Yani cinsellik yaşanan kadın “evlenilmeyecek” diye mi kabullenilir. Amaç ilişkiden keyif almak mıdır sadece? Cinsellik yaşanması erkeğin kadına güvenmiyor olduğu anlamına mı gelir? (İlişki 2 yıl olduysa ve hala resmî bir adım yoksa)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkide seks yapıldı diye evlenme beklentisi içine girecek kişiler ne olursa olsun evlenmeden seks yapmamalı. Seks yapmış olmak, insanların evlenmeyi düşünmesi için bir gerekçe olmamalı, kimse böyle bir beklentiyle seks yapmamalı, seks yaptık diye de kimse kimseyi evlenmeye zorlamamalı. Evlenmeyi istemek, buna karar vermek için kişinin daha farklı nedenleri ve kriterleri olmalı. Aynı zamanda, (erkekler için) ilişki içinde olunan bir kadın ile seks yapmış olmak, kadını "evlenilmeyecek" kadın olarak görmeye gerekçe olmamalı. Cinsellik, sonrasında evlenme baskısı ile yaşanmamalı, zihinler özgür olmalı. "Seks de var, ama evlilik için bir adım atmıyor" yakınması gülünç.
04 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerinize katılıyorum ama 2 yıllık ilişkide cinselliğin de yaşanmasına rağmen evliliğe dair adım atılmaması siz kabul etseniz de etmeseniz de farklı anlamlar çıkarılıyor. Bir çok arkadaşının düğününe gittik o arkadaşları bebek sahibi bile oldu etrafta herkes bize hadi sıra da siz de diyor ama en ufak bir adımı yok.. sanki her şeyi yaşarım ama kusura bakma evlenemem seninle gibi. Evlenmek ne ki? İnsan sevdiğiyle ömür boyu beraber yaşamayı neden istemez? Aile olmayı neden istemez?
- +1 yıl
2 yıllık ilişkide seks de olmasına rağmen evliliğe dair bir adım atılmamış olmasının nedeni kadının "evlenilecek kadın" olarak görülmemesi olmayabilir. 2 yıllık bir ilişkide seks nedeniyle bu düşüncenin olmaması, bunun çoktan aşılmış olması gerekir. Evlenmek, aile kurmak erkek için öncelikli olmayabilir, evlilik kurumunun kendisine karşı olabilir, evli olmanın sorumluluklarını üstlenmek istemiyor olabilir, düşünsel olarak evliliğe hazır değildir/isteksizdir. Bu isteksizliğin nedeni de sen olmayabilirsin. Herkes evlenmeyi istemek zorunda da değil.
Soran+1 yılToplum içerisinde sevgilisini itibarını zedelenmekten önemli mi evliliği istememesi? Sevgilisinin üzülmesinden önemli mi? Üzüldüğüm nokta evlenmemeli değil artık insanların gözünde küçük düşmeye başlıyorum imalar vs oluyor inciniyorum. Kapaması yapmış diyen bile oldu
- +1 yıl
Kimse toplumun normlarını umursamak zorunda değil. Kadına yapılan kötü yakıştırmalar toplumun sorunu, bireyin değil. Kadının "itibarı zedeleniyorsa" bunun nedeni kadının yaşam tarzı değil, elalemin, herkesin onaylanacak tarzda yaşamasını beklemesi. Kimsenin, çevrenin bu beklentisini karşılamak gibi bir görevi yok.
En İyi Cevaplar
+1 yılhayır maalesef değildir eğer öyle olsaydı şu an pek çok insan evlenmişti ama genel de insanlar evlilik vaadiyle kandırıp kullanırlar 2 yıldır resmi bir adım yoksa bir sıkıntı var demektir eğer gerçekten seviyorsa bu adımı atması gerekir
011 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik korkusu diye bir şey var mı erkeklerde gerçekten
- +1 yıl
evlilik korkusu diye bir şey yoktur evliliği istemeyip korktuğunu bahane eden insanlar vardır evlilik korkusu çok saçma bir korku çünkü yani neden evlilikten korkar ki bir insan sevdiğinle beraber ailesinin olmaktan bir insan neden korksun ki
Soran+1 yılÇok garip iki yıldır beraberiz 10 yıldır da tanışıyoruz. Aha bugün aha yarın evlilik teklifi eder ailesiyle tanıştırmak için götürür diye diye 2 yıl geçti.. stabil sevgiliyiz… tanışma süreciyse 10 yıl az değil
- +1 yıl
oha 2 yıldır sevgilisiniz + 10 yıldır tanışıyorsunuz toplam 12 yıl eder buda 12 yıldır neyi bekliyor acaba bu arkadaş seni gerçekten sevdiğinden emin misin peki
Soran+1 yıl12 yıldır değil 10 yıldır tanışıyoruz üniden. Arkadaştık sevgili olduk. 2 yıl oldu ilişkimiz.. sevgisiz davranmıyor ama resmî bir adımı yok hala
- +1 yıl
kendini hazır etmiyordur belki de bu durumu hiç onunla konuşmayı denedin mi ne dedi mesela
Soran+1 yılİkimizde çalışıyoruz. Arkadaşlarıyla yaşıyor zaten aile evinde yaşamıyor kiracı olmaya alışık. Evet bu devirde yeni kiracı olmak çok daha zor. Ama ek iş yapıyorum bende o da
- +1 yıl
dediğim gibi hazır hissetmiyor olabilir kendini şu an da sen yine de bir onunla konuş bu konuyu normal sohbet ederken biz ne zaman evlenicez falan diye bir sor veya direk evlilik konusunu başlat güzel güzel konuş
Soran+1 yılSorun şu ki başka birine yoğun duyguları vardı (platonik) biz sevgili olduk. Bunu ilişkinin başında söylemedi bana sonradan öğrendim. Buna rağmen devam ettik. Ama 2 yıl oldu ve benim fedakarlığıma rağmen onun bu tutumu beni incitiyor artık
- +1 yıl
o zaman en doğrusu rahatsız olduğunu ona söylemelisin bunun ne kadar incitici ve kötü bir durum olduğunu anlatman gerekiyor konuşarak çözebilirsiniz
- +1 yıl
böyle bir tutuma sahip olması garipte biraz
+1 yılCinsellik yaşadığın kişiyle sonradan evlenebilirsin ama insanlar genelde birbirlerini kullanır. Hatta birbirlerini sevseler bile kullanırlar. Cinsellik yaşananla evlenilmez düşüncesi de var evlenmekten kaçanlar da var
00 Yorumla
+1 yılGenelde cinsellik yaşayan kadınları kullanırlar onlarla ciddi düşünmezler evlilik v. s zor olur, erkekler çoğu yaşar ama bakirim diyye yalan söyleyip bakirelerle evlenir. Sizde güvenmeyin kendinizi kullandırtmayın cinsellik yaşadınız bunu kimseye anlatmayın sonra kullanmaya çalışcaklar büyük ihtmalle.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
+1 yılBence niyeti ciddi olan kişiler cinsellik yaşamadan da aralarındaki ilişkiyi güçlendirip evlenebilirler.
03 Yorumla- +1 yıl
Şahsen cinselliğin, aradaki bağı güçlendirdiği gibi savunmaları yapılan şeye kılıf uydurmak olarak görüyorum. Çevremde uzun yıllar sevgili olup çok da güzel cinsel hayatları olan çok arkadaşım vardı, ama birçoğu da eninde sonunda sudan bir sebepten dolayı kavga edip ayrıldılar.
Soran+1 yılKavgayı çıkaran erkek mi oldu kız mı acaba?
- +1 yıl
Olayın detaylarını tam bilmiyorum, ama bahsettiğim erkek yurtta oda arkadaşımdı. Kızla telefonda normal bir şekilde konuşuyordu. Sonra kız normal bir şey dedi, o sa ona biraz sert tepki verdi. Sonra kız da karşılık verdi. Daha sonra kız ona " Biz en iyisi ayrılalım " gibisinden bir şey söyledi, arkadaşım da ayrılmak istemediğini söyledi, ama birkaç gün geçmeden ayrıldılar.
+1 yılŞahsen ben sevgiliyken yakınlaşma olursa falan muhtelemen kızı almak zorunda kalırım bouke bir duruma sebep oldugum için ben de boyle başkasını bilemem
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl olduysa ve hala resmi adım atilmadiysa takıl zevk almana bak:)
011 Yorumla
Soran+1 yılKalbim kırılıyor kötü hissettiriyor sevmiyor mu beni diye
- +1 yıl
Yaşlarıniz kaç?
Soran+1 yıl27-30
- +1 yıl
İşleriniz var mı?
Soran+1 yılEvet öğretmeniz o da bende. Ek iş bile yapıyorum
- +1 yıl
Kadrolu mu? Branş ne? Meslektaşız 😅
- +1 yıl
Ayrıca bi 5 yıl bekle. Sonra birkaç yıl daha zaman tanı. Sonra önüne bak. Yaşın aşırı genç. 2 yıllık ilişkide evlilik konusu mu açılırmis yahu. Hem de iş problemi vs yokken. 35 gibi aç konuyu sen.
Soran+1 yılMüzik.. sorun şu ki başkalarına yoğun duyguları vardı (platonik) biz sevgili olduk. Bunu ilişkinin başında söylemedi sonradan öğrendim. Buna rağmen devam ettik. Ama 2 yıl oldu ve benim fedakarlığıma rağmen onun bu tutumu beni incitiyor artık
- +1 yıl
Senle 6 7 ay önce konuşmuştuk sanırım. İkiniz de mi müzik? Adam yakışıklı vs diyodun. Evli kadın muhabbeti vardı. Doğru muyum?
Soran+1 yılEvet 🙈
- +1 yıl
6 7 ay önce seni bir haftaya yakın ikna etmeye çalıştım. Görüyor musun? 6 7 ay geçmiş yine aynı noktadasin. Daha ne kadar kaybetmek istiyorsun?
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılErkek kullanıp atar. Uzak durun nikahsız ilişki isteyen erkeklerden.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde öyle 2 yıldır r adım yoksa daha bir şüpheli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeğil bence genelde cinsellik yasaninca erkekler ciddi düşünmez kadın ise tam tersi düşünür
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir de olmayabilir de. Ben cinsellik yaşadığım kimseyle evlenmedim şu an
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSonu ayrılık olur genelde
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Erkekler özellikle gençse amaca da erken ulaşırsa bir müddet sonra umursamaz oluyor başka kadınlara doğru yönelim oluyor. İlgi bitince ilişki duruyor ve final İstisnalar var tabiki ama geneli böyle
Soran+1 yılAmaç bir kadına sahip olabilmek mi sadece? Keyif aldığın bir kadınsa? Gerek iletişimiyle gerek espri zekasıyla gerek yatakta ki performansıyla.. başka arayışa girse bile bu uyum yakalayamaz ki herkesle
- +1 yıl
Anlık yaşarsan sorun yok ama ilerisi olur mu dersen yok İlişkiyi sağlam temellere dayandırmak gerekir anlık geçici düşünürsen o ilişki olmaz FB olur. Aslında mesele beğeni den çok saygı Saygı varsa devam ediyor yoksa bitiyor
Soran+1 yılİlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. İletişimimiz çok güzel. Fb gibi değiliz gayet sevgiliyiz. Ama 2 yıl sevgililik-10 yolluk tanışma geçmişi ve yaşlarımıza rağmen (27-30) hala sevgili sıfatından çıkmamamız beni incitiyor. İmâlarım vs olmasına rağmen incinmiş olmamı umursamıyor. Yani umursamış olsa adım atar fakat ilişkimiz stabil ilerliyor
- +1 yıl
O yüzden ben de İlerisi olamayacağını söylüyorum İstersen dene evlenmek istiyorum evlenmek istemiyorsan ayrılalım de Ben ce vaktini boşa harcıyorsun
+1 yılDeğişir kişiden kişiye.
10 Yorumlailişkiden keyif almıyoswnız evlenmeyin zaten dmdmd
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik değil ayrılıktır sonu
02 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıldan sonra mı
- +1 yıl
İsterse 5 yıl olsun. Vakti gelmeden yaşanılan Herseyin sonu hüsrandadır genelde
- Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılöyle bir kural var mı*
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılbelli olmaz seviyorsa evlenir
00 Yorumla
+1 yılseni kullanıyor kısaca
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdamına göre değişir ama genel olarak evet öyle
00 Yorumlaneden evlenilmesin erkek yaşamıyormu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılkişiye göre değişir
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı. değişir bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılseni bol bol hallediylr bellu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz yaşadık evlendik
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim ilk o değildi
Cevap sahibi+1 yılEşiminde ilki ben değildim
- +1 yıl
İlki kim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet