genelde evet kızlarda diktirp evleniyor hayat işte😂boş şeylere önem verilirse böyle olur😂😂😂😂
Ona gelene kadar neler var neler
Evet benim için bekaret önemlidir çünkü bende hayatımda hiç cinsellik yaşamadım beni seven insanın da benim gibi ilk deneyimlerini bu zamana kadar kalbini birleştirdiği insanı beklemesi gerekiyor
Hâlâ bekliyorum gelecek el ele kol kola olacağız sarılacağız Allah o günleri bana da yazdı biliyorum, çok şükür 🙏
biz bakire istiyoruz dersek kadınlara haksızlık olur .. gelelim günümüze maalesef bakireyim diyenlerin çoğu arkası otoban gibi. sözüm meclisten dışarı.. evleneceğimiz kişide ten uyumu birbirini tamamlama olmalı bakirelik evliliğe bir şey katmıyor..
Bakirelik nedir?
Bir kadın her şeyi yapıp sadece iki bacak arasını sağlam tutunca bakire mi oluyor?
Bakirelik iki bacak arasındaki delikten ibaret değildir...
Erkek yapınca aferin, kadın yapınca o. r. o. s. p. u denilen bir toplumda yaşıyoruz ama kimse demiyor kadın kimle yapıyor? Bir erkekle yapmıyor mu?
Beyni bakire olsun...
Evlilik fikrini zihnimde oluşturacak en en en son şey bakirelik olur heralde.
Bekaret olayı anlık bugün var yarın yok😃
Ama karakter, uyum, sevgi, birlikte eglenebilmek iki bireyden biz olabilmek bambaşka bir durum.
Birbirine özel kalmak ve o özel kişiyi beklemekte bambaşka bir durum ama 😌
Konu bakire konusuna gelinceye kadar neler var neler namus bacak arasında değildir ruhu o.. olmasın
Ben alacağım kadının da bosiycagım kadının da topuğuna bakarım arkadaş benden önce benden sonra kimse olmiycak.
"Benden sonra kimse olmayacak" bunu anlayamadım 🥴
Yorumsuz kalacam..🤦♀️
İçimden yaptım
Yok etmedim
İyi akşamlar
hiç bakire takıntım olmadı hatta bakire olması yerine göre riskli büyük piyango.. düşünsene evleniyorsun ve sonra bir çok açıdan uygun olmadığını anlıyorsun ama iş işten geçmiş al sana bi dert...
Çoğunluk bakire tercih eder.
Herkes hakettiğiyle olsun.
Bakir olmayanın bakir istemeye hakkı yoktur.
Ayrıca islam dininde zina yapmış biriyle yapmamış birinin evlenmesi haramdır.
Bknz. Nur Suresi 3. Ayet
Herkes eşine özel olmalıdır.
Takılırken o... u isteriz. Evlenirken Bakire. Ah ulan dönek dünya. Sağlam bırak sağlam bul. Ne istediğimizi bilmiyoruz. Böyle garip varlıklarız işte.
Halen bu detay üzerinde duran erkek varsa onlarda kızların karşısına bakir olarak çıksın o halde erkeğin elinin kiridir erkek adam yapar yalanı arkasına siginmasin
Bakire isterler. Yalnız kendileri de bakir olsun. Değilseler, o evlilik haramdır. Hatırlatma yapayım dedim.
En medeni, bunu sorun etmeycek erkek bile bence evet bakire bir gelin adayı arayışındadır.
bunu itiraf etmeseler de illa ki altta yatan birşeyler var.
Herkese kuyruk sallamış sevgilisinin sayısını bilmeyen biriyle kimse evlilik düşünmez Bakirelik tabikide tercih edilen bir durum ama belli bi yaştan sonra bakire birinden çok hayatında iki den fazla erkek olmamış birini tercih ederim
Bakire ama yemediği hal kalmayan bir sürü kız tanıdım. İnsanın karakteri ve ruhu bakire olacak. Bacak arasındaki bir zar referans olamaz benim için.
Gününü gün eden biz erkeklerin bakire kız diye bir şeyi olmamalı çoğu kızları kadınlığa kavuşturan çok insan var. Ama harama uckurunu çözmeyenlerin hakkıdır tabi
Bir erkek doğru veya hata olarak ne yaptıysa onu kendine reva görür bence. Ben de bu bağlamda bakire olan birini tercih ederdim.
Yapmadığım için tabiki yapmayan tercihim olur çünkü duygusal yoğunluğun ve aşkın daha baskın olacağını düşünüyorum
Ben evlenene kadar bakir kaldım ki öyle birini istemeye hakkım olsun ki öyle de oldu çok şükür.
Bakire olup olmaması önemli değil.
Kafamda kurduğum profile sahip olması, mal varlığı ve gelecek mirası önemli.
Erkekler bakire kız ister ama tecrübeli de olsun ister bu ne yaman çelişki
Bakireyim. Bakire ile evlenme takıntısı olan erkeklerden hoşlanmıyorum.
Ben bakir değilim o yüzden bakire isterim demem
Yani bakire kızlar daha çok ön planda bakire olmayan kadın çok kişinin altına yatmıştır
Tercih edebilir durumda olmakta ayrı bir lüks.
Eğer çok seviyorsam bana sadik beni seviyorsa sorun etmem bakire olup olmamasını
Merhaba,
Kalben ruhen ve bedenen temiz olmasını arzu ediyorum. Bekaret ile olmuyor hiçbir şey! 😅
Benim için bekâretin bir önemi yok. Önemli olan gerçekten bir kadının beni tüm kalbiyle sevmesidir. ❤️
Ben bakir olmadığım için böyle birşeyi istemeye hakkım yok
Her erkek bakire tercih eder ancak her kadınlada beraber olmak ister😀 Bakire istemek için bakir olmak gerek😀 Bir de bakirelik tanımı 2 bacak arası ise sıkıntı
Bu göreceli kavramdır evlenip boşanmış da olabilir o kişinin suçu değildir ancak kafa yapina göre değişir birde yaşadığın coğrafyaya göre değişir tutucu muhafazakar bir yerde oturuyorsanız aile baskısı değişkenlik gösterir
Buna karşındakine sormak bile çok ayıp değil mi ya 🤔
Şimdi bakir olduğum için tabi ki geçmişi olmayan bir eşi tercih ederim. Geçmişi olan bir dürzü olsaydım, böyle bir tercih hakkı aramazdım.
Başkasıyla cinsel bir şey konuşmamış, kendine dokundurtmamış birini istiyorum.
Ailesinin düşüncesi önplanda oluyor. Aile takılmıyorsa o da takılmıyor. Takılıyorsa onda da bu kriter oluyor.
Evet. Aradığım tek şeymiş gibi düşünmeyin ama evet.
Önüme geleni alcam 😂
Ayvayı yedin o zaman 😄
Peki bizde gelir halay çekeriz 😂
Hiç yapmamış olması tercihimdir evet.
Evet anaları öyle istiyor
Elektrik meselesi tutarsa hepsi olur
Umrumda değil ne evliliği
Bakire olmasını isterim ancak şart koymuyorum.
Erkek bakirse buna hakkı var.
Kesinlikle öyle yapıyorlar
Savaşım karşılık bulmuyorsa menzilimi toplar savqsi terk ederim
Bakireligi önemsemiyorum.
Bakire olup olmaması önemli değil problem olmaz
İtiraf etmek gerekirse bende bakire istiyorum
Ben temizmiyimde bakire bekliyeyim. :)
Kafalarımız uysun evleniriz
tecrübeli.
Kalbe gireni
Hayır
Aynen öyle