Oral seksin en büyük düşmanlarından biri olan genital bölgelerdeki rahatsız edici kokular nasıl giderilir?

Oral seksin en büyük düşmanlarından biri olan genital bölgelerdeki rahatsız edici kokular nasıl giderilir?

Genital bölge, sıcak ve nemli bir ortam olduğundan, günlük temizlik ve hijyen oldukça önemlidir. Her gün duş alınması ve genital bölgenin su ve hafif bir sabunla yıkanması önerilir. Dar ve sıkı giysiler, genital bölgenin hava almasını engelleyerek kötü koku oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, daha geniş ve nefes alabilen giysiler tercih edilmelidir. Vücudun yeterli miktarda su alması, terleme ve böbrek fonksiyonları için önemlidir. Bu, vücudun toksinlerden arınmasına ve kötü kokuların azaltılmasına yardımcı olabilir. Pamuklu iç çamaşırı, genital bölgenin hava almasını sağlayarak terlemeyi önleyebilir. Bu nedenle, sentetik iç çamaşırı yerine pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir. Diyet: Genital bölgedeki kötü koku, yiyeceklerden de kaynaklanabilir. Baharatlı, ağır, yağlı yiyeceklerin tüketimi azaltılmalı, ayrıca bol lifli gıdalar, meyve ve sebzeler tüketilmelidir. Sağlık sorunları: Genital bölgedeki kötü koku, enfeksiyon veya diğer sağlık sorunlarından kaynaklanıyorsa, doktorunuzla görüşmeniz önerilir. Gerekli tedaviyi alarak kötü kokunun önüne geçilebilir.
Aslında ilk önce kadın doğum uzmanına ve cilt doktoruna gidilip kokunun sebebi öğrenilmeli.
Ketoral şampuan kullanılabilir. Ama önce bir cilt doktoruna muayene olup ona sorulmalı Ketoral kullanabilir miyim diye.
Kadın doğum uzmanına da sorulabilir. Benim koku problemim yok ama kullanıyorum. Ayrıca duş jeli de kullanıyorum. İntim jel kullanıyorsan, kullanmamalısın. İnsanlar daha temiz olmak için vajinanın iç kısmını da bir şeylerle yıkıyor, vajinal duş alıyor ama bu o bölgedeki bakteri dengesini bozup kötü koku yapıyor.
Bazı insanlar kayganlastirici yerine sabun köpüğü kullanıyor, bu da yapılmamalı.
Ketorali de genellikle kullanıyorum. Önce Ketoral ile yıkıyorum sonra duş jeli ile. Ketorali kullanmaya bazen ara veriyorum bir hafta kadar, çok kullanmak da zarar verir endişesiyle.
En iyisini doktor bilecektir
Fazla kilo veya diyabet gibi hastalıklar da özel bölgede kötü kokuya sebep olabilir. Dahiliye uzmanına da görünüp bu durumu anlatmakta fayda var
Taharet önemli. Her gün yıkanmak önemli, şampuanla yıkanmaması gerektiğini herkes biliyor artık :D iç çamaşırı önemli.. yediğimiz içtiğimiz şeyler önemli paso soğan, sarımsak, bol baharatlı şeyler tüketiyorsak güzel koku beklenemez. Şekerden de uzak durmak gerekiyor. Yoğurt meyvelisinden ve ananas. Son olarak vajinal bölgeden yaklaşık on beş santim kadar iç uyluklara biraz parfüm sürülebilir.
Teşekkür ederim çiçeem 🌸
Rica ederim güzeller güzelimm 🌺
💚😘
Sağlıklı bir vajina kendine has ve güzel bir kokuya sahiptir. Kötü kokmasi demek ph ile ilgili bazı sorunlar var demektir. Mantarlar, enfeksiyon gibi bir çok neden bu dengeyi bozabilir. Mutlaka jinekolog muayesini gerektirir.
Vajinal temizlik sabun , parfümlü ürünler gibi şeylerle asla yapılmamalı bu ph dengesini bozan bir durum.
Teşekkür ederim
Rica ederim 🌺
Cevap
18Cevap
Nedenini tespit etmek gerekir. O yüzden jinekoloğa gitmek gerek sonrasında ise temizliğe ve sık çamaşır değişimine dikkat etmek gerekir. Ayrıca intim yıkama jellerini koku olsa da olmasa da kullanmak çok faydalı.. Keyifli günler.
Dar giymeyerek
Pamuklu iç çamaşır kullanarak
Tayt ya da jean giyince onun içinde saatlerce durmayarak
Adet döneminde pes ya da tamponu sıkça değiştirerek
Su içerek
Şayet akıntı vs gibi sorun yok ise;Yarım fincan Beyaz sirke az miktarda tuz ilave edip tuzu eritin, sonra bir steril bez ile (spanç olabilir) temizleyiniz, hatta bir süreliğine o bezi o belgede tutun koku gidecektir.
Zira Beyaz sirke kokuları nötralize etme ve kokuya sebep olan proteinleri temizleme gücüne sahiptir
Beslenme alışkanlığı önemli, baharatlı gıdalar sadece genital bölgede değil heryerde kokuya neden olur, ayrıca temizlik çok önemli, nemli birakmamak, kullanılan çamaşır ve pedlerin yapısı, tüyleri uzatmadan almak vs, ayrıca duşta kimyasal ürünler yerine daha doğal ürünler kullanmak, doğal yağlar ile vucudu nemlendirmek gibi diyelim
Bazılarının cidden kötü kokuyor. Sonra partnerim bana neden oral yapmıyor diye soruyorlar. Kokuya neden olan şeyler belli, önleyici tedavi ve kişisel bakım belli. Azıcık araştırıp uygulasalar böyle problemler yaşanmayacak yani.
Her derinin pH değeri aynı olmadığı için, belirli ilaç veya tedavi usülü söylememiz yanlış olur. En bilineni mantardır ki, bunun için de uzmandan yardım almak en doğrusu..
Mantar, enfeksiyon oluşumuna engel olacak şekilde giyinip, temizliğine dikkst edin ayrıca yeme içme konusu da önemli. Probiyotik ürünler tüketmek gerek
Suyu kaynatın, bir miktar kekik demleyin. Demlediğinizi süzün, soğuyunca vajinanızı yıkamak için bu suyu kullanın. Farkı göreceksiniz.
Koksada sıkıntı yok küvete giriyoruz. İkimiz heryerini lifliyorum kendim tepeden tırnağa sonra suyun altında devam demokraside çareler tükenmez
Sürekli temiz tutmak, sık duş almak. Sık çamaşır değişikliği, ağda veya lazer yaparak kıl tüy uzamasına engel olmak. Bunlar uygulanmalı
Düzenli şekilde genital bölge temizliği. Enfeksiyonlara karşı çeşitli aşılar ve takviyeler.
Ananas, ahududu suyunu karıstırıp o bölgeye masaj halinde sürüldüğünde, hem koku olarak hemde tat olarak güzel sonuclar alabilirsin
gunluk yıkanmak gunluk ıccamasır degıstırmek çişini yapınca kagıt havluya sadece sılerek degıl suyla elıyle yıkayıp oyle kagıt havluyla kurulayarak. ve cok uzun kıllı kalmayarak
Koku ve kararma sıkıntısını lazer sayesinde hallettim nasıl olduysa önceden çok rahatsızlık verici derecedeydi bu ikisi,
Bilmiyorum en son yaladigim acayip iyi kokuyordu cok iyiydi ya
Orası enfeksiyon olursa kokar
Sizin sorununuz bir şekilde halledin
Suya sabuna dokunarak
Senin böyle bir problemin olmaz inanmam😀
Midem bulandı
Suyla yika
Parfüm sık nsbsb
Kişisel bakım ve lazer epilasyon ile sorun çözülür
Güzel kokan kremler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?