Arkadaşlar erkek arkadaşım kondom kullanınca zevk almıyor doğum kontrol haplarını araştırınca da yan etkisinin çok olduğunu gördüm. Devlet hastaneleri spiral takıyor mu, spiral takılmadan önce ve takıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyim ve yan etkileri var mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen özel hastane de taktırdım ve bildiğim kadarıyla da devlet hastaneleri de takıyor diye biliyorum ilk başlarda biraz kasık ağrıları oluyor ama doktor bunun doğal olduğunu söylüyor ve sana gereken ilaçları yazıyor. Taktirdiktan İlk 10 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam ilişki yasak daha sonra serbest ve içine rahatlıkla boşalma da yapabilir ama krom olanı tercih et derim araştır ve daha sonrasında karar ver
12 Yorumla
Soran+1 yıl5 yıllık ve 10 yıllık deniyor doğru mu? Birkaç yıl sonra kendi rızamla çıkarttırabiliyor muyum?
Cevap sahibi+1 yılKendi rızanla elbette çıkarabilirsin 😊 ama doktor kontrolünde lütfen 😊 5 yıllık yanlış hatırlamıyorsam
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSpiral, doğum kontrol yöntemlerinden biridir ve rahim içine yerleştirilerek gebeliği önlemek amacıyla kullanılır. Spiral, bir sağlık uzmanı tarafından taktırılmalıdır.
Spiral taktırma işlemi, jinekolojik muayene koltuğunda yapılır ve genellikle çok kısa sürede tamamlanır. Öncelikle, rahim ağzı lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur. Ardından, spiral bir applicator (takma aleti) kullanılarak rahim içine yerleştirilir. İşlem sırasında hafif bir ağrı veya kramp hissi olabilir, ancak genellikle çok rahatsızlık vermez.
Spiral taktırmanın yan etkileri olabilir, ancak her kadında aynı şekilde görülmeyebilir. Bazı yaygın yan etkiler şunlardır:
Kanama: Spiral taktırmanın hemen ardından hafif kanama veya lekelenme görülebilir. Bazı kadınlar, spiral kullanırken düzensiz kanamalar yaşayabilirler.
Kramp: Spiral taktırmak, hafif kramp hissine neden olabilir.
Enfeksiyon: Spiral takılırken, enfeksiyon riski söz konusu olabilir. Bu nedenle, takma işlemi sırasında sterilizasyon tekniklerine uyulması önemlidir.
Spiral dışı gebelik: Nadir de olsa, spiral taktırıldıktan sonra da gebelik oluşabilir. Bu durum, spiral takılıyken hamile kalındığı anlamına gelir ve acil bir sağlık durumu olarak kabul edilir.
Spiral takmadan önce, sağlık uzmanınızla konuşarak uygun bir doğum kontrol yöntemi seçmeniz önerilir. Ayrıca, spiral taktırmadan önce, yan etkiler hakkında bilgi sahibi olmak ve riskleri anlamak önemlidir.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılEczaneye gidiyorsun. Sipirali alıyyosun. Sonra kadın doğum uzmanına götürüyosun o sana takıyor. Bu kadarcık
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Erkek için büyük sorun cinsel ilişki esnasında penisi rahatsız ediyor
00 Yorumla
+1 yıloo onun icin her seyi yapqrim diyirusn mutlugunicin
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılSpiral takabilmeniz için doğum yapmış olmanız gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSpiraldeki Metal spermi nötrelize ediyor spermin yaşamamasını sağlıyor söylediğin gibi süresi var ve zorlanırsa kayma ihtimalı var ona ilişkiye girerken dikkat et
00 Yorumla
+1 yılsanayiye gideceksin
00 Yorumlaücretsiz takıyoruz
00 YorumlaBence kullanma
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılIlerde sıkıntı
02 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
Cocuk olması
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026