+1 yılben çok netim bu konuda ahlaksızlığın dibi.
ve kimse bana kalkıpta benim sorunum değil, ilişkisi olan düşünsün, önceden sınırları konuşulmuştur açık ilişkidir falan diye boş boş konuşmasın o açık ilişki dediğin şeyin ne b*k olduğunu çok iyi biliyorum (eniştemin mesleği sağ olsun) kaç tane çift terapisti veya cinsel terapiste bu yola giren ama kimisi kısa zamanda kimisi yıllarca bu şekilde götürmüş kişi gidiyor dünya çapında biliyo musunuz da 2 tarafın rızası diye konuşuyosunuz? zaten her insan mükemmel herkes her zaman mükemmel kararlar veriyor değil mi? alın size işin karanlık yüzü en başarılı olduğu yer olan amerikada bile başarı oranı %7 (ki bu oran bir kaç amerikaya yakın avrupa ülkesi hariç çok daha düşük ) kalan %93 içinde intihar edenler mi dersin, ilişkleri en çarpık şekilde bitenler mi dersin, kronik depresyon yüzünden antidepresan bağımlısı olanlar mı dersin, katil olanlar mı dersin, cinsel hastalıktan ölenler mi dersin (%100 korunma diye bişey yok) bunu öğrenen çocukları veya ebeveynleri intihar eden veya kendilerini hayat boyu kovanlar mı dersin bu tarz ilişkiler çok ufak bir azınlık haricinde yürümüyor yürümez de zaten çünkü kıskançlık biyolojik bir şeydir eş kavramı olmayan yalnız hayvanlar bile mevsimlik eşlerini kıskanır kaldı ki insan oğlu aile kavramı olan sosyal ve tek eşli bir canlı gurubudur kurtlar ve kuşlar gibi. ki zaten ortada aldatan bir eş varsa ve diğer kadın veya erkek bunu bilipte o ilişkiyi sürdürüyorsa zaten ne vicdanı vardır ne ahlak anlayışı ne insanlık anlayışı ne de halsiyeti10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 798 cevap paylaştı. Ahlâk kime göre? İnsanın ahlâkı lastik gibi, nereye çeksen oraya uzuyor.
Haksızlık mı? Evet büyük haksızlık. İki insanın beraber yaşayacaklarını ilan ettiği hayata, anlık hazlar için başkalarını araya alması, en azından kendi sözüne ihanet olur. Lakin eşlerin rızaları olan, sınırları baştan çizilmiş açık ilişkiler de var. Bu ilişkiler de bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir ilişkiyi asla tasvip etmiyorum ama kim ne karışır insana, kimse kimsenin üzerine karar verici değil tabi bşreysel olarak bakarsak. Bazı insanlar bu ilişki tarzını sosyal medya desteği ile, insanları kandırarak, onların nefislerini okşayarak topluma yayma çabasına girdikleri an, toplumsal ahlâka aykırı bir nokta aşılmış olur düşüncesindeyim.22 Yorumla- +1 yıl
İllaki bir otorite şart mı? Yoplumun son derece yozlaştırılma çabası çok olsa da, kendi ahlâki değerleri olan bir toplumda yaşıyoruz. Bir toplumda her şey bireyselleşir ise, o toplumda bir ahlâki değer, toolumsal huzur kalmaz. Toplumda evliliğin kuralları belli, insanlar önüne gelenle hemhal olmamak için, güven içerisinde yaşamak için evleniyorlar. Bu kurumu önemsizleştirmek, istediğimiz kişi ile birlikte olmak, evlilik kurumunun doğasına aykırı, neden evlensin ki insanlar? Ancak bunu yapıyorlar diye onlara bir baskı ve saldırı olmasının da ahlaki olmadığını düşünüyorum. Benim demek istediğim bir adam karısının başka insanlarla mutluluğuna razı gelebilir, hatta hoşunada gidebilir ama o kodının bir çocuğu olsa, komşa amcanın annesi ile mutlu olduğunu duysa bundan mutlu olabilir mi? Kendi sosyal çevresinde bunun konuşulması o çocuğun nasıl hissetmesine neden olur? Hır çıkaracak işlereden uzak durmak, en basit ve en güzel ahlâki yapıdır bence.
Cinsel Yaşam konusunda 489 cevap paylaştı. Nasıl bir ilişki, neler yaşanıyor bilemeyiz. Kişiler kendi içinde bulunduğu duruma göre davranır. Yargılamak kimseye düşmez.
10 Yorumla
Extra zevk veren durum olduğu doğrudur
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılYani buna nasıl cevap verilebilir gerçekten bilmiyorum ama şöyle bir şey var bazen seviyorsun karşı taraf evli olabilir çocukları olabilir düzenli bir yuvası olabilir ama aşk diye bir şey var yani sevince insanın gözü bunları görmüyor tabii ki kötü bir şey ama maalesef
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 4,7b cevap paylaştı. Şimdi çoğu olumsuz der. Çoğuda yapıyordur 🤣
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 50,4b cevap paylaştı.
u +1 yılAhlaksızlık değil. ama ben tercih etmezdim ilişkisi olan birini
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Burada anket yapsan yüzde doksanı ahlaksızlık der. Benim çevremde gördüğüm bu tip ilişki yaşayan insanlar var. Macera, kimi eş ilgisizliğinden ötürü. Bana göre olmaz ama dediğim gibi herkese göre değişen bir durum. Sonuçta bu tip ilişkiler tekr taraflı yaşanmıyor rızaya dayalı bir ilişki oluyor. Ahlaksızlık veya ahlaklı olarak değerlendirmem çünkü yapan kişiler kendileri değerlendirmeli diye düşünüyorum. Ama günümüzde eşinin ilgisizliğinden , sevgisizliginden muzdarip çok kişi var. Insanlar sevginin, ilginin olduğu yöne kayıyor. Sevilmek , beğenilmek , ilgi görmek istiyor. Bu nedenle istiyor diye düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılKarşılıklı rıza varsa ahlaksızlık değil. Ben karşı tarafın ilişkisi olup olmadığını o ilşkinin seviyesini, açık ilşki konusunda ne karar aldıklarını bilemem. Bilsem de karşı tarafı beğenmişsem onun diğer partnerine karşı yükümlülükleri konusunda kendimde sorumluluk görmem. Özetle değildir. BANA göre.
10 Yorumla
+1 yılİlişkisi olan biriyle birlikte olanın kendisine saygısı yoktur. İlişkisi olduğu halde, bunla olan kişinin zaten hem saygısı hem karakteri yok. Karaktersizliği kendine yakıştıran varsa ahlaksızlık olarak kabul etmesin.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Her ne kadar dediğin gibi olsa da bazen insanlar gaflete düşüyor , ve ne yazık ki yaşanıyor.
10 YorumlaKimse ne yaşayacağını bilemez oturduğun yerden herkese ahlaksız demek kolay
10 YorumlaVerene hayır dersem
Dilimi eşek arıları soksun 😀10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 808 cevap paylaştı.
u +1 yılAlan veren razı bana ne, beni alakadar etmez. Seçimler tercihler ve sonuçları onları ilgilendirir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldatmaya giriyor, yok canım çok normal şeyler bunlar
20 Yorumla
+1 yılAhlaksızlık ama verdiği zevki inkar edemeyiz
51 Yorumla- +1 yıl
İlişkisi olanla birlikteliğin mi oldu
+1 yılilişkisi olan kişinin sorunu
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onun ilişkisi var, beni ilgilendirmez.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Ahlaksız rekabet 😂😂
11 YorumlaBenim kırmızı çizgimdir bu
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 473 cevap paylaştı. Ahlaklı değil ama heyecan verici
10 Yorumla
+1 yılBaşıma gelmeden cevap vermek istemiyorum...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılahlaklı olan şeyler zevkli değil :D :D
10 Yorumla
+1 yılAhlaksızlık
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük ahlaksızlık bence
00 Yorumla
+1 yılBence heyecan verici
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 661 cevap paylaştı. Bence evet
00 Yorumla
+1 yılTek gecelik belki
30 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam