Evet, rahatsız edici bir şey.
Hayır, kimseyi ilgilendirmez.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bir kere böyle birşeye şahit oldum hâlâ o an gözümün önünden gitmiyor.
4-5sene önceydi anneannemlere ziyarete gitmiştim İstanbul'a neyse otobüste gidiyoruz bı çift bindi yanımıza , sarmaş dolaş tam karşımıza oturdular. Kız kendinden geçmiş vaziyette adamın boynundan ôpüyor adamda kızın alnından öpüyor yanaklarını saçlarını kokluyor. Bende böyle 😳 melul melul bakıyorum acaba şimdi ne olacak diye
İkimizde aynı durakta indik. Onlar biraz ileride yürüyorlar ben bakıyorum tabi böyle birşeye ilk kez şahit oldum takip ediyorum gözlerimle onları. Sonra gözden kayboldular hala gözümün önüne geliyor onların o hali "acaba şu an nerdeler ve ne yapıyorlar evlendiler mi? yoksa ayrıldılar mı? İçten içe merak ediyorum 🙂 ama çocuk kızı sevmiyordu gibi geldi bana. Ayrılmışlardır bence, ben öyle şeyleri hissederim 😅
Gelelim soruna güzel bir soru ben dışarıda öpüşmeyi ayıp olarak görmekten ziyade o görüntüyü onlara yakıştıramıyorum misal
Yemeği salonda yapamazsın mutfakta yapılır yemek dimi. Banyo da kahvaltı edemezsin kahvaltı masada yapılır. Kahvaltı yeri ayrı yemek yeri ayrı sevişme yeri ayrı olmalı.
"Otobüste de Öpüşurum parkta da canımın istediği her yerde öpüşürüm "diyenler olabilir.opusebilirsiniz ama hoş durmuyor mesala o çiftin yerine ben utandım orada ne gerek vardı ki böyle birşeye iki saat daha dişlerini sıksaydılar belki de ben böyle birşeye şahit olmayacaktim bak kaç sene geçti hala unutamıyorum.
Yapanlar var mı var sevişiyorlar bile buna şahit olmadım Allah'tan. ama TV lerde görüyoruz boy boy maşallah
Yani demem o ki ev icat edildi evlerden sevişin kimseye rahatsızlık vermeden bende travma olabilirdi Allah korusun 😅
Altı üstü öpüşme, niye bu kadar büyük travma yarattı ki?
O zamanlar Ergendim
bı Boooktan haberim yoktu. Böyle şeylerden rahatsız oluyorum ben. Ha gidip neden öpüşüyorsunuz burada ayıp demem ama rahatsızlık veriyor mu veriyor orası ayrı
Umursamamayı, başını çevirmeyi, görmezden gelmeyi dene, çok kolay.
Evet rahatsız edici toplum kurallarına aykırı kendini bilmeyen düşüncesiz insanlar yapıyor bunu parklar sahil heryerde edepsizce hareket edenler var maalesef ben kafamı çevirip yoluma gidiyorum ama ya küçük çocuklar daha dün kız kardeşim denk gelmiş çocuk görmüş bikere abla ne cevap vereceğimi bilemedim dedi özgürlük bu değil özgürlük kendi sınırları içinde yaptıklarındir kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
Evet herkes evinde sevsin birbirini ulu orta öpüşmek saçmalık, şiddet yanlısı olduğumuzu söyleyenler de boş yapmayı bıraksın. Karakter meselesi bu. Birini seviyorsun diye herkesin içinde ilişkiye girmek de neyin nesi normal falan değil çoluk çocuk var ayrıca
Medeniyet altında kimse edepsizlik yapamaz. Eve gitsinler veya inşaata orası beni bağlamaz. Öper çekilirsin eyvallah ama uzun uzunda ayıptır ya.
Cevap
37Cevap
Bu ülkede karını veya sevgilini sokak ortasında tekme tokat dövebilirsin. Saçlarından tutup yerlerde sürükleyebilirsin, sopayla kollarını kırabilirsin, bıçakla boğazını keserek veya kurşun yağmuruna tutarak öldürebilirsim. Ama dudağından öpemezsin. Bizim "TOPLUMSAL AHLAK" kurallarımız vardır.
İkinisinide yapmayalım sanki dayak küfür serbest öpüşmek yasak gibi yorum yapmışsın ben sana katılmıyorum
Birader televizyon dizilerinde durum farklı mı sanki? Öpüşme sahnelerinden rahatsız olunur, silahlı mafya hesaplaşmaları heyecanla izlenir, ama sadece öpüşme sahneleri gençlere "kötü örnek" olur. Öpüşme sahnesi "ayıp"tır, zinhar çocuklar ve gençler görmemelidir, kavga, dövüş, silahlı çatışma, bıçaklama, adam kesme sahneleri "erkeklik"tir, "racon"dur, "delikanlılık"tır.
Bu gerçek le yaşıyoruz maalesef, doğru söylemişsin
Bu +18 eylemler derken sadece öpüşmeyi kast etmedin umarım... çünkü konu zaten o. Küçük şeylerle uğraşmak dansa resmin butunune bakmak gerekm Z mi?
Nasıl bir Öpücük olduğuna bağlı ufak bir öpüşme ise olabilir ama böyle ön sevişme gibi bir şeyse insanlar rahatsız olabilir.
Ben ayıp olarak görmüyorum ama sinir olduğum için sevmiyorum başkalarının öpüşmesini. ben de öpüşmem.
Ben karşı değilim yapılabilir ama olanın var olmayanın var yalnız ya da sevgilisi olamamış ya da uzun süredir sevgili yapamayan birinin gözü nazarı değebilir ki şahsen ben gördüğüm zaman güldür güldür de ki kem göz gibi of keşke benim olsa diyorum bakıyorum belki nazar değer ayrılır 🤣🤣🤣🤣 çünkü hiç hayatımda yaşayamadım
eskiden olsa ne gerek var derdim, kendim bir zat iliski yassadikdan sonra gördüm ki, dünyanin en normal seyimis, abartmadan tabiki, ama bir öpücükden birsey olmaz
Rahatsız olurum ve çok ayıp bir şey insanın ilişkisine en önemlisi de kendisine biraz saygısı olmalı. Hem kötü örnek olunuyor ben karşıyım böyle ahlaksız görüntülere
Evet rahatsız edici biz Türk toplumuyuz bizim örf adet ahlak anlayışımıza kesinlikle uygun değil dayak nasıl demagoji yapıyorsunuz olayı dramatize etmeyin
Beni ilgilendirmiyor, başımı çeviririm. Rahatsız olunacak veya kınanacak bir şey değil. Sokakta öpüşmeyi ayıp bulanlar, sokakta karısını darp edene gıkını çıkarmaz bu ülkede.
Hiç kimseyi ilgilendirmez. Mutlu bir haber almışımdır, kanım kaynamıştır, özlemişimdir öper koklarım. Bir şey diyenin ağzının payını veririm. Gözü kesene de hakkını veririm.
çok ilginç kimseyi ilgilendirmez ezici çoğunlukla kazanmış demek ki!!!
öpüşmek artık çok normal legal bir eylem, iyi bari devamını da getirin olsun bitsin
rahatsız olmam ama kimileri de artık ön sevişme tadında abartarak öpüşürse o zaman ister istemez dikkat çekiyor
Ayıp değilde imrenilecek bir görüntü oluşuyor herkesin aşk hayatı mükkemel değil veya herkesin eşi yok bu durumu göze alıp empati yapabilirse daha mantıklı olur
#Hükümdar
Banane knk öpüşüyorsa?
Büyüdüğüm bu topluluktan dolayı ya da değil bilmiyorum. Rahatsızlık duyarım. Filmlerde bile görünce izleyesim gelmiyor neden be? :D
Ayıp mı değil mi bilmem ama görgülü bir davranış değil.
Evet raahatsız edici bir şey. Görünce aşırı itici geliyor.
Evet biz görmek zorunda değiliz gitsinler evlerinde ne halt edeceklerse etsinler
öpmek ayrı öpüşmek ayrı herkes birbirine saygılı olmak zorunda özellikle çocuklara karşı
Toplum içinde öpüşülmesini pek normal bulmuyorum. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır
Öpüşenleri görüyorum utanıyolar birisi görünce bakın keyfinize diyorum öpüşsünler ne olacak
dışarıda öpüşebilirsin. ama kimsenin görmeyeceği şartıyla
Yapmam da yapana da tepki gösteririm. Bu iş özel bişey herkesin görmesine gerek yok. Edep ya huuu
Ayıp değil, ama şimdi doğruya doğru öpüşmek var.. öpüşmek var!
Ben de öpüştüm ama muç yapar geçersin, uzun uzun öpüşmek hiç hoş değil.
Kim neyi kaldırabiliyorsa onu yapsın, üçüncü şahısları ilgilendirmez
Hayır ama biz öpüşsek üstüne linç yeriz tabi öpüşün ama dozunu kacirmadan.
rahatsız edici. evde herkes isteğini yapsin arkadaş
Ayıp değil de toplum içinde öpüşmek çok mantıklı bir şey değil
Ne demek ayıp değil ya ayıp tabi. tamam tenhada her boku yiyoruz diye milletin önünde öpüşmenin nesi doğal.
Anlık öpüp bırakmak okey de uzun uzun yiyişmek garip tabi herşeyin bi dozu var
Neden ayıp olsun gayet medeni bir ülkede yaşıyoruz ya zaten😄
abartmadan yani french e dönüştürmeden kısa ise sorun yok.
üremeyin arkadaş
insanlığın en masum duygusudur öpüşmek
Evet rahatsız edici
Öpüşün awk bunlar da sorun olmasın artık.
Ayıp olarak görmüyorum da gereksiz yani
öpüşsün bir şey olmaz
Gayet normal tabi sınırında olursa.
evet. d
ben yapamazdim
Herkes kendi işine bakmalı bence
Evt rahatsız edici bir sey
Evet, rahatsız edici bir şey. Olan var olmayan var
Hayır, sevgi göstergesi neden ayıp olsun ki.
Özel olduğu için evde olmalı
Hayir neden göreyim herkes istediğini yapar
herkes bakıyot gerek yok o yüzden bòyle şeylere
Çocuklara kötü örnek oluyorlar
Evet cok ayip kapalı ortam olmalı 😊😊😊
Doğru bulmuyorum
Başkasının izlemesini tercih etmezsin
hayır
Hayır
Ben öpüyorum
evet ayıp olan var olmayan var
Evet