Sünnet neler kaybettirir?
''Dartos Fascia adındaki ısıya duyarlı yumuşak kas tabakasının yaklaşık olarak yarısı.
Bağışıklık sisteminin bir parçası olan özelleşmiş Epitelyal Langerhans hücrelol yaratan bölge. Yoğun olarak sinirlerle bezenmiş olan bu bölgenin kaybedilmesi, geri kalan penisin hassasiyetini normal bir deri tabakasının hassasiyeti ile aynı hale indirir.
Anne sütü ve plazma hücrelerinde de bulunan, bağışıklık antikorlarını, antibakteriyel ve antiviralleri salgılayan, yumuşak mukozanın bağışıklık savunma sistemi.
Lenfatik kanallar; bunların kaybı vücudun bağışıklık sistemi içerisinde lenf akışını olumsuz yönde etkileyebilir.
Frenulum; glansın aşağı kısmında, “V” şekilli, ağ-görünümlü, genelde üst-deri ile birlikte kesilen veya zarar görerek işlev göremez hale gelen çok duyarlı bir yapı.
Feremonları salgılayan iç üstderinin “apokrin bezleri“. Feromonların kaybının yol açtığı sonuçlar henüz araştırılmamış olmakla birlikte, olası cinsel eşlere sessiz, görünmeyen, ama güçlü sinyaller yolladığı sanılmaktadır.
Penisi nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri.
Gerekli “kayma” mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar. (yaklaşık olarak bir posta kartı kadar) Kendi kendini kayganlaştıran ve hareketli olan bu deri, penise kendi içinde kayma özelliğini kazandırır; bu da vajinayı kurutmadan, yapay kayganlaştırıcılara ihtiyaç duymadan cinsel ilişkiyi sağlar.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılEtkilemiyor diyenlerin çoğu g*tünden uyduruyor. Ben uzun araştırmalarım sonucu söylim sana %100 etkiliyor. O kesilen bölge de 20bin civarı sinir olduğunu söylüyorlar. Yani sünnetli erkekler daha az zevk alıyor ve erken boşalma da yaşıyoruz. Nedeni kafa bölgesinin sürekli açık kalmasından dolayı sıcaklık dengesini kuramaması ve vajina çok sıcak olduğundan hemen boşalmaya yani daha çabuk boşalmaya neden oluyor.
223 Yorumla- +1 yıl
Yeterince açıklayıcı bende böyle biliyorum teşekkürler😇
- +1 yıl
Sakin ol kanka maymunları dikkate alma
köleliği övüyor amipler
Cevap sahibi+1 yılBen teşekkür ediyorum ve hatta şu anki yeni nesil türk doktorları da yani yaptırmasanız da olur falan diyorlar ama biliyorsun ki çok yobaz bir ülke de yaşadığımız için herkes oluyor. Neymiş efendim iltihap kapıyormuş. E bi zahmet annesi babası bebeğin pipisini de düzenli siliversin ki iltihap kapmasın dimi?
- +1 yıl
😂
Haklı bir isyan
Cevap sahibi+1 yılBen bu konuda isyan ederim çünkü 1 yaşımdayken sünnet ettirmişler ve hastane de bile ettirmemişler bildiğin eski usül ordan burdan kollardan bacaklardan adamlar tutuyor ve birisi kesiyor ve ben bağırmaktan dolayı fıtık olmuşum Allahtan kalıcı bir şey değil ama bilmiyorum bana saçma geliyor ama tabi ki müslümanlığın şartı olarak geçiyor. Ve duyduğuma göre sünnet olmak aynı zaman da penisin uzamasını da büyük oran da azaltıyormuş yani 16 cm olacak penis sünnetli olduğu için deri daha gergin olduğu için 15 cm de kalıyor gibi vb
- +1 yıl
Üzüldüm adına.
- +1 yıl
Benim kuzenim var 15 yaşında falan. Çocuğa sorup yapmışlar. Kendi isteği ile oldu bence en mantıklısı bu. Kişinin bedenine yapılacak işlemleri ona sorup yapılmalı
Cevap sahibi+1 yılSonuna kadar katılıyorum hatta 18 yaşında kendi isterse yaptıracak
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ 1. evet doğrusu bu mantıklı olan bu
fakat, bu seçimi yapmış olması
doğru kararı verdiği anlamına gelmez
büyüdüğü ortamı bilmiyoruz
neler duydu bilmiyoruz
malum, sünnet olan çocukları ERKEK olmuş gibi lanse eden cahil bir topluluğuz - +1 yıl
18 geç birazcık. 14-15 yaşında zaten araştırıp doğru kararı verebilir
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ 15 yaşında doğru karar verebiliyorsak
evlilik yaşını da 15 e çekelim - +1 yıl
@AmanthemaPekii bende olmadığı için anlamıyorum pek dnjsndkdlkc doğru olup olmadığına siz karar vereceksiniz
- +1 yıl
@AmanthemaPekii evlilik ile bedeni hakkında işleme karar vermek aynı şey mi?
Cevap sahibi+1 yılYa bana şu çok saçma geliyor neymiş efendim hastalık kapılıyormuş sünnnet olunmassa , ULAN DÜNYA DA SÜNNETSIZ MİLYARLARCA İNSAN VAR niye hasta değiller o zaman?
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ yaş 15 doğru karar verebilir demişsin.
Doğru kararı verebiliyorsa evlenebilir.
Tr yetiştirilme şartlarına bakarsan
20 yaşında üni öğrencileri bile doğru kararı veremiyorlar.
sünnet dediğimiz şeyin bir tarihi var
en başa alırsan
her toplulukta farklı yansımaları var
kimisi kölelere
kimisi, ailesinden koparıp klisiye aldığı çocuklara
kimisi kurban için
Bu uzuv ile ilgilenmiştir
Kurban vermek
insanlığın başından beri varolan bir şey
uzuvun kesilmesi sonucu, çokça ölüm görüldüğü için
sünnete evrilmiş ( 1 kesim, 1 topluluk, küçük bir çoğrafya için geçerli bu örnek)
bu düşünce
gelenek
dogmalar
gelişe gelişe gelişe
bu hale gelmiş
dinin de etkisiyle farklı bir misyona evrilmiş
sünnet
zevk hadımıdır
kurbandır
köleliktir
Sünnetle ilgili bir soru sorduğunda
Bazi amipler çıkar ve araştırhmalar varrrr
araştırmahhhğllarr varr hüloğğğğğ
sünnet yararlı falan diye
inliyorlar ama bir öneemi yok
anlamsız yakarışlar bunlar
- +1 yıl
KİLİSEYE
- +1 yıl
Kontrol etmeden postlamamak lazım. Çoğrrafya falan yazmışım hıaaa neyse okuyan doğrusunu biliyor zaten
- +1 yıl
@AmanthemaPekii 15 yaşında ameliyat olmak ile ev geçindirmeyi, anne baba olmayı bir mi tutuyorsun cidden? Şu an çocukların elinin altında internet var araştırıyorlar. Sünnetin zararlarını görebilirler. 18 yaşını geçmiş bireyler evlenecek olgunlukta olmayabiliyor. Ama sağlığı için karar verebilir. Tabi ayırt etme yeteneği var ise.
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ Çoğu ülkede 13,14,15 yaşlarında evlenmek serbest
tr de neden 18
ben söyliyim
zorlama
cehalet
imkansızlıklar yüzünden
Düzgün yetişen bir çocuk
evlilik kararını da gayet verebilir
Sorun burada başlıyor zaten
düzgün yetişip yetişmediğini bilemezsin
nasıl bir ortamda yetiştiğini bilemezsin
dedim ya sünnet olan çocuk
çok mutlu oluyor
erkekkkk oldummmm diye dolanıyor
bu sonuca kendi varmıyor
çevresindeki cehalet yönlendiriyor
Dediğin gibi en mantıklısı çocuğun iznini alarak yapmak
fakat, çocuğu manipüle ettikten sonra
sorsan neye fayda
her neyse dediğin gibi evlilik örneği saçma olmuş olabilir de burada anlatılmak istenen şey evlilik değil
evliliğe indirgeyip konuyu sıkıştırmak anlamsız
saçma bir örnek diyip geçebilirsin
- +1 yıl
Her neyse yazdım zaten
sünnetin çıkışı
evrimi
sonucu biliniyor
evet araştırmaa var araştırma var hüloğğğ diye dolananlar var ama detaya inersen
o araştırmaların da saçma olduğunu görürsün
Çoğu toplulukta farklı amaçlarla
bu uzuva ilgi duyulmuş kardeşim
şu desem bu desem yanlış olur
buraya kadar gelmesinin
çokça sebebi var
Mesela mastürbasyon yapmayı engellemek için bile uygulanmıştır
ama ben sana desem ki
mastürbasyon yapmayı engellemek azaltmak için yaptılar
sen dersin ki yaa öyle saçma şey mi olur
çünkü tek sebep bu değil
bu düşünce bile sebeplerden biri
onlarca sebep
onlarca inanç
onlarca eylem sonucunda
son halini alıyor.
her şey gibi. - +1 yıl
Kadın sünnetini yayamadıkları için
şükredin bence :)
Cevap sahibi+1 yılKadın sünneti aşırı kötü bir şey resmen cinsel hayatları bitiyor.
- +1 yıl
Kölelerin eline koz verebilmek için,
öven 2,3 araştırma yaparlar
olur biter.
+1 yılKonu hakkın da fikrim yok ta fikri olan biri var
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle EİG 😂
- +1 yıl
Teşekkürler
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılEtkiler ya tamam itiraf ediyorum açıkçası sünnetsiz olan bir penis benim daha çok ilgimi çeker estetik olarak daha güzel bir de oral yapması bence daha güzel olur ama maalesef ben bu zevki hiçbir zaman tadamıycağım çünkü galiba benim ilgi duyduğum kişi sünnetli shshsh Ama olsun yani her şartta yalar yutarım jdjdjdj
73 Yorumla- +1 yıl
Sünnetsiz bulsana
- +1 yıl
@Sitewalker vallahi diktiresim geldi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Olumsuz etkiler.
Sünnet derisi dediğimiz bölüm sinirlerle dolu, zevki artıran bir yer.
2. Olarak o kabuğun içinde sıcak ve ıslak bir bölgede duran penis başı, sıcak ve ıslak yere alışmış oluyor ve sıcak ıslak uerlere girdiğinde heyecanlanıp kusuyor hemen. Yani erken boşalmaya da sebebiyet veriyor sünnet olayı.
3. Bununla ilgili birçok makale okudum ve sünnetin tek artısı hiv vakalarında yakalanma riskini azaltmak olarak tespit etmişler. Başka hiçbir faydasi da yok.
Zamaninda bizi sakat etmişler ama ben oğlumu sünnet ettirmedim bu sebeple14 Yorumla- +1 yıl
Kanka bu bosalma seysini bir cok insan reddediyor soyle soyliyim amerika sunnetsizlerle dolu ve 4 dk suruyor iliskileri ortalama. Ancak sunnet olmus biri hissiyati az oldugu icin daha gec bosalma egilimine cikiyor. Ha sen simdi dersinki daha az zdvk veriyor olurdu o zaman zaten bu yuzden cocukken sunnet oluyoruzki aradaki farki bilmeyelim
- +1 yıl
@venom4499 reis senin benim şeyimiz nasır tutuyor erken boşalma da negatif etkiliyor hatta artırıyorum, daha az zevk aldığımız için sertliği korumak sünnetsiz olanlara göre daha zor.
ABD demişsin. Bunu kiyasmk olmaz. Beklenme alışkanlığı, spor yapma l, özgüven birçok faktör var cinsel performansin verimli olması için - +1 yıl
Kanka abd liler bence daha ozguvenli
Bu arada dediklerinin bir cogunu arastirmacilarin bazilari kabul ediyor bazilar etmiyor. Bu arada sunnetli olmayanlarin zevk reseptorleri daha cabuk uyarildigi icin cabuk bosaliyor insan bnce. Bundan ilave sunnetli insanlarin direkt olarak penisle temas ettigi icin daha cabuk sertlesir ve surtunme cok oldugu icin daha cok iliski suresi oluyor sirf bu yuzden yanlis hatirlamiyorsam abd de sunnet olmayi moda haline getirmisdiler - +1 yıl
Kanka iletişim kurduğun tip beni engellemiş
büyük ihtimal nobrain falandır
hahaha
+1 yılÇoğunlukla çocuk yaşlarda yapıldığı için ve çoğunlukla elaleme göstere göstere toplum içinde akraba tanıdık birde üstüne erkek sünnetçi sünnet ettiği için cinsel uyaranlarda istenmeyen etkileşime sebep oluyor, bu etkileşimi ancak sünnetçi amcaya teca.. üz ederek atlatılabilir.
10 YorumlaCinsel açıdan bakıyorsan konuya evet var ve bunun bilimsel kanıtları da var. Bu açıdan, erkeğin sünnet olması doğru değil.
Dini açıdan bakacak olursak olaya, Tanrısal bir antlaşma gereği olduğu için HAYIR YOK diyenler çoğunlukta.
Ben olaya bilim açısından bakıyorum ve evet zararı var.10 YorumlaDoğal olan her zaman olması gereklidir, ben doğuştan sünetli olarak doğduğum ve eller ne der prensipi ile az bir kesim olmasına rağmen, doğal ve sünnetli olarak görüşüm budur, Ayrıca sünnetin nereden geldiğide meçhurdur, ve gerekli değildir
Teşekkürler10 Yorumla
+1 yıl2 aylıkken sünnet edildiğimden aradaki farkı şahsen deneyimleyemedim. Ergenlik çağında ve üstünde sünnet kıyafeti giyen bebeler daha iyi açıklar deneyimi. Ancak sünnet sağlıktır artık gayri müslimlerde yapıyor
30 Yorumla
+1 yılArkadaşlar bu soruya kadınların cevap vermesi bekleniyor daha şimdiden cinsellik kokusu alınca dolusmussunuz *mk nasıl yokluktasınız
13 Yorumla- +1 yıl
Bence de ya mesela sünnetsiz biri ile birlikte olmuş bir kadın yazabilir😂
- +1 yıl
Hala yanıt veren kadın yok. Buralar tehlikeli 😂
- +1 yıl
Her soruda olduğu gibi😂
Ben sünnetsizim deyip dikkatleri üzerime çekesim geliyor jsbdhs
22 Yorumla- +1 yıl
İyi fikir😂
+1 yılBenim beyin erorista verdi. Hiç fikrim yok ben kaçar. 👀
11 Yorumla- +1 yıl
Benim de hala herkes farklı bir şey söylüyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılElhamdulillah muslumanim ve sunnetliyi tercih ederim.
86 Yorumla- +1 yıl
Senin tebrik ederim 👍
Cevap sahibi+1 yıl@Anlarım3005 Eeee musevilerin sunnet olmasindan bana be? Ben muslumanlar oldugu ve musluman oldugum icin esimin sunnetli olmasini tercih ederim.
Cevap sahibi+1 yıl@İndeepth sende beni anlamadim sanirim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı erkeklerin sünnet olması gerekir. Derisi dar olanların, deri geri çıkmaz. Glans (penis kafası) dışarı çıkmadıkça erkeğin ereksiyonu sorun oluyor. Sadece bu sorunu olanların sünnet olması gerekir. Diğerlerinin sünnet olması tamamen sorundur. İstismardır.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılEtkiler kank. O alınan deri baş kısmını kapattığı için , aldığı hazzın büyük bir kısmınıda kapatıyor.Özellikle geri gelirken. Malum bütün sinir uçları orada.😉
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı. elbette etkiler. sünnet olmaz ise hissiyat az olur zevk almaz. kadın da keza zevk almaz. sünnet gereklidir.
10 YorumlaEvet sünnet daha az zevk almasına neden olur, ortadoguda zevk almasın diye kızları sünnet ettikleri gibi.
10 Yorumla
+1 yılSahi neden kesiyorlar onların şeyini yoksa ceza gibi bişey mi onlara eskiden kadınlarınki de kesiliyormuş
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılKuru yemiş kabuklu yenir mi gibi olmuş 🤣
Rahim içi kanserinin önemli bir nedeni sünnetsiz penis. Sağlık güzeldir🙃10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılevet.
penetrasyonda ejakülasyon sorunu ve erken boşalmayı tetikler.10 Yorumla
+1 yılEtkiler sünnet erken boşalma yapar. Foreskin play yapamazsın.
10 Yorumla
+1 yılSünnetsizken kuş ötmüyodu aradaki farkı bilmiyorum😂
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 448 cevap paylaştı. Sünnet olmayınca o derinin içinde pislik kalıyor her zaman için
10 Yorumla
+1 yılEvet, etkiliyor. Sünnetsizler daha çok zevk alırmış.
10 Yorumlaetkilese sadece sünnetli erkekler ile birlikte olan kadınlar mutlu olurdu.
10 Yorumla
+1 yıliyi de erkeğin sünnet olup olmamasını niye cevaplayabiliyorum şimdi. ailesinkine mi açıp bakim..
10 Yorumla
+1 yılSünnetli olanlar iyi zevk veriyormuş diyor uzmanlar
10 YorumlaSünnetli penis daha estetik görünür. Hem de sağlık açısından daha iyidir.
10 Yorumla
+1 yılBaşını deri kapattigi icin bosalmayi uzatiyor diye duymuştum.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel yaşamını etkilemez de, abazan sapık olmasını etkiliyor. Dikkat ederseniz sünnet olan ülkelerin insanları hep abazan sapık oluyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraştırmalara göre sünnet olmak zevki azaltmaz ve ayrıca sorunun cevabı bence etkilemez
38 Yorumla- +1 yıl
Mısırda üniversite okumuş bi hocamızın anısı geldi aklıma birkac arkadas vardık anlatmıştı... araçlarda kadinlarda sünnet oluyormuş... bu hoca bi Arap kadin öğretim üyesine sormuş biz erkeklerde kafasındaki deriyi kesiyorlar siz kadinlarda nereyi kesiyorlar diye... kadin çantasını bizim hocanın başında paralamis
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu nu arastima?
Alın bende buraya koyayım bir tane. Kaynakları paylaşılmış olan hemde.
Aşağıdaki pubmed linki bilimsel makaleler içeriyor
odatv4.com/.../...tirmem-cunku...-1805161200-94485
+1 yılSünnet olmak zevki azaltır azbisey örneğin yüzde 15 20 gibi ama sünnetsiz olmak rahat değil bence fazla et gibi duruyor bilmiyorum ailem yapmasa olmazdım zaten kucukken yapmislar dini boyutu beni bağlamaz
10 Yorumla
+1 yılSen muzu soyupmu yersin yoksa kabuğuylamı böyle düşün 😅😅😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yeni sünnet oldum kadın sünnetçi tarafından Allah razı olsun sünnet eden kadından @saklitutkular
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEig seç beni @saklitutkular
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soru için çok düşündün mü
yoksa kapçuklu mu seviyorsun 😂10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtkiler. Penis başında bolca sinir bulunur. Olmamanın faydası bu benim bildiğim.
10 Yorumla
+1 yılBence bunu takmayan çok kız var bizim ülkede ailesi takabilir tabii
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılsünnetli olan daha zevk alır sünnetsiz olunca o kabuk geciktiri ve hazzı azaltır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer sünnet ise insan için gerekli ve faydalı olduğu için sünnettir
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle, Sünnetler tabi gerçek sünnetler şekil uğruna yapılan işler değildi
Sünetli penis daha keskin olur ve kolay girer A... Ğa onun için evet etkiker.
10 Yorumla
+1 yılSünnetli daha yakışıklı 😀
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılErkekler uzaman hekim gibi yazarlar şimdi
62 Yorumla- +1 yıl
Triplenme sende yaz
- +1 yıl
Atar yapma
Müslümanlar sünnet olur
20 YorumlaSünnet iyidir. Diğer türlü iğrenç görünüyor.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılsaglık acısından olabilir
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılEtkiler tabiki, sünnet zevki azaltır, zararlı
10 Yorumla
+1 yılKadinlara sormak lazim
10 YorumlaSünnetisiz nasıl zevk alıyor bu insanlar 😀
10 Yorumla
+1 yılEtkiler zevk alamazsın :)
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle tabiki öyle
10 Yorumla
+1 yılFahrettin abiye sorun mk biz nereden bilelim
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel sağlığı etkiler
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılDaha hijyenik ve görsel olarak da iyi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılprndakiler sünnetlimi sünnetsiz mi ya sdfjdkfjhds
37 Yorumla- +1 yıl
Google Görseller den bak.
+1 yılEtkiler
12 Yorumla- +1 yıl
Biri diyo
sünnetli olanlar iyi zevk veriyormuş
uzmanlar diyormuş
Biri diyo
Muzun kabuğunu soymaz mısın
öbürü diyor
estetik görünüz
ahwjajqhwj
öbürü diyor
kuruyemiş kabuk mabuk
oğlum bu kadar meymun nerede yetişiyor hahahaha
- +1 yıl
😂😂😂😂 bak bu çok iyiydi😂
Cinsel Yaşam konusunda 25,6b cevap paylaştı. etkiler. erken boşalır
10 YorumlaHaydar dümen de yok sorsak 🤣🤣🤣töbe töbeeee
10 Yorumla
+1 yılsünnetli olması seks için daha iyidir
00 YorumlaKabuklu mu seviyorsun kabuksuz mu
12 Yorumla- +1 yıl
@saklitutkular cevap yaz soruya
- +1 yıl
@saklitutkular acil cevap ver
- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır etkilemez
21 Yorumla- +1 yıl
Ama kabuğunda idrar olması sünnetsiz kişinin koku VS etkili
Sünnetliyimmm shshdh
20 Yorumla
+1 yılGören giriyor niye etkilesin 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSünnetli daha iyi😂
52 Yorumla- +1 yıl
Oğlum koşun , Sünnetli olanından verin ablanıza
- +1 yıl
@Anlarım3005 verdim