Evlilikte cinsellik olmazsa olmaz mıdır? Cinsellik sizin için ön planda mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin yüzde seksenini oluşturuyor diyebilirim cinsellik yani seks olmadan evlilik içindeki diğer şeylerde pek bir anlam ifade etmiyor bence saygı sevgi filan sonuçta aşkı evliliği arkadaşlıktan ayıran şey seks Buda doğru düzgün bir şekilde yapılmıyorsa zaten bitmeye ve aldatmaya o kadar müsait bir ilişki oluyor ki.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence eşler arasındaki duygusal bağın güçlenmesine katkıda bulunur. Cinsel uyum ve paylaşılan zevk, eşlerin birbirleriyle daha derin bir bağ kurmalarına yardımcı olur. İletişimi artırır. Doyurucu bir cinsel hayat, duygusal ihtiyaçların daha iyi anlaşılmasına ve açıkça iletişim kurulmasına yardımcı olur. Sağlık ve zindelik açısından da önemli olduğu için stresi azaltabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve fiziksel rahatlama sağlayabilir. Birçok insan için cinsellik, doyuma ulaşma ve ilişkilerinde mutluluk ve tatmin hissetme önemli bir unsur olarak görülür. Ancak cinsellik, her iki tarafın da rızası ve isteğiyle gerçekleşmelidir. Eşlerin karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde yaşadığı bir deneyim olmalıdır. Ayrıca, evlilikteki diğer önemli faktörlerle dengelenmelidir, çünkü evlilik sadece cinsellikten ibaret değildir; sevgi, saygı, güven, ortak hedefler ve paylaşılan değerler de önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılEğlencedir, sahiplenmektir. O kişiyle sadece siz birlikte olursunuz. Cinsellik yaşamak iki insanın birbirine en yakın olduğu zamandır. Kimseye göstermediğiniz yerlerinizi güvendiğiniz eşinize gösterirsiniz. Başkası bacağınızı görse bile utanacakken eşinize karşı utanmazsınız. Sadece fiziksel olarak da değil, duygusal olarak da sizi birbirinize yakınlaştırır.
Evlilikte düzenli bir cinsel birleşim olmalıdır. Taraflar birbirlerini mutlu etmek istiyorsa da deneme yanılma yoluyla birbirleri üzerinde fantezi deneyebilirler. İnternetten de makaleler araştırarak tecrübe kazanımlarını arttırabilir, yeni fikirler edinebilirler.00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Merhaba,
Cinsellik Allah'ın emri helalinle ve her dokunuş sevaptır, İslam'a göre olan dokunuşlar..
Sağlıklı olan her erkek ve kadın etkilenir tahrik olur bu normaldir aksi anormaldir..
Evlilikte cinselliğin yeri zamanı mekanı yoktur. Havada karada denizde ve her yerde her zaman ve her türlü sabah akşam gece gündüz demeden patır kütür çatır çutur sevmeli! 😅
Cinsellik olmazsa olmazım değil. Cinsellik benim için ön planda da değil. Önceliğim eşim, eşimin mutluluğudur!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
137Cevap
+1 yılCinsellik sevgiden sonra evliliğin sürmesinde etkili olan önemli bir unsurdur mesela benim evliliğimden örnek vereyim 3 yıllık evliyim kocam evliliğimin başından beri beni sevmedi ve cinsellikten genel olarak uzak durur kendisi bir işkolik cinsel gücü yok iktidarsızın teki olacak neredeyse. Seks yaptığımız zamanda sadece kendini düşünüyor bencil biri beni bir kere bile tatmin etmeye çalışmadı. Gel de böyle bir evliliği devam ettir bizden ne eş olur ne aile olur ikisi de olamadık arada bir seks yapan iki yabancı gibiyiz sadece. Boşanmak istiyorum ama aile baskısından dolayı da boşanamıyorum
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 362 cevap paylaştı. En en öncelik olmasa da cinselliğin rolü çok büyük evlilikte. Birbirine cinsel anlamda yaklaşmayan çiftlerin bir süre sonra aralarının açıldığı bile oluyor. Tek başına değil ama çok büyük bir etken. Kaldı ki insan doğası gereği de bunu yani cinselliği istiyor.
