Ben kadınların cinsel anlamda kendilerini fark etmesini erkeklere kıyasla daha geç olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz, kadınların cinsel güdülerini fark etmesi neden daha uzun sürüyor?
Kadınların cinsel güdülerini fark etmesi neden erkeklerden daha uzun sürüyor?
Belki de toplum baskısı yüzünden olabilir ya da utandıkları için de olabilir. yani kızların çoğu olmasa da bir kısmı geç fark edebiliyor. bazıları da ergenliğe geç girdiği için olabilir ya da mesela hayatı boyunca baskı gördüyse kimseden duymadıysa cinselliği
Kadınların kadın olduklarını anlaması bile fark etmesi uzun sürüyorken, cinsel güdülerini geç fark etmesi çok çok normal.
Erkek daha doğduğu anda ağa, bey vs. bike olabiliyor bizim topraklarda. Doğumu bile dört gözle bekleniyor soyu devam ettirecek bu canlının, sonra da el üstünde tutuluyor, haliyle kendisine zamanı kalıyor ve cinselliğine düşkün oluyor başka yapacak şey bulamayınca.
Aslında Sezen bu şarkıyı cinsellik ile ilgili yazmadı ama o kadar bağlantılı ki o yüzden ben burada bırakayım onun sözleri devam etsin...
Doğrudur , aslında ben saklayıp bastırmak da daha iradeli olduklarını düşünüyorum. Zira zaten beyinleri girift bir yapıya sahip çok normaldir. Erkek beyni gibi tek noktaya odaklı değil. Analog ve dijital farkı gibi 😃😅
Sevgili @lotus-patra , toplumsal baskı... Cinselliğin kadına yakıştırılmaması, cinselliğin kadını kirlettiği düşüncesi... Temelinde maalesef toplumu zehirleyen din olgusu yatıyor... Müslüman bir toplum olmasaydık kadın cinselliği özgür olabilirdi... Genç kadınlar, günah olgusu ile kuşatılmış durumda...
Profilin aynı hello kity gibi olmuş :D Cinselliği kadınlar çünkü çok geç fark ediyor. Sadece mastürbasyon ile başlayıp evlenene kadar böyle devam ediyor. Sığ biriyle evlendiyse vay haline. Seks onun için misyonerden öteye gidemiyor.
Çünkü erkeklerin çoğu duygusal olarak değil tamin olma yönüyle yaklaşıyorlar karşı cinse. zaten rüzgar esse kalkan şeyleri olması da cabası. Kadınlar ise önce duygusal anlamda etkilemek etkilenmek istiyor bu olunca kendiliğinden o güdü oluşuyor
Tam tersine siz kadınlarda erkeklere oranla daha erken uyanıyor ve daha erken olgunlaşıyorsunuz. Erkeklerle kadınların arasında sadece 2-3 yıl fark var…
Çünkü kadınlar beyinleri ve ihtiyaçlarına göre hareket ediyorlar seks duygusal ihtiyaçlarında gereğince yapıyorlar biz doğuştan itibaren beynimiz ve penisimizle hareket ediyoruz
Bu kadar baskı, bu kadar mahalle ablaları teyzeleri, bu kadar tuuu kakalar, bu kadar aile baskısı olunca kadın maalesef 30 yaşına kadar kendini keşfedemiyor ve bu çok üzücü
Kadınları küçüklüğünden beri ayıptır şudur budur dedikleri için kadın kendi erojen bölgelerini geç keşfediyor. Bu konuda büyük görev annelere düşüyor. Anne kızını baba oğlunu eğitecek.
Geç olsun güç olmasın aslına bakarsan kızlar daha çabuk gelip reşit oluyor erkeklere bakış ama toplum aile düzeni gibi etkenler kadınları bu konuda geride bırakıyor erkekler biraz daabserbest oldukları için