Bazı şeylerden çok tiksiniyorum. Kimseyle aynı tabaktan yemek yiyemem. Gittiğim yerlerde (otellerde, misafirlikte..) hatta evde bile kaşıkları çatalları incelerim. Hatta başkasının gözyaşından bile tiksinirim. Birisinin benim bulunduğum ortamda ayağı eşyalara falan değerse aşırı rahatsız olurum. Yiyeceğim yemeğin yakınında insan bulunmasını istemem. Yemek yerken birileriyle yakın oturmamayı tercih ederim. Birisi banyoya girdikten sonra benim banyoya girmem için saatler geçmesi gerekir. Başkasının evinde yemek yerken bile içimde bin türlü tilki dönüyor. Yiyeceğimiz ekmeğe dokunulması bile rahatsız ediyor. Yeni yıkanmış bir bardaktan su da içemem. Bu durum cinsel hayatımı bile etkiliyor. Bu yüzden kimseyle tamamen rızam varken ilişki yaşamadım. İstemediğimi ifade ettiğim hâlde zorladıkları zaman hayır diyememe huyum olduğundan istemediğim ilişkileri midem bulanarak yaşıyorum. Birisiyle öpüşürken bile midem bulanıyor hatta bir keresinde eve geldikten sonra yemek yerken kusmuştum. Öpüştüğüm birisiyle bile aynı bardaktan bir şeyler içmek istemem. Çamaşırlıkta başkasına ait iç çamaşırı varsa kendi kıyafetlerimi oraya atmam. İleride çocuğum olursa altını nasıl değiştireceğim ya da tırnaklarını nasıl keseceğim diye düşünüyorum sanırım hepsinde eldiven takmak zorundayım. Annemle bile tartışmaya başladık çünkü sofrada birisi konuşurken rahatsız oluyorum. Ama bu huyumdan da kurtulmak istemiyorum böyle birisi olmaktan da şikayetçi değilim çünkü bu sayede hem daha temiz hem daha duyarlı bir insanım. Ama insanlar tuhaf karşılıyor. Sizce çok mu anormal?
+1 yılHer bireyin kişisel tercihleri ve alışkanlıkları farklıdır. Titizlik, bazı insanlar için doğuştan gelen bir özellik olabilir ve bazıları için zamanla gelişebilir. Sizde olduğu gibi, bazı insanlar çevreleri ve hijyen konusunda daha hassas olabilirler.
Öncelikle belirtmeliyim ki, herhangi bir özellik ya da davranışın "normal" veya "anormal" olarak etiketlenmesi doğru değildir. Herkes farklıdır ve farklı alışkanlıkları, düşünceleri ve sınırları olabilir.
Titizlik veya hassasiyet, bazı durumlarda olumlu yönleriyle avantajlı olabilir. Çevre ve kişisel hijyen konusundaki dikkat, sağlık açısından önemli bir faktördür. Ancak aşırı titizlik, sosyal ve cinsel ilişkilerde bazı zorluklara neden olabilir.
Eğer aşırı titizlik hissi sizin günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyor ve cinsel hayatınızı engelliyorsa, bir uzmanla konuşmanız ve destek almanız faydalı olabilir. Böyle bir durumda bir terapist veya danışman, size bu alışkanlıkların neden kaynaklandığını anlamada ve bunlarla başa çıkma konusunda yardımcı olabilir.
Unutmayın, herkesin bireysel farklılıkları vardır ve önemli olan kendiniz olmak ve kendi rahatlığınızı sağlamaktır. Eğer bu alışkanlıklar sizin için önemli ve sağlık açısından uygunsa, başkalarının yargılarına takılmadan yaşamınızı sürdürmeniz önemlidir. Ancak, eğer alışkanlıklarınız sizin için rahatsız edici bir düzeyde ise ve hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, destek almak ve alternatif çözümler aramak da faydalı olabilir.01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılTuhaf mı? Psikolojik açıdan ciddi bir rahatsızlık bu.. sen şikayetçi değilsin aksine bu durumda temiz ve duyarlı olduğunu düşünüyorsun ama öyle değil, bu seni şimdilik yormaz belki ama çevrendeki insanların ne kadar zorlandığını görmen en azından bir destek alman gerekiyor.. 18-25 yaşıma kadar bende öyleydim ama aştım bu durumu ya da en aza indirdim diyelim. Çünkü 10 kişinin bir kişiye uygun yaşaması mı yoksa bir kişinin 10 kişiye ayak uydurması mi zordur bir düşün? İnsanlarla sürekli kavga hâlinde olacaksın üstelik doyasıya yaşayabileceğin bir özel hayatın da olmayacak.. seçici olman, temizliğe ve hijyene dikkat etmen elbette çok güzel ama kendine ve çevrendeki insanlara bu durumu İşkenceye döndürmeden yapman daha uygun olmaz mı?
04 Yorumla
Soran+1 yılTemiz ve insanların yaşam tarzına saygı duyan birisi benimle kolayca yaşayabilir. Yapması gereken tek şey su içtiği bardağı temiz bardakların arasına koymamak, ağzına aldığı kaşığı ya da çatalı başkalarının yiyeceği yemeklere sokmamak, yemeklerin üstüne doğru konuşmamak, paketsiz yiyeceklere çıplak elle dokunmamak, duş aldıktan sonra orayı temizlemek ve kurulamak, ayağını başka insanların oturduğu ya da yattığı bir yere sürmemek, iç çamaşırının iç kısmı görünmeyecek şekilde çamaşırlığa atmak. Hastalık derecesinde değilim bence. Toplu taşıma araçlarında veya sokakta eldivenle dolaşmıyorum sonuçta ya da birisinin ya da birilerinin eliyle dokunduğu bir şeye dokunmuyor değilim. Sadece otobüste ya da dolmuşta bineceğim koltuğa bakarım temiz mi değil mi diye. Bence bunlar aşırı şeyler değil.
- +1 yıl
BU saydıkların olması gerekenler ama sen detay kısmına yazdıklarını unutmuşsun sanırım. Sofrada birinin korumasından rahatsız olmandan tutta ilerde bebeğim olursa tırnak kesimi alt değişimi olayının bile seni zorlayacağını yazmışsın. Az önce yazdıklarına yönelik değil detay kısmındaki bazı noktalar üzerine yorum yaptım. Elbette kişisel tercihin bunlar yargılamak yadırgamak değil amacım sadece özel ve günlük yaşamında seni ve çevrende değer verdiğin insanları zora sokamaman...
Soran+1 yılSofrada birisi konuştuğu zaman ağzındaki pislikler sofraya sıçrayabilir. Bebeğimin tırnağını da eldivenle keserim mecburen bezini de eldivenle değiştiririm.
- +1 yıl
Sana hayatta başarı ve kolaylıklar diliyorum :)
Nasıl rahat ediyorsan öyle yaşa yormadan yorulmadan ama ✨
Gizli Üye(36-45)+1 yılAklıma masumlar apartmanı safiye geldi 😂 bence bir psikologa görünseniz iyi olabilir bunlar takıntıya giriyor bana göre. Tamam temiz ol titiz ol ama bu saydıkların... Bence biraz fazla...
Bende tiksinirim mesela birisinin su içtiği bardaktan içmek istemem babam olsun annem olsun ama sevgilimle aynı pipetten su içer, aynı kaşıktan yerim. Ayağa dokunmak bana hep pis gelmistir ama sevgilimin ayağını okşamayı seviyorum. Sevgilim yanlışlıkla falan suratıma hapsursa veya tükürüğü gelse tiksinirim ama onunla öpüşmeyi hiçbir şeye değişmem... Yani bence tüm bunlar sevgi ile alakalı ya da bilemiyorum...
04 Yorumla
Soran+1 yılSanırım herkesten ayrı tutacağım kadar sevdiğim birisi olmadı. Ama şu anda düşününce çocuğumla bile aynı bardaktan su içemem gibi geliyor.
Cevap sahibi+1 yılBu dediğiniz çok fazla bence. Çünkü anne ağzında ufalayip çocuğuna verir, çocuk da bitiremediği şeyi annesine verir. Bi'Bilen kişiye görünmeniz de fayda var sanırım...
Cevap sahibi+1 yılMasumlar apartmanını izlediniz mi? Eğer izlemediyseniz bence bir izleyin. Kendinizi safiyenin yerine göreceksiniz ve sonunda o da psikolojik tedavi olarak bu engelleri aştı ha tabi bir de sevdiği ve sevildiği bir adam vardı... O da ona dokunmaya, onu öpmeye, ne bilim karı koca hayatı yaşamaya tiksindirici olarak bakıyordu. Dediğim gibi sonrasında bir psikolog desteği aldı. Bence kesinlikle izlemediyseniz izleyin 🙂 çünkü kabul etmiyorsunuz normal insanlar böyle değil. Bu şekilde kabul etmeyerek işleri daha da zora sokuyorsunuz. Yorumlara yazdığınız cevapları okudum o yüzden bu cevabı yazma gereği duydum. Eğer kendinizi seviyorsanız bu kötülüğü kendinize yapmayın ☺️ evet bazı dediğiniz şeyler normal ama anormal olan da çok fazla. Mesela öpüşmek... Sevişmek... Çocuğun bakımı... Kusmak... Başkasının çamaşırının yanına çamaşır koymamak... Opustugun kişiyle aynı bardağı aynı çatalı kullanamamak... Bunlar büyük sorunlar. Ha gidin size dünyanın en pis kişisiyle öpüşün, sevişin demiyorum ama zaten hayatınıza böyle birisini almayacaginizi da tahmin edebiliyorum. Önce siz kabullenin ve mutlu bir hayat yaşamak için bir adım atın. Bunlar çok anormal şeyler. Psikologa gitmekten de zarar gelmez. Bende zamanında gittim farklı sebeplerden dolayı. Bir gidin en azından size daha iyi yardımcı olacaktır.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tabi ki çok anormal. Obsesyon bir hastalıktır. Senin tedavi görmen gerekir. Bu anlattıklarını bir uzmana da anlatmalı ve durumu düzeltmeye çalışmalısın. Bir erkekle birlikte olamazsın. Hadi diyelim oldun. Bu ilişki yürümez. Senin kadar takıntılı bir insanla hayatını paylaşacak birisini bulamazsın. Bulsan da çabuk biter.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen acilen bir psikiyatriste gidip tedavi olmalısın
33 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Çünkü psikiyatrik vakasın
Soran+1 yılHiç duymuyor musun milletten yok suyuna tükürdüm, yok şampuanına tükürdüm, yok burnumdan çıkan pisliği koltuğun altına sürdüm gibi pis pis anlatıyorlar ben de hassas davranıyorum doğal olarak midem bulandığı için. Her yerde var böyle pis insanlar.
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılTuhaf değil normal tabi ki de
00 Yorumla Aslında doğru yapıyorsun ama biraz fazla yapıyorsun yorar yani. Hemen hemen bende de var aynı şeyler erkek olmama rağmen ama bu kadar ileri düzeyde değil seninki biraz takıntı haline gelmiş ve daha kötü bir noktaya gidiyor gibi hayatin çıkmaza girebilir. Profesyonel desteğe gerek yok bazı şeyleri kendin çözersin kendini alıştırarak ama partnerlerine karşı dediğin gibi bir durum varsa o zaman psikolojik destek alman gerekebilir çünkü bulantı kusma vs bunlar psikolojik. Senin hayatını da karşındakinin hayatini da mahveder o yüzden yeni kararlar alman ve kendini alıştırman gerekiyor bence.
12 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten beğendiğim ve aynı zamanda temiz bulduğum birisiyle beraber olsaydım belki bu konuda en azından öpüşme konusunda daha rahat olurdum
Sorun bunu normal bir şey olarak görmenle, değiştirmek istememenle başlıyor. Düşüncelerin çok uç. Önce bunu kabullenmeli ve sonra destek almalısın
23 Yorumla
Soran+1 yılAçıkçası yediğim yemekte başka bir insanın pis bir şeyinin olmasını istemememin nesi tuhaf
Soran+1 yılHangileri tuhaf
- Cinsel Yaşam konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılYemek yemeyle ilgili olanlar bende de var ama cinsel hayatima yansimiyor. Bence cinsel anlamda daha rahat olabilmek icin bi sure psikologa gidebilirsin
20 Yorumla
+1 yılBende titizim tamam bende huyluyum ama seninki İleri boyutta tedavilik vaka.. Şikayetçi değilim diyerek kabul edip daha da kötü duruma getirme bence..
12 Yorumla
Soran+1 yılHangi bahsettiğim anormal sizce
- +1 yıl
Hiçbiri devam et 😉
- Cinsel Yaşam konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılSen hastasın, bir uzmanı ziyaret etmen gerek acilen. Böyle hayat mı geçer. Hem kendine zehir hem etrafındakilere. Yazık günah.
11 Yorumla
Soran+1 yılEtrafımdakilere yazık değil temiz ve saygılı olurlarsa problem kalmaz. Ben demiyorum bunu sadece, peygamber efendimiz bile demiş sofrada konuşmayın diye.
Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cok degil anormal ötesi biriymissin ilerde cocugunun olmasini altini degistirmeyi boş ver emin ol kimse seninle evlenmez yani
03 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef. Yemek yerken bile huzursuzum. Utanmasam lokantalarda mutfakta nöbet tutacağım yemeğim gelene kadar. İleride müfettiş olursam ilk önce kafeleri ve restoranları teftiş ederim.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe sen böyle yaşayabilirsin ne de senle biri yaşayabilir
19 Yorumla
Soran+1 yılTemiz ve insanların yaşam tarzına saygı duyan birisi benimle kolayca yaşayabilir. Yapması gereken tek şey su içtiği bardağı temiz bardakların arasına koymamak, ağzına aldığı kaşığı ya da çatalı başkalarının yiyeceği yemeklere sokmamak, yemeklerin üstüne doğru konuşmamak, paketsiz yiyeceklere çıplak elle dokunmamak, duş aldıktan sonra orayı temizlemek ve kurulamak, ayağını başka insanların oturduğu ya da yattığı bir yere sürmemek, iç çamaşırının iç kısmı görünmeyecek şekilde çamaşırlığa atmak. Bence bunları temiz ve duyarlı olan her insan yapabilir.
- +1 yıl
Çok detaycısın yarın bir gün evlensen emin ol o insanın sana uymayan bir çok özelliği çıkacaktır adam da bir yere kadar sabreder. Bu anlattıklarına her insan uymuyor sen fazla takıntılısın. Bence psikolojik destek almalısın.
Soran+1 yılHayatımdaki insandan tek istediğim bu saydıklarım, vicdanlı olması, beni sevmesi ve eski ilişkilerindeki insanları düşünmemesi
- +1 yıl
Son dediğin biraz saçma mesela. Düşünceleri yönetemeyiz
Soran+1 yılEvet biliyorum düşünüp düşünmediğini de bilemem ama bilirsem hoşuma gitmez doğal olarak
Soran+1 yılYani eski sevgilisini düşünen bir erkek en fazla kankam olabilir
- +1 yıl
Eski sevgilisini düşünen biri hayatına birisini zor alır
Soran+1 yılAlıyorlar ya pislikten çok ne var ki dünyada
- +1 yıl
Bilemem sana denk gelenleri tabi. Bu durumun için de gerçekten yardım almalısın. Erkek arkadaşım psikolog , geçenlerde böyle bir durumdan şikayetçi danışanı geldi senle çok benzerler okuyunca aklıma geldi 😌
Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. Senin gibi olan bi tanıdığım var evlenmedi yaşı 50 ye fdayandı
00 Yorumla
+1 yılSen psikiyatrist e gitsen bunları anlatsan yer değiştirirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikiyatristlik bir durum yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi titiz arkadaş psikiyatri tedavisi alıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılE nasıl olcak senin iş önce duşa alıp çitiliyycen mi 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakin olmayı dene öyle düşünme , bu da bir çeşit vesvese gibi geldi bana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir an kendimi gördüm.
13 Yorumla
Soran+1 yılBence tuhaf olan biz değiliz.
Cevap sahibi+1 yılBenim de aşırı titizlik takıntılarım var, pis insanlara asla tahammülüm yok. Cinsellik şu an için nötr, bu durumdan eksiklik duymuyorum. Beraber insanla da, her zaman öpüş kokuş olmak zorunda değiliz.
Cevap sahibi+1 yılBeraber olacağım*
bazıları normal bazıları anormal.
31 Yorumla
Soran+1 yılHangileri anormal
+1 yılSeni bir kişi halledemez iki kişi lazım biri tutup biri yapacak
00 Yorumla
+1 yılBiraz fazla sanki bu konuda psikologla mi gorussen
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden fazla
- +1 yıl
Ne bilim kıyafetlerini bile aynı yerde tutmuyormussun ya daha da ilerlemeden git bence senin için diyorum 🙌
Soran+1 yılNormal kıyafet değil de başkasının iç çamaşırıyla kendi kıyafetimi aynı yere koymam
- Cinsel Yaşam konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılSenin durum çok vahim
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Bu kadar titzlik ile hiç bir şey yapamazsın
Soran+1 yılAşırı bir durum yok ki, sonuçta başkasının eliyle dokunduğu bir şeye dokunamıyor değilim sokağa da eldivenle çıkmıyorum
- Cinsel Yaşam konusunda 417 cevap paylaştı.
+1 yılSeninkisi hastalık olmuş
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Buna evham diyoruz
Okb… Destek al yoksa böyle hayat geçmez…
05 Yorumla
Soran+1 yılAşırı bir durum yok ama
Soran+1 yılHangisi mesela
- +1 yıl
“başkasının gözyaşından bile tiksinirim. Birisinin benim bulunduğum ortamda ayağı eşyalara falan değerse aşırı rahatsız olurum. Yiyeceğim yemeğin yakınında insan bulunmasını istemem. Yemek yerken birileriyle yakın oturmamayı tercih ederim. Birisi banyoya girdikten sonra benim banyoya girmem için saatler geçmesi gerekir. Başkasının evinde yemek yerken bile içimde bin türlü tilki dönüyor. Yiyeceğimiz ekmeğe dokunulması bile rahatsız ediyor. Yeni yıkanmış bir bardaktan su da içemem. “
Soran+1 yılBence normal bunlar
- Cinsel Yaşam konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılBurç veya yükselen başak mı kardo😃
04 Yorumla
Soran+1 yılKoç ve kova 😅
- +1 yıl
Çok enteresan. Sıradan bir titizlik deyip geçemeyiz o zaman işin içinde deha da var😃
Soran+1 yılTeşekkürler ☺️
- +1 yıl
Sıradan bir titizlik yerine obsesif kompulsif bozukluk olayına bak. Pek çok dahide de var olan aşırı derecede takıntılı olma hâli. Geçmiş olsun deyip geçemem çünkü dezavantajları kadar avantajları da olan bir rahatsızlık, farkındalık anlamında😎.
Gizli Üye(18-24)+1 yılayak, başkası tuvalete girdikten hemen sonra girememe gibi şeyler bende de var ama seninki çok fazla azaltmaya çalış bence
00 YorumlaBence sen bu huylarından kurtulmaya bak
04 Yorumla
Soran+1 yılYok böyle daha iyi daha duyarlı bir insanım
Soran+1 yılAksine. En azından birileri için yemek yaparken kullandığım kaşıkla yemeğin tadına bakıp sonra tekrar yemeği karıştırmak için kullanarak başkalarının hakkına girmeyecek kadar uyumluyum.
+1 yılNasıl oral yapacak sın
04 Yorumla
Soran+1 yılYapmam ve yapmayı da düşünmüyorum
- +1 yıl
Yaparsın yaparsın
Soran+1 yılIyy
- +1 yıl
Bu konuda bana güven tecrübe ile sabit
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöylediklerinin bazıları bende var
22 Yorumla
Soran+1 yılHangileri
Cevap sahibi+1 yılYiyeceğim yemeğin yanında insan bulunması banyo olayı
- Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılaşırı anormal durum acilen uzmana görünün lütfen
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 609 cevap paylaştı. Oldukça tuhaf. Hekime görünmelisiniz.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 304 cevap paylaştı. Elbette aşırı olması anormal
00 Yorumla- İşin çok zor. Tedavisi ol.
00 YorumlaAnormal evet
21 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Masumlar apartmani
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılEtkilemez o arw dusunmwzsin
00 Yorumla Normal
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 661 cevap paylaştı. Tuhaf
00 Yorumla
+1 yılTedavi olmalısın
00 Yorumla
+1 yılDoktora görünmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar ileri seviyede değil ki. Bu anlattıklarım gerçekten olması gereken.
+1 yılBen de öyleyim
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ağır hastasınız
24 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim ve böyle memnunum. En azından diğer pis insanlar gibi su içtiğim bardağı direkt yıkananların arasına koymuyorum. Düzgünce deterjanla yıkıyorum çünkü kendim rahatsız olduğum bir şeyi başkasına yapmıyorum.
Soran+1 yılYok böyle daha mutluyum gerçekten. Titizlik hastalığım da yok sadece hassas biriyim bu konuda.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat