İhanete uğradım, kocamı affederek hata mı ettim?

Geçtiğimiz pazar günü gece 03:30 gibi uykudan uyandım. Uyandığımda eşimin yanımda olmadığını gördüm. Yatağımdan kalktım, yatak odasından dışarıya çıktım. Salonun ışığının yandığını farkettim. Odanın kapısını açıp direkt odaya girdim. Kocam panikle elinde ki telefonu cebine götürdü. Ne oldu, neden uyandın sen diye sordu. Telefonu vermesini istedim, ne yapacaksın diye sordu. Devamında bana güvenmiyor musun, benim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmiyor musun tarzında cümleler kullandı. Telefonu zorla aldım elinden. WhatsApp üzerinden "Selim Abi" diye kaydettiği biriyle konuşmalarını gördüm. Konuşma içeriğinde hem cinsellik, hem aşk dolu konuşmalar vardı. Bu konuşmaların yapıldığı numarayı aradığımda telefonu bir kadın açtı. Kimsin diye sorunca asıl sen kimsin diyerek telefonu eşime vermemi söyledi. Meğer eşim kendini bekar olarak tanıtmış, İnternet üzerinden tanışılmış. Beni en çok üzen ise eşimin bu kadınla birlikte olmuş olmasıydı. Bir daha yapmayacağına, hatta tuşlu telefon kullanacağına, çok pişman olduğuna dair sözler söyledi. Bende affettim inanarak. Bu durumu ailem veya arkadaşlarım bilmiyor. Eşimin insanların gözünde kötü bir profil çizmesini istemedim. Sizce eşimi affederek hata mı yaptım?

İhanete uğradım, kocamı affederek hata mı ettim?