Cinsel problemlerin altında psikolojik sebeplerin olduğunu biliyoruz. Bu psikolojik sebeplerin oluşmasına etken yetiştiğimiz toplum ve zamanla oluşan tabular mı sizce?

Cinsel problemlerin altında psikolojik sebeplerin olduğunu biliyoruz. Bu psikolojik sebeplerin oluşmasına etken yetiştiğimiz toplum ve zamanla oluşan tabular mı sizce?

Bence hayır. Bir yere kadar etkisi olabilir ama insanların kendi kafasındaki düşüncelerin buna neden olduğuna inanıyorum. Eğer toplum baskısı olsaydı herkesin sorunu olurdur ya da herkesin sorunu aynı olurdu.. Bireylerin sorunları kendi deneyimlerinden yola çıkarak oluşuyor diye düşünüyorum. Bunun içerisinde somut ve soyut bir çok olumlu ya da olumsuz etmen olabilir. Keyifli akşamlar.
Daha küçük yaşta kızlara erkeklerden uzak durulması gerekiyor doğru abartmazsak eğer!!
Sosyal sitelerin artmasıyla alıcılar çoğaldığı için, erkekler kolay lokma arıyor kadınlarda erkeklere sapık lakabıı takıyor
Cinsel hayat olmadığı için aileleer psikolojik olarak çöküyor çocuğa geçiyor çocuğunda psikolkjisi iyice bozuluyor tabiki
Kızlar gördükleri abaza erkeklerden sevgi, şefkat ilgi gibi alamadığı için türk erkekleri 2. Sıraya kalıyor kızlar yabancılara kayıyor
İşte yabancılar daha nazik, daha kibar
Herkes birbirini engelliyor 😅😅
Hayır toplumsal baskı değil, kişinin kendini ve duygularını bastırmasından kaynaklanıyor! Toplumla zartla, zurtla alaksı yok! Ha etkisi var mı? Var ama çok çok az…
Kişisel utanç ve korkudan, duygularının bastırılmasından, ifade edilememesinden, duygularla temas halinde olunmamasından, aynı zamanda çocukluk travmaları, vs vs…
Bencede öyle bence Türkiyedeki kızların çoğu toplum baskısıyla psikolojikmen orgazm olamıyodur normal şartlarda ilişkide kadın erkekten daha çok zevk alır ama doğru cinsel ilişkiyi kaç kişi yapabiliyor ki
Cevap
11Cevap
Tabi ki de hemde büyük oranda. Kocan dahi olsa ilk adımı erkek atmalı kadın naz yapmalı mesajıyla var olunan bir toplum. Kadın kocasına dahi (sevgililik, partnerlikten daha ciddi göründüğü için) nazlı ve çok hevesli olmamalı yoksa hafif kadın olur! Algısı ve baskısıyla büyütülmüş kadınlardan ve Doğal olarak cinsellikten memnuniyetsizlik oluyor. Kadın istese dahi acaba fikriyle geride kalabiliyor
Kesinlikle evet toplum her şeyi şekillendiriyor.
Olabilir benimde cinsel sıkıntılarım var. Bazen çok ateşliyim ve üstünde hoplamak falan istiyorum bazen 2 hafta gibi uzun bir zaman tamamen cinsellikten soğuyabiliyorum hiçbir öyle eylemlerde bulunmak istemiyorum. Bu bipolar duyguları hissetmek istemiyorum.
Kesinlikle toplum baskısı
Yatak gicirdiyorsa komşular çıkıp napiyonuz la diye kavga çıkaracak diye tüm kondisyonum dağılıyor.
Hayır saçma bende bazı sorunlar vardı piskolog gittim ürüloji gittim bir türlü sonuç alamadım
Türkiye cinsel açlığın Afrikasidir pekte şaşırmamak gerek
Konuşmamak.. tabu yu kendileri yaratıyor kızlarımız
Etkisi var yok denemez
Hayir erkeklerde yanlış mastürbasyon
Ölçülü olmamak diye düşünüyorum
Evliyim eşim çok isteksiz
Evet kesinlikle öyle
Ta kendisi
Olabilir
Evet olabilir
aile baskısı
hayır