61 Yorumla- +1 yıl
Kesinlkle ve kadınlar bundan muzdarip
+1 yılEvliliğin yapı taşlarından bir tanesidir. Çok fazla cinsellik olmamalı, dengeli zihnen ve bedenen doyurucu olmalı. Evliliğe devam etmek istiyorsanız ödül-ceza gibi görmekten çıkarmak ve önem vermek gerekli yoksa “duruşma saat kaçta?” sorusuyla baş başa kalırsınız.
42 Yorumla- +1 yıl
@Bülentadn Hızınız 210 yavaş a q.
Evlilik devlet denetiminde seks demek bence. Dolayısıyla olmazsa evlilikler de olmuyor diye biliyorum. Duyumlardan…
111 Yorumla- +1 yıl
Doğru duyumlar kadınlar özellkle dertli
+1 yılBence evlilikte cinselliğin yeri %80 ve hatta diyebilirim ki %90 bana göre. İnsan için gerekli olan bir şey. anormal şartlar dışında cinsellikden zevk almıyorum, isteksiz yapıyorum diyen yoktur. varsa da ruh eşini, diğer yarısını, ve kendisini gibi istekli ve arzulu biriyle birlikte olamamıştır. mutluluk huzur olacaksa buradan başlıyor bence.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 408 cevap paylaştı. Evliliğin temellerinden biridir. "Evliliği cinselliğe bağlayanlar..." Diyerek linç eden beyin sinirleri az gelişmiş yaratıklara kulak asmamali. Evliliğin tüm dinlerde ve kültürlerde anlamı şudur. "Biz sevgili olarak zaten beraberdik artık sevismelerimizi de meşrulaştırmak istiyoruz" bundan başka bir anlamı yok ki. Yok beraber karar almak beraber herseyi paylaşmak virt zırt demelerini anlamıyorum. Sevgiliylen beraber karar alamıyor musunuz? Herşeyi paylasamiyor musunuz? 😄
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılİlk başta aşırı önemli olur, zamanla sıradanlaşır hatta görev halini alır biraz yani yapmasak olmaz denmeye başlanır çoğu zaman öylesine yapılır. Zamanla sayı azalır belirgin azınca yapılır. Zikzaklı gider ama yaş ilerlese de bazen çok fena azılır.
00 Yorumla
+1 yılOlmazsa olmaz değil elbette. Ancak küçümsenemeyecek kadar da önemli bir yere sahip evlilikte cinsellik.
Mutsuz evliliklerin temelinde cinsel bağlamda sorunlar olduğu deneysel olarak kanıtlanmıştır.
Kişinin sevdiği insanla huzur içinde geçinebilmesi ve partnerlerin bir birlerinden bekledikleri beklentilerin karşılanması ilişkide saadetin belirleyicisidir. Cinselliğinde evlilikte bu bağlamda önemli bir yeri var.00 Yorumla
+1 yılHayatın düzeni cinsellik üzerine kurulu zaten. Hepimiz bir cinsel ilişki sonrası dünyaya gelmiş insanlarız.. Cinsellik her ilişkide olmak zorunda bence. Evdeki huzuru mutluluğu sağlar bence. Aşkla sevgiyle tutkuyla yapılıyorsa tabi vazgeçilmez olur.. peki sen evli misin?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmazsa olmaz ama olmayınca da olmuyormuş onu gördüm
1112 Yorumla- +1 yıl
4s mevzusu
Cevap sahibi+1 yılBosancaz
Cevap sahibi+1 yılEşimde
Cevap sahibi+1 yılNe alaka doktormusun
+1 yılOlmazsa olmazdır bence yoksa birbirlerine sadece katlanıyorlar bir süre sonra sevgi de saygı da kalmıyor çiftlerde. Cinselliği arka plana asla atmamak lazım evliliğin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu düşünüyorum
41 Yorumla
+1 yılcinsellik evliliğin tatlısı gibidir en son kapanış hep tatlıyla olmalı sjsjsjsjjs
91 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmalı bencede. Sjsjsjsjs
- Cinsel Yaşam konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik olmazsa evlilik tatsız olur ya. Saman gibi bişey olur.
81 Yorumla Evliliği pasta olarak düşünebiliriz, cinselliği de yumurta. Yumurtasız pasta yapılmaz ama sadece yumurtayla da olmaz.
30 Yorumla
+1 yılEvliliğin %70 idir olmazsa sorunlar büyür olmayan şeyler sorun olur mümkünse en az haftada 3-4 iyidir en az. Tabi hergun olursa mükemmel olur
30 YorumlaÖnceleri bu kadar önemli olacağını düşünmezdim ama sonradan anlıyorsun ki en önemli yapı taslarindan biri ;)
30 Yorumla
+1 yılHer gün neden sofraya oturursun.. evlilikteki cinsellik bunun gibi..
71 Yorumla
+1 yılCinsellik önemlidir, olmazsa olmaz mıdır, olsa daha iyidir, olmasa ne olur kestirmek zor
30 YorumlaYahu cinsellik olmadan evlilik olur mu? Eğer böyle düşüncelerin yoksa asla biriyle evlenme.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılBir ev düşün dört duvarı var.
Bunlar; saygı, sevgi, sadakat ve dürüstlük.
Çatı ise maddiyat.
Ayak bastığın zemin ise cinsellik. Tabi, eskiler için öncelikler farklı olsa da yeni nesil için durum tam da böyle.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik ateşse cinsellik oksijendir. Cinsellik olmadan evlilik olmaz
81 Yorumla- +1 yıl
Ateşli olmalı ama
+1 yılYa hadi sevgililikte olup olmaması tartışılır, kişiye göre değişir ama, evlilikte bu tartışmaya kapalıdır, cinsel ilişki olmayan bir evlilik evlilik değildir
10 Yorumla
+1 yılEvlilikte cicim aylarında yeri gelir 5 kere dahi sevişilir. Ama çocuk olur ev işi olur erkek çalışır derken bu yeri gelir haftada 1 yeri gelir ayda 1 e kadar düşer.
10 Yorumla
+1 yılİlk sıralarda falan değişemez değişmesi teklif dahi edilemez bir yerde cinsellik olmadan evlilik yürümüyor genelde
21 YorumlaCinsellik benim için ön planda değil tabi, cinsellikten önce sevgi saygı ve anlaşabilmek daha önemli benim için ama bir evlilikte cinsellik olmazsa olmazdır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılEn ön planda... Herseyden önce gelir... Ancak ciddi hasta olmam lazım... Öyle başım ağrıyor oram ağrıyor çok da umursamam.. hatta başım mi agriyor bişey olmaz sevisirsin gecer
00 Yorumla Evlilik yapılmadan'da Cinsellik yaşanıyor o yüzden benim için bir anlamı yok yani özel bir tarafı yok sonuçta Cinselliğe Evlilik ile ilk adımı atmıyorsun
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 933 cevap paylaştı.
+1 yılHanımefendilerin çoğunluğu tek eşliliğin çok ötesinde cinsel beklentiler içerisindeler maalesef... Azınlıktaki sadıklardan biriyle evlenebilenlere mutluluklar...
03 Yorumla- +1 yıl
Onu kastetmedim hanımefendi sitemizdeki pek çok evli hanımefendi kocam bana yetemiyor diye yakınıyor hanımefendilerin genelinin erkekten cinsellikten ve karşı taraftan beklentileri aşırı uçuklaştı en sağlıklı en sadık erkek bile olsa tek bir erkek yetmeyebiliyor bazı hanımefendilere...
Cinsel Yaşam konusunda 635 cevap paylaştı. Tabi ki olmazsa olmaz. Sevgililikte bile seks olmalı. Zaten seks yoksa o normal arkadaşlıktır çay kahve içmeye normal arkadaşımla da giderim. Seks çok önemli. En az %60-65
00 Yorumlaİnsanın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum yemek gibi su gibi..
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle olmazsa olmaz hemde ama herkes ile olmuyor işte bazen sevsen bile
+1 yılBence ne çok fazla olmalı, ne de çok az olmalı. Çiftleri birbirinden soğutmayacak, aralarındaki bağlılığı koparmayacak kadar olması yeterlidir.
00 Yorumla
+1 yılCinsel uyum önemli. Karakter uyumu gibi bişey bu. İstediğini alamayan eşler bi zaman sonra istemediklerini yaşarlar
00 YorumlaTabi evlilik te cinselik on planda dır sonuçta bu bi genel ihtiyaç ve evlisin esin yanında zaten olmasa o evlilikte sorun var demekti
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlmazsa olmazdır, her fırsatta yapılmalıdır. Temas etme, öpüşme, yalama vs gibi şeyler de her fırsatta olmalıdır.
00 Yorumla E tabi ki. Cinsellik yemek yemek gibi suiçmek gibi bir ihtiyaçtır. Aldatmalsrın başlıca sebebi budur.
00 Yorumla
+1 yılEvlilikte cinselliğin yeri tutkulu bir aşktır bence hani böyle tentene değdiği zaman böyle titremektir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 487 cevap paylaştı. Evlilikte cinselliğin yeri tutkulu bir aşktır bence hani böyle tentene değdiği zaman böyle titremektir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin yapı taşlarından bir tanesidir Çok fazla cinsellik olmamalı dengeli zihnen ve bedenen karşılıklı hissedilmesi doyurucu olmalır
00 Yorumla
+1 yılVallahi paran varsa son sıraya da atabilirsin onu Paran yoksa yapacak bir şey yok yani birbirinizi düdükleyip duracaksınız
00 Yorumla
+1 yılTabiki de ön planda evliliğin %80 i cinselliktir. Kendimizi kandırmayalım bu konuda.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabii ki de olmazsa olmazdır. Ama her şey de cinsel ilişki değildir. Daha önemli şeyler de var. Mesela sevgi, saygı gibi. Ama cinsellikte evliliğin en önemli başlıklarından birisidir.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Cinsellik yoksa dayınla da evlenebilirsin zaten, maksat anlaşmak ise.
10 Yorumla
+1 yılFarklı kelimelerle hep aynı sorular.
Cinsellik bir ihtiyaçtır. Ama asla ana unsur değildir.10 Yorumla
+1 yılDüzenli ve devamlı olması gereken bir şey bence.
10 Yorumla
+1 yılCinsellik arka plandaysa neden evlenim ki? Bekarken zaten yaşamıyorum.
70 Yorumla
+1 yılEn baş sirada olmasingerekir gerekirki mutluk huzur olsun
00 YorumlaEvlilikte de yapmazsan ne zaman yapacaksın :)
00 Yorumla
+1 yılCinsellik evliliğin %60-70dir. Demek yeterli olur mu?
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvli ikincisellik baş köşede olması lazım ki evlilik sürsün
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 579 cevap paylaştı. Ortak yanlarımız çok. Bilmem, istersen yaz işte özelden. İlla bir şey olmam gerekmiyor
03 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cinsellik evlilikte olmazsa olmaz tabiki. hemde en ön sıradadır.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. önemli bir yeri var, en önemlisi olmasa da ilk üçe girer diyebilirim
00 Yorumla
+1 yılCinsellik yoksa evliliğin hiçbir anlamı yoktur gerçekten
00 YorumlaEvliliğin temeli cinselliktir cinsel hayatında mutlu olan bir çift herzaman mutlu olabilir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 308 cevap paylaştı. Sevgililikte olmamalıdır.
Evlilikte iki tarafında mutlu olacağı şekilde düzenli ve bol olmalıdır00 YorumlaSadece evlilikte değil sevgillikte de çok önemli bir yeri vardır
00 Yorumla
+1 yıl2. ya da 3. Sırada gelir. Önemli bir kriter. Mutluluk için iyi olması çok önemli.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılOlmazsa olmazdır çünkü sen iki ay ihmal edersen kadınlar yatağı başkası ile dolduruyor
00 Yorumla
+1 yılAşk, sevgi ve saygı varsa ikinci plandadır fakat bunlar yoksa birinci sıradadır.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 468 cevap paylaştı. Olmazsa olmaz cinsellik evin 2 bireyini en mutku eden bir yaşam tarzi
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler