Yazar Norman Lebrecht’e göre; ünlü besteci Ludwig van Beethoven, karşılaştığı kadınlara defalarca aşık olmasına rağmen, günah olduğunu düşündüğü için cinsel ilişkiye girmeyi reddetmiş.

Yazar Norman Lebrecht’e göre; ünlü besteci Ludwig van Beethoven, karşılaştığı kadınlara defalarca aşık olmasına rağmen, günah olduğunu düşündüğü için cinsel ilişkiye girmeyi reddetmiş.
Şehvet hissi fıtratta olan birşeydir. Bu durumla ilgili üç farklı metot vardır. Bir kısmı cinsellikten uzak durmak mutluluk getirir diyenler vardı. Palazlar ve rahibeler bu düşünce yapısındadır ama bu fıtrata ters olduğu için sapkınlığa neden olmuştur. Mesela hristiyan aleminde bir çok tecavüz taciz olayları yaşanmıştır. Papa bile utanıyorum bu adamlardan demiştir.
Diğer bir kısım ise hiç birşeyi frenleme mutlu ol demiştir. Satanizmle ve farklı akımlarla paralel ilerler. Oda nefsin isteğinin sonu olmadığı için baya bi sapkınlık ortaya çıkarmıştır. Birde peygamber (sav) 'ın sünneti vardır. Bu his fıtratta var helal dairesinde karşılanabilir denmiştir. En idealide odur. Biraz uzattım konuyu.
Nikahlı olarak cinsellik günah değil diğer türlü günah.
Selamlar,
Hayır tabi ki cinsel ilişkiye girmek neden günah olsun? o zaman insanlar nasıl üreyip olabilirdi. insanlığın ilerlemesi için tabi ki cinsellik hayatın doğal bir parçasıdır.
tabi ki herkesin ahlaki değerleri veya ahlak değer anlayışları farklıdır. yani kimisi evlenmeden cinsellik yaşamaz kimisi evlenmeden önce de yaşayabilir kimisi bunu sadece zevk için yapar. kimisi soyunun devamı için yani bu tamamen kişiye kalmış bir şeydir. şu an hem günümüzde hem de geçmiş de maalesef cinsellik büyük bir tabu olarak kaldı. yani tabi ki ben kötü şeylerden bahsetmiyorum taciz gibi. onlar tabi ki sapıklıktır. ama iki insanın karşılıklı isteği ile yani özgür iradeleri ile birlikte sevişmeyi istemesi kadar doğal bir şey yoktur. genel olarak bunun için dinler ile bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum yani onlara göre bu tarz şeyler günah olabilir veya izin verilmeyebilir.
tabi ki bu da kişinin kendi kararıdır yani istemiyorsa cinsellik yaşamıyorsa tabi ki yaşamaz buna kimse karışmaz. aynı şekilde cinsellik yaşayan bir insana da kimse karışmamalıdır.
Görüşü güzel bağlamışsın sonunda 😀
tabi ki abi :D şimdi iki tarafa da mantıklı yorum yapmak lazım ki linç yemeyelim. bazen döktürüyorum böyle :D
Hahaha çakala bak 😂
Ne alaka abi :D gerçek düşüncem bu zaten. sadece bunu fırsat olarak kullanıyorum çakallık başka bir şey o rol yapmaktır
Öyle olsun 🙃
18. yüzyılda Hristiyanlık/Protestan mezheplerinden biri olan Shakers denilen bir grup doğurma ve cinsel ilişkiye izin vermez... Soylarını evlat edinerek sürdürürler.
Shaker’lar ahlaki değerler bakımından “Eller çalışmak, kalp Tanrı için” felsefesini benimseyip cenneti yeryüzünde oluşturmayı hedeflemişler. Bunun için belirledikleri koşul da saflık, temizlik ve günahsızlıktır. İslamiyette ki haremlik-selamlık benzeri bir yaşayışları vardır kadın ve erkek ayrı ayrı yer, çalışır ve yaşar.. Hristiyanlıkta bir çok klise seksi sadece üremek için var olan bir olgu olarak görür ve şartı da evliliktir bu sebeple çocuk istemiyorsan evlenmez, cinsel ilişkiye de girmezsin kendini tanrıya adarsın...
Aynı dönemde yaşadığından Beethoven belki bu mezheptendi veya yazar Norman Lebrecht bu çıkarıma konuşma günlüklerinden varmış ya belki de adam yazmamış, sadece yaşamıştır😉
Yine döktürmüşsün 🤩
Bildiğim yerlerden soruyorsun kardeşim ne yapabilirim 😎😂
Haber kaynakları sana çalışıyor 😂
Yok ya 😂 benim bellek geniş😎
Teşekkür ederim eig için ☕😄
Rica ederim 😀
Dini inanışların ismi değişse de etkileri aynıydı. İnandığı değere uygun yaşamış bu da iradeli olduğunu gösterir. Her dinde bunu meşrulaştıran helal kılan yollar vardır muhakkak ama tercih etmemiş. Kimseyenin hayatına kimse karışamaz 😄.
Bakirlik/bakirelik insanı öldürmüyormuş bunu da seks olmazsa ölecekmiş gibi davrananlara okutmak gerek.
Son cümle güzel olmuş 😂
Cevap
2Cevap
Çoğu dinde günah. Hatta bazı eski dinlerde kadın-erkek evlenmiş olsa bile cinsellik ''kirlenmek'' anlamına geldiği için büyük günah sayılıyor. Eee dolayısıyla üreyemiyorlar ve nesilleri tükeniyor.
Benim ahlak algılarım herhangi bir dine yönelik değil. Kendi kurallarım var.
Türkan Şoray stayla 😂
Heh tam da bu 🤩😂
İslam'a göre nikahsız kadın ve erkek elinin bile bir birine değmesi bile caiz diye sayılıyor.
Bana göre cinsellik ve bu tür eylemler günah olmamalı bir insanı sadece bir ihtiyaç ya da zevk için evliliğe saptamak aşırı saçma.
Zaten onun da yolunu bulmuşlar, birlikte olmak için nikah kıyıp sonra boşuyorlarmış 🙃
Yyyaaaani 🙃
Bu hazdan kimse mahrum kalmamalı
Günah diye diye iyice tabulasti
Bir görüş bir rumuza ancak bu kadar yakışabilir 😀
Ayy ay teşekkürler 😃
Altında yatan başka bir sebep varmış bence.
Dinimiz de kendine helal olmayan biriyle cinsel ilişki yaşamak günah.
Çok istese ilişkisini günah olmayan hale getirerek yaşayabilirmiş kendine boşuna eziyet etmiş.
Hiçbir din cinsel ilişkiyi yasaklamaz. Günah olan zina dediğimiz evlilik öncesi olan ilişkidir ve evet dnilerin çoğu bunu yasaklamıştır
Yani bizim dinimizde evlenmeden sevişirsen yünah evet
O hristiyandı muhtemelen. İslamda nikah varsa, sevaptır. Yoksa var ya büyük günah.
Niye günah olsun ki.
Neden olmasın ki? 🙃
Daldan dala atlamadıktan sonra günah değil bence. Ki, benim günah anlayışım tamamen yok.
Cinsellikten bağımsız şekilde de yok yani.
Ah dediğin gün müdür günah? Nedir))
Müdür müdür müdür? 😂
Manyak karı 😂
Manyak karı derken? 😂
🤦 adam yazarken yanlışlıkla karı yazmışım yani gboard yanlış yazmış 🤫
O gboard bana da epey çektiriyor 😂
Gormeden inanmam 🤪
Hahaha 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?