Bahsettiğiniz durum insanların çoğusunda olan bir tepkime. Birçok nedeni var altında. En önemlilerinden biri ilişki ya da mastürbasyon anında hormon seviyemiz zirve yapmışken sonrasında down diyebileceğimiz bir düşüş başlar. Beynimiz bunu boşluk ya da pişmanlık gibi algılar halbuki o öyle değildir sadece algılar. Bir diğer neden cinselliğe karşı çekirdekten gelen sosyokültürel baskı söz konusu. Birçok kişi bunun altında ezilmekten geri kalmaz. Bir diğer önemli neden orgazm kalitesidir. Tamam fizik olarak orgazm olmuşsunuzdur ama kafada orgazm olmamışsınızdır. Enteresan bir şekilde beyin yine iş bittikten sonra bunu algılar ve sizi cezalandırır yani down hissi verir.
Aslında bu duruma tıpta pcd de deniyor. İlişki/ mastürbasyon sonrasında hisedilen üzüntü hatta bazen oluşan ağlama hissinin depresyon veya kaygı hislerine dayalı olduğu söyleniyor. Diğer nedenleri ise; Hormonal tepkiler Huzursuzluk İlişkinin hissettirdikleri Suçluluk duyma Orgazm eksikliği Bedensel sorunlar Tetikliyici ya da yara bandı olarak yapılan seks diyebiliriz.
Şimdiye kadar pismanlik ya da uzgunluk yasamadim. Yasayacagim kisilerle de olmadim zaten.. Duygusuz yapilan sekste ya da bosluk doldurmak icin olan sekste olur bu durum.. Ben hic oyle toplara girmemeyi tercih ediyorum. Bunun disinda stres, saglik sorunlari, yetersiz partner olabilir.. Bilemedim..
İstemeden bir anlık hezeyan ile yapılırsa pişmanlık olur kendimden biliyorum mesela normalde canım çok istemiyor ama mastürbasyon yapsam rahatlicam bunu biliyorum kaçış gibi bir şey yapıyorum daha sonra pişman oluyorum mesela
Mastda bi mutsuzluk oluyor ama sanal yapınca çok mutlu oluyorum. O yüzden iyi bir partnerle sanal öneririm. Gerçekten çok zevkli. Dimi @cyclist69 hocam