Normalde cinselliğe düşkündüm renkli bir cinsel hayatımız vardı fakat doğum yaptığımdan beri cinsel ilişkiye girmekten çekiniyorum sanki kötü bir sey yapıyormuşum çok günahmış gibi hissediyorum neden böyle oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu zaten insan anatomisinde vardır özellikle Evet kadınlarda doğum yaptıktan sonra kısmen insel istekler azalıyor Ama tabi bu yine de sizin ikinizin elinde olan bir şey bir süre Belki böyle olabilir ama İlerleyen zamanlarda bu Cinsel hayatınızı aynı eskisi gibi canlandırmak sizin elinizde ayrıca bunun günahı olacak bir şey yok ki Çünkü sonuçta Siz artık evlenmişsiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilimsel durumları var bunun. Ama ben lohusaliktan sonra geri döndüm. Istegim falan da gayet yerinde. Hatta hamilelikte ve lohusalikta kaybettigim gunleri telafi etmeye calisiyorum bile diyebilirim. Tabi bunda eşimin destegi cok buyuk. Bebekle benim kadar eşimde ilgileniyor, ev isleriyle de ayni sekilde. Bende uykumu, enerjimi toplayabiliyorum. Yükümu aliyor eşim yani. Tabi bu da ona atesli dakikalar olarak dönüyor. Ayni zamanda bana da tabii ki. Bebek uyudugu sürece beraber oluyoruz. Bazen kayinvalidem, annem bakiyor esimle birbirimize ayridigimiz vakit artmis oluyor. Dogumdna sonra disari olarak araba ve otelde yapmisligimiz var. Yani senin durumun hormanel olarak devam ediyor olabilir hala lohusasin belki yazmamamissin ama bazi kadinlarin lohusalik sendromu 1-2 yil kadar suruyormus galiba. Boyle bir durumda da olabilirsin. Bu yoksa bile destegin yoksa eşinden falan bebegin bakimi tamamen sana yüklüyse uykusuzluk, bebrgin sana muhtacligi, emzirme falan seni hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruyordur zaten. Bu sebeple cinsellik dusunecek vaktin kalmiyor olabilir. Ya da yetistirilis olarak anne olduktan sonra bu gibi seyler sana yanlis geliyor, kutsal bir gorev edinmis gibi hissediyorsun kendini ve yakistirmiyorsun artik kendine boyle seyleri. Ama bu kafadan kurtulmaya çalış. Cinsellik sadece erkege yonelik bir sey degil. Kadin olarak seninde, benimde herkesin ihtiyacı. Eger bir sorun varsa psikolojik destek almani tavsiye ederim. Yani bu kafalardan cikamiyorsan, lohusalik sendromu devam ediyorsa, cinsellikten eskisi kadar keyif ve zevk almıyorsan psikolojik destek ya da doktora görünmen iyi olur. Eger eşini dahil edebiliyorsan cocuk bakimi ya da ev islerinde destegini almanda psikolojik olarakta rahatlatir seni.
20 Yorumla
+1 yılDoğum sonrası cinsel isteksizlik, birçok kadın için oldukça yaygın bir durumdur. Bunun birçok nedeni olabilir. Birincisi, doğum sonrası hormonal değişikliklerdir. Doğum sonrası dönemde östrojen ve progesteron hormonları düşük seviyelere iner ve bu, cinsel isteği azaltabilir.
İkincisi, doğum sonrası yorgunluk ve stres de cinsel isteksizliğe neden olabilir. Yeni doğan bebekle uğraşmak, uyku eksikliği ve beslenme sorunları, annelerin fiziksel ve zihinsel olarak yorgun hissetmelerine neden olabilir. Bu da cinsel isteksizliği tetikleyebilir.
Üçüncü olarak, doğum sonrası vajina bölgesinde yaşanan değişiklikler de cinsel isteksizliğe neden olabilir. Doğum sırasında vajina açılır ve genişler. Bu, doğum sonrasında normal bir iyileşme süreci olsa da, bazı kadınlar için cinsel aktiviteye devam etmek zorlaşabilir.
Son olarak, doğum sonrası depresyon da cinsel isteksizliğe neden olabilir. Doğum sonrası depresyon, kadınların doğum sonrası dönemde sıkça yaşadığı bir durumdur ve cinsel isteksizlik dahil olmak üzere birçok belirtiye neden olabilir.
Bu nedenlerin yanı sıra, cinsel isteksizliğin birçok farklı nedeni olabilir. Doğum sonrası dönemde cinsel isteksizlik yaşayan kadınlar, doktorlarına danışarak bu durumun altında yatan nedenleri belirlemeli ve uygun tedavi yöntemlerini aramalıdır
30 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 799 cevap paylaştı. Doğum sonrası hayatınıza yeni bir canlı katılıyor ve annelik iç güdüsüyle bütün ilginizi enerjinizi ona veriyorsunuz. Emzirmek uykusuz geceler ve hormonal değişimler bir çok yeni durum hayatınıza giriyor. Bebeğiniz kaç yaşında bilmiyorum ama ilk 6 aydan sonra yavaş yavaş başlayabilirsiniz ama enerjiniz buna yetmeyebilir. Kendinize zaman verin eninde sonunda normale dönecektir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
45Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılHormonlar degisiklik , uyku eksikligi, yorgunluk bebekle ugrasmak stres vs uzaktirir bidaz zamanla duzelirsin takma kafana iliskilerim %70 cimsellik oluşturur bu arada, takma kafana sen streslenme mazallah cocugun da yansitmabebisine öptümmm seni iyi geceler
20 Yorumla
+1 yılAnne olmak doğal olarak koruyucu, sahiplenici duygularınızı çok yükseltti. Bu bebek için hayati öneme sahip bir durum olup anne ve bebeği ayrılmaz bir bütün haline getirir. Dolayisyla aslında cinsellikten sogumadiniz sadece hayatınızdaki en en yüksek öncelik size muhtaç minik bir canlı oldu.
Zaman içinde düzelecektir.00 Yorumla
+1 yılNedenini bilmiyorum ama sakin esini ihmal etme sakin. Erkekler cinsellik olmadan yapamaz. Sen annesin tamam, ama esinin hatunusun unutma, akilli ol.
43 Yorumla- +1 yıl
Siz evli misiniz
- +1 yıl
@avkatıyım06 Degilim, ama bunu bilmek icin evli olmaya gerek yok ki.
- +1 yıl
Doğrudur
+1 yılDoğum sonrasi depresyonu. Annelik vasfı yüklendiği için ben annelik yapmam lazim moduna giriyosun. Maalesef. Ama zamanla atlatiyosun. Korkma.
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 864 cevap paylaştı.
+1 yılşimdi hormonal olarak uzaklaştım desen anlarım da, kötü bişey olarak düşünmen yersiz. Aksine yapmadığın zaman günah işlemiş oluyosun. Eşine bunu yapma bence...
00 Yorumla O geçici bir süreç. Hormonal bir durum hem kadın hem erkek için. Bı süre vücut kendini toparlamaya çalışıyor. Çocuğa yönlendiriyor tüm hormonları cinselliği düşünecek hal kalmiyor haliyle.
00 YorumlaBebeğinden utanıyor olabilir misin. Aynı odada yatıyorsanız özellikle.
30 YorumlaEsinle yaptığın sürece günah değil zaten ama eşini cinsel açıdan mutlu edemeyen kadın lanetlenir böyle yazıyor Kur'an da
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHormaonlarından dolayı olabilir belki, fakat, cinsellik yaşayınca kötü bir şey yapıyormuş gibi hissetmen, Türk toplumunun annelik kutsaldır fakat kadın cinselliği kötüdür, algısından dolayı böyle düşünüyor olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılHormonal değişiklikler nedeniyle olabilir
üniversitede bahsetnişlerdi bundan kazanamadın her halde00 YorumlaAnnelik moduna giriyorsun.. Bebek üstelik yorar insanı.. Zor bi durum.. Ama aşarsın
02 Yorumla
Soran+1 yılBu yorgunluktan falan değil ama suçluluk duygusu hissediyorum sanki günah kötü bir sey yapıyormuşum gibi hayatimda ilk kez boyle bisey yasiyorum nedense
- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılZevk alma azaldı mı vajina içinde genişleme oldu mu acaba bu yüzden olabilir mi
10 Yorumla
+1 yılBu çok normaldir. Eşinizde anlayışlı olursa çok güzel olur. Ne kadar oldu doğum yapalı?
00 Yorumla
+1 yılToplum anne olmayı o kadar kutsal sayıyor ki sanırım siz de kendiniz kutsal görüyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılLohusa dônemindeyseniz hala öyle hissetmeniz normal
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılpsikolojiktir biraz zaman geçip dogumdaki fazla kiloyu da verirsen belki fikrin değişir
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSanırıım çocuk biraz büyüyüne kadar sizin tek derdiniz o olacak
00 Yorumla
+1 yılİşte ben bundan siz ediyordum önceki hesaplarımda bana saçmalama öyle şey mi olur diyorlardı 🤣
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılYani artık kadın olduğunu unutup anne olduğunu hatırlıyorsun sanırım belki ondan
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğum öncesi ve sonrası böyle şeylerin olması normal.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikologa gitmen iyi olacaktir dogum sonrasi psikoloji de alt ust olabiliyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSebebi günah olduğunu düşündüğünüz için mi yoksa normal doğum yapıp bazi fiziksel durumdan dolayı arzu ve istek haliniz olmadığı icinmi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk sahibi olunca kadınlar genelde anaç özelliğe bürünür ve rutin hayatı kabullenir. Çekingen tavır sergilerler. Sende bu rutine giriş yapmışsın.
00 YorumlaEşinin ihtiyaçlarını gidermemekde büyük bir günah bununda biliyorsun değil mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Seks yapmamak da şu an onun ihtiyacı. O eş değil mi?
- +1 yıl
@rekreasyonistt sorulan soruyu iyi oku ne demek istediğimi anlarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılHormonlardan dolayıdır. Çocuğu emzirdigin sürece tamamen eskisi gibi hissedemeyeceksin. ama ondan sonra eskisinden de istekli olabilirsin😉
40 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 20,5b cevap paylaştı. ya çocuktan dolayı ya da daha hormonlar geri gelmedi
00 Yorumla
+1 yılannelik artık yüce bir sey olarak gorundugu için bazen lohusalık sonrası isteksizlik olabiliyor. aşmalısın :(
00 YorumlaSize çok güzel bir cevap veriyorum!! Bir bardak sıcak süt. Taze zencefil iki kaşık bal. sonra bakın nasıl Volkanlar patlıyor
00 Yorumla
+1 yılBence ilk zamanları normal diye düşünüyorum. burada en fazla eşinize iş düşüyor sizi eski hayatınıza dönmesini saglamalı
00 Yorumla
+1 yılKorkulacak bişey yok bi kaç kere yapın alışırsın zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDoğum sonrası normal. Herkes başka şeyler yaşar doğumdan sonra ama zamanla geçer o
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılloğsalık döneminde hassas olman çok normal z daha yeni başladınız zamanla kendinizi unutucaksınız emin ol 😏
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle terapi görmelisin
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. İçinden çocuk çıktı diye olabilir mi
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. Annelik iç güdüsü fakat yanlış bu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik bir durum, zamanla düzelir.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bütün çocuğa verdim
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılDişil enerjin çok düşük..
00 Yorumla
+1 yılÇekinmekmi uşenmekmi duş cocuk vs
00 Yorumla
+1 yıl6 hafta lahusa dönemi vardır yapılmaz zaten
00 Yorumlanormal bir durum vakit tani kendine
00 Yorumla
+1 yılDoğum sonrası oyle normal diye biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle olması*
Kaç ay oldu doğum yapalı
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBazılarında da tam tersi oluyormuş
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılYa günah değil, öyle bir şey yok.
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. İçinde hala çocuğunun olduğu düşüncesi var
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir öyle bir sey hic aklima bile gelmiyor sadece dogumdan sonra dine daha cok yöneldim ve nedense bu günah gibi geliyor bana suçluluk duygusu hissediyorum kötü bir sey yapıyormuşum gibi
- Cinsel Yaşam konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılEşin ne durumda o istiyor mu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocanı bize yönlendir😂😂
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHahahahahah olurrr
Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kısa bir süre tekrar o istekleri duyarsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaska farklı olduğunu düşündüğün bı konu var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizde de ben uzaklaştım eşim doğum yaptıktan sonra
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılKendini kötü kadınlar gibi mi hissediyorsun
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 754 cevap paylaştı. Psikolojik düzelir zamanla
00 Yorumla
+1 yıl1-2 defa yapınca düzelir bence.
00 Yorumla
+1 yılNasıl
00 Yorumla
+1 yıltatlım bi psikoloğa danıştın mı
00 YorumlaAnneliktir ooo
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik içgüdüleri,
00 Yorumla Düzelir zamanla
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlarak luhusa dönemine sokmuş duzelirsin
00 Yorumla - Devamını Gör (7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım