Annem, “Biz evlenebilmek, cinselliğe ulaşabilmek için nikah kıyıyoruz, düğün kına nişan vs. yaparak bir ton masrafa giriyoruz, hatta eskiden gerdeğe girerken bile kapıda bekliyorlardı, eşimizle rahatça seks yapamıyorduk. Evlenince bile eşimizle seks yapmaktan korkuyorduk, cinselliği rahatça yaşayamıyorduk. Fakat günümüzdeki insanlar evlenmeden yapıyorlar, ve gayette rahatlar. Biz enayi miyiz bir ton masrafa giriyoruz, diğer insanlar neden cinselliğe bu kadar kolay ulaşabiliyorlar” diyor😃 Ben eşimle bile seks yapmaya korkarken, zevk alamazken diğer kızlar korkmadan yapıyorlar ve zevk de alıyorlar, dedi ve bu duruma çok sinir oldu. Sürekli bunu sayıklayıp duruyor. Sizce annem neden bu durumu bu kadar dert etmiş olabilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCevap veriyorum: APTALLAR, ENAYİLER, KENDİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN DE ACİZLER...
27 yaşındayım, yaşıtlarımın, hatta benden küçük tanıdığım insanların çoğunun anası babası ayrıldı. Hiç sorgulamışlar mı acaba "Son yıllarda neden bu kadar boşanma vakası artmış" diye.
02 Yorumla- +1 yıl
Niçin artmış, evlenmeden cinsel hayatın olmayışından, ten uyumunun olmayışından dolayı mı?
- +1 yıl
Bu çok derin ve sosyolojik bir mevzu. Dinlemek istersen kendi gözlemlerimi anlatırım müsait bir vakitte.
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEe evlendikten sonra ne oldu mutsuzluk. Cinsellik için evlenip mutsuz olanlar tayfası. Cinsellik kolay olmalı ve herkes ulaşabilmeli. Cinsellik için evlenilmemeli, sevdiğin için ortak yönlerin olduğun için evlenilmelidir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHaklı olabilir herkesin düşüncesi farklı
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılYani adalet duygusu. Eskiden 18 ay askerlik yapanlar 6 ay askerlik yapanları görünce haksızlığa karşı sinirleniyorlar. O haksızlığı yapan devlete gücü yetmedikleri için bu hakkı kullanandan bu hıncı çıkarmak istiyorlar mesela
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir örnek olmuş
- Cinsel Yaşam konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılçünkü annen yobaz ve cahillerin döneminde evlenmiş. kapıda bekliyorlardı ne demek? bu yüzden muhafazakar kesimden nefret ediyorum.
16 Yorumla- +1 yıl
Evet bende bu zihniyetteki insanlardan nefret ediyorum, bu kadar da olmaz. Benim annem ve anne tarafımda çok muhafazakardır ondan
- +1 yıl
sen kendi özgürlüğüne bak seni çok iyi anlıyorum kendini kurtar nasıl istiyorsan öyle yaşa kendi kararlarınla yoksa büyüyünce çok pişman oluyorsun
- +1 yıl
Birader ne alakası var? Günaha girmek istemediği için evlenerek yapmışlar. Dinini önemsediği için mi yobaz oldu?
- +1 yıl
@King_Leonidas yok ondan bahsetmiyor, gerdek gecesi kapıda beklemelerine diyor yobazlık diye. Evlenipte yapmalarına demiyor. Karı koca seks yaparken kapıda beklemek edepsizlik değil midir sizce? Başkasının mahrem hayatından onlara ne
- +1 yıl
Ona bir şey demiyorum tabi o bekleyenler senin annenin ve babanın cinsel hayatını mahvetmeye çalışanlar. O konuda tabi ki bir şey demem.
- +1 yıl
@King_Leonidas kardeşim dinine bir şey demedim evliliği zorlaştırmalarına ve adetlerine dedim
- Cinsel Yaşam konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılKadının içinde kalmış çünkü. Vardır yaşı büyüklerin böyle durumları. Çünkü yaşayamadılar, yaşatmadı bazı insanlar. Adet, töre, namus diyerek...
14 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle. Bir yanda eşiyle bile seks yapamayan, yapmasına izin verilmeyen biri, diğer yandan evlenmeden ve korkmadan seks yapan birisi.. Ona çok tuhaf geliyor, onlar neden benim gibi değiller diye bunu çekemiyor..
- +1 yıl
Evet öyle. Mesela eski kadınların şey vardır hamileyken resim çekilmez, öyle rahat hareket edilmez şimdikiler ne kadar rahat diyenler bile çıkıyor. İçlerinde kalmış çünkü, aslında olması gereken bu yani hamilelik ya da seks ayıp değil
... - +1 yıl
Aynen öyle. Hamileliğe edepsizlik deme sebepleri de aslında cinsellik. Hatta çevremdekilerden “Hamile kadın babasının yanında oturmasın, çok ayıp” derken bile duydum. Sebebi de babası, kızım seks yapmış diye düşüneceğinden dolayıymış, nasıl bir kafaysa
- +1 yıl
Evet öyle. Cidden nasıl bir kafa anlamak mümkün değil, eskiler eskide kaldı artık bunu götürüyor hayat ve aslında normal olan bu artık ama kimseye hiç bir şey denmez durumda şu an
Bir şeyi tabulaştırınca, gözünde bu kadar büyütmüş de oluyorsun. Kısıtlamaları oluşturan da, zorluğunu çeken de insanın kendisi.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani, düğün kına nişan vs. gibi şeyler insan uydurması. Sade bir nikahla evlense millet, cinselliği tabulaştırmadan, evliliği zorlaştırmadan. Belki evlenmeden yapanlar da evliliğe yanaşacak, nikahsız bu işe girişmeyecek. Öyle değil mi..
+1 yılToplum baskısından dolayı özgürce yaşayamadığı için
12 Yorumla- +1 yıl
Birde “Bu kızlar düğünle evlenmeye gelin arabasına binmeye hiç mi merak edip özenmiyorlar, neden evlenmeden seks yapıyorlar ne anlamı kalıyor” diyor. Evlenmeden seks yapınca düğünün anlamı kalmıyormuş, geleneklerimiz değersizleşiyormuş.
- +1 yıl
Yani haklı kendince. Bence de kalmadı her şey basit oldu. Bi insan isteidği her şeyi yapınca mutlu olamaz önemli olan bunun hayalini kurmak. Ama erkekler de bence yaşamasın evlenmeden ilk heycan ayrı olur
- Cinsel Yaşam konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılannen azmıs ve baban derman olamıyor sebebi bu. bahanesi bu sanırım evet seks ulaşma bu dönemde asırı kolay
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılo zamanlar cahillik coktu Şu an insanlar kizlik zarinin olmadigini ve bakireligin sacma bir sey oldugunu biliyor dusunuyor ve yapiyorlar
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı. Annene de ki artık kıymeti kalmadı hiçbir şeyin. Bastırdikca daha kötü oldu. Haliyle dönüşü pek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaşayanları kast ediyorsa eğer haklı her insan hakkında diyorsa haksız. Mesela bende muhtemelen ulaşamayacağım hiçbir zaman.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünümüz tüketim toplumu her şeyde olduğu gibi bunda da işin suyunu çıkardı tabi, kolay yoldan elde edilen hiç bir şey kıymetli olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnceden sırf cinsellik için evleniyordunhiç konuşulmadan zevkler uyuşmadan annen bundan şikayetçi pek zevkli değil cinsel hayatı ve haklıda 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi de şu an özgürce cinselliğini yaşayabilir. Birilerini kıskanmak yerine.
05 Yorumla- +1 yıl
Aynen bencede kıskandığı için bunları söylüyor. Biz enayi miyiz deyip duruyor sürekli😃😃Ben kaç yaşında kadınım seksten hala korkuyorum, onlar benden yaşça küçük, onlar nasıl korkmuyor diyor.
Cevap sahibi+1 yılHala mi korkuyor, o nedenmis ya😅
- +1 yıl
Evet korkuyor, kadınlar için çok kötü bir durum, ömür boyu yapmasam aramam, sırf kocam istediği için yapıyorum diyor. İstekli, eşiyle seks yapmak isteyen kadınları bile ayıplıyor o derece..
- +1 yıl
Bir de bu onun ikinci evliliği
Cevap sahibi+1 yılSanki eşiyle bu konuda sorunları da var gibi, çünkü zevk alamadığı bir iliski de bu düşünceye itebilir
Cinsel Yaşam konusunda 936 cevap paylaştı. Bazı şeyler içinde kalmış 😉😊
10 Yorumla
+1 yılBazı şeyler içinde uhde kalmış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazı şeyleri bastırmak çok güç
10 Yorumla
+1 yılAhaha sen ne dedn
21 Yorumla- +1 yıl
Bende insanların kendi tercihi, o senin tercihin, diğeri de onun tercihi dedim. Bana kızdı, sende öyle şeyleri normal karşılıyorsun, neden onlar da bizim gibi yapmıyorlar diyor😃
+1 yılHaklı
02 Yorumla- +1 yıl
Yani haklı olduğu yerler de var fakat bir insanın cinselliği bu kadar tabulaştırması, eşiyle bile seks yapamayacak hallere gelmesi normal mi?
- +1 yıl
Eşiyle seks yapamamak tabii ki absürt bir olay. Ama çok kolay ulaşılabilir olması da doğru değil her ne kadar bundan faydalansam da
Gençken yaşayamadıkları için
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Annem, “İnsanların cinselliğe bu kadar kolay ulaşabildiğini görünce kızıyorum” dedi. Sizce haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat