İlk cinsel birliktelik hakkında?

Biraz uzun olacak ama detaylı şekilde anlatıp sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Eşimle ilk birlikteliğimizde inanılmaz bir acı hissettim, penis vajinaya girmedi bir türlü ve acı dayanılacak gibi değildi, bir süre denedikten sonra biraz biraz girmeye başladı ama içimde hareket edebileceği kadar değildi bu durum kademe kademe ilerledi ama tamamı girmedi bir türlü ve kan da içime epey girdikten sonra geldi. Devam edemedik bıraktık çünkü hem çok acıyordu hem de fazla kan geldi. Birkaç saat sonra tekrar denedik yine çok zorlandım ve yine yarım bıraktık. Ertesi gün denediğimizde bir yere kadar daha kolay girmeye başladı ama bir yerden sonrası ne kadar zorlarla zorlasın kesinlikle girmiyor. Son seferde yine çok fazla kan geldi ama girdiği yere kadar olan kısmın acısı hafifledi, giremediği yeri zorladığında çok canım yanıyordu hala. Bir süre beklemeye karar verdik iyileşmesi için çünkü her denememizde yoğun bir şekilde kan geliyor. Bu durum normal mi? Bu kadar zor ve acılı olacağını hiç düşünmemiştik. Burada bazı sorularda çok zor olduğu, çok acılı olduğu yazıyordu ama pek dikkate almamıştım, abartıldığını düşünüyordum. Cinsel birliktelik yaşamış arkadaşlarımla konuştuğumda hepsi biraz acı olduğunu ama dayanılmayacak kadar olmadığını söyledi. Bende durum neden bu kadar farklı olabilir? Dediğim gibi ne kadar zorlarsa zorlasın girmiyordu ve acı da gerçekten dayanabileceğim gibi değildi. Sizce ne kadar süre yapmadan beklemeliyiz ve ne zaman düzelir bu durum? Bazı yerlerde ilk birkaç birlikteliğin zor ve acılı olduğunu, kadının keyif almadığını ama bir süre sonra geçtiğini okudum. Bu kadar insanın yaşadığı bir şey bu kadar zor ve acılı olamaz, illa ki geçer değil mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.

İlk cinsel birliktelik hakkında?