+1 yılMüslümanlıkta evlenmeden cinsellik yaşamak günahtır ve zina olarak geçer. Türk geleneğine göre cinsellik ayıp bir şeydir bunun sebebi kadınların evlenmeden hamile kalmasını veya mağdur olup ortada bırakılmasını önlemek amaçlıdır. Bazı erkekler kızlık zarını yırttığı ve hamile bıraktığı kadına sahip çıkmayıp eğlence hayatının peşindedir. Aileler kız çocukları hassas olduğu için ve kız çocukları hakkında namusuyla ilgili ahlaka ters dedikodu çıkarsa kız çocukları üzüleceği ve mağdur kalacağı için kız çocuklarını koruma yoluna gidiyorlar. Ve erkeklere güvenme onlar zevkinin derdinde seni kullanmak istiyorlar diyorlar. Çünkü bazı erkekler ciddi düşündüğü insanla değil önüne gelen her kadını cinsellik için kullanmak istiyor. Ülkemizde erkeklerde büyük bir karakter yoksunluğu var
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Toplumumuzda tabu olan bir konu. Aslında daha erken başlıyor, çocuk cinsel gelişimini de biliyoruz. Buna sapıklık bakamayız değil mi? Yaşanması normal, keşfedilmesi gereken şeyler. Vücudumuz bu şekilde yaratıldı, utanılacak bir şey olmamalı, isteyen nasıl düşünürse düşünür ama cinsellik üzerinden iğrenç ithamlar, kadına yapılan özellikle bunlar asla kabul edilmemeli. Doğanın kanunu olan bir şeyi neden kenara bırakıyoruz, ailelere sorumluluk sahibi çok düşüyor, insanlar bilgilere çok doğru şekilde ulaşmıyor maalesef.
Özellikle çocuklar tabi ki, çok yanlış düşüncelere sahip oluyorlar, yanlış bir şekilde öğreniyorlar. Aile öğretiyor çocuğa kızım bu şekilde davranmalısın, erkeğe ise göster olum... Ne kadar kötü bir örnek, bu sekilde görmüş ama o kişi ileride her şeye sahip olacağını bilecek ve o şekilde hayatını sürdürmeye devam edecek, ailenin çocuğuna en büyük yaptığı haksızlık olacak belki de, eğitimin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum, bize öğretilen sadece regl durumu.
Cinsellik eğitimi tek değildir ki yaşamak, her şekilde bunlar, istismarlar, mahremiyet, özelimiz vesaire. Çok bilgi eksiğimiz var. Çokta gerideyiz bu konuda, konuşuluyor ama cok yanlış ve iğrenç şekilde konuşuluyor.20 Yorumla
Bu durum, herkesin cinselliğe yüklediği anlama göre değişiyor bence. Bazılarının hayattaki tek amacı ve zevki cinselliktir. Hayat boyu farklı çiçeklerden bal alan arılar gibi dolaşırlar. Bazıları da tek bir kişiyle herşeyini paylaşmak ister. Bu iki zıt kutup; 180 derecelik iki hayat görüşünü temsil eder. Cinselliğe karşı ön yargı veya ilgi, merak gibi değişkenlerin seviyesini belirleyen de bunlardır..
10 Yorumla
+1 yılGelenekler ve dini kurallar yüzünden.
Gelişmiş ülkelerde cinsellik gayet normal karşılanıyor. İşte sırf bu yüzden insanlar orada daha mutlu, daha egosuz, daha mantıklı... Cinsellik, su içmek gibi normal bir şeydir ve bir ilişkinin en temel yapılarından biridir.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılCinsellik özgürce yaşanmalı, aşkın bir parçası. genelde toplumdaki tabular ve yanlış inançlar yüzünden kötüymüş gibi görülüyor
10 Yorumla
+1 yılEvet bende istemiyorum, cinsellik ve ben iki cihan bir araya gelse olmaz ve bunu beyni çükünde olan abazan dayilarimiza borçluyum, sağ olsunlar daha yaşamadan soğuttular cinsellikten. Tam da bu yüzden evde kalırım diye korkuyorum addjk neyseki çocuk seviyorum aşiret kurma planlarım var onun için yaparız bir şeyler dkdkdk şunu da ekleyeyim seks ayıp değildir
Her zamanki gibi saçmaladım yine aksjdjss10 Yorumlaİnsanlar gerçekten hiç sevişmiyormuş gibi davranıyor. Toplumda kimse seks yapmıyor, kimse üremiyor, herkes bölünerek üreme yolu ile ürüyor sanıyorlar. Tabi ki ortalarda ben seks adamıyım diye gezmek aşırı derece saçma. Fakat bununda çok ayıpmış gibi lanse edilmesi de çok normal değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu toplumumuzdan dolayı böyle ve ataerkil bir yapıdan geldiğimiz için maalesef kadınlar istese de gösteremiyor çünkü kadın istese o*os*bu olur erkek istese hiç sıkıntı olmaz hatta alkışlanır erkek adamsın yaparsın derler erkekler bakireyim diyince kötü bir şeymiş gibi tepki verirler ama kadın bakire olmasa ona rezil gözüyle bakarlar bu toplumda olduğumuz sürece ve baskı olduğu sürece ön yargı devam eder
10 Yorumla
+1 yılEzelden gelen bir ezber var çünkü.. Daha çocukken bile şu ayıp, buna bakma, bunu yapma diye yetişiyorlar..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesela ben cok fazla sevmiyorum mide bulandirici falan geliyo abartinca ama hic yasamadim belki daha sonra fikrim degisebilir
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılAşırı üstün bir ırk olduğumuz için...
10 Yorumla ben önyargılı değilim
10 Yorumla
+1 yılSaygı duyun
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne