Libido libido libido... Kimisine öyle olmadık şeyler yaptırır ki bu ben miyim der insan kendi kendine. Hormonların insan karakterini, davranışlarını bu kadar değiştirebiliyor olması gerçekten şaşırtıcı. Elbette biz bu kişilere İRADESİZ diyoruz.
Peki cinsel isteğiniz, birine karşı olan arzularınız size saçma sapan şeyler yaptırabilir mi size?
Libidonuz karakteriniz üzerinde yıkıcı etkilere sahip mi?
Belli yaşa gelmiş insanlar, gencler gibi haz peşinde koşmamali. Hayvanlar gibi canı ne istemişse yaşadığı hayata biraz olgunluk gelmeli. Hiç olmazsa edep yahu diye uyarılınca salyalar akıtarak gözü dönmüş bir şekilde saldiracagina " acaba nefsimin bu kadar esiri olmak benim sonsuz hayatımı mahveder mi" diye düşünce deryasına dalmasi iyi olabilir. Hasılı kelam libido gençler için öncelik olsa da belli yaş için biraz geride durmalı. Yani mesela liboda ya da karakterden ziyade bulunulan yaşın ağırlığı...
Güzel soru. Bundan yaklaşık 10 sene önce böyle bir dönem yaşadım evet, bence her insan; hayatının bir döneminde, libidosu tarafından ele geçirilir. İstese de istemese de.. Bu iradi bir durum değildir ancaaakkk burdaki ancak çok önemli işte. Bunun geçici bir durum olarak kalması gerekiyor yani kişi sürekli libidosu tarafından yönetiliyorsa orada çok ciddi bir kişilik ve karakter problemi söz konusudur bence..
Kontrolü sağlamayı bilirim. Aynı benim gibi deyip öyle olmayanları da gördüm görüşlerde ama neyse. İnsanlar hata yapar ve farklı şeylere yönlendirebilir. Umarım sıkıntıya düşmem demek en güzeli sanırım.
Hayır değil Otokontrol olarak yüksek biriyim yani inanılmaz derecede yüksek olmadığım sürece kendi kendimi kontrol edebiliyorum karakterimin üstüne geçmiyor
Hayır, yaptıramaz.. Kendimi kontrol edebiliyorum, nefsime hakim olabiliyorum. Zaten en fazla ne yapabilirim ki?😄 Hiç birini zor duruma dusurmedim, ya da hiç libidom için yanlis bir sey yapmadim.. Gercekten kontrolsuz insanlar bunlar..
Cinsel isteğin, her karşı cinse karşı saçma sapan şeyler yaptırması elbette rahatsız edici. Libidonun partnere karşı yükselmesi ile yapılan "saçma sapan şeyler" ise eğlenceli ve tahrik edici olabilir. Ansızın ve/veya olmadık yerde gelen sevişme isteği, bunun ima edilmesi veya dile getirilmesi, partnerin giyinirken/soyunurken görülmesi halinde sevişmenin başlatılması, arada sırada ona kışkırtıcı mesajlar göndermek... gibi.
Hayatım boyunca libidomun beni esir almasına izin vermedi. Elbette bu bazı dönemlerde bende kafa karışlığı yarattı ama beni ele geçirip saçma sapan hareketler yapmama sebep olmadı.
Asla yaptıramaz oldukça iradeli biriyim ve çok özelim kendimi yalnızca sevdiğim , evlilik düşündüğüm adama açarım. Diğer türlü imkanı yok. Sevgisiz her şey basit ve yaşamak için yaşanılmış gibi geliyor, yani ihtiyaç için. Bu da bana göre değil.
Hayır. Niye böyle bir şey olsun ki? Açlık ve susuzluk hariç kimse ölmüyor ihtiyacım karşılanmıyor diye. Sırf o yüzden de saçmalayacak halim yok, yaşımı başımı aldım, yolun yarısındayım. Olmaz öyle bir şey.
Yok libidom beni yönetmiyor ben onu yönetiyorum ve arzularima gem vuramayacak kadar yüksek libidom yok. Sevmem gerek birini arzulamam için ve zaten sevdiğim adam var, başkasında gözüm olmaz.
İyi yönetilirse ilişkiye çok fazla fayda sağladığını düşünüyorum. Kimse bu dürtüleri görmezden gelin diyemez ama, her şeyin önüne koymakta oldukça hayvani.
Zirvede tutuyorum ama yıkıcı etkisini görmedim kontrollü bir şekilde frenlemesini irade olayını iyi ayarlıyorum pişmanlık düşüncesinin yerini mutluluk alıyor.
cinsellik aslında hayvani bir üreme özelliği ve içgüdüsü , biz ne kadar bunu kontrol altına alıp bilinçli olarak düzenli ve mantıklı insani boyuta taşıyabilirsek o kadar insanız kısacası bu
Olgunlaşınca daha sakin kalmaya çalışıyorum. Olumsuz bir etkisi yok. Ama istenilen sonuca ulaşmada olumsuz olabilse de en azından karekterimiz olumsuz görünmüyor bu yönü ile iyi bür durum.