Öncelikle gerçekten aşırı laik modern düşünceli biriyim-izmirliyim-. Ama bu konuyu aşamıyorum. Henüz 20 yaşındayım sevgililerim oldu ama kimseyle cinsellik yaşamaya sıcak bakmadım ve bakmayacağım. Klasik gerici kafalardan değilim fakat bence bu özel an birbine ait olduktan sonra evlendikten sonra yaşanmalı. Gerçekten safça sevgi besleyen insan da benim gibi düşünüp kıza birliktelik teklif etmemeli diye düşünüyorum. Bi insan seviyorsa ondan bi zevk gütmek istemeden, nefsini sınayarak, onu hayal ederek yaşamalı bence. Cinselliğe ne kadar düşkün olunursa ilişkide sevgi o kadar az diye düşünüyorum. Aksini kanıtlayabilen varsa buyursun
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılYanılıyorsun. Seven erkek sevdiğiyle cinsellik düşünmez diye bir şey yok. Yok seviyorsa dokunmazmış da, dokunmayı istemez iş de, dokunmaya kıyamazmış da, geç bunu. Bu düşünce seksin kadını kirlettiği algısından kaynaklanıyor, bu yüzden de sadece evlilik içindeki seks meşru ve temiz kabul ediliyor. Dinsel temelleri de var, ama içinde barındırdığı bir çelişki de var. Yaratılış gereği insan cinsel dürtüleri, isteği, libidosu olan bir canlı ve bu dürtü ergenlikle başlıyor. İnsana hem cinsel dürtü verip hem de nikah olmadan seks yapamazsın demek bir çelişki. İnsanı, cinsel isteğini bastırmak zorunda bırakan bir çelişki. Seksi gözünüzde bu kadar büyütmeyin, vajinaya hazine muamelesi yapmayın. Ben, senin düşüncenin aksine, sevdiğim kadınla bunu yaşamak isterim, evlilik başka bir konu. Evlenmeden seks yapmak kadını da, erkeği de ahlaksız yapmaz. Cinsellik ve ahlak konularına farklı bir bakış açısı geliştirmelisin. İlişkideki sevgi düzeyi ile cinselliği istemenin/yaşamanın bir ilgisi yok. Cinsellik fazlaysa sevgi azdır önermesi cinsellik-sevgi ilişkisinin pek çok boyutunu gözardı eden toptancı bir önerme, ve yanlış. Cinselliğin hem bedensel, hem ruhsal olarak daha tatmin edici olması aradaki sevgi bağının varlığına bağlı. Yani birbirini seven yetişkinlerin sevişmesi daha doyurucu. Haa, seviştiler diye evlenmek zorunda da değiller, o bambaşka bir tercih.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
her erkekte amaç cinsel istektir
ama evlenmeden cinsellik istemek
o kıza bir hakaret ve saygısızlıktır
00 YorumlaHaklısın, hatta bir adım öteye götürüyorum ve evliyken de olmamasını belirtiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsellik illa ki olur ama bana göre özel olmalı yani insan sevdiği kişiyle zamanı gelince yaşamalı. Sürekli onla bunla yaşansa ne değeri kalır ki
00 Yorumla
+1 yılGeri kafalık değil bu, aidiyet duygusu
02 Yorumla
Soran+1 yılKötü bir şey mi
- +1 yıl
Yo gayet güzel
+1 yılkremini sür tamam kardeş
01 Yorumla
Soran+1 yıl?
Çinsellik en son şey olmali
00 Yorumlaerkekler her zaman cinselliği önemse
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılSana katılıyorum
00 Yorumla Doğru söylüyorsun
00 YorumlaHiç alakası yok
04 Yorumla
Soran+1 yılKendi fikrim
Soran+1 yılBeyefendi şu ana kadar sevgilim oldu ve ben istemediğim sürece böyle bir şey yaşanmadı, kişi kendini bildikten sonra sınırlarını çiziyor imkansız diye bir şey yok
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİzmir'in neresinden
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